icon

Mali by rodičia chorého dieťaťa znášať náklady na liečbu 50/50?

11. feb 2023

Mali by rodicia choreho dietata zijuci v jednej domacnosti znasat naklady spojene s jeho liecbou 50/50?
Matka je 3.5 roka na MD/RD (+este 2-3roky bude), otec zaraba nadpriemer. Nasporene financne prostriedky su na oboch stranach.
Vas nazor?

Strana
z4
danielahamar
12. feb 2023

Tak ako píšu dievčatá, aj keď nie sú spoločné účty, všetko je spoločné. Ak to už bolo zaplatené nerieš, ale začni riešiť peniaze na seba, dieťa a hlavne neber z úspor, vyzerá to, že ich ešte budeš potrebovať 😩

zuzi0911
12. feb 2023

Akože toto si neviem predstaviť to je otázka...
A keby nemáš násetrene nic tak manzel nič nezaplatí?
Nechápem tieto oddelene financie,toto rozmýšľanie...proste cele zle ...

ropucha6
12. feb 2023

@zuzi0911 mne to pride z toho, co pise, akoby sa pripravoval na rozvod….

lb1984
12. feb 2023

Ja som s priateľom pomaly 17 rokov a tiež ma niekedy riadne prekvapí co z neho dokáže vyliezť 🤗

tiezjedna
12. feb 2023

@ropucha6 pripravovať sa môže, ale na peniaze nárok nemá, frajer. Bože, to musí byť idiot..🙄

drahomirrra
12. feb 2023

@lb1984 A preco je po 17 rokoch stale “priatel”?
Inak ja ked pocujem “priatel” od zien pomaly po 40tke, fakt neviem, co si mysliet. Pre mna to evokuje tinedzerov, ti sa “priatelia”.

liljana
12. feb 2023

@drahomirrra Stale asi lepsie byt s niekym normalnym bez svadby 17 rokov, ako rozvedena 2 roky po svadbe a 2 rokoch chodenia pred nou.

ropucha6
12. feb 2023

@tiezjedna vsak ano, spatne by som mu tiez nic nedavala, ked uz sa raz dohodli inak. Len ona taha teraz za kratsi koniec, kedze nepracuje.

sisaka
12. feb 2023

Autorka napísala, že sú manželia, tým pádom nie je čo riešiť. Peniaze sú spoločné, je jedno, kto ich zarobil, zákon je jasný, manželovi ho treba otrepať o hlavu a nič mu neplatiť, keďže nie je čo. Peniaze vynaložené na úhradu liečby boli spoločné.
Osobne by som zvážila, či chcem s takým debilom naďalej ostať v manželstve. My mame napríklad s manželom oddelené účty a hradíme náklady každý zo svojich peňazí, ale obom je nám jasné, že peniaze sú naše spoločné bez ohľadu na to, z ktorého účtu ide úhrada a kto ich zarobil.

drahomirrra
12. feb 2023

@liljana Ale ved mne je to fuk. Tak poviem apon partner. Ale to “priatel” mi reze usi.

lb1984
17. feb 2023

@drahomirrra skôr spolubývajúci už 😁 ale nie nejako sme svadbu nikdy neriešili. On je spomalený a mne to tak vyhovovalo. Mala som svoje, on svoje. Teraz ťažko povedať. Už zmysel vo svadbe okrem istých právnych výhod nevidím žiaľ, len problémy pri ukončení vzťahu. Iné by možno bolo ak by sme spolu boli pár rokov .....

Strana
z4