icon

Mali by rodičia obmedziť návštevy starých rodičov?

22. máj 2025

U nás doma nastala situácia, ktorú som si nikdy nemyslel, že zažijeme. Moja žena sa po opakovaných konfliktoch rozhodla, že je lepšie, aby sa naše deti nestretávali s jej rodičmi. Hovorí, že ich správanie podkopáva jej autoritu, že deťom podsúvajú iné pravidlá a dokonca o nás hovoria veci, ktoré by nikdy nemali počuť. Ja to vidím inak. Nie že by svokrovci boli ideálni, ale myslím si, že deti majú právo poznať svojich starých rodičov. Nevieme sa na tom zhodnúť.

cukroska
22. máj 2025

Tiež som na tvojej strane.Deti zažijú v živote ešte kadečo . Stretnú v živote rôznych ľudí, povahy...nie všetci sme ideálny, rovnaký, a máme rovnaké názory na všetko. Ale kto chce sa vie prispôsobiť a akceptovať iných. Toto by som nepripustila. Rodina je u nás na prvom mieste.
Deti majú mať právo stretávať sa so starými rodičmi z oboch strán. A odoprieť im možnosť nie je najlepšia voľba. Ale vaša voľba. Každý si je zodpovedný sám za seba a za svoju rodinu.

darina77
22. máj 2025

Opýtaj sa manželky či je pripravená na to, že aj ju deti odstrihnú zo života. Lebo však toto videli aj u vas

cukroska
22. máj 2025
@darina77

Opýtaj sa manželky či je pripravená na to, že aj ju deti odstrihnú zo života. Lebo však toto videli aj u vas

@darina77 Správny postreh. Aké jednoduché však? Len na dôsledky nemyslela..

cukroska
22. máj 2025

Za mňa je to sebecké, povrchné..zabudla krava, že bola teľaťom...len toľko k tomu.

martina1582
22. máj 2025

To by chcelo porozprávať sa s jej rodičmi, čo presne jej/vám vadí a podľa toho, ako sa k tomu zachovajú, by ste sa mali dohodnúť na pravidelnosti návštev

abbey1
22. máj 2025

Čo konkrétne jej vadí? Koľko času trávia deti so starými rodičmi, že sa bojí prevalcovania vašej výchovy ich výchovou? Ju vychoval kto?

romiada
22. máj 2025

Čo jej urobili vlastní rodičia,že takto koná? Deťom bude aj kamarátov vyberať? Veď ak tam deti chcú ísť, nech idú. Vzťahy sa tak oklieštuju, stávajú sa z nás asociáli bez ľudského kontaktu vo virtuálnom uponáhľanom svete. Ešte aj to málo ľudí čo máme okolo seba si ničime.

nikpa
22. máj 2025

Malo informácií k tomu aby sme sa vyjadrili. Nie je jedno, čo sa deje u starých rodičov, keď sa tvoja manželka takto rozhodla. Poznám rodinu, kde dcéra tiež zakázala styk detí s jej rodičmi ale tie dôvody boli opodstatnené.

ukgirls
22. máj 2025

mas pravo vziat deti k rodicom ..rovnako ako ona k jej ... obaja ste rovnocenny partnerz .. kazdopadne porozpravaj sa s manzlekou co jej konkretne vadi a s rodicmy,ci by sa nevedeli troska krotit ale samozrejme aj zena..

sense
22. máj 2025

Malo informacii. Ak stari rodicia podkopavaju autoritu, vyvolavaju konflity pred detmi, tak aj ja som za obmedzenie styku. Ak je to len rozmar zeny ze dovolili detom jrst pred televizorom kym boli na prazdninachvtak nie

dory11
22. máj 2025

Úprimne moje dieťa v živote nespozná moju matku lebo si to neželám a neľutujem toho vôbec moja dcéra má 4 roky moju matku v živote nevidela aj ona ju videla iba na fotkách čo našla cez FB mojej sestry ani nikdy nebude .

Za to má moje dieťa milujúcu prababičku a pradeda, úžasných strýkovi / ujov , bratrancov a sesternice , tety , krsnu mamu a a starkých rodičov má len z mužovej strany ale nechýba vela a budú snou iba za mojej prítomnosti a pri blbej poznáme proste pôjdeme preč a budú snou minimu ak prekročí svokra alebo svokro ešte raz jedno z hraníc ako v lete záleží ktorú ako tak podľa toho bude ďalšie rozhodnutie

mandarinka555
22. máj 2025
@dory11

Úprimne moje dieťa v živote nespozná moju matku lebo si to neželám a neľutujem toho vôbec moja dcéra má 4 roky moju matku v živote nevidela aj ona ju videla iba na fotkách čo našla cez FB mojej sestry ani nikdy nebude .

Za to má moje dieťa milujúcu prababičku a pradeda, úžasných strýkovi / ujov , bratrancov a sesternice , tety , krsnu mamu a a starkých rodičov má len z mužovej strany ale nechýba vela a budú snou iba za mojej prítomnosti a pri blbej poznáme proste pôjdeme preč a budú snou minimu ak prekročí svokra alebo svokro ešte raz jedno z hraníc ako v lete záleží ktorú ako tak podľa toho bude ďalšie rozhodnutie

@dory11 Drsné....daj aspoň jeden príklad prekročenia hraníc.

refly
22. máj 2025

Za mňa je to tiež málo info. Obmedzovať vzťahy nie je ideálne, ale zas si viem predstaviť situáciu, kde sa ináč nedá. To že Vás napr pred deťmi ohovárajú nie je absolútne ok a pokiaľ sa svokrovci nevedia zmestiť do kože a nie je s nimi rozumná reč, tak bohužiaľ.

michaela329
22. máj 2025

Málo informácií, žena môže mať nezdieľanu skúsenosť, pre ktorú sa takto rozhodla, možno vidí signály. Inak máme v rodine jedných "odstrihnutych" starých rodičov a tí, čo poznáme situáciu, tak tomu rozumieme. Naopak dané osoby šíria verziu o nevdacnom synovi 😏

mantilka
23. máj 2025

Rodičom by treba rázne povedať, že ak budú podkopávať vašu autoritu, nebudú sa kvôli zlému vplyvu môcť stretávať s vnúčatami.
Ja sa ti divím, sú k vám drží...nerešpektujú vás ako rovnocenných dospelých ľudí a ty ich ideš ľutovať.
Vieš prečo sa to deje ? Lebo ty s manželkou nie ste jednotní ?
V prípade nevhodných reči a správania máte jednotne vystupovať, napomenúť ihneď rodicova a zastať sa jeden druhého.
Je potrebné nastaviť hranice. Ukazuje sa tu vaša emocionálna nezrelosť, čo zneužívajú vaši rodičia.
Píšu tu, že starí rodičia majú právo, ale aj vy máte právo byť dobrými rodičmi v očiach svojich detí.
Takže pri prvej situácii s rodičmi, mysli na to čo som ti tu napísala.
Prejav svojej manželke úctu a zastaň sa jej. Buďte pred rodičmi jednotní.

senta_sofia
23. máj 2025

Ak boli svedkami tych konfliktov deti, urcite je lepsie kontakt obmedzit.

sidicek
24. máj 2025

Tak aj starí rodicia môžu byť toxicki ,vtedy to je spravne.

cacianka
24. máj 2025

Máš veľmi zvláštny postoj- nerešpektujes názor svojej ženy, asi veľmi dobre vie prečo sa takto rozhodla.
Veď ide o jej rodičov, tak asi vie prečo. Keby zakazovala prístup k tvojim rodičom, tak chápem že si neuvedomuješ ich nevhodný vplyv , máš vzorce ich vzorce pod kožou. Ale nechápem že nevidíš striezvo aké vzorce majú svokrovci.
Alebo je to inak a tvoja žena je ten problém ?

lilitela
24. máj 2025

Závisí od problemov. Nesúhlasím však s názorom že rodicia, aj vnúčatá majú právo za každých okolností, pripadne že deti sa v živote stretnú s rôznymi ľuďmi. To akože nejaká lekárka, predavačka ci úradníčka, s ktorou sa niekedy v živote dostanú do konfliktu bude pritom podkopavat autoritu rodičov? Určite je iné ak sa budú stretávať s toxickymi ľuďmi mimo rodiny a iné keď je to v rodine.