Mali by ste sa rozviesť kvôli svokre?
Ahojte prišla som si pre názor nestranných ľudí, keďže momentálne mám taký guláš v hlave,že vôbec neviem čo by bolo lepšie rozhodnutie. Opíšem zhruba situáciu. Som vydatá 3roky,s manželom máme jedno dieťa,a jedno mám s predchádzajúceho vzťahu. S manželom by bolo všetko v pohode ale od začiatku bývame u svokry,s čím som nesúhlasila ale napokon ma presvedčil že na začiatok to bude najlepšie. No už to trvá 3roky a ja už nevládzem. Do istého času som si myslela že mám super svokru,ale posledný rok to je už extrém. Večne rýpe,len chyby hľadá vo mne, nič jej nie je dosť dobré,intriguje medzi mnou a manželom, vymýšľa si. A čo je najhoršie muž jej to vždy zožere, začiatkom týždňa vyvolala takú hádku, že som zbalila deti a išla k mamine. Muž bol pritom ale tváril sa akoby sa ho to netýkalo,a potom sa zastal svojej matky ako vždy. A ja už mám dosť, proste cítim že nechcem byť vo vzťahu ked som ako piate koleso u vozu. Mám pocit že ja súčasťou rodiny nie som, nezastane sa ma, mamička je vždy svätá. Ako som odišla,na druhý deň priznal že áno jeho mama fakt spravila zbytočný cirkus,ale aj tak chce aby sme sa vrátili a všetko bolo ako doteraz. Ale ja to cítim už ako stratu času. Proste len som a trpím,a myslím na to že ja nemám pri sebe chlapa. A prosím ja viem že najväčšia chyba bola sa tam nasťahovať, nemusíte mi to pripomínať. Budem rada za každý názor. Ďakujem
Nájdi podnájom, presťahujte sa. Muž už sľuboval a nič z toho. Oznámila by som mu že budeme byvat tam a tam, či sa stahuje ku nám a budeme rodina ako ma byt, bez tej tlčhuby čo sa do vás stará, pred ktorou si ta ani nezastal, alebo sa môžeme rovno rozviesť. Nech si tam s ňou býva aj naďalej. Nech je chlap a rozhodne sa.
Rozvod, jednoznačne
@sasa1310 zda sa mi to,ci stale rypes do autorky?
Si akasi premudrela.
Nic o nej nevies ,ona hlada radu.
A ty od prveho komentara utocis?
Preco???
Ked chlap je mamickar a nevie si urobit poriadok..je nerozhodny.
Potom on je ten,kto je tu uplne nezodpvedny.
A ked vzdy ma vyhovorky a vzdy ma jeho mama navrch...
Tak ako on potom berie aspon to svoje dieta?
Ja sa autorke vobec necudujem.
Ci zena,kt.ma deti,uz ani nema pravo zit?
Vies kolki mladi ziju s rodicmi?
A najst byvanie.zabezpecit zazemie...akoby to bolo len tak jednoduche.
A zasa,len koli tomu ma ostat byvat ako byva a nechat sa ponizovat?
A co ak toho muza lubi/la/
Verila v spolocnu buducnost..
To dieta splodili spolu.nie len ona
Fakt zvlastne nazory.
Podla teba by malo byt vsetko nalinajkovane a naplanovany aj kazdy nadych
Ale zivot takto nefunguje..
Chvalabohu
Ďakujem všetkým za rady,fakt ste mi veľmi pomohli, aspoň ma to uistilo čo je správne rozhodnutie ♥️
Súhlasím s odchodom. Z vlastnej nedávnej skúsenosti viem, že to nebude prechadzka ružovou záhradou ale ak tam ostaneš zblázniš sa. Budeš sa len trápiť, potláčať vlastnú identitu až to vyústi do zdravotných problémov. A to naozaj nepotrebuješ. Mysli na seba a na deti. Zdravie je na prvom mieste. Rozvod zatiaľ nerieš počkaj aký postoj zaujme muž.
@mirinda8357 nie je dobré to odkladať .buď alebo ...on si potom bude isty že sa vždy vráti
@kristinapetronela nie som zástancom zbrkleho konania. Aj ja som bola v situácii a odstupom času sa to samo vykrystalizovalo. Človek si potrebujete upratať a ujasniť pocity. Napriek tomu že to u nás nedopadlo šťastne som za pokus - omyl. Buď sa chlap zachová ako chlap alebo ostane čučat mamičke pod sukňou. V tomto prípade by som zohladnila skutočnosť že ide o ich spoločné dieťa. Pokiaľ je zodpovedný rodič postará sa tak u mamičky ako kdekoľvek inde. Pokiaľ nie má zlé nastavenie...a to je impulz ku koncu.
Ano rozved sa
Krátku dobu ste tam už boli teraz je rada na ňom Má dieťa zodpovednosť, tak treba hľadať podnájom, byt a odtrhnúť sa od mamy.
to nevydrzis dlho, moja sice nebola na mna zla, ale hrozne sa do vsetkeho starala, bola vsade za mojim chrbtom ako tien, dostala som z toho depresie, 2 roky som to vydrzala a jeden den som oznamila muzovi, ze bud pojdeme do podnajmu, vezmeme hypoteku, aleno koncim, do par mesiacov sme kupili vlastny byt
@osky nie, nemá byť nalinkované ani naplánované. Ale spraviť si dieťa s niekým koho poriadne nepozná, s niekým pre koho nie je na prvom mieste a s niekým s kým ešte ani nebývala, prepáč, ale to naplánovať treba. Obzvlášť, keď už sa raz popálila. A neboj, nie som frustrovaná, akurát sa mi rozum zastavuje ako mnohé vhupnú do tehotenstva s hocikým
Aj za mna postup: najdi si byvanie a odstahuj sa. Daj muzovi sancu vyberu. Ak sa nevie odstrihnut od mamicky tak zacni vlastny zivot. Maznacika nepotrebujes. Hladaj oporu,lasku a nie len 2. miesto v jeho zivote. Drzim palce
@sasa1310 no teda, toľko príspevkov a nenašla som v nich nič, čo by dalo aspoň náznak rozumnej rady. A dokonca ani nerozumnej. Dodžubkať človeka dokážu miliardy ľudí. Dať múdru radu, no.. a tom sa aj v rozprávkach hovorí aké je to vzácne, nie každý má na to veru kapacitu. A nie si náhodou tá svokra? Bo užitočnosť príspevkov nula bodov 😃
@mircalla presne, do vianoc bude jasné, ako sa rozhodol. Psychický tlak "veď idú Vianoce" je veľmi blbý faktor, ale netreba sa dať týmto manipulovat.
Ak sa dá u mami žiť nejaký čas, ok, v kľude hľadať podnájom a zatiaľ šetriť, kedy sa byt nájde, vtedy sa presťahovať, osamostatniť a dať šancu manželovi aby prišiel. Ak príde, dať si pravidlá. Ak nepride , asi je na rade rozvod .
@minimie nie nenavrhujem a keby sa opýtala pred 3 rokmi, ani by som jej to neodporúčala. Ja by som k svokre ani k mame bývať nešla a určite by som druhé dieťa nemala, keby som nemala kde bývať a musela by som sa s deťmi pretĺkať po bytoch svokry alebo mami. Môj názor je riešiť vlastné bývanie, ktoré mala mať vyriešené už dávno
@sasa1310 tak ale stalo sa a ona si pýta radu teraz. Vieš, občas sa baba jednoducho zamiluje a s obrovskými ružovými okuliarmi šťastne vkráča rovno do pekla. A precitne až tam 🤷🏼♀️. Nehovor mi, že že sa ti nestalo, že by ti hormóny aspoň na chvíľu nepreboxovali mozog 😃. Ja čestne priznávam, občas si ťukám na čelo z vlastného správania 🙈. Ty vieš racionálne premýšľať. Čo by si robila teraz konkrétne v tejto situácii?
@minimie hej pravda , teraz už vie machrovat, že by nič také neurobila. Ale nie každá žena má roky, skúsenosti a predvídavosť. Nie každá mladá žena kalkuluje čo bude ako bude, a holt stane sa že sa dá presvedčiť a až potom zistí koľká bije. Stane sa to aj starším skúseným ženám, napr .že sa namotajú na amerického vojenského doktora v jemene, či vyhodia 20 000€ pod balkón, ale aj iné menšie chobotiny porobia
@minimie čo by som robila. Pozerala by som nonstop www.topreality.sk. Muža by som dala pred hotovú vec. Ideme pozrieť byt, vezmeme hypotéku a bodka. Takému mantákovi akého má doma, to treba len oznámiť "ideš a hotovo" a nie dohovárať mu a vyhrážať sa.
A k tomu zamilovaniu. Jasne, že sa dá zamilovať, ale nebudem robiť najprv dieťa a až potom vyskúšam žiť s tým chlapom. Áno, pri prvom tehotenstve a láske sme každý zblbnutý, ale prepáč, ale slobodná matka takto vhupne do ďalšieho vzťahu bez zázemia?
@sasa1310 👍 to by mohlo fungovať 😃
Tak stáva sa 🤷🏼♀️. To je jak s puberťákmi. Pri návale hormónov a emócií im proste nevysvetlíš nič. A keď spravia kravinu, vtedy to už vedia aj sami. To už vtedy nie je konštruktivna kritika, stroj času nemáme. Potom sa v zúfalstve tiež ťažko premýšľa. Ale vtedy je už aspoň rada racionálne uvažujúceho človeka minimálne braná na vedomie alebo rovno aj prijatá 😃 .
Tu nie je problém svokra, ale postoj Tvojho muža k celej tejto situácii. Keď sa začne správať ako chlap a postaví sa za svoju rodinu, vtedy sa dá niečo robiť.
V prvom rade si si s ním nemala robiť dieťa. Mamickini maznacikovia sa nikdy nezmenia. Jemu je dobre pri mame, keby to nebol maznak, skrotil by ju aby ti nerobila zle. Ja by som s takým mužom nedokázala chodiť, nie to si ho vziať a už vôbec nie dieťa.

Ak sa nevie rozhodnúť či chce žiť so svojou manželkou a dieťaťom alebo s matkou tak čau... Nech teda žije s matkou keď mu to vyhovuje. Ona bude na prvom mieste aj ak sa odsťahujete.
I keď vedia sa ľudia zmeniť a spamätať a veľmi veľmi ti držím palce a želám aby sa zachoval ako muž a otec a nie mamičkn maznáčik.