Mali by ste sa rozviesť kvôli svokre?
Ahojte prišla som si pre názor nestranných ľudí, keďže momentálne mám taký guláš v hlave,že vôbec neviem čo by bolo lepšie rozhodnutie. Opíšem zhruba situáciu. Som vydatá 3roky,s manželom máme jedno dieťa,a jedno mám s predchádzajúceho vzťahu. S manželom by bolo všetko v pohode ale od začiatku bývame u svokry,s čím som nesúhlasila ale napokon ma presvedčil že na začiatok to bude najlepšie. No už to trvá 3roky a ja už nevládzem. Do istého času som si myslela že mám super svokru,ale posledný rok to je už extrém. Večne rýpe,len chyby hľadá vo mne, nič jej nie je dosť dobré,intriguje medzi mnou a manželom, vymýšľa si. A čo je najhoršie muž jej to vždy zožere, začiatkom týždňa vyvolala takú hádku, že som zbalila deti a išla k mamine. Muž bol pritom ale tváril sa akoby sa ho to netýkalo,a potom sa zastal svojej matky ako vždy. A ja už mám dosť, proste cítim že nechcem byť vo vzťahu ked som ako piate koleso u vozu. Mám pocit že ja súčasťou rodiny nie som, nezastane sa ma, mamička je vždy svätá. Ako som odišla,na druhý deň priznal že áno jeho mama fakt spravila zbytočný cirkus,ale aj tak chce aby sme sa vrátili a všetko bolo ako doteraz. Ale ja to cítim už ako stratu času. Proste len som a trpím,a myslím na to že ja nemám pri sebe chlapa. A prosím ja viem že najväčšia chyba bola sa tam nasťahovať, nemusíte mi to pripomínať. Budem rada za každý názor. Ďakujem
Ano odisla by som od neho. Svokre by som povedala ze tebe neublizi, ale vlastnej krvi (vnucatu) ublizila a rozbila rodinu a vlastnemu synovi nedovolila zit ako muzovi. Jemu by som nehovorila nic, on je zrejme strateny pripad. Uz si mu povedala dost na to aby si rozmyslel.
Ja by som ani necakala do Vianoc, naco....ved pises, ze ma vzdy milion vyhovoriek, preco to nepojde. Opat ich bude mat....Das mu casu do Vianoc, bude dufat, ze dovtedy ta to prejde a dako to uhra...uplne zbytocne to natahovat
Ostavas u mamy a hladas si podnajom. Hned. Bodka. Bud bude konat, alebo nie
@anjelicek26 tak za prvé. S takýmto bývaním súhlasila aj ona. Bola to chyba obidvoch. Obidvaja boli nezodpovední. Sorry, ale 3 roky sú manželia, 3 roky spoločne bývajú u svokry a 3 ročné dieťa majú. A teraz na základe ich chyby má dieťa prísť o otca? Na základe toho sa majú rozviesť, lebo sa stalo len to, čo obaja chceli? V prvom rade to treba brať z pohľadu tých detí. Staršie dieťa si zvyklo na nového "otecka" konečne má možno zasa zázemie a zasa sa bude matka rozvádzať, pri prípadnej striedavej starostlivosti alebo braní dieťaťa na víkendy si otec bude brať aj to staršie dieťa či ako? To aké zázemie a istoty dala autorka svojim deťom a hlavne tomu staršiemu dieťaťu? Mne je neskutočne ľúto toho staršieho ak sa rozvedie len kvôli tomu, že v podstate žije tak ako chcela a žije tak len kvôli tomu, že ona urobila najväčšiu chybu. Za to ale nemajú trpieť deti
Tvoj manžel je v nezávideniahodnej situácií. Stojí medzi tebou a svojou mamou. Ani jednej nechce ublížiť. Má to o to komplikovanejšie, že je tvoja svokra sama a zrejme mu je mamy ľúto, nechať ju len tak opustenú. Cit k matke je vždy ten najsilnejší, však to asi aj sama vieš. A ako každá matka si bude vždy len svoje dieťa zastávať. Teba tým pádom berie ako konkurenciu, s ktorou sa delí o lásku svojho syna, tvojho manžela, keďže tvoja svokra nemá okrem neho nikoho, kto by jej opätoval city. Najrozumnejšie bude separátne bývanie, každopádne.
A pupocnikova šnúra je kde?
@hugoboss1923 Mama musi pochopit, ze nie je mozne cely zivot zit s rodicmi a raz maju nase deti svoje rodiny.
Nesebecka mama to chape. Nie mat dieta priputane k sebe, bez ohladu na to, ze je sama....
@anjelicek26 omylom som ťa označila v tom príspevku vyššie
@aandrea9 ale to nie je tento prípad. Úžasné zázemie pre to staršie dieťa. Najprv zjavne bývanie s otcom, potom bývanie u babky, v podnájme, teraz u "cudzej babky", opäť druhá babka, opäť podnájom. Jeden otec je, potom nie je, potom je druhý "otec", ten teraz zasa možno nebude. Och
Uz by som sance viac nedavala
Bud matka alebo vy, trapite sa vy a vsetko toto vidia deti
Chyba je jedine v tebe .... Dobre ti je u svokry kým drží hubu. Potom odídeš k mamičke a dookola ... Veď zozen bývanie a buď muž príde alebo nie .jednoduché
Ako tu uz bolo spomenute, najdi by podnajom a daj mu na vyber, bud vy alebo mamicka, ak sa rozhodne pre matku, rozviedla by som sa.
rozvod by som riešila ako posledný
@kristinapetronela vyššie som už písala že ja som tam ísť ani nechcela, ale nakoniec ma muž presvedčil, vtedy to malo byť iba na krátku dobu.
Ty nechces byvat so svokrou /ani ja by som s rodicmi nebyvala/ a on nechce od mamicky odist.
No hold ine ako rozchod neexistuje.
Chlap sa má postarať o bývanie. Podaj žiadosť o rozvod a pošli mu o tom informáciu. Tým ukážeš, že ultimátum platí. A žiadosť stiahneš až keď nájde bývanie. Nehovor mu to ale dopredu. Proste si sa rozhodla rozviesť a dôvod je že nechce teba ale mamku. Povedz že nechceš žiť s mužom, ktorý dáva prednosť matke pred tebou.
Je super, že máš nejaké uspory a mas kam ísť. Koľkokrát si mu dala ultimátum neviem, treba bojovať za manželstvo ak je manžel spoň trochu dobrý otec manžel. Ak sa to nedá, tak treba ísť skrátka. Ale nerozumiem tiež tomu, že máš jedno dieťa s jedným mužom a bez bývania ideš bývať k cudzej žene a tam si urobíte ďalšie dieťa. Ako dlho ste sa poznali, kým ste si urobili dieťa? Ved tam museli byt naznaky.
@tiezjedna to je pravda, že za deti majú zodpovednosť aj ich otcovia, ale častokrát vidíš, že sú na hovno a odsere si to aj tak vždycky tá žena. Takže tá žena musí dvakrát rozmýšľať a nie s kazdym novým priateľom si robiť deti. To nemyslím teraz autorku, ale bežne sú tu takéto príbehy -stretla lásku svojho života a po mesiaci otehotnela, po roku sa rozišli po ďalších dvoch mesiacoch zas otehotnela s ďalšou životnou láskou. Raz ked sa popapali, tak normálna žena si dáva set-sakra pozor ako sa bude vyvijat jej ďalší život.
@stanulienkat no je to zjavne aj tento prípad. Manželia sú 3 roky, 3 roky bývajú u svokry a 3ročné dieťa majú. Evidentne pred narodením alebo splodením dieťaťa spolu ani nežili.
Podľa mňa ten podnájom je dobrý nápad. Buď v ňom zostanes s deťmi,alebo príde aj on. Aj keď je to od neho poriadne hlúpe, aby čakal, kým ty tieto veci zabezpečis. Ak stojí zato, tak bude radšej s tebou a deťmi v malom podnájme, ale vo veľkom dome sám s mamou. Lebo takto čaká, že sa ako vždy vrátiš.
Rozumiem ale teraz je ten čas kedy máš odísť do svojho a buď príde alebo nie
@stanulienkat súhlasím s tebou. Nič to ale nemení na fakte, ktorý som napísala...
Daj mu ultimátum buď sa odstahujete a radšej aj do prenájmu ak nie sú peniaze na vlastne bývanie ,alebo odíď aj a deťmi .Nic iné ti aj tak neostava

@keralas samozrejme toto chápem,aj som im vďačná. Keby bolo na mňa už tam dávno nie sme, ale ako som písala manžel nechcel odísť,a v podstate sa ešte stále nerozhodol či chce byť s nami alebo s ňou.