Mali ste pocit, že partnerova rodina nemá rada vaše dieťa?
Ahojte, zdalo sa vám niekedy že niekto z druhej strany rodiny neprijíma úplne vaše dieťa? Že ho neustále porovnava, upozorňuje na nedostatky a na to, čo ešte nevie a čo “niektoré deti v jeho veku už vedia”? Vyzdvihuje napr iné deti ale vaše keď sa mu podarí niečo výnimočné, prejde sa to bez povšimnutia? Neviem či som len príliš citlivá alebo mám správnu intuíciu.
@anonym_autor mňa nemajú radi. Vnučku áno. Ten lepší prípad
@anonym_autor U nás to robí mama sestre, jej deti nemá moc v láske. Ale to kôli tomu, že nemá rada ani jej manžela. Už sme ju aj na to upozornili , dokonca aj moje deti si to všimli. Vidí všetko, čo robia zle, keď sú na návšteve a to chodia tak dva, tri krát do roka na návštevu.
@anonym_autor U nás to robí mama sestre, jej deti nemá moc v láske. Ale to kôli tomu, že nemá rada ani jej manžela. Už sme ju aj na to upozornili , dokonca aj moje deti si to všimli. Vidí všetko, čo robia zle, keď sú na návšteve a to chodia tak dva, tri krát do roka na návštevu.
@anonym_678300 to je hrozne, a ako reagovala, ked ste ju upozornili?
@anonym_autor
Nevadí. Dieťa aj ja by sme prerušili kontakt a buzeranti (buzerijúci) nech si nájdu iný objekt na podávanie a podceňovanie. Trebárs jeden druhého. Bolo by mi jedno a muž nech si ich navštevuje, keď nie je schopný urobiť s nimi poriadok. A oznam o zrušení kontaktu osobné by som zavŕšila otázkou - prečo nemajú aspom 2 tituly pred a 2 za menom, keď mnohí v ich veku áno!?
Odosobni sa a nahliadni na nich zdialky, ako niekto cudzi. Pozoruj ich, ako rozpravaju o inych ludoch. Pravdepodobne vsetkych porovnavaju, nielen tvoje deti. Ci susedov, ci kolegov, dokonca aj kamaratov za chrbtom - vzdy a vkuse a vsade porovnavaju. Je to povaha tych ludi, nie je to dane tvojim dietatom/tebou... Ked toto pochopis, bude ti lahsie. Pravdepodobne je to aj v opacnom garde rovnako, inde mozno zase davaju za priklad vase dieta, len ty sa o tom nedozvies, pretoze tomu inemu cloveku zase moze byt neprijemne to.
Je to zla povaha, ale lahsie sa nam s komplikovanymi ludmi zije, ked rozumieme, ze je to "len povaha". Jednym uchom dnu, druhm von... A pripadne sa nauc zastat sa dietata, ci slusne ci vtipne "odpapulovat". Inymi slovami nastavit si hranice asertivne. Hranice musia byt v tebe, neposunutelne. Ty citis a vies co je pravda, tak ju len zdel. S lahkostou, ako oni kritizuju. Take je to lahke. Hranicu si predstav ako mur v sebe, po ktorom sa ich nepravdive slova len skotulaju ako hrach po stene. Hodia ho zas? Zas sa skotula.
Ano, clovek by radsej zil v prajnom prostredi, ale ludi neprerobis. To co potrebujes, je naozaj sa nenechat ovplyvnovat a rozladovat, vediet kde je pravda a nevahat,zato ze niekto povie o tvojom dietati loz. Hladaj tu milotu u inych - u vasich, kamaratov a tak. Ver si.
@anonym_autor mňa to skôr veľmi trápilo a snažila som sa kvôli synovi aj sebe udržiavať vzťah, vždy to bolo len jednostranne. Najviac mi vadilo keď robili rozdiel medzi vnúčatami a hlavne ako píšeš to porovnávanie. Od narodenia- od vahy s akou sa narodili až po teraz kto krajšie napíše svoje meno… zuby, nechty vlasy kto čo lepšie aky je… Nejak sa to postupne zbieralo a tiež som si myslela že som precitlivena. Ale keď proste o jedne vnúčatá sa stara, chodí po nich do škôlky, trávi s nimi čas a násho syna môžem spočítať na jednej ruke koľkokrát s ním bola. Bolo mi smutno, ničilo má to hlavne v obdobi keď som čakala druhé babatko a prvé mesiace som nevladala nič. Syn proste pol dňa keď muž pracoval a ja som prevracala mal zapnutú tv. Cudzí ľudia sa mi ponúkali že mi pomôžu. (Nie svokra nepracovala a bývame v podstate na jednej ulici) sekla som to celé. Prestala sa snažiť udržiavať vzťahy, nepísala, neposielala fotky. Prestala som naozaj úplne so všetkým a úplne mi odľahlo. Mám muža a svoju rodinu. Bála som sa že syn potrebuje milujúci babku ale on sám videl že babka záujem nemá. Veľa krát sa nad tým povznesiete lepšie ako ja, proste povie že má druhu babku. A je spokojný.
Čo sa týka detí, tak problem nemáme. Horšie je to snaha niektorých dospelých sa silou mocou porovnávať somnou a snažiť sa predbiehať 😅. Len ja akosi nereagujem na tieto hry.
@anonym_autor ja toto poznám od detstvs. Staré mama z otcovej strany nás porovnávala, preferovala deti od 1. dcérenky. Z maminej strany tiež. Svokra neznáša "švagrove" dieťa . Moja mama zas ospevuje vnučku a porovnáva s inými. Dáva jej rôzne mínusy a diagnózy 🙈🙈Primitivizmus dospelých v praxi
Odosobni sa a nahliadni na nich zdialky, ako niekto cudzi. Pozoruj ich, ako rozpravaju o inych ludoch. Pravdepodobne vsetkych porovnavaju, nielen tvoje deti. Ci susedov, ci kolegov, dokonca aj kamaratov za chrbtom - vzdy a vkuse a vsade porovnavaju. Je to povaha tych ludi, nie je to dane tvojim dietatom/tebou... Ked toto pochopis, bude ti lahsie. Pravdepodobne je to aj v opacnom garde rovnako, inde mozno zase davaju za priklad vase dieta, len ty sa o tom nedozvies, pretoze tomu inemu cloveku zase moze byt neprijemne to.
Je to zla povaha, ale lahsie sa nam s komplikovanymi ludmi zije, ked rozumieme, ze je to "len povaha". Jednym uchom dnu, druhm von... A pripadne sa nauc zastat sa dietata, ci slusne ci vtipne "odpapulovat". Inymi slovami nastavit si hranice asertivne. Hranice musia byt v tebe, neposunutelne. Ty citis a vies co je pravda, tak ju len zdel. S lahkostou, ako oni kritizuju. Take je to lahke. Hranicu si predstav ako mur v sebe, po ktorom sa ich nepravdive slova len skotulaju ako hrach po stene. Hodia ho zas? Zas sa skotula.
Ano, clovek by radsej zil v prajnom prostredi, ale ludi neprerobis. To co potrebujes, je naozaj sa nenechat ovplyvnovat a rozladovat, vediet kde je pravda a nevahat,zato ze niekto povie o tvojom dietati loz. Hladaj tu milotu u inych - u vasich, kamaratov a tak. Ver si.
@anonym_c9bd49 dakujem 🤗
@anonym_autor To nie je len pocit,to je fakt
Nie každý človek je všetkým sympatický a platí to aj o deťoch. Nikto nemá povinnosť mať rád každého. Sú deti škaredé a nesympatické už na pohľad, ale ich rodičia to nevidia. Rovnako sú deti, ktoré ti pripomínajú niekoho, s kým máš zlú skúsenosť alebo ho nemáš rád. Veľa urobí aj povaha dieťaťa, jeho schopnosti a správanie.
To, že niekto preferuje jedno dieťa a druhé nie, je prirodzené, bolo to tak vždy, len dnes sa už mnohí ľudia menej pretvárujú.
Nie každý človek je všetkým sympatický a platí to aj o deťoch. Nikto nemá povinnosť mať rád každého. Sú deti škaredé a nesympatické už na pohľad, ale ich rodičia to nevidia. Rovnako sú deti, ktoré ti pripomínajú niekoho, s kým máš zlú skúsenosť alebo ho nemáš rád. Veľa urobí aj povaha dieťaťa, jeho schopnosti a správanie.
To, že niekto preferuje jedno dieťa a druhé nie, je prirodzené, bolo to tak vždy, len dnes sa už mnohí ľudia menej pretvárujú.
@anonym_0369bf ...a potom je tu ešte hrozba,ze to dieťa bude dediť,aj jemu ukroja kúsok z koláča
@anonym_678300 to je hrozne, a ako reagovala, ked ste ju upozornili?
@anonym_4ae856 Povedala, že to nie je pravda, nechce si to priznať.
Moja svokra odignorovala naše dieťa odkedy sa dozvedela, že to bude chlapec. Vysnívala si vnučku ktorú jej dala švagriná a tak obľúbené deti sú tam a o naše nie je záujem. Dokonca ani keď sme čakali o pár rokov dievča, boli sme jej to oznámiť osobne, odignorovala nás, ani posraté gratulujem.. básnila len o švagrinej ktorá čakala ďalšie dieťa.. a tak si žijeme bez nich. Naše deti majú starkú tu, moju mamku ktorá by im dala aj modré z neba a deti švagrinej majú starkú tam.
Nenavštevujeme sa. Muž je rád, že ho neotravuje svokra si sestrou s každým prdom ako mala zvykom a je nám takto super. Ak ho náhodou niekde volali (bez nás, samého) vyhovoril sa, že grcal. Detinské ale uverili. Ja sa nestarám, jeho vec 😅

@anonym_autor mala som.pocit ze rodina mojho muza ma moje deti len na to aby ich porovnavala s detmi jeho sestry a vzdy sa utvrdila v tom ze jej deti su sikovnejsie 😃