icon

Mám 16 rokov a podľa mojej maminy často periem

17. júl 2025

Ahojte, toto je úplne seriózna diskusia, chcem zistiť či len ja som divný alebo čo..

Moja mama sa rozčuľuje z toho, že periem moc často ( mam 16 rokov , chlapec ak na tom zalezi.. )

Predstavme si situáciu. Prídem v piatok z internátu s plnou taškou ( aspon pre mňa ) špinavých vecí. Tričká, rifle, obliečky atď. Mama sa rozčuľuje, že za celý týždeň išla práčka iba raz, a ja v piatok zapnem 1 ( niekedy možno 2 ale to sa stalo párkrát ) práčky plné mojich vecí.
Neviem ako vy, ale ja si nedám na seba tričko, ktoré som mal na sebe už 2 krát. Alebo že by som si týždenne nevymenil posteľné prádlo.

Pritom nejde ani o to, že by sme si to pranie "nemohli dovoliť" alebo niečo podobné, ale moja mama je z toho večne rozčúlena. Pritom som si začal aj vyprate veci vešať sám..

Je ta chyba vo mne?

Strana
z3
elizabeta56
19. júl 2025

Je podľa mňa úplne v poriadku zapnúť dve práčky po týždni. My perieme tiež veľa, najmä teraz v lete, keď sa človek spotí. Plus keď tam dáš posteľné prádlo a uteráky. A ak máš akné, treba tú hygienu mať zvýšenú. Je naopak chvályhodné, že si na hygienu potrpíš 👍

eva8
19. júl 2025

Davaj pozor na pracie prostriedky, ked mas akne. Pouzivaj detske mydlo. Riad sa pokynmi lekara. Odsleduj si jedalnicek, vraj cokolada, paradajky a jahody nerobia dobre.

katrin21
19. júl 2025

Periny by som kazdy tyzden neprala , rifle tiez sa nemusia,ostatne v pohode.. co mas nosit 1 tricko tyzden?

katrin21
19. júl 2025
@anonym_43935e

Ja sa len chcem opýtať, to si vážne nedáte 2x na seba to isté tričko? Alebo nohavice, sukňu apd? Jasné, že spodné prádlo sa mení každý deň, aj ponožky. Ale ostatné veci perieme vtedy keď sa zašpinia. Čiže pokiaľ je tričko čisté, nesmrdí od potu, tak kľudne aj pár dní ho vieme vynosiť. Posteľné prádlo perieme raz za 14 dní. V lete nepoužívame periny a paplóny, máme inú variantu. Rodina: Manžel, manželka, dospelé dieťa. Perieme 2-3x týždenne - skôr teda uteráky, spodné prádlo, ponožky, a potom teda ostatné veci, keď sú špinavé alebo smrdia.

@anonym_43935e ked je ciste a nesmrdi od potu,da sa dat tricko aj viackrat, aj sukna a pod.
Ked sa niekto poti , jasne ,ze pre toho to nie je dobra volba..v lete celkovo castejsie,v zime tolko netreba.
Ale najhorsie je,ked sa niekto osprchuje a potom da na seba upletove saty,cele prepotene pod pazuchami v zime..uf....

tyriss
20. júl 2025

Ja periem niekedy aj kazdy den, ked stiha uschnut. Takto ked je teplo je to praci ideal. Nemam rada pohlad na kos plny pradla urceneho na opratie. Mat 16 rocne dieta, ktore dba o hygienu a nastavuje normalne standardy, tak si tlieskam ako rodic.

87saja
20. júl 2025

Je to uplne v poriadku, nie si divny. Skor ma zaraza, ze mas 16 rokov, si chlapec a peries si sam. Preco ti to neoperie mama a ty sa zatial mozes venovat inym veciam?

tyriss
20. júl 2025
@marsmykkok

Inak ked som bývala s mamou iritovala aj mňa aj otca lebo to vždy bolo tak, že kôš na pranie plný a tam 90 percent vecí jej a 5 percent mojich a 5 otcove a proste stále sa pralo len jej. Teraz žije sama a perie vkuse skoro každý deň, ona sa síce aj dosť potí, takže chápem že ak má tričko aj hodinu hodí do prania, ale najväčší problém je to, že mení oblečenie aj v priebehu dňa hoci napríklad je celý deň doma. Ale ráno je napríklad zima a dá si hrubšie 3/4 nohavice a tričko a o 2 hodiny je teplo jej, tak si dá tenšie 3/4 nohavice alebo šaty a to odhodí nabok a nakoniec aj tak to skončí v koši na prádlo. Rovnako nechápem ako napríklad môže za 4 dni dať prať 10 párov ponožiek a tak. No proste otras. Ale ty teda si perieš sám a neblokuješ iným práčku tak neviem čo mame vadí.

@marsmykkok podla popisu su to stavy z menopauzy. Navaly tepla a zimy. Dopotis sa do nitky za chvilocku a potom ti je zas zima. Je uplne normalne si v tomto stave menit oblecenie aj pocas dna. Je mozne, ze si to zazijes aj ty pocas svojej menopauzy.

kathhii
21. júl 2025
@87saja

Je to uplne v poriadku, nie si divny. Skor ma zaraza, ze mas 16 rokov, si chlapec a peries si sam. Preco ti to neoperie mama a ty sa zatial mozes venovat inym veciam?

@87saja prečo by si nemohol oprať sám? Nemá ruky?

Strana
z3