icon

Mám 18 a chcem dieťa

mariabrl
6. aug 2016

Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.

vejula
7. aug 2016

@svetluska82 tak to ma mrzí, ja som na tom podobne, tiež by som už šlaa študovať uplne niečo iné ako po strednej škole.

svetluska82
7. aug 2016

@vejula v pohode, ved ja studujem aj teraz 🙂 som sa prihlasila na spanielcinu v jazykovke, ja som karieristka, takze furt nieco studujem, vzdy nejake jazykove kurzy a pod.

obsadenemeno
7. aug 2016

@anatalia77 presne. Aj my sme ju podrzali, ked bola tu v UK a mastil ju, odisla od neho asi 3x, este ked bola tehotna. Raz aj ku mne. A potom jedneho dna pridem dom z prace a jej nikde. Mizla za nim, nemala ani trosku slusnosti, aby mi to povedala do oci. Hlavne ze som s nou behala kade tade, po bankach, po urade prace..... lebo to hubu neotvorilo, ked nieco dolezite trebalo vybavit. A este si nabalila moj kufor mojimi vecali a corkla nejake peniazky.....ved nepojde naprazdno od krstnej, nie?
A jej fesaka maly netrapi. Alimentov sa nedocka, samozrejme tiez. Ale mladu p..a svrbi, (a doslovne, lebo ju nakazil pohlavnou chorobou pocas tehotenstva) a furt za nim pobezi. A nic s tym nenarobime. Sestra ju nazad nevezme, ked zas za nim utecie. Toto je posledna sanca, teraz na nu tlacia, ze maly do skolky a ona dokoncit si skolu vraj, co som pocula. So mnou sa neter bebavi, ze ako som si mohla dovolit vsetkym povedat, ze mi vzala veci.
Ved hey, ako som si to len mohla dovolit? Lebo ja serem peniaze, ze?
Skoda hovorit 😒

tilly
7. aug 2016

@sue neplanovala, ja som narazala na to, ze kocky pisali len o pripadoch, ktore dopadli katastrofalne, tak som uviedla priklad, kde to dopadlo uplne skvele, jasne, aj oni mali zle chvile, v kazdom vztahu aj zivote sa najdu... a mame aj dost prikladov, kde to dopadlo katastrofalne aj ked sa brali a mali deti ludia v zrelom veku a takisto si myslim, ze tieto veci dopredu to odhadnut nevies

anatalia77
7. aug 2016

@obsadenemeno aj u nás to bolo rovnaké. Už počas tehotenstva ju mlátil,vyhybal sa jej a ona ho hľadala. Pridem domov a ona nikde a ešte si nabalila jedlo preňho. A bolo mu treba aj cigy tak mi slohla prachy. Vtedy som spávala s peňaženkou pod vankúšom. A stále som Lexaurin zobala. Ak som vtedy nezačala chlastat tak už prekonam všetko.

priora
7. aug 2016

@anatalia77
@obsadenemeno az ma s toho mrazi ;(

anatalia77
7. aug 2016

@priora mňa oblieval pot,menses mi chodil ako sa mu chcelo,mala som veľa zdravotných problémov dokonca som ochrnula na polovicu tela.

obsadenemeno
7. aug 2016

@anatalia77 ona bola ako moja dcera, ved som jej zadok utierala, stale som pomahala sestre s detmi, takze si viem predstavit, aka bolest to je, vidiet vlastne dieta v situacii takej. Ja plakala ako nikdy, ked som dosla dom a jej nikde. Ze ako odisla, som si myslela, ze len s kabelkou(az potom som zistila, ze moj kufor chyba a aj veci), lebo ten maly smradlavy roztrhany kufrik co s nim prisla, tak nechala.
Hned som volala mame aj druhej sestre a ta do dnes spomina, ze mna v zivote plakat nevidela (ja som inak dost tvrdas 😎, nedavam city velmi najavo) iba vtedy.
No co. Dodnes sa so mnou neter nerozprava. ked som doma na SK, tak raz pre istotu zdrhla k jeho rodine, sestra myslela, ze ju klepne. A inak neexistuje, aby bola doma, ked dojdem sestru pozriet. Bolelo to, velmi, lebo pre mna ona bola ako moja dcera. Takze si viem predstavit, ze je to este tazsie pre teba. Drz sa. 😵

anatalia77
7. aug 2016

@obsadenemeno dala som ti prístup do mojej súkromnej diskusie s názvom Nezodpovedná dcéra,je tam všetko od začiatku z roku 2014,tak si pocitaj ak chceš. Zároveň ťa poprosím nezverejnovat súkromie iných členiek.

obsadenemeno
7. aug 2016

@anatalia77 vdaka

mima4
7. aug 2016

@vejula mam narocnu pracu, nemam nervy na studium a este k tomu mat dieta, tak to je fakt na prd. Proste nech su studentske roky studentske so vsetkym. Normalnu skolu nemas sancu zvladnut pri dietati a praci, tym nemyslim elektrickove skoly

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula zena vacsinou je samostatna, respektive musi byt ked ostane sama a realne sa neda pausalizovat to je fakt, rovnako ako je fakt, ze v dnesnej dobe 20.rocny clovek nema urcite financie na vlastnu rodinu a zabezpecenie, iba s pomocou druhych a to mne pripada velmi sebecke, ja chcem rodinu, pretoze po nej tuzim, tak si ju mam vediet aj sam/sama zabezpecit a nie ja chcem a mama s tatom sa postaraju, takto to nema fungovat podla mna... Ja sa nepozeram len podla mna, ale z celkovej spolocnosti....maloktore manzelstvo akotake vydrzi a toboz manzelstvo z prvej lasky...Treba takym drzat palce a naozaj nemozeme porovnavat terajsiu situaciu zo situaciou spred 50.rokov. Kazdopadne treba drzat palce, ale kebyze je moja dcera a mam aj miliony, rozhodne by som bola proti

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula tak ja si myslim, ze vacsina 18-19rocnych mladych ludi uz vie, co chce a co nechce, tuto dilemu riesia skor pri nastupe a vybere strednej skoly, lenze vsimas si, ze si odporujes, sama pises, ze su este nie najdeni mladi ludia a nevedia aku skolu a co so zivotom, kam sa uberat, ale vedia, ze chcu byt rodicmi a co ked si mlady otecko uvedomi za par rokov, ze hmmm, tak takto som si to nepredstavoval, ze on chce byt inzinier a nie zarabajuci otec s dvoma malymi detmi a zenou co sedi doma...hmmm 😉 Predsa ked ten clovek nevie, cim chce byt, tak asi nevie na isto, ci chce byt aj rodicom, ci to je ine? hahahaha 😀 ako nie v zlom, len si to nejako odporuje

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula a je ine ked sa babatko zadari a je proste tu, tak jasne, ze rodicia pomozu, ale teda planovat a nemat este skolu, k tomu par brigad a sporkonto, no neviem...

michaelamilan
7. aug 2016

Tak ja Vám teda babule neviem........ale či si život naplánujete či nie vždy skončí buď happy endom alebo fiaskom. Je ťažko radiť. Za mňa asi tak že, : základ bolo vyskúšať si s partnerom najprv spoločné bývanie, financie apd. Keď to všetko bolo ok, prežili sme zhody, nezhody, rozhodli sme sa pre bábätko. Teraz má malý 3a pol roka a zatiaľ je všetko v pohodičke.,sme spolu vyše 8rokov.
Hormóny sú potvora a túžba po dieťatku nastane u každého v inom veku. Zatiaľ by som ich asi však držala na uzde a až začnete obaja zarábať a žiť v tom podnájme nejaký ten čas, tak prečo nie????Aj keď teda to nieje záruka že bude všetko klapať. Ono narodením dieťaťa sa mení všetko od základu a tu veľa párov pohorí :-/

xfenix
7. aug 2016

Nenechajte sa odstrasit premudrenymi frustrovanymi zenami. Ak mate dost financii a rodinnu podporu, vysoku skolu si viete urobit i neskor ak budete chciet, ba i popri dietati sa da studovat. Poznam nejednu v sucasnosti uspesnu zenu, ci uz z podnikatelskeho sektora alebo pracujucu pre velku spolocnost, ktora mala deti ak mlada a teraz uz vyrastaju a moze sa venovat praci. Ak partner bude suhlasit, je to vas zivot, zariadte sa ako to citite.

diablikovci
7. aug 2016

Ja to pekne ale trošku pockaj cca 2-3roky. Ako Ti bolo písané dieťa vswtko mení od základov!!!! Nieje to len že ho treba kúpať, prebaľovat a pod. Ale tam je skúška ten stres že človek je nevyspaty!!! A to malo kto zvládne a hlavne taký čo je náučeny aj pol dňa prespať. A ten stres sa vazie so všetkým či nieje na varené lebo si si chcela oddýchnuť s dieťaťom ktoré spalo alebo nieje oprate,nakúpené a pod. Vecí. Fakt skus si nastaviť budík každé cca 2-3 hod a zober si bábiku a skus ju 15 min nakojit, možno aj pre baliť a dať odgrgnut a ľahni si spat. A o dve hodky zase. A skus tak cca dva týždne ak môžeš.

maciatkolulu
7. aug 2016

@diablikovci o dve hodinky? niekedy aj kazdych 15min, v zasade sa babika musi s placom prebrat v tom okamihu, ked sa najsladsie zaspava 😉

vejula
7. aug 2016

@maciatkolulu toto sa podla mna nedá porovnávať aboslutne. Ludia po strednej škole velakrát nevediaa čo chcu, lebo to nikdy nikoho nezaujimalo. Teda napríklad dieťa je nadané v nejakom predmete, ale iný predmet mu nejde, tak je tlačený do toho aby si opravoval známky v predmete, na ktorý vôbec nemá bunky, nieje pohananý v tom smere, ktorý ho baví. KEd si vyberá vyysoku školu velakrát nevie čo ho baví, lebo bol nutený mať zo všetkého povrchné základne vedomosti bez ohladu na jeho zaujem, do hlbky sa nikdy nejde, učivo sa usekne a ide sa dalej. Pre toto často ludia nevedia čo chcu v živote robiť. Byť rodičom je uplne niečo iné ako vyberaať si vysoku školu. Sme jednoducho biologickyy nastavení mať potomstvo, starať sa on, na toto nemusíš mať nadanie, toto je pud. U niekoho sa zaačne prejavovať skôr u niekoho neskôr... U nejakých výnimiek nikdy. Ja som nikde nenapísala, že človek musí automaticky hned ako sa začnu ozývať jeho biologické hodiny vhupnuť do materstva, určite zapojiť racio je dobrý nápad, ale tvrdiť, žče žena musí byť najprv sebestačná mi príde nie pre každu splnitelná požiadavka.
Po strednej škole by sme veru mohli poznať samých seba, mohli vedieť čo chceme, su krajiny, kde si deti od 5 triedy zákkladnej školy volia profilové predmety, podla vlastného záujmu, tu su tlačené do všetkého, nemaju možnosť výberu. Preto v zahraničí su v 30 rokoch ludia uplne inde ako my tu, ked sa pomaly v tom veku ešte len rozhliadame, čo by sme vlastne chceli robiť a čo by nas vlastne bavilo.

obsadenemeno
7. aug 2016

@xfenix problem je, ze jej partner nesuhlasi, chce s tym pockat. A ani sa mu necudujem.

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula som vdacna, ze u mojej dcery sa tento pud neukazal 😉 zatial a najma, ze tieto pudy nemusim financovat, lebo podla mna inteligentny clovek vie biologicke pudy aj trochu korigovat a najma ked nemam na to financie VLASTNE, ale iba maminky a otecka, to je sebecke. Ako som pisala, ked sa stane, ok, pomoze sa, ale ja budemnapriklad rada, ze my deti povyliezaju z hniezda a zacnem zit kludny zivot a nieze budem mat doma zase od zaciatku dvoch nezrelych 20tnikov a babo k tomu, nie dakujem neprosim si, pudy musia vydrzat. Radsej nech moje dieta riesi skolu vo veku kedy sa ma riesit skola a nie deti, moj nazor a nie som frustrovana a ani nespokojna, ale stastne vydata zena na druhy pokus a vidim obrovske rozdiely medzi zrelou laskou a prvym pobluznenim ako nast rocna. Ale znova pisem, treba drzat palce tym, ktori sa na to dali, hlavne kvoli detom

mima4
7. aug 2016

@maciatkolulu myslim si ze takto neprimerane pudy maju hlavne jednoduche dievcata z nefunkcnych rodin, nizke iq, nulove ambicie

vejula
7. aug 2016

@maciatkolulu ak si poriadne čítala môj príspevok, tak som tam jasne napísala, že netvrdím, že automaticky treba pudom podlahnuť ak je situacia uplne nevhodná. To je jeden extrem, druhý je ten, ked sa tvrdí, že treba aby každý jeden čakal na situaciu, kedy bude tak a tak zabezpečený. Ak to tak človek cíti ok, ale nieje to podla mna podmienka. Treba pochopiť, že su rodiny, kde uplne v poho funguje nejaká ta spolupatričnosť, kde sa pomôže. Napríklad my sme zo začiatku bývali v byte, ktorý sme mali od našich - ako napol s bratom s tým, že sa budeme vyplácať. ano rodičia nam pomohli, že nam poskytli byt, kde sme mohli bývať. Nevidím v tom nič zlé. Mam pocit, že pre ludí dnes je niečo také nepochopitelné, ludia ,ktorí príjmu pomoc su vyžierky... Rodiny si od nepamäti pomahali. Moji starí rodičia bývali niekolko rokov u surodenca, kým za pomoci celej rodiny postavili dom. Naši tiež bývali chvílu u starých rodičov, kým si našli byt. Nám naši pomohli takto. Ak raz budem môcť pomôcť mojim deťom ak budu chcieť zakladať rodiny, rada to urobím. Nehovorím do konca života žiť u rodičov, ale ako dočasná situacia to podla mna nieje nič za čo by sa mladí museli hanbiť.

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula ach jaj, ale ja pisem o tom, ze ked niekto chce, velmi chce si zakladat v 18!rokoch rodinu, tak preco by mali rodicia pomahat, chces, tak sa staraj, tak potom nemusime ani vychovavat nejako velmi deti, ked si zmysli 3rocny v obchode, ze chce poziarnicke auto za 50eur, tak mu ho kupim a hotovo, ved predsa som aj ja pisala, ked sa stane pomoze sa, ale ked sa planuje pri nedokoncenej strednej skole, tak je to sebectvo a rozmaznanost, pretoze je sama decko podla mna. Nikde netvrdim, ze mladi nie su schopni starat sa, aj nam moji rodicia pomohli, ale kebyze na nich vyrukujem, mamicka, otecko ja mam nekonecnu chut stat sa vo svojich 18.tich mamickou, kupte nam byt, vybavicku, ved ja este studujem a potom sa aj starajte, lebo ja budem chciet predsa aj niekam vybehnut, tak ma poslu priamo do ri.... a nieze by mi kupovali byt.

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula a situacia je podla mna uplne nevhodna pre kazdy par, ktori nema na zabezpecenie rodiny, znova, ked sa stane ok, ale nie dokelu planovat a nic nemam, maju iba moji a partnerovi rodicia, to je na zaplakanie

obsadenemeno
7. aug 2016

@vejula ved ano, ak je to docasna situacia. Ale kolko je docasna? 2-3 roky? Fajn. 9-10? Not so fine. Cez 10 rokov? Tak to uz docasna situacia nie je. A kukni si do temy "Byvanie u svokrovcov", tam to veru na docasne nevyzera...... 😒
A ano, ja chapem ze pomoct treba, ale to musia mladi ukazat iniciativu, nie len cakat, ze spravili sme si bejby, rodicia, starajte sa. A konkretne u tejto slecny jej partner chce pockat. A za to mu tlieskam. Mozno podvedome tusi, ze este nie je zrely na rodicovstvo a ze mozno ani ona nie je, len chceeeee, bo to take zlateeeeeeee.....

vejula
7. aug 2016

@maciatkolulu zakladatelka nikde nepíše, že čaka od rodičov, že ju budu dotovať. Priatel zaraba idu do podnajmu (nebudu prví ani poslední čo začnu pri podnajme) Ano je tu možnosť, že ju priatel opusti, aj mna mohol manžel opustiť, nie nemala by som z čoho platiť byt a starať sa o deti. Aj v sučastnej situacii kebyy ma manžel opustil tak som v pečku. Holt som strašne nezodpovedná, lebo som si pred tým ako sme si založili rodinu nenašetrila tolko penazí, že by ma mohol manžel poslať do kelu bez ujmy.

@obsadenemeno jasne som hned na začiatku napísala, že zaklad je ten, že musia chcieť dieťatko obaja. To je jasné. Ak partner ešte dieťa nechcee nieje o čom. A ano , bolo by rozumne dokončiť maturitu.

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula priatel sucha skolske lavice rovnako ako zakladatelka a vsade sa dotycna autorka ohana, ako ich zabezpecia nadejni svokrovci, ich firma a jej rodicia, tak ja neviem, ci citame to iste... Mlady ma vraj iste miesto u rodicov vo firme po skonceni skoly, to je asi tak vsetko, to je zabezpecenie?, Kde beru teraz peniaze na chod domacnosti, brigaduju, dofrasa, to musia byt hold dobre brigady, pretoze, ja som nevedela vzjst z jedneho prijmu vysokoskolsky vzdelaneho clovek zarabajuceho tiez v BA s vlastnym bytom...tak ja neviem, chcela by som potom navod 😀

maciatkolulu
7. aug 2016

@vejula tak ja neviem, ako mas stare deti, co mas skoncene, ci si pracovala a tak, ver tomu, ze zena, ktora ma skoncenu skolu, pracovala niekedy v zivote, tak sa urcite lahsie vyrovna finance, ze je samozivitel ako 25.s dvomi detmi, co nema skoncenu skolu a v zivote nerobila a do zivotopisu moze dat tak akurat dve materske... A nehovorim tu o tom, ze dieta jenaozaj jednou z najtazsich skusok partnerstva ako takeho...ako sa clovek zmeni s bezstarostneho dievcata na unavenu matku, uz ju nebude bavit zehlit partnerovi kosele a starat sa onho, lebo bude male atd, ved sme matky vieme o com pisem... 😉

sensen12
7. aug 2016

u nas v rodine mala baba v 17 tich dieta a mama teda babka robila full servis,kompletka babenka si vystudovala,chodi cvicit kariera brutus dovolenky a vsetko lebo babka je submisivna jej mozrs aj po hlave skakat vsetky vnucata opatruje,robi servis,ani vlastne nevie,co v zivote chcela,ci to chce,robi to mechanicky,cize ak ma baba taku matku,ktoru moze vyuzivat lebo jej povaha je taka,tak jooo proc neee...poznam x takych zien,co robia dceram full ale ze fuull servis a ony len deti produkuju a su doma a babka este v 70 tke rozvaza vnucata po celom meste a cooo....😂😂😂