icon

Mám 18 a chcem dieťa

mariabrl
6. aug 2016

Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.

Strana
z14
sardinka335
8. aug 2016

@mima4 aaale čo si!!! Je zalubena a chce nechapeš??? 😀 😀 😀 😀 😀 Ja som bola presne taka ista ver tomu, ale stale verim ze ten ,,hore,, nas v tom čase dobre viedol. 🙂

mariabrl
autor
10. aug 2016

Ako ma môžete posudzovať, ked ma ani jedna z vás nepozná. Ja priateľa do ničoho nenútim. Na tuto tému mi povedal svoje, ja som ho viac s tym neotravovala. Len sa s tym vnútorne neviem vyrovnať. S rodičmi som sa nebavila pretože dieťa teraz neplánujeme. Asi ste si zle prečítali co som písala. Ja nevravím že sa chystám teraz otehotnieť, len je to moja túžba, pre ktorú sa trápim.

obsadenemeno
10. aug 2016

@mariabrl tak sa netrap, povedz si, ze to bude jedneho dna.
Horsie sa je trapit pre veci, co zmenit nemozes..... toto sa jedneho dna stane, tak nestresuj 😲

timea7
10. aug 2016

@mariabrl Tiež som od útleho detstva deti milovala, ničím iným, ako učiteľkou v škôlke som nikdy nechcela byť, kočíkovala som a neskôr strážievala deti celému širokému okoliu, ale nemyslím si, že je to u ženy niečím výnimočným, takže ťa svojím spôsobom chápem. Ale sorry, trápiť sa, že chcem niečo, čo teraz neplánujem? Neodporuješ si takto? Uvedom si, že je more žien, aj tu na MK, ktoré roky čakali na dieťatko, pretože sa im ho nedarilo počať. Hádam sa nezblázniš z toho, že by si mala zopár rokov počkať, aby si preň mala vytvorené lepšie podmienky a aby si dozrela v prvom rade aj ty. Lebo nehnevaj sa na mňa, ale tvoje názory od zrelosti majú ešte hodne ďaleko. Inak by si sa netrápila preto, že v 18. neplánuješ dieťa. Ešte ma napadlo, prečo si vlastne založila túto tému. Ako ti môžeme pomôcť? Možno si sa chcela len vyrozprávať,potom OK, ale trošku si aj zober k srdcu písmenká žien, ktoré ti napísali svoje skúsenosti. Lebo strážiť a kočíkovať dieťa niekomu je niečo úplne iné, ako mať dieťa svoje, ver mi, že viem, o čom píšem.

seahorse27
10. aug 2016

@mariabrl preco potom riesis momentalne podmienky (financne zabezpecenie, byvanie a pod.)? Ked dieta teraz neplanujes? Sama si sa do toho zamotala. Ked je to u teba len tuzba a nie je realita blízkej buducnosti, tak potom sa asi budes musiet zmierit s tym, ze este par rokov budes len tuzit. Za tych par rokov na sebe pracuj (skola, praca - prax, vztah - svadba...), aby si svojmu dietatu pripravila pekne detstvo a nie rozvod a holy zadok este pred jeho prvymi narodeninami.

timea7
10. aug 2016

@seahorse27 zhrnula si to perfektne!!!

charlie1980
10. aug 2016

@mariabrl Tak ja neviem, ale v nazve temy je "chcem dieta" A ked nieco chcem, tak to spravidla urobim. Takze nemozes sa hnevat. To, ze ty tuzis, si nam napisala neskor. Jasne, ze ta tu nikto nepozna...no co uz len moze ponuknut 18r dievca dietatu....? Myslim tym, ake zazemie...? No ledaze vas do konca zivota budu sponzorovat rodicia...vy sami nic...zatial nie...

fantaghiro21
10. aug 2016

Ja mam taky pocit, ze dnesni ludia maju akusi tendenciu predbiehat sa vo vsetkom,preskocit istu etapu ich zivota, hrat sa na dospelych , vsetko dostat naservirovane, vysypane z rukava...Su tak posadnuti egoizmom, ze sami nevedia rozoznat realitu od akeho si ich "chtica". Joj , kolko toho som ja chcela ked som mala 18!!! ( Ale snad rozumny clovek sa kvoli tomu nehadze o zem a nebuci kvoli tomu, ci? Len kvoli tomu, ze to nema HNED!!!!!!! ) . Kazda "vec"," udalost " ma svoje uz dane miesto v zivote cloveka, v roznych etapach jeho zivota ...Myslim si, ze toto 18rocne dievcatko same nevie, co chce a nevie co so sebou... Trpi nejakym prazdnom, stereorypom, nudou a vymysla blbosti, ktore nemaju nic spolocne s planovanim buducnosti.... (A napriek tomu si zivot cloveka pootaca inym smerom...)
@mariabrl Radila by som ti, venuj sa svojej buducnosti, ale nepredbiehaj ju. Lebo ona teba dobehne... Studuj, vzdelavaj sa, alebo zamestnaj sa a makaj na kariere, na kariernom raste...Nadobudni zodpovednost, postav sa k zivotu zodpovedne ( poberat almuznu od rodiny a znamych je nezodpovedne, sebecke, plne egoizmu.Cely zivot ti nebudu tlacit bankovky. ...) zober zivot do vlastnych ruk, osamostatni sa, ..Cestuj po svete, nadobudaj skusenosti , uzivaj si zodpovedne zivot.... Nepoflakuj sa , nehyr zivotom (nevravim ze nemas navstevovat spolocenske akcie /diskoteky- Ale vedz, ze s tymito volnocasovymi aktivitami sa budes musiet na nejaky cas rozlucit... Tvoje rovesnicky , kamaratky budu zit iny zivot ako ty.A ked ti raz decko vyrastie a ty pocitis potrebu nejak dohnat to co si nejak "preskocila" Ony budu mat uz mozno svoje rodiny, deti...

bruneta880
18. aug 2016

Ahoj ja ti radím určite počkať, a hovorím ti to z vlastnej skúsenosti.Aj keď máte kde bývať a ste zabezpečený a aj keď sestre s bábätkom pomáhaš...tvoj priateľ aj ty ste veľmi mladý nemáte sa kam ponáhľať...Ja som s manželom od 17 rokov manžel mal 25 keď sme sa spoznali, keď som mala 21 vzali sme sa, nasťahovali sme sa do domu ktorý sme v tom čase po svadbe práve dokončili...po bábätku som zatúžila asi rok na to, ale manžel sa na to ešte necítil, netlačila som na neho...teraz mám 28 a naša malá láska bude mať o chvíľu prvé narodeniny 😍.A poviem ti je to dobré ako to je som rada že sme bábätko nemalý skôr pretože za tie roky sa náš vzťah upevnil, vykryštalizoval prešli sme si kadečím...užívali sme si jeden druhého bez veľkej zodpovednosti (ale aj inej radosti 😊), ktorou dieťa je...pretože dieťa je najmä zodpovednosť.Tým nehovorím že si nezodpovedná...len podľa mňa netušíš o čom je materstvo aj keď pomáhaš sestre, pár hodín do týždňa, alebo hoci aj dní ťa na to nepripraví.Mysli aj na to že každé dieťatko je iné...Ešte si aspoň 3roky užite tú bezstarostnosť a voľnosť bez väčších povinností, daj tomu čas...Ale je pravda že na to byť maminou ťa nepripraví nikdy nikto, všetko ťa naučí až tvoje malé zlatíčko a ver mi niekedy sú to náročne lekcie 😉.Ver mi počkaj ešte, užívaj si sestrine bábo-zatiaľ.

kondaska1
18. aug 2016

Ja si myslim ze ona by to aj ustala a zvladla ak by mali teraz babo, vsak co ine by jej ostavalo a naplnila by sa jej tuzba ALE muzi to beru inac a ten jej frajer je este nevyburene "decko". Povinnosti od mlada na chrbte, hned sa starat o zivobytie s frajerkou, vo volne pracovat v rodinnej firme a do toho dieta? Mozno aj povie ze ok, ze je zodpovedny, ved postaram sa , ale casom za 1rok mozno o 5 ho to dohoni. Zrazu zisti ze nic nezazil iba povinnosti, jeho priatelia budu niekde uplne inde ako bude on...Mam takych partnerstiev v okoli zopar a sledujem ich vyvoj, je to ako cez kopirak. Vsetko tu uz bolo a vsetko sa opakuje.
Tiez radim este chvilu drzat na uzde tu svoju tuzbu. Ak hovoris, ze si zodpovedna tak prave kvoli tomu pocitu zodpovednosti!

elistek13
18. aug 2016

@kondaska1 ale vies ze to tak je pri vsetkych chlapoch..nie len pri "nevyburenych deckach" kamaratka si nasla priatela mal uz po 30tke riesili spolu buducnost, deti a ked otehotnela tak usiel ze na toto sa vobec neciti..

janickacrazy
19. aug 2016

@elistek13 tak všetci určite takí nie sú, moj muž sa chcel aj ženiť aj mať deti ešte pred 30kou napr. 😝

hettinka
19. aug 2016

moje prvé dieťa sa narodilo, ked som ja mala 25 a manžel 24 🙂 , a sme fungujúca šťastná rodina, nikdy sa nepotreboval ešte vybúriť alebo niečo také ... nie každý chlap je bláznivý nevybúrený puberťák do 30-ky. Od začiatku mi s dieťatkom pomáhal, kúpal, prebaloval, vstával aj v noci na krmenie ... dnes má 39, ja 40 a máme 15-ročnú dcéru + 9-ročného syna, sú super parťáci, sme ešte mladí a vieme s nimi držať krok... neviem, si predstaviť, že by sme začali až niekedy po 30-ke, je to strašne neskoro. Aj banujem, že syna sme nemali skor.

hettinka
19. aug 2016

@elistek13 tak to nebol stabilný vzťah ... to preto, že si našla starého mládenca, čo už mal svoj životný štýl a móresy ... mala si nájsť mladého a normálneho.

dunakiliti80
19. aug 2016

Keď chceš dieťa tak ho maj , ak vieš zabezpečiť seba a dieťa 🙂

kacena4
19. aug 2016

@mariabrl ahoj necitala som diskusiu neviem kam sa zvrtla ale ked mas 18 a tusis po rozdavani lasky detom stat sa dobrovolnikom pre deti v konkretnom detskom domove pre konkretne dieta - da to vela tebe aj detom(dietatu) naplnis svoje potreby aj potreby dietata a dozrejes pre buduci vztah, pre partnera i pre svoje deti 😵 😵

Strana
z14