Mám 18 a chcem dieťa
Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.
@mariabrl Chápem ťa úplne. Aj ja som túžila mať mladšieho súrodenca. Mala som ho sľúbeného- potom sa rodičia rozhodli, že už nebude. S mojim mm som začala chodiť v necelých 15r. a stále som túžila po bábätku. Našťastie v 17r. mi sestra porodila krsniatko, ktoré som neskutočne milovala. Ale tá túžba vždy bola....Vedela som však, že tomu maličkému chcem dať všetko čo len môžem. Tzn. nie len lásku, ale aj ako také zabezpečenie, vzdelaných rodičov (aby sa za mňa nikdy nemusel hanbiť), aj keď viem, že VŠ nie je patentom na rozum, predsa len máš ľahší život s titulom. A tak som si spravila školu, chodila po brigádach, mm.už robil pár rokov a tak som rodila v 23r. V novembri som mala štátnice a v decembri som rodila môj vytúžený uzlíček. Promócie sme už absolvovali spolu. Neponáhľaj sa, nič ti neujde. Je to ten najkrajší pocit, ale všetko má svoj čas. 🙂
vsetko toto ma suvis s tvojim detstvom. Chapem ta ale este by som pockala. Myslim ze este nemas idealne podmienky pre dieta. Ja tiez uz roky o dietati snivam, dlho to bol naozaj pre mna len sen lebo sme neboli zabezpeceny poriadne ze by sme mohli dietatu dat vsetko 🙂 teraz sme uz na to pripraveni obaja aj psychicky aj finacne 🙂
@mariabrl pokial priatel nechce, tak by som pockala.. Je dobré, ze mate zabezpečenie pre bábätko, byvanie, chcete sa vziať.. Ale ozaj este len idete koncit skolu, nastupite do reálnej prace, realneho života a je mozne,ze sa nejake veci pomenia. Píšeš, ze sa chcete vziat, ja som sa vydavala uz tehotná, mala som 25 rokov a aj tak mi chybalo to obdobie manzelstva bez bábätka... Ked sa narodila mala, vsetko sa uz tocilo iba okolo malej... A tam by som videla aj ten zadrhel vo vašom prípade, pokial by tvoj priatel nebol presvedčený o bábätku... Ty by si sa venovala dietatu, bola by si ponorena do roly matky, ale on bude ocakavat zenu a manželku a je mozne, ze tam by mohol nastať konflikt. Babatka su pozehnanim, ale mnohe vyzaduju neskutocne vela casu a energie, ja som mnohokrat padla vecer polomrtva na postel. Si si naozaj ista,ze toto chces riesit vo veku, kedy by si si este mala užívať volnost? Takze moj nazor, sustred sa na ukončenie skoly, na prvu pracu, uzivaj si vztah s priateľom, planuj svadbu a az potom o par rokov, možno len dva, tri, ked budete Obaja na dieta pripraveni, sup na to.
@mariabrl no dobre, ale co mas ty? ako si ty zabezpecena? mas od svojich rodicov nejaky majetok, s ktorym ty vstupujes do toho? alebo iba on? a vlastne ani on nema, ked chcete prenajat byt.. dalsia vec - ten prenajaty byt kto bude platit? iba on z tej prace, do ktorej nastupi vo firme jeho rodicov? cim budes ty prispievat do celeho toho? dobre, chapem, v pripade, ze by si mala dieta, mamicka na materskej, to je tvoj kus prace, ok.. ale ste obaja vlastne asi stredoskolaci, ak som spravne pochopila.. uvedomujes si, aka strasna frustracia moze na neho dolahnut, mozno o rok, mozno o viac a mozno uz ked bues tehotna alebo s par mesacnym babom? ze si vlastne nic neuzil? vasi kamarati si budu uzivat mladost, slobodu, zury, stanovacky, hudbu, fetsivaly, proste hocico.. cestovanie, vysokoskolske casy a tak.. a na neho to raz proste dolahne, ze toto nemal, nezazil.. nehovoriac o tom, ze ste si asi prvi a proste jemu velmi lahko sa moze zunovat, ze mal iba jednu babu v zivote, alebo ak aj nie jednu, neviem, ale vela asi nie.. a velmi lahko sa mu moze zunovat, ze ma doma uz zenu, povinnosti, aj ty sa mu mozes zunovat.. a to nechcem byt kruta, ani z nikoho robit kur3vnika ani nic, ale toto su celkom pravdepodobne veci, ktore sa mozu stat.. a to je jedno, co teraz hovori, ste prakticky obaja este deti.. v takychto pripadoch sa vacsinou chlapi preberu a potom zacnu straasne hyrit.. a ty budes co? mat zlomene srdce, opustena mamicka.. nemusi sa to stat, nechcem sudit, ale je tam velka sanca, ze ano.. najma by si nemala prehliadat fakt, ze uz teraz on hovori, ze "neskor"..
Presne ta chápem. Ja som otehotnela ako 17 ročná. Boli však komplikácie a tak som potratila. Dnes mam 5 deti. Ak chceš, tak este chvíľu počkaj, ked si bude priateľ 100% istý že je ten správny cas. Ak si pripravená tak chod do toho. Držím palce!
@sardinka335 ale no taaaak nebud na nu taka zla...je to mlade dievca, ktore byva u priatela a v byte jeho rodicov...ok..o par mesiacov ocakavam temu ze aka je hnusna svokra lebo im nedovoli sukromie a bla-bla-bla...klasika jak oci...kolko uz takych tem bolo??? Vela...mlada pride a skace ako blcha...ale zase doprajme im lasku nebesku...realita pride aj sama a bud im pozehna alebo nakope 😅
@mima4 prečo všetko komplikujeme. Ja som bola vo veľmi podobnej situácii ako je ona. A teraz mam manžela a 5 deti. Je dobre zabespecena, s priateľom sa ľúbia tak prečo nie?
Ani sekundu by som neuvažovala o dieťati,ak by nebola reč a reálny dátum svadby.To ako ste zabezpečenní sú len silné reči.Ak teraz otehotnieš a on ťa vypoklonkuje z bytu,tak máš prd makový.Že máte dobrý vzťah? to je fajn,ale stačí,aby prišla dáka "šikovnejšia"....a máš po vzťahu.Ale máš pekné predstavy,to k 18tke patrí,len trochu ber do úvahy čo ti tu píšu skúsenejšie ženy.
@annamarcon ona je dobre zabezpečená? tak ja asi inú tému čítam 😉
@annamarcon presne tak ;)
@lubkavargova1 aaaale šak nech sa to lubi....aj my sme mali 18nást... 😀 😀
Len do hája už mám syna ...sice ma len 10 rokov ale ked si toto predstavim a čítam čo jej tu radia, ze ved nech do toho ide - nema nič ani tu maturitu, všetko maju rodičia, tak sa mi nožik vo vačku otvara. 😀 😀 😀
@janinah ved piše že ma peniaze aj od rodičov...
@annamarcon
@saljakova
dievcata, chapem, ze komplikacie su nezelane, Bohuzial realne. Vacsina dievcat vychadzajucich zo zleho prostredia skoncia rovnako ako ich matky a ano, ona ako dospelacka to moze zvladnut, ale nezasluzi si dieta prist do vztahu, manzelstva dvoch zrelych jedincov, do uplnej a stabilnej rodiny?
ak sa lubia a maju stabilny vztah s perspektovou manzelska na cely zivot, to ze pockaju 3-4 roky, zatial sa zabezpecia, nieco odrobia, im nebude vadit...
Inak, ešte toto ma napadá. Veľakrát sa používa taká veta "Mala som dieťa mladá a neľutujem" :D Neznášam tú vetu. Pretože vrcholom každej zdravej prirodzene uvažujúcej ženy je mať dieťa. A keď to dieťa má, tak áno, nič lepšie neni na svete, ako to jej dieťa. Ale tieto baby nemajú s čím porovnávať. Nezažili normálny mladý bezdetný život. Moja mama ma mala krátko pred 18tkou. A ako sama vraví, jasné, že nikdy neolutovala, že ma má. Ale ako rástla (lebo,áno, rástla), tak si uvedomila,že to šlo aj inak a nemusela sa vo veľa smeroch "lopotiť". 🙂 Vraj ružové okuliare zmizli tak tri mesiace po mojom narodení. :D
A ozaj, môj tatko, pán dokonalý pred dieťaťom... :D V 22 rokoch si uvedomil, že akosi nič neprežil. Že sa vlastne zahrabal s dieťaťom a jednou šuškou v trojizbovom byte a rozhodol sa, že taký stav si nepraje. 🙂
tak preto sa nedaj "ukecat" emociami, ale rozmyslaj. Tu sa radis so starsimi zenami, teda nami 😀 😀 😀 myslis si, ze ti chcem napr. ja zle? nejako poskodit? chapem, ze asi mas podstane silnejsi materinsky pud, ale netreba sa dat tym prevalcovat a to prave preto, lebo deticky si zasluzia stabilitu, lasku, pokoj, plnohodnotnu rodinu, aj financne zabezpecenie.
Nemas sa kam ponahlat.
@sardinka335 ja viem...no mas cca 8 rokov na to, aby si sa pripravila na buducu nevestu 😀
Ale fakt, ja si pripadam ako dinosaurus uz...zodpovednost uz nikomu nic nevravi, gentlemani tak 1/100...na ucte ma vacsina mladez tak hlboko do 0, ale OK...ze rodinna firma..aha, dobre to este beriem...aj ja by som radsej zamestnala svojich ako cudzich...ale aj tak...podla mna mlady aj chape ako-tak tu situaciu, lebo vsak sam povedal, ze nie hned po skole...ale to si fakt zeny myslia, ze ked dieta ich akoze stmely???? No, dooooobre, aj to beriem...ale to je ina doma ako nase maminky a babky rodili...

No veď keď po strednej idete spolu žiť,priatel ma istu robotu a podobne, tak si najdi robotu aj ty, začnite spolu žiť, čosi našetrite, alebo kúpte si bývanie na hypotéku a tak dalej a tak dalej, Jednoducho začnite žiť normálny život, nie len taký stredoškolský plánovaný a uvidíte. Nikto nezakazuje mladým babám byť matkami, ale treba si to aj skúsiť, minimálne aspon mesiac navštevuj túto stránku, nech si všimneš tie uplakané baby, čo do niečoho šli "po hlave" a po rokoch nevedia, čo so životom, lebo sú v keli a majú chlapov magorov. 🙂