Mám 18 a chcem dieťa
Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.
@mariabrl tak ak chces uplnu rodinu najprv nech ta mlady poziada pekne krasne o ruku, potom svadba a potom dieta. Lebo opacne poradie neni to prave orechove a ked ta tvoj drahy nedajboze vykopne, lebo si najde krajsi-mladsi-bezdetny model si nahrata a hlboko v prdely...a sen o krasnej rodinke sa rozplynie ako kaaafor 😀
vieš čo..tak si poroď...a ozvi sa o rok,dva ako sa ti darí...to mi tu na koníkovskych témach dosť chýba,že veľakrát radíme a potom sa už nedozvieme ako dotyčná dopadla....tebe úprimne držím prsty 😉
je na tebe, co spravis, iba ty si ponesies svoje dosledky, nie ja, ani ina zena tu, co ti neviem co radi.
ale pises o dome, tak:
si na liste vlastnictva s tou 1/2?
kto tam plati teraz energie a vsetko okolo toho?
nebyvate tam pre polohu, ako tam hces raz fungovat teda s dietatom a sklbit to so skolkou/skolou a pracou?
znesies sa tam s nevlastnou sestrou?
utiahnes to sama financne?
@lubkavargova1 svadbe sa vyhýbam ja. Priateľ by aj chcel
@sardinka335 mne príde od veci najskôr naháňať materiálne a až potom riešiť osobné. a vety typu keby... keby neexistuje
a kto teraz plati ten byt? predpokaldam ze jeho rodičia....
@mima4 čo tak myslieť pozitívne. tak málo stačí, že?
@sardinka335 oni ho iba vlastnia. Energie platíme s priateľom
prepac, a co tak mysliet realne?
odkopnute opustene maminky, pripadne maminky zijuce s grazlami a sem tam dostavajuce po hube, to nie je ziadna vzacnost...
ona sama nie je na to dietatko pripravena a zrela, staci citat jej odpovede. Ma najivne predstavy o zivote, fungovani, ...
@mariabrl aha a to uz preco? A nepis, ze je to totalne nemoderne a je to len papier..ja viem, a ze je ina doba a bla-bla-bla-bla...vidis, on aj chce...tak potom co ti brani vytvorit celu uplnu rodinu? Lebo hoc ako ratam bez toho ste len partner/partnerka...alebo hnusne povedane druh a druzka...cize deti nemanzelske budu...a atd.
Ja to tak milujem idu tu zeny vypravat ooody o dokonalej rodine, ale zakladne pojmy o rodine im nich nevravia...dooobre, dinosaurus odchadza varit leco tiez...
@helenanovakova ja som mala svadbu ako 23 ročna a ako 24 ročna som porodila prve dieta....takze ver tomu ze ziadne majetky som nenahanala.... 😀 ale v 18 tich alebo aj v 19 tich rokoch sme bez rodičov mali hole rite - podobne ako zakaldatelka temy ...pomohli nam s prvym byvaním aby sme mohli byt sami, ale praca a snaha, staranie sa o dieta, učty ...to uz sme všetko ,,museli,, zvladat sami.
@lubkavargova1 priateľ sa nebráni. Len este chce rok počkať. Kebyže teraz otehotniem tak ma neodkopne, bol by rad. Ja ho poznám. Nerobte všetko take tragické.
ja idem na to leco radsej...toto sa az zle cita...tolko naivity ani Steelova nema v knihach... 😖
tak ten rok počkaj, ved ti nič neutečie, zatial sa môžeš zamestnať ak nie si aby si mala nárok na materskú, aj ked ste zabezpečení, tak to pomôže 😉
čiže študentka denneho študia plati dom - lebo nejake vydavky tam su....a ešte dava priatelovi na energie a najom bytu v ktorom byva, plus sa stravuju, mobili, internety, drogeria.......v Bratislave 2..ružinov kde zhodou okolnosti byvam, nie je to lacna štvrť. 😀 😀 Proste tomu neverim, ze toto utiahnu studenti denneho študia z brigad.....ale sak viem, moj problém 😀 😀 😀
@mima4 a čo tak myslieť na všetky tie matky, ktoré žijú v harmonických vzťahoch. čo tak myslieť pozitívne 🙂 ked niekto za všetkým vidí len tú možnú horšiu stránku, tak potom ťažko.... potom náš svet vyzerá ako vyzerá
Pozri, ja mám 25 rokov, považujem sa za mladú babu. Nesnažím sa tu robiť z niečoho tragédiu a myslím, že ani ostatné ženy nie. 🙂 Mne je v podstate uplne jedno, ako dopadne nejaka Marienka z opačného konca republiky. Ale na základe môjho doterajšieho sledovania životov naokolo ti môžem s 90% istotou povedať, že budeš raz vyplakávať. 🙂 A hlavne, najskôr začni robiť, pretože ak pôjdeš rovno na materskú po strednej, tak zamestnať sa bude ešte ťažšie. Aktuálne nemáš žiadnu predstavu o fungovaní domácnosti. Ak tvoj priateľ bude v rodinnej firme zarábať aspon tú tisícku mesačne (ak nie ste z bratislavského kraja, tam je to málo), tak pohodkááá, množte sa. Ak teda máte kde bývať, ak sa teda chystáš predať udržiavaný dom a idete si niečo spolu kúpiť. Spravte to a potom sa rozmnožte. Ale ak má zarábať pať stoviek a ty máš mať 200 ako rodičák a majú prisť nejaké problémy, pokazená práčka, chladnička, výdavky, rozbité auto (to napríklad my sme si kúpili auto a ešte pred uzatvorením havarijnej sme ho rozbili, tritisíc v koši) a zahrabete sa už v mladosti... Tak sa z toho s dieťatom tak lahko nevymotáte.
@mysga sak rodičia pomozu ne?
@sardinka335 jaj, počkať, to ja vlastne žijem v inom svete, kde som zodpovedná sama za seba, tak pardon, autorka. :D
@helenanovakova harmonických vzťahov je na SK tak 90%? lebo tipujem slabých 20%...stačí čítať tie prípady na MK 😒

@mima4 viem, že sa snažíte mi radiť dobre, ale iste veci trosku preháňate