Mám 18 a chcem dieťa
Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.
@betulinka1 nazostane sama,ale s dietatom zase ma moj obdiv lepsie ako na potrat a mat 18, ale aspon skolu nejake tie peniazky do vztahu nie vsetko len od partnerovych rodicov alebo ked im to oni schvalia tak potom je vsetko v najlepsom poriadku mna by asi ako rodica jeblo 😀 😀 len moje deti ked budu mat 18 tak nebudu mat byty a pod...
@anatalia77 fuha.....ty kks...ze nahanat pokemonov 😀 😀 😀 😀 tam ma pokemona v detskej postielke 😀 😀 ach jo...zlata to zena - ty!
@anatalia77 mas to tazke,ale co uz,ale vies kde su peniazky a vsetko MA,ale osud sa niekedy lubi zvrtnut a mas holu rit,mlada si mysli,ze aaaa skoda hovorit a potom mamaaaaaa DRZ SA ved sme mamy
@mariabrl úprimne, nechápem ta. Ja som mala teda uplne iné záujmy ked som mala 18. Ale ked máš hmotne zabezpečenie a hlavne fakt chuť v 18-19 v kuse kojiť, nespať, pribrať a mat strie, utierať okakany zadok, riešiť koliky a tak páci sa 🙂 lebo dieta to neni len kočík Stokke a výbavička a "krásne rastieme a krásne priberame" 😄 zase na druhej strane budeš mat 25, decko veľké tak môžeš začať riešiť uz aj vlastný život. Je to na tebe.
@anatalia77 vidis a toto je to co mi tu na MK tak strasne chyba...tento pohlad druhej strany...ja chapem ze kazdy chce to najlepsie pre svoje dieta...je to predsa vlastna krv..ale povedat narovinu aj to, ako vas to vycerpava..alebo co bolo..aj hadky..myslim, ze nemate sa za co hanbit..nikto nebude sudit..nechcem nikoho "spinave" pradlo prepierat..ved kazdy ma na hlave masielko..viac ci menej...ale nech sa ozvu aj taky rodicia, svokrovci kde mlady byvaju...ze ake to je... 😖
@glorikarebeka ved byty nemusis zabezpečovať svojim deťom. Budu predstaviť natoľko schopné, ze si to zabezpečia samy. Nesetrim svojmu dieťaťu na byt, setrim mu na to, aby mohol študovať na výške. 😉
@anatalia77 Och, och...prajem aspon pokojnu noc ☹
@anatalia77 mas moj obdiv! Musis mat nervy zo zeleza
@betulinka1 ano na skolu setrim tiez,ale keby prisla tehotna v 18 tak vyberame peniazky a kupuje byt, STARAJ sa mas co si chcela a za pol roka je doma,ale ked autorka ma vsetko zabezpecene tak asi to neni usilim partnera ani jej ale jeho rodicov
Ja mam zas kamaratku, čo ma 21 rokov, doma takmer 2 ročnu dcerku a planovane práve čakaju druhé dieťatko. Teraz sa sťahovali do vlastného. Manžel ma rovnaký vek ako ona 🙂 A je to jedna velmi zodpovedná mamina, ktorú by ani nenapadlo hladať po nociach pokemonov. Takže nieje 20 ročná ako 20 ročná.
ty blaaaaaaaaaaho, dala som ti tu namahu a precitala celu diskusiu... aj ja som mala v 18tke frajera, s ktorym sa uprimne milovali a chceli sme spolu stravit zvysok zivota. nepozerali sme sa po inych, boli sme jeden pre druheho. s rodinami sme vychadzali dobre, ja teda trochu lepsie ako on s mojou... travili sme spolu vsetok volny cas, vikendy... v podstate mimo skoly a brigady sme boli stale spolu... da sa povedat, ze s vynimkou byvania sme boli "zabezpecenyi" 😀 co sme chceli, to sme si vedeli kupit aj bez financovania rodicov... a dieta v 18tke? ani jeden sme nad tym nerozmyslali... ja som bola druhacka na strednej, on tretiak a obidvaja sme chceli ist na vs a plan bol taky, ze sa po vyske zoberieme... a co sa stalo? chlapca namotala v 20 druha baba, ktora netusila, ze v tom case ma on uz 5,5 roka priatelku a zrazu sen o dozivotnej laske padol a rozplynul sa...
btw. sestra ostala tehotna v 20, ked mala 21, narodil sa jej syncek, hned na to o rok dievcatko. ked mala mala 10 mesiacov, musela ist do roboty, robila na 3 smeny. teraz koncila prvy rocnik externe vysku... nebyt mojej mamy, ktora im pomahala a pomaha aj financne by boli tak akurat v prdeli... a este si to svagor ani nevazi...
@mariabrl ja ti radim, vezmite sa a uvidite ze hned do toho chaosu po svadbe sa na dieta citit nebudes. Taky rok treba mladomanzelom na ustalenie novej situacie. A ak predsa budete obaja citit ze to chcete, nemate co riesit, chodte do toho. Ale nikdy partnera do toho nenut lebo takto by sa vam mohlo nastrbit manzelstvo. Ja som sa vydavala tiez rok po strednej. Nelutujem, ked si predstavim ze teraz by som toto mala absolvovat asi by som sa ani nevydala 😂 No nie zartujem, ale vychystat svadbu je namahave psychicky. Clovek chce vsetko dobre... Ale ak sa nato budete citit nevidim problem aj v 20tke, my sme chceli este toto hento tamto a hla nedari sa mi otehotniet. Ale taka mlada by som to ja osobne asi nezvladla takze nelutujem ze sme sa nezacali snazit skor. Este mam do 30 daleko a hromada mojich rovesniciek este nema ani partnera, zas mam kamosky co maju deticky od 19 ale poviem ti, vidno to na nich, vyzeraju starsie a uplne inak vystupuju. Ved je to samozrejme, clovek ma najvacsiu zodpovednost aka len moze byt. Takze konecny verdikt je, ak sa na to dvaja citia a dokazu sa zabezpecit aby nikomu neviseli na krku, je jedno ci maju 20-30-50 lebo vek je len cislo a ak je clovek lemravy ani v 30tke sa o seba nepostara 😀
@anatalia77 nechcem v zlom ale ona citi ze ty sa postaras a preto si zdrhne mozno keby si jej dala pocitit ze ona je mama
@glorikarebeka nee keby prišla v 18 tehu, tak žiaden byt. Škola sa dá v pohode zvládnuť aj s dieťaťom aj s dvoma. Ja by som naopak dala maximálnu podporu. Si zober, skončila by výšku, už ba mala dieťa viac ako 5 ročné a ideálne začať s prácou.
@vejula Jasné, každý človek je iný, ja som mala tiež v 20 viac trpezlivosti a energie ako teraz, a myslím, že som bola aj dostatočne zodpovedná. Ale nič som nedostala na tácke, od 15- tich som brigádovala (aj fyzicky náročné brigády ako žatva...) a vedela som, že by som tehotná domov nemohla prísť. Mala som sakra rešpekt pred rodičmi a aj napriek tomu, že som s mm chodila do svadby takmer 7 rokov, nikdy u nás cez noc neprespal. Proste mi to nedovolili. Vtedy som sa hnevala, teraz to už chápem 😉
@eriksonka1234 prezila som to velmi podobne. Domov som tehotna proste prist nemohla, ak som chcela niečo tak som mala brigady, aj na knihy do školy a aj na električenku. Brigadovala som v tlačiarni takze praca namahava. Tiez take neexistovalo ze by u nas prespal, to v ziadnom pripade ani ja u neho ani on u nas. Pred domom rodičov sme mali velky rešpekt. 7 rokov sme spolu chodili do svadby...tiez som sa hnevala a tiez dnes mnohe veci chapem.
@eriksonka1234 ved to je v poriadku vybrala si si ako chceš žiť, to je ok. Len som týmto príkladom chcela poukázať, že sa nedá paušálne hovoriť o mladých rodičoch ako o nezodpovedných, neschopných. Sú aj takí ,ktorí sa vedia postarať zarobiť a su so svojim rozhodnutím spokojní. Dievča bude mať vo svojich 22 rokoch odrodené a má celý život pred sebou. Jej takýto postup vyhovuje, je zrela mudra. Inteligentní su obaja velmi. KEd sa s ními rozprávam nemam vôbec pocit, že sa bavím s deťmi. Ich dieťaťu nič nechýba, má sa lepšie ako mnoho detí starších rodičov.
Neznamená že ked niekto otehotnie pred 20 tak si neváži rodičov.
A nie, ani oni neprespávali jeden u druhého 🙂
@mariabrl poznam tu tuzbu. Bola som na vs cca 22 rocna a pol roka som chodila pozerat detske oblecko do obchodov. Dokonca som skoncila kupenim casopisu Katarinka a ustrikovala chutnu supravicku pre chlapceka. 😁Bolo to fakt divne. O to viac, ze som vtedy , ani dlho po tom , ziaden vztah nemala. Inak supravicku som vyuzila presne o 10 rokov. Bola pre chlapceka po ktorom som tuzila a aj som ho mala.
@priora to je na dlho,ja som jej dala riadne pocítiť všetky jej prešľapy. Ale dcéra sa už trošku ukludnila a už z nej sporadicky cítim matku.
@anatalia77 asi to chce cas.,, ja som v 20 nechcela deti ale ze vobec a o rok nato ma to chytilo 🙂
@vejula Jasné, že sa nedá paušalizovať, aj ja mám spolužiačku, čo mala prvé v 19-tich, a dnes z nej je skvelá matka 5-tich vychovaných detí 🙂
@priora už prešlo veľa času a normalizuje sa to pomaly. Doslova a do písmena nám dcéra ostala na krku aj s dieťaťom. Nemá výživné,len rodičovský. Takže ju chováme a zabezpečujeme aj vnuka. Či ho postrážiť keď dcéra ešte študovala či mu kúpiť mlieko,plienky,lieky...takisto aj jej nejakú maličkosť. Sem tam kozmetika,tricko,leginy. Výbava pre malého? Komplet naša rodina. Od cumla až po kočík.
Dcéra už istý čas semoti o brigádach. Ale len rozpráva. Myslím že to už oľutovala,ale stále drží formu.
@anatalia77 No a prave tohto by som sa ja nechcela dozit ☹ Aby som sa ja po mojich odrastenych detoch Este o vnucata starala...postrazit, ked treba, na cely den, ked treba to ano. Ale ja by som toto nikomu nevykonala...ani rodicom a ani svokrovcom. Ti si uz deti odchovali. Je mi to luto, ze to takto dopadlo ☹ Snad sa to da casom na poriadok ☹
@maciatkolulu chapem co tym myslis, ale takisto moze ostat sama aj ked by bola starsia. Len tolko som tym chcela povedat 😁
@anatalia77 terapia sokom, viem ze je to dcera a vnucik ale dako ju nakopnut do prace a aby ti prispievala.,, ona vidi ze vy kupite tak sa starat nebude.,, ja sa od 15 zivim a satim sama.,, nieco si mozno vymisliet aby ju to nakoplo ( musis zrazu nieco platit nehoraznu sumu ) zrazu nebude na tie menej poctatne veci.,,
@charlie1980 tiež som nechcela ale dcéra sa rozhodla. To že rozhodla za CELÚ rodinu tak to odmieta. S kludnym svedomím berie všetky benefity(nakomplet ich oboch chováme),a čo sa týka malého tak tam si uzurpuje právo matky rozhodovať.
Už to tu bolo napísané -o nás sa postarajte,ale do mňa sa nestarajte.
@anatalia77 ☹ Prajem vela sil ☹
@priora áno terapia šokom. Lenže ona býva u môjho exa v našom dome a ten si ju takto naučil. U mňa musí fungovať. Včera som robila nákup ja,dnes už ona a veru som jej prachy nedala. Keď chce mäso,sladkosti,chipsy,pribinacky...tak nech zacvaka s ešte musí aj variť. Včera mi podpálila utierku,lebo si neuvedomila že pod hrncom je plyn. Dnes zas urobila fucku z neprevareneho mlieka a poobede to musela vykydnut preč...a takto sa mi trápime. Bude tu pár dní a potom pôjde o exovi a svokrovcom.

@lubkavargova1 nedocitala som ešte ale odpoviem ti-vedla mňa v postielke spí môj vnuk(1,5) a je to tak 10 minút čo sa jeho matka(moja dcera-20r.)vybrala do parku pod domom hrať pokemonov...je to šialené,je to vyčerpávajúce,je to na vraždu. Vtedy strašne múdra a dnes...škoda hovoriť.
Nikomu neprajem.