icon

Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci

mariobenky123
23. jún 2019

dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.

eliska13
24. jún 2019

@mariobenky123 tak si cudak to neznamena, se si zly clovek.kolko maju rodicia rokov?nech si adoptuju, alebo najdu svoje zaujmy a teba nech nechaju zit.dnes maju deti ludia pomaly po 30 tke.takze Ti vlastne stale davaju najavo ako si ich sklamal mas to tazke.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eliska13 no som aký som, ale normálny nie som, a moju mamku baví max chodiť z kamoškami po kávičkách kde častokrát ohovárajú mna a deti tích bab, a môj tatko je len človek, čo chodí do roboty , na pivo, domov , a tam len spí a po víkendoch nadáva na to že má decko čo ho nechce urobit dedkom.
@dskjhfdlkdjh môj otec je z bratislavy, a moja mama z prešova

zara1357
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
24. jún 2019

Mas len 18, riesit ci budes, nebudes.. a kedy budes mat deti je uplne odveci. Ake mas byvanie, aku ams pracu? karieru? zazemie... ja mam 22 rocneho brata.. a kdeze by ten riesil nejake deti :DDDDDD moja mama s otcom by mi dali po papuli keby som v 18tke dokvitla domov, ze budu babka a dedko... kolko maju rodicia rokov? Nie su nejaky starsi? lebo to si viem predstavit, ze ked ja budem pomaly na dochodku a moje dieta ma 18, tak to uz je iny pohlad na vec :D Tiez som toho nazoru, ze ak chces mat od tychto reci pokoj, tak jedine zmenit prostredie. Ja mat znovu 18tku na krku, tak som za hranicami... VS je tiez riesenie. Mas ty s 18tkou vobec skolu dokoncenu???

cukor
24. jún 2019

Podľa mňa to nepísal 18 ročný chalan..... treba to stopnúť

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 a inak ja som pred rokmi pri otravovani (ale priatelovymi rodicmi), zvolila raznu techniku... ze mozu byt posadnuti vnucatami, ale ja ich budem mat ked ja budem chciet a iste si ich nebudem robit na to, aby sa mi o ne ONI starali. Cize vidim to na stretavanie tak na sviatky a udalosti a par krat do roka :D Uz ich to ani nenapadlo. Deti si nerobime kvoli starym rodicom... ale kvoli sebe.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@zara1357 ja viem že to NIKDY naozaj bude.
@simca06022011 ja som 2 na strednej/zle my vychádzajú roky/ teraz budem 3tiak
na Vš íst nemôžem a mám ledva na to aby som si platil intrák, od rodičov ma už peniaze pýtať ani nenapadne už,...

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 tak o akych vnucatach snivaju :D ved ani skolu nemas dokoncenu? to akoze tvoja priatelka ma mat kolko? 16tnas a ZS??? :DD

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@simca06022011 ja babu nemám a ani mať nechcem

lubkavargova1
24. jún 2019

vsak mozes ist na brigady a tak studovat tiez. Je vela ludi co si takto odrelo VS a zaujimave, ze to zvladli.

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 vsak as ti ani necudujem :D v tvojom veku :DDD

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lubkavargova1 ja mám brigádu, od 9:00 do 15:00 som v škole a od 15:30 do 21:00 som v robote či že skoro žiadny voľný čas

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@simca06022011 šak hej pomaly každý 2 chalan čo poznám mal viac báb ako ja kamarátov čož sa rovná 0

lubkavargova1
24. jún 2019

@mariobenky123 vsak externe sa da studovat. A to ked sa dohodnes so zamestnavatelom vie ti dat aj volno. A ked pride skuskove tak prave ze je kope studakov co sme sa ucili aj po nociach.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lubkavargova1 to by mne nevyhovovalo a volno si pýtam málo kedy , lebo robím v prevádzke kde by málo kto išiel robiť , či že pre mna každá koruna dobrá

lubkavargova1
24. jún 2019

@mariobenky123 ak niekto chce nieco dosiahnut v zivote tak sa nepyta ci mu to vyhovuje alebo nie. Zatne zuby a maka na sebe...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lubkavargova1 pravda, pre to som v robote každý deň, stíham školu+robotu síce za cenu že nemám skoro žiadny voľný čas, ale okej, peniaze sú

cickamon
24. jún 2019

@mariobenky123 vies co tebe tazko radit a uz to ani neznie realne...inak je pondelok, pracovny den...ty si zacal pisat o 1:20 rano a si tu nonstop aj cez skolu aj teraz ked mas byt podla tvojich slov v praci....inak fakt niekde na slovensku zacina vyucovanie na strednej skole az o 9-tej? pokial viem vsade je to cca od 7:30-8:00...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@cickamon ano som v práci, sedím za pokladňou podniku v ktorom nikto nie je, a viem že dnes ani nikto nepríde lebo ku nám príde za týždeň max 10 ľudí, a síce ano vyučko by sme mali mať od toho ako píšete, len že naši učitelia si dávajú o 8:30 ešte kávu v zborovni a kecajú o ich problemoch

lubkavargova1
24. jún 2019

@mariobenky123 andelku toto nehrozi. Pekna rozpravka. Ziaden ucitel si toto nedovoli lebo je tiez viazany pracovnym casom. Viem o com pisem...radsej si chod zbalit nejaku dievcinu a nefrustruj sa ze ta vlastne ziadna nechce...a keby, ze si v prevadzke kde pride max 10 ludi, tak bol by problem udrzat 1 predavacku nie este brigadnika mat

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@lubkavargova1 neviem aká je vaša skúsenosť, ale u nás sa to deje, a ja viem prečo nechcem mať dievča, a o mojej robote je to realita, podnik otváram vždy o 15:30 dakedy o 15:40 a sedím tam len pre to aby som mal peniaze

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 vedia rodicia, ze si neplodny? Sudom si zariad vyzivne na seba, otca udaj za ublizenie na zdravi, najdi si pravnika v centre pravnej pomovi a nieco vymyslite. Preco si intrak platis sam? Kym studujes, to ia musia poskytovat vyzivne, aby si mal moznost xit na robnakej r i ako oni

eva8
24. jún 2019

A co bude teraz cez prazdniny? Kde budes byvat? Budes brigadovat v Kosiciach?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 cez prazdniny, to bude ubytko v nasej chate, nebudem to trpiet z rodičmi doma, a brigada sa nejaka najde

astonka
24. jún 2019

@mariobenky123 hm máš zvláštnych rodičov, ja mam dcéru v tvojom veku o 2mesiace bude mat 19r., ani ona ani jedna jej spolužiačka ani spolužiak nemaju deti ani niesu vydatá/ty ani nikto z iných tried rodičia podľa mňa zabudli asi kolko máš rokov inak si to neviem vysvetliť....

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@eva8 platim si ho sam pre to že nebudem pytat peniaze od cloveka co castokrat tvrdil ze niesom ani jeho decko, a ja som plodný,(bohužial) a nemám pre co, on ma sice zmatil, 6 rokov do zaduu, kto by tomu uveril?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@astonka zrejme asi ano, ale na kazdej skole je to inak

beky1813
Odpoveď bola odstránená
mariobenky123
autor
24. jún 2019

@beky1813 to som nepovedal, a nie je to bájka, je to tvrdá realita mojho obycajneho zivota