icon

Mám 18 rokov a rodičia mi nedajú pokoj, prečo nie som ako moji rovesníci

mariobenky123
23. jún 2019

dopredu ma prosím ospravedlnte za môj pravopis som dysgrafik.
a vec je taká- som obyčajný 18 ročný chalan , nič zvláštne
ale mám však dlhodobý problém zo svojimi rodičmi
ja a moji rovesníci sme už vo veku tých 18-19 rokov,
vedšina chalanov a báb majú partnerov a podaktorí už aj deti...
len však ja som iný, baby ma absolutne nezaujmajú / nie gay niesom/
a problém je taký že v poslednej dobe na mňa rodičia tlačia z otázkami typu-
kedy budeš mať konečne babu? kedy budeš mať deti? a podobne...
len že problém je v tom že ja svoju mentalitu poznám až príliš dobre,
viem čo som za človeka a viem prečo nechcem mať nikdy deti a dokonca ani babu.
len toto zrejme nevedia ani po 100X vysvetlených drámach pochopiť že je to tak ako to je...
moji rodičia si furt melú na mňa svoje- kukni sa na ostatných šak chalani v tvojom veku už viac krát ŠUKALI , ako ty bol opitý /ani raz , nepijem/ a narážky podobného charakteru sú na dennej báze, a PRETO SA Pýtam- je nejaká rozumná možnosť ako svojim zaslepeným rodičom vysvetliť to že ja mam na to svoje dôvody prečo nikdy nebudú mať vnúčatá?
dakujem vopred.

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 povieš že raz... 😁 Keď budeš mať bývanie, auto, dokončenu skolu a čas... Možno ti aj vreckové zvýšia 😁

simca06022011
24. jún 2019

@eva8 pýtali sa to vždy... Už keď som bola ja na základnej, bolo bežné sa pýtať na frajerku... Čo nie je bežné, je žiadať od dieťaťa vnúčatá 😂 bez dokončenej školy, zázemia, skúseností... 😁

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@simca06022011 hej no... a čo mi majú zvýšiť keď nič nedostávam? a na vlastné auto, bývanie si musím najprv zarobiť.. lebo tatko povedal aj také - pokial nebudú vnúčatá, tak z peniazmi do budúcnosti nepočítaj...

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 jaj tebe niet rady ani pomoci... čo vlastne čakáš? Veď musíš ty tych svojich rodičov aktivovať... Ak ti nedávajú peniaze, nestíhaš žiť z toho čo máš ( a prečo by si mal?? Majú sa o teba postarať kým študuješ) ... nech sa páči... Stiahni z netu návrh na súd na výživné, napíš, opis situáciu, priloz dôkazy... A podaj... A máš peniaze na fungovanie. Ja som to zvládla sama a podala a vyriešila rýchlo, keď sa ockovi nepáčilo že študujem 😂 Dokončis si školu a vybavené, nemusíš rodičov poslúchať... Vyhrážky s políciou sú bludy, bohužiaľ/našťastie už to často nefunguje na polícii tak " že ocko niekoho pozná a vybaví", nakoľko treba dôkazy jasné...prípadne to spomen, ty na súde ako sa ti ocko vyhráža 😁

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 no tvoje znalosti sú teda žiadne. Aký výučný list na úrad práce?
Ak si v niečom aspoň priemer šikovný zamestná ta hocikto hocikde.
A počas sviatkov a prázdnin spíš kde?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe občas u kamoša a na sviatky som ani doma nebol, max som si vymenil veci zo skrine, a išiel za tých 160e na hotel, a potom na intrak / a čo nám aspoň v škole hovorili tak na zamestnanie musí človek mať výučný list...,, a ako spávam aj doma, samozrejme to vždy len z piatka na sobotu a čo s najmenším kontaktom z rodičmi , ale vedšinou ani doma nebývam.. a tak no...

mariobenky123
autor
24. jún 2019

a leto ma zrejme čaká buď doma, alebo kdesi na ubytovni poprípade ešte v požičanom byte od kamoša, lebo doma by to bol horor , lebo foter povedal- jeho byt- jeho pravidlá, napr ja ked pridem domov tak rodicia už dávno spia, to len prebalím veci, vyspím sa, a snažim sa výhýbať kontaktu s nimi a vedšinou sú naše konverzácie hádky a pomali nič iné...

jana_eyre_2
24. jún 2019

citam len uryvky diskusie, tak ale pridam.. si zrejme asexual, navyse silny introvert, takych ludi je na svete dost, len sa o nich vela nerozprava a ano, vela ludi ich poklada za divnych, co je skoda.. pokial viem, su aj nejake weby kde sa mozes spojit s podobnymi ludmi ako si ty, mozno by ti poradit vedeli lepsie.. ale to si musis vygooglit..

ak by som bola na tvojom mieste, jednoducho by som vydrzala narazky, mozno trocha zaklamala aby som mala pokoj a akonahle by som ukoncila skolu, nasla by som si pracu daleko od domova a zila podla toho ako mi vyhovuje.. nikdy nie je dobre ak sa niekto silou mocou snazi prerobit druheho, avsak musim podotknut, ze rodic sa niekedy tazko zmieruje s tym, ze jeho dieta je uplne ine ako on.. a este jedna vec, vekom sa osobnost trocha zmeni, mozno aj ty budes veci pocitovat inak, ale paci sa mi, ze sa nesnazis obratit na iny obraz len aby si sa zapacil a zapadol.. byt iny nie je zle..

eva8
24. jún 2019

@jankapepe Nech skolu dokonci, alebo preztupi inde
@mariobenky123

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 to ti kto v škole hovoril takúto hlúposť? 😁😁😁😁 Veď už teraz si zamestnaný ako sám tvrdíš......možno na dohodu.....ale si .....cink?

jankapepe
24. jún 2019

@eva8 ale veď samozrejme.....ale čítala si čo písal?
Po škole aj tak nebude robiť to čo studuje.
Jeho rodičia mu na školu ani na intrak ani na stravu neprispeju....
Ťahať sa po slovenských súdoch on s nimi nebude ....aby dostal dávky čo mu patria či výživné na seba.
Z rodičmi sa len hada otec katastrofa matka tiež......

Aj tak si myslím že rodičia mu chcú dobre a on je len chudák dusevne chorý jedinec čo realitu vidí riadne skreslene.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe ano nejaký divný človek ma zamestnal tak že od 15:30 do 21:00 sedím v podniku kde nikto nechodí... max tak 10 ludi za celý týžden, tržba v kase je ani nie 110e , boli aj časy ked tam bolo 50e za týžden, a ja sa obcas sám seba pýtam z čoho ma ten človek vlastne plati? lebo šef dojde vždy vo štvrtok pre papiere a kasu z tržbou. či že tak...

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 samozrejme, ze jeho byt, jeho pravidla.
Malo si veris. Vytvoril si si o sebe negativnu mienku, .ozno taky v skutocnosti ani nie si. Vlastne si si ani neztihol vytvorit ten tinedzersky vztah s rodicmi, ked si stale prec, alebo sa furt hadate. Neskryvaj sa, neutekaj. Vezmi a prijmy veci tak ako su, prestan sa sebou zaoberat. Pises, ze nechces kamaratov, pritom u nich prespavas. Clovek je spolocensky typ. Neboj sa sam seba. Nie si zly. Mozno si vybusny ako otec, alebo sa by is, ze budes ako on. Neboj sa - ak to vies, mas to silu zmenit. Lenivost alebo vzdanie sa v tomto neobstoji. Vezmi zodpovedne zivot fo svojich ruk. Teraz v lete si najdez v KE brigadu, rodicom napises tvoj pracovny casovy harmonogram, spytas sa, s cim treba pomoct (mami, treba nieco nakupit? Povysavam byt? A pod. ) Otca zavolaj na pivo ( premoz sa) , hodite rec, alebo budete mlcat. Je to u vas posahane riadne, tak takto po kuskoch sa mozte znova zblizovat. Nebudu. Hapat, otec mozno bude robit posmesky, ale vyjdi v ustrety, das to. Budu tvojou zmenou prekvapeni, zaskoceni. Vydrz. Netrieskaj fverami, neodvravaj, neutekaj. Byvaj doma, spor si peniaze z brigady, zaloz si ucet, neminaj ich na ubytovnu. Laska robi zazraky. Ver si!

jankapepe
24. jún 2019

@eva8 vieš chcela som len zistiť či tých rodičov fakt nepotrebujete tak ako to prezentuje.... že ho ani nezivia a navyše sú hrozni.....
Ale chlapec má asi také zmýšľanie ako môj 13 ročný syn 🙂 s tým rozdielom že my máme super vzťah. A očividne rodičov potrebuje.......aj keď si to nechce priznať

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe a čo mi patrí tých posraných 20e čo tatko aj tak v krčme prepije...

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 tak potom prečo tvrdíš že bez vyucneho listu nemôžeš pracovať?
Ps: kto ti túto prácu dohodil?

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 sef prepiera cez ten podnik peniaze. Davaj pozor, aby ta do niecoho nenamocil. 160eciek je malo za tak vela odpracovanych hodin mesacne

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 a to si fakt myslíš že ti niekto uverí že dva mesiace počas leta vyzijes strava ubytko atď.....zo 160€ bez pomoci rodičov?
U akého kamoša to chceš bývať keď si tu viac krát opakoval že žiadnych nemáš?????

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe myslel som prácu na zmluvu , a len som raz išiel cez jednu ulicu a našiel som inzerát na prácu...
@eva8 a ja viem na čo mu ten podnik slúži? a 160e za to že tam len sedím
nikdy mi nedal nič podpisat ani nic podobne, len brigadnicku dohodu

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 áno plus výživné!

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe no viete ked som stých posraných 160e prežil skoro celý školský rok, tak hadam zvladnem 2 mesiace, a hovori sa tomu len spolubývajuci na intraku, ale to on mi navrhol že ak chcem nech idem....

eva8
24. jún 2019

@mariobenky123 cas su peniaze. Min. plat brigadnika je 2.60 na hodinu ak dobre viem. Ale veri.m ti, aspon nieco je lepsie ako nic. Skus pohladat i u brigadu - zaucis sa, zarobis

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 pri dohode a zmluve je len rozdiel v druhu prac. pomeru. Stále si zamestnanec.
Kto v škole ti tvrdil že bez vyucneho nemôžeš pracovať a ani ísť na úrad práce?

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe čo ja viem tak minimálne výživné je 24,50e opravte ma pokial je to zle a to by som sa súdil pre 44e a 50centov tak to sa neoplati

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe naša učitelka v 9tom na základnej

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 prečo sa nechceš s rodičmi ťahať o prídavky a výživné keď o nich tak škaredo hovoríš? A aj tak vlastne žiješ a zivis sa sám?
Máš na to právo!

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 .....celý školský rok.......čo ťa počas školského roka vyšla strava? Vieš čo reálne stojí strava mimo intrak?

simca06022011
24. jún 2019

@mariobenky123 mne pred 15+ rokmi ako študentke byvajucej u mamy !!! Priklepli cca 4000skk, čo je viac ako 100eur s to som ešte brala aj štipendium na VŠ... Tebe dajú také výživné ako potrebuješ, a preukážes že potrebuješ, na bývanie, obliekanie, stravu a áno možno aj voľný čas, keďže ešte strednu si nedokončil.

mariobenky123
autor
24. jún 2019

@jankapepe lebo pre posraných 44e sa neoplatí ťahať po súdoch, viem ake su sudy v Ke, a nejakých 80e, čo boli vedšinou lacné konzervy a podobne...

jankapepe
24. jún 2019

@mariobenky123 nejdem Google nechce sa mi....ale pri tebou zadaných sumách to je 540€ za rok......to myslíš vážne že sa ti neoplatí napísať jednu žiadosť zaniesť na súd a zastaviť sa na jedno či dve pojednávanie?