Mám 18 rokov, idem sa vydávať a celá rodina je proti mne
Príde vám normálne že je celá rodina proti mne ? So snúbencom som 3,5 roka. Je medzi nami 10 ročný rozdiel a od začiatku vTahu ho v rodine nikto nemusí, nikto nie je nadšený z nášho vzťahu ani zo svadby..
Zatiaľ čo moja 23 ročná sestra si pred rokom našla priateľa o 3 roky staršieho a vlastne za 3 týždne majú svadbu.. prečo oni sú spolu rok a každý im fandí q nám nikto ?
Ak tvrdia, že ťa manipuluje, tak sa treba zastaviť a s niekým naozaj nestranným sa o tom poradiť. Lebo takých prípadov som už videl viacero, že podozrenie bolo už pred svadbou, ale po pár rokoch a dvoch deťoch sa vzťah s oným človekom stal načisto neznesiteľným. Ale zaľúbenosť zastierala oči...
Tvoja rodina asi vidí niečo, čo Ty nevidíš, alebo vidieť nechceš.
Nechápem, prečo sa hneď ideš vydávať. Veď daj tomu ešte čas. Načo sa hrnúť do svadby?
@janinah ja viem tak že zarába tých 850 v čistom
co znamena nema peknu minulost?
ja si myslím, že každý si má právo raz za život rozbiť " hubu" možno je toto tvoja skúsenosť po ktorej dostaneš rozum a možno nie, kde je napísané, že manželstvo o 10 rokov starším mužom a skúsenejším nemôže byť pekným vzťahom. Nebudeš prvá ani posledná čo sa rozvedie...a čakať, že 18 ročná bude rozmýšľať ako skúsená 40 tka je naivné. osobná skúsenosť je neprenosná.
držím palce nech Vám to vyjde🙏♥️
A ty sa chystas na vš, ze by ta po svadbe zivil, ci ides pracovat?
@kotulicek prave ty, s ohladom na to, ako sa tvoj zivot vyvinul by si tu mladej mala dohovorit, ze vydavat sa v 18 je sialenstvo. nikto ma nepresvedci, ze 25rocna rozvedena zena s 3 malymi detmi je stastna a moze davat rady typu "nepocuvaj okolie". ja som v 25 uz bola po VS a mala slusne nasliapnute na fajn karieru. a nic mi neutieklo. stihla som aj randit, aj sa vydat, mam dceru, takmer 12rocne krasne a stastne manzelstvo. a presne tato budem vstepovat svojej dcere. vsetko ma svoju postupnost. a nic netreba uponahlat, pretoze zivot sa spat neda vratit.
pre autorku; si blazon! totalny! prepac, ale zmierlivejsie slova nemam. ja byt tvojou matkou, skoncis s vaznymi znamostami, nakluses na VS, aby si si zabezpecila buducnost a vydavat sa mozes potom. a nie spoliehat sa na plat asistenta ucitela. omg, kolko zarobi? 600€/brutto? a ty povies, ze mate z coho zit. si absolutne nevyzreta, dietatko, pre ktore je svet gombicka. len ta prosim, nedaj si urobit dieta, ostanes s nim sama a tvoji rodicia budu mat o dalsie dieta navyse postarane.
@matkahelka no vraj 850 v cistom 😀 ved ani ucitelky niektore tolko nemaju
@sisa_s ona napisala, ze "ona tak vie" 😂. chuderka, ani netusi, kolko zarobi. u nas ma asistent 600€ v hrubom, ak vedie kruzky, ma dake smiesne priplatky. kazdopadne, nie je to plat zivitela rodiny. autorka sa spolieha, ze budu zit z lasky. podstatny je pre nu status manzelka 🤦♀️
ako 850 v cistom, prislo mi to divne, no zas odbornik na platy v skolstve nie som 😀 a este nech napise, ze budu zit vo vacsom meste a budu radi, ked najom zaplatia z toho platu, nie este dalsie veci
Uricte kvôli tvojmu veku... Ja keď som mala 18 tak som si myslela, že wow som už dospelá, všetko viem... 😁
Máš 18,ver mi za pár rokov budeš rozmýšľať úplne inak... Keď si spomeniem ako som zmýšľala ja keď som mala 18 hahaaa, hrozne... 😁
Príde ešte kopu chlapov... 😊 Nikde sa neponáhľaj
@sisa_s na VŠ nie, idem robiť ...niečo sa nájde
@cocolino234 nechcem byť so svojou rodinou, sú úplne iní ako ja. Nevidím v tom význam
.. s ním dom sama sebou, na čo čakať
Co o priatelovi vlastne realne vies?
Nejdem ta od svadby odhovarat, ale urcite by ste o sebe mali vediet a mat prediskutovane tieto informacie/oblasti:
- co na teba hovori jeho rodina, ake maju vztahy v rodine, ako sa sprava k rodicom, ako oni k nemu, ako funguje domacnost u rodicov (to ti napovie VELA)
- akych ma kamosov, s kym sa stretava, ako tito kamosi prijali teba, kedy ta predstavil? Travite spolu cas? Vies co robi on vo volnom case?
- kde pracuje, co presne robi, kolko zaraba
- na co mina, ake ma zavazky - hypoteka, leasing, pausal, pozicka, dlhy...?
- ako budete fungovat ohladom financii spolu - budete mat jedne spolocny ucet a spolocne financie, alebo sa chcete hrat na moje a tvoje? Ako sa budete rozhodovat co kupit, do coho investovat, na co mozete kolko minut a kto moze kolko minut na seba (napr. svoje konicky). Ako budete fungovat ked budes raz na materskej a rodicovskej? Bude to brat ze ta zivi a bude ti vydelovat peniaze?
- Byvanie - mate kde byvat? Nastahujes sa k nemu, alebo si nieco kupite? Ak kupit, tka za co? Dostanete hypoteku?
- Rodina a deti - ako si predstavuje on a ako ty jednotlive "role", co od seba ocakavate, planujete deti? Kedy a kolko? Ako ich budete vychovavat?
- Domacnost - ako budete mat podelen ulohy v domacnosti a domace prace? Bude to fungovat, zdielate rovnake nazory?
- mate pred sebou nejake ine tajomstva? Su temy o ktorych sa s tebou odmieta rozpravat? Pri ktorychje vyrazne nervozny?
Keby to robila moja dcéra (18 ročná), že sa chce vydávať za muža,ktorý má špatnú minulosť a nezáväzný sex s viacerými ženami, tak by som jej doporučila, aby zostali len priatelia ešte aspoň 3 roky (svadba je záväzok) a skúsili spolu bývať, aby vedeli čo je to zabezpečiť si všetko. A hlavne aby sa neponáhľali s deťmi. Tu sa môže stáť, že po nejakej dobe, keď zamilovanosť prejde, on znovu bude vyhľadávať aj iné ženy, čo manželský život veľmi narúša.
Si dospelá chces?vydaj sa staraj sa o seba respektíve starajte...
len s dieťaťom sa neponáhľaj uvidis sama či ešte aj po roku dvoch alebo troch to bude pekné a dobre ....ak nie rozvedies sa stále budeš mladá sveta žiť...😊
@mpg my už sme vyše 3 rokov spolu
Tvojim rodicom sa to nepaci pretoze ked si mala 15 rokov, tvoj frajer mal 25. A to je creepy. To je obrovsky vekovy rozdiel z pohladu psychickeho rozvoja. Napriklad 25 a 35 alebo 35 a 45 je nieco ine. Ale 15 rocne mlade dievca ktore si ma uzivat mladost a zazivat bezstarostne lasky a hluposti so spoluziakmi je s 25 rocnym muzom. Muz v 25 rokoch ma skusenosti ako vztahove, tak sexualne, ma o fungovani vztahu uplne ine predstavy ako ty. Nebudem hodnotit tvoje rozhodnutie. Niekedy je blbe rodinne zazemie, a lepsie je odist k milujcemu partnerovi ako zostat pri rodicoch. Ale nevidim dovod hned riesit svadbu - ved dieta nechcete. Chces VS. Nestacili by ti zatial zasnuby? Uvidis ci sa ti bude pacit byt vo vztahu - a ked tak spravis si svadbu. ALe takto hrrr, bez radosti rodicov 😕 Svadba je jeden z najkrajsich dni zeny, a u teba to vypada na dobry kocurkov.
@kittykat22 prečo by sa ľudia mali brať len kvôli deťom? Ľudia sa majú brať s lásky a nie preto aby plodili deti. To ma prísť automaticky, ale určite nie svadba kvôli deťom ...
to samozrejme - ale ty si velmi mlada. Este s nim ani nezijes a uz chces svadbu. Svadba z lasky - ano, ale svadba ma byt aj z rozumu. Nie mam 18 cao bella, tresnem dvermi doma, a rovno pred oltar. Chodit s niekym a zit s niekym su 2 rozdielne veci. Niekedy sa v dennom spolunazivani ukazu problemy ktore pri stretavani neboli viditelne. Partner ktoreho milujes a si si ista, ze je to muz tvojho zivota, sa moze ukazat ako nevhodny partner a manzel na cely zivot.
A neviem ci vies, ze ked niekoho pojmes za manzela/manzelku tak mas zodpovednost nielen citovu ale aj majetkovu. Takze keby sa ukazalo ze tvoj muz nie je uplne zodpovedny clovek, zoberie si uver alebo bude mat niekde dlhy, tak tie dlhy automaticky preberas aj ty. Nie je to ziadna sranda.
A preco sa chces silou mocou vydavat.Ved sa prestahuj k nemu zacnite zit spolu ako manzelia a svadba moze byt aj o 5rokov.Pekne uvidis realitu ako vam to bude fungovat a kto vie mozno laska na cely zivot z toho bude,alebo ty si v 20 uvedomis ,ze vlastne si nic nezazila sama o sebe nic nedokazala.Alebo je aj moznost ,najdi si ty podnajom aby si videla co zivot obnasa platit ucty praca ...a nikto z tvojej rodiny nebude mat co povedat.Ved by si sa sama zivila aj byt platila.Takze by som isla najskor zit sama aspoñ na 1rok a potom spolu.

V prvom rade ťa mali vychovávať tak,aby si na takúto ch*ujovinu ani nepomyslela a nieže urobila 😂