Mám 18 rokov, idem sa vydávať a celá rodina je proti mne
Príde vám normálne že je celá rodina proti mne ? So snúbencom som 3,5 roka. Je medzi nami 10 ročný rozdiel a od začiatku vTahu ho v rodine nikto nemusí, nikto nie je nadšený z nášho vzťahu ani zo svadby..
Zatiaľ čo moja 23 ročná sestra si pred rokom našla priateľa o 3 roky staršieho a vlastne za 3 týždne majú svadbu.. prečo oni sú spolu rok a každý im fandí q nám nikto ?
@cocolino234 My v rodine máme 26 ročnú ženu a má 3 deti.Je vydatá, zabezpečená a má za sebou aj nejakú športovú kariéru.O deti je perfektne postarané.
Môžeš mať ing a robiť predavačku 😂.
Prečo niekoho súdiš podľa veku?
Niektoré v 25 majú už odrobené roky a vlastné bývanie.Vš sa dá aj dorobiť, ak by si nevedela.
@boredka nemám kamarátky, nenašla som nikoho kamarátstva hodného🙂
Ahojv, tvoja rodina ta lubi a boji sa o teba, si zober ked on mal 10 r.si sa estelen narodila, nedoveruju mu, este by som do svadby netlacila, zasnubeni byt mozte, len vies raz budes mat 40,on 50 a uz nebudes mladucka aby ta potom nevymenil za 20 rocnu, ked je teda na mladsie rocniky a teda cestovat, uzivat si atd mozes samozrejme aj s nastavajucim, len pockaj, zmaturuj, vysoka nie je povinnosťou, najdi si pracu, neviem kde budes byvat, ak ta rodina odsudila, tak nerataj s ich pomocou, casom sa to zahoji a zmieria sa s tym, neviem, chces mat svadbu, na ktorej vies, ze s nou nesuhlasia... Ako aj moja babka sa vydavala v 18 a v 19tke uz mala prve dieta😀a tak to bolo 50 rokov dozadu a fakt laska az za hrob🌷🥰
Autorka, kde budete po svadbe bývať?
@katkami123 v byte, patrí jeho rodičom ale oni bývajú v dome, teraz si ho postavili
Kde bývaš? Kde býva priateľ? Pracuješ? Pracuje priateľ?
Čo znamená: ,,nemá peknú minulosť,,?
Takze byt je jeho rodičov, keby sa niečo stalo, nemusí ťa z bytu ani len vyplatiť a skončíš na dlažbe.
A to nehovorim o tom, ze kedže je byt svokrovcov, môžu si tam chodiť kedy sa im zachce, môžu sa starať do všetkého od zariadenia až po to ako tam udrziavas poriadok, to nehovorim, keď prídu neskôr deti, nebudete mat právo ani na vlastne súkromie. A keď bude zle, pôjdeš plakať potom rodičom? Nech ťa oni prichýlia? Asi preto sú proti svadbe.
Autorka pozri si ten dlhsi prispevok co som pisala a skus zodpovedat tie otazky... ;)
ja myslím, že najväčší problém a prečo ho tvoja rodina neprijala je fakt, že si ako 24 ročný začal so 14 ročným dievčaťom. to je doslova na kriminál (ja teda dúfam, že si mala 15, keď ste si začali).
ja mám 25, čiže som cca vo veku tvojho priateľa, keď ste spolu začínali a doslova sa mi obracia žalúdok, ak si predstavím, že by som si teraz začala s 15 ročným chlapcom - áno, chlapcom. on len začal na strednej, ja už na VŠ + práca... asi by som ho po večeroch skúšala pred písomkami? a ak by mal samé 1, tak by mu jeho rodičia dovolili, aby u mňa v byte prespal? no doslova fuj.
ty už máš 18, budeš končiť SŠ, tak si dobre premysli, čo chceš od života. nehovorím, aby ste sa rozišli, to je na tvojom rozhodnutí, ale ani hrnúť sa do manželstva, lebo "si iná ako tvoja rodina a oni ťa nechápu" - to si neuvedomuješ, že toto je doslova zmýšľanie puberťáka? však od nich odíď... na intrák, alebo za prácou niekam, nie hneď do manželstva s niekým, komu sa páčia mladé dievčatá... nepáľ za sebou mosty, lebo nakoniec to bude len rodina, kto ťa podrží, keď budeš potrebovať (keďže hovoríš, že kamarátov nemáš).
@cocolino234 dievča zlaté ja tu veľmi často nechodím, ale teba vidím posledne skoro v každej diskusii.Najprv som si tiež myslela, že máš minimálne po 30, keď sa všetkému tak rozumieš a ostala som prekvapená, keď som zistila, že máš 18.Áno, už pomaly 2 školské roky si nebola v škole a máš veľa času, maturitné vysvedčenie tiež dostaneš len tak z priemeru známok.Je super, že ideš ďalej študovať, ale to ešte neznamená, že budeš mať v živote lepšie uplatnenie ako autorka, ktorá chce ísť po skončení strednej školy pracovať A smiať sa z toho, že napíše, že chce ísť do práce, že nejaká sa nájde?No predstav si, že tak to v reálnom živote chodí.Nie každý ide na VŠ a tí, ktorí nejdú idú na úrad práce a hľadajú si prácu.Aj človek bez VŠ môže byť úspešní.Poznám veľa ľudí, ktorí sa majú bez VŠ lepšie, ako ich spoluziaci s VŠ,ktorí predávajú v kaufe alebo mekáči.V tejto diskusii radíš rovnako starej slečne v rovnakej situacii ako si ty.Rozdiel medzi vami je len ten, že ona chce ísť pracovať a ty študovať.Prečítala som si iné tvoje diskusie.Keby si mala rodinu, zázemie, tak by si možno už v 18 nežila s frajerom, ale doma u rodičov a venovala sa na plno škole.Prepáč, ale ty si so svojím priatelom od 13 rokov, on mal vtedy 16 podla tvojich komentárov, to tiež nieje žiadna výhra.On už bol mladistvý, ty ešte dieťa.Je to tvoj prvý vzťah takže ťažko môžeš iným radiť o vzťahu.Ty si skoro celý svoj vzťah prežila ako dieťa.Podľa čoho hodnotíš, že 3,5 roka sú hovno?Nie,nie sú hovno.Ľudia bežne po takom čase chystajú svadbu,plánujú deti.Áno, autorka je príliš mladá a má nato ešte kopec času.Chce uniknúť od rodiny a v tomto vidí riešenie.Ty si tiež unikla od brata a jeho ženy na internát a teraz si našla útočisko u frajera.Ste na tom velmi podobne.Prečítala som si viac tvojich diskusii lebo som bola zvedavá kto si,keď takto reaguješ a radíš.Prepáč,ale tvojich 5 rokov vzťahu tiez nič nieje lebo si ho prežila ako dieťa.Vo viacerých diskusiách som si všimla, ako útočne odisuješ, keď ťa upozornia na tvoju diskusiu s dieťaťom.V inej diskusii si vyletela aj na adminku MK zato,že sa ťa naňu spýtala a tu si tiež hneď začala ženy nazývať jednobunkovcami.Nikto z nás nemá vešteckú guľu a nevie, že to dieťa nebolo tvoje.Stačilo v tej diskusii písať miesto môj syn môj synovec a nebolo by nutné to inak rozpisovat a vysvetlovat.Áno, všetkým normálnym dospelým ženám a matkám príde zvláštne,že 14 ročné dieťa si bude na takomto portály zakladať účet a riešiť dieťa svojho brata.Pritom si písala aký boli aj s partnerkou zlí, ako sa k vám správali a že si od nich utiekla..Keď s tebou ľudia súhlasia, tak si milá, ale ako náhle ťa s niečím konfrontujú okamžite útočíš,ponižuješ,urážaš.Keď máš dosť stupidity MK tak naňho nemusíš chodiť a čitať názory stupídnych dospelých žien, matiek.Očividne máš za sebou ťažkú minulosť.Ale kúsok pokory a úcty voči starším by ti nezaškodilo.Skús sa trošku viac venovať reálnemu životu, svojej novej domácnosti v ktorej sa učíš fungovať a menej sa venuj internetu a skôr sa naučís viesť svoju domácnosť.Prepáč, ale fakt si tá posledná, ktorá môže autorke niečo radiť ohľadom vzťahu a ešte štýlom,že je to hovno, je to v p..., lebo ste na tom rovnako.
@jankapepe s rodičmi, on v byte, momentálne nepracujeme
Izoluj a panuj. Ty nemáš žiadnych kamarátov, čo mi v tvojom veku príde maximalne divne, pretože práve vtedy vznika kopu priateľstiev či už zo strednej školy, alebo rôznych záujmových aktivít. A nerozumieš si ani s rodinou. Čiže všetci okolo teba sú divní, iba ty si lietadlo.
Veď si hore tvrdila že prácu má?? Tak ako to je?
@alexandra1990
Tomu sa hovorí : “ Zabudol vôl, že teľaťom bol.” I keď ja tiež nie som v diskusiách veľký diplomat 😀 ale snažím sa
Ja tvoju rodinu v mnohých veciach chápem, viaceré veci, ktoré si spomenula spôsobujú, že mi"bliká kontrolka", napr.:
1. mala si 14-15 rokov keď ste spolu začali a on je o 10 rokov starší. Nechcem nikoho uraziť, ale normálny dospelý chlap si podľa mňa nezačne so 14-15 ročnou babou. Pri tak mladom veku je aj 5 rokov veľa, nie 10. Už to je pre mňa dosť na to aby som pochopila tvoju rodinu.
2. nemáš ešte dokončenú školu, nikde si nepracovala a budeš, aspoň dočasne, na svojom partnerovi úplne finančne závislá.
3. budete bývať v JEHO byte, nie vašom, jeho.
4. nemáš žiadne kamarátky, s rodinou nevychádzaš. Ak sa vezmete a budete bývať spolu, budeš izolovaná.
5. podľa tvojej rodiny ťa partner manipuluje.
Popravde sa tvojej rodine ani nečudujem. Si mladá, vo veku, kedy by si si mala dokončiť strednú školu a ísť na VŠ alebo začať pracovať a postupne zbierať skúsenosti a užívať si život mladého človeka.
No vidím to na ružové okuliare. Tiež som bola mladá a zamilovaná a samozrejme zaslepena. V tomto veku som si myslela,ze všetko viem, všetko zvládnem a všetci mi chcú zle a nikto ma nechápe. Samozrejme s odstupom rokov môžem povedať,že mali pravdu a ja som pár rokov premárnila, našťastie bez následkov. Chces ho, ok ,choďte spolu bývať, robiť, niečo si nasetrite a potom môžeš rozmýšľať o svadbe. Hlavne neostan tehotná. Máš celý život pred sebou. Hlavne netreba zabúdať na dávnu múdrosť " bez vetra sa ani lístok nepohne" tiež som zatvárala oči pred pravdou, a verila čomu som veriť chcela. Držím palce. A posledná rada rodina je len jedna, všade sú nezhody a nie vo všetkom sa dá zhodnúť ale verím tomu,že chcú pre teba len to najlepšie.
@cocolino234 Ty si sa vyjadrila na 3 deti a 25 ročnú takto... 😂 Preto som reagovala.Niektoré majú deti a stíhajú aj študovať.Niektoré ženy nechcú rodiť v 40tke.Ja som z VŠ odišla lebo mi trebalo viac financií a nemala som možnosť popri škole pracovať.Na VŠ sa chcem vrátiť, mám prácu s ktorou som spokojná a mám vlastné bývanie.Deti nemám.Necítim sa ako asociál 🤷.Vlastne som rada, že nikoho nezaťažujem.
V tvojom veku som už celé prázdniny obetovala na robotu.Od pondelka do piatku a vyskúšala som si ťahať nájom aj všetko zo svojich peňazí.Nie priateľ, mama, ale ja som všetko platila.Bol to veľký rozdiel žiť zo svojho.
Preto usudzujem, že rozdiel medzi tebou a autorkou nie je veľký.
Obe máte prvého partnera a ani jeden vzťah nemusí vydržať.Ani jedna neriešite dospelácke veci pretože ani jedna nemáte poňatia čo je to pracovať, hľadať si prácu a všetko financovať.
Ani jedna z vás nezažila realitu.
Ste na tom vlastne veľmi podobne.Ty si odišla od rodiny aj ona chce.Ty si študentka aj ona.Ani jedna z vás nezarába a ani jedna nemáte vlastné bývanie.Obe môžete skončiť bez strechy nad hlavou.
Ty teraz študuješ, ale byť tebou tak rozmýšľam aj nad tým čo budeš robiť ak ťa priateľ nechá.Budeš si musieť nájsť prácu aj bývanie.
Nemyslím to v zlom.Vzťahy sa rozpadávajú bežne.Treba myslieť aj na to, že škola môže ísť bokom.
Ani jedna neviete čo sú to ozajstné problémy pretože všetko za vás niekto ťahá.Netvrdím však, že ste hlúpe alebo nezrelé.Len si treba dať pozor lebo vzťahy sa môžu rýchlo skončiť a do tej 25ťky sa vám ešte zmenia hodnoty aj pohľad na partnera.Netreba sa v takom veku veľmi viazať lebo ozajstné problémy ešte len prídu a až vtedy sa ukáže aký ten človek skutočne je.
Určite sa netreba vydávať v 18.Bývať u priateľov môžete aj bez toho a takto vás pri nich nič držať nebude.Nič vám neújde ak počkáte.Na tvojho by som sa tiež veľmi nespoliehala.Je to mladý chalan ktorému môže prepnúť a vymení ťa.
A to nepíšem ako stará teta ktorá má niečo proti vzťahom počas školy a neriešim ani vekový rozdiel.Keby som muža spoznala skôr tiež by som ja bola 15stka a on dospelý.Spoznali sme sa však keď som mala po 20tke.Len tak ako píšu ženy.Iný je vzťah počas školy a v 15 ako po škole.Netvrdím však, že taký vzťah nemá zmysel a ste ešte deti.Máme taký vzťah v rodine.Sú spolu už cez 20 rokov.Tiež som vedela už skoro čo od života chcem, ale nemusí to vedieť druhá strana.Ja som mala tiež viac rozumu a tiež som mala skoro vždy vekový rozdiel.Niekedy ten mladší partner je viac zrelý, ale muži majú násťročné skôr za také hlúpe sliepočky ktoré si môžu spracovať podľa seba.
Rodina väčšinou nikdy nechce zle.A niekedy nejde ani o vek, ale o to, že rodina vidí to čo slečna nevidí a nechcú aby skončila s nejakých chlapom ktorý ju bude ťahať len dole a narobí jej deti.Keby to bol slušný, vzdelaný muž tak by im to možno nevadilo.
mna by fakt uprimne zaujimalo preco sa chces vydat
@danieladeley hmmm to by som sa po tom, čo som si tu všetko prečítala chcela opýtať aj ja. Keďže pricíp mi nejak asi uchádza
@danieladeley slečna na to podľa mňa už odpovedala, keď písala, že si v rodine s nikým nerozumie - chce od nich proste odísť a toto jej príde ako najlepšie riešenie. možno má nejaké náboženské zásady a nechce s priateľom bývať bez sobáša
@cocolino234 A k tej práci.Niekedy to trvá kým sa človek zamestná tam kde chce.Niekedy ľudia pracujú len aby pracovali.Ak ti treba platiť účty tak nebudeš predsa sedieť doma na zadku kým ťa zoberú na miesto kam chceš ísť.
A 800 v čistom môže jej priateľ zarobiť v pohode ak niektorí v MC môžu zarobiť nad 1000€ a tam ti stačí základka.
Niečo sa nájde? No neviem neviem
@jankapepe ja som si to tiež vsimla

@cocolino234 Sorry ale teba živí priateľ.Tak isto ťa môže poslať do zadku a pôjdeš bývať vieš kam.🤷