Mám 18 rokov, idem sa vydávať a celá rodina je proti mne
Príde vám normálne že je celá rodina proti mne ? So snúbencom som 3,5 roka. Je medzi nami 10 ročný rozdiel a od začiatku vTahu ho v rodine nikto nemusí, nikto nie je nadšený z nášho vzťahu ani zo svadby..
Zatiaľ čo moja 23 ročná sestra si pred rokom našla priateľa o 3 roky staršieho a vlastne za 3 týždne majú svadbu.. prečo oni sú spolu rok a každý im fandí q nám nikto ?
Nepisala si sem uz? Bola tu snad 5 mesiacov dozadu tiez tema, kde sa slecna s holym zadkom tlacila k frajerovi do bytu a rodicia z toho neboli nadseni... Nie si to ty?
Neblázni dievča
@cocolino234 No dobre tak prepáč.Naozaj nemáš jednoduchý život, ale ajtak je rozdiel brigádovať a pracovať na plný úväzok.Brigádnik to nemá také zložité.Školu skončenú ešte nemáš takže nie si na tom o nič lepšie ako ona.Ak ťa nechá tak si na nejaký čas so školou skončila lebo z brigády nájom nezaplatíš v plnej výške.To som tým chcela povedať, že aj ty si stále odkázaná na dobrotu priateľa.Ona sa tiež nechce priživovať.
Ospravedlňujem sa ti.Nevedela som, že nemáš rodičov.Tiež som mala svoje problémy aj finančné. Nemusela si prispievať nič ak si nebola plnoletá.A ešte si ho mohla aj nahlásiť a už vôbec nie pracovať v 14.Kto ťa vôbec v tomto veku zamestnal?
Nie tiež mi nikto neprispel na výšku na ktorú som chcela ísť.Žila som len z výživného ktoré tiež nebolo samozrejmosťou a brigáda možná nebola.Na začiatok som sa zadĺžila a časom všetko splatila.Ani nájsť prácu nebolo ľahké ak nemáš auto a bývaš ďaleko.Tiež som si vodičák, počítač, mobil, oblečenie kúpila za svoje a často aj stravu.Po skončení školy rodičia tiež chceli nájomné.Tvoj brat však na nájomné právo nemal ak si bola študentka.
Žiadna práca dnes nie je istá a ani VŠ nie je hneď patent na rozum.Niekedy skôr zoberú ženu s maturitou a praxou než čerstvú absolventku VŠ .Viem čo študuješ a na tvoj odbor stačí byť šikovný.Vrade stojí niekoľko tisíc ľudí s diplomom z tvojho odboru.
Takže ja sa ani nečudujem, že niekto napíše (niečo sa nájde).Nikto sa za nami nejde roztrhať.Slovo kariéra je v dnešnej dobe čo.Môžeš byť aj riaditeľ a prísť o prácu.Dôležité je, že človek pracovať chce.
Ja ti samozrejme prajem aby vám vzťah vydržal a aby ťa priateľ v štúdiu podporoval, ale ešte nič nemáš isté.Autorka na výber má s tým s tebou súhlasím a mala by s tou svadbou počkať.Odlúčenie od rodičov prináša kopec povinností a niekedy to ani pracujúci ľudia nemajú ľahké.Stačí, že obaja stratia príjem.Úplne stačí, že hlavný živiteľ príde o prácu.
@cocolino234 Tvojho brata by som kopla do zadku.Prepáč, ale nemal právo na vaše peniaze.
Určite ak máš možnosť tak študuj.Aj keby si s titulom za pokladňou bola tak nikdy nevieš kedy VŠ využiješ.Ja mám tiež strašnú chuť sa vzdelávať.Viem ako to myslíš. 🙂
Pozri.Pri najhoršom sa slečna rozvedie a už ju nepríjme ani vlastná rodina, ale ja osobne by som sa na svoje dieťa nevykašľala aj keby chcelo urobiť takú hlúposť.Skôr sa čudujem, že ten jej priateľ nemá rozum.Ak by to bol vzdelaný muž ktorý je zamestnaný a poznala by som ho tak by som dieťaťu nebránila je dospelá, ale po svadbe by odomňa nevidela ani cent 🤷.Bolo by na nej či dokončí školu a nájde si prácu.To človek neovplyvní.Ak by si však moje dieťa chcelo zobrať nejakého grázla tak by s ním ani nechodila.Ak by sa rozviedla tak by som ju prijala naspäť, ale buď by študovala alebo pracovala.
To či manželstvo vydrží nevie nikto.Ja nemám nič proti sobášu ak spolu dokážu dvaja prežiť, ale sobáš z pomsty 🤦🤦🤦 toto smrdí problémom.
@cocolino234 nemá dočasne prácu kvôli covidu..
@kitycat nie nebola som to je určite.
To kde 28-ročný ako asistent nabral 850€ v čistom?
- mám VŠ, 10ročnú prax, 9% príplatok za za profesijný rozvoj a v čistom mám ako asistent 804€, takže by som ocenila tip, kde prísť k ďalším 50€ v čistom
Ako "dočasne kvôli covidu nemá prácu"?
- práve teraz máme roboty do aleluja. Pripájame sa na online hodiny a sleduje, čo sa preberá. Po skončení online rozvrhu máme vlastné individuálne hodiny s deckami, kde riešime spolu úlohy, pripravujeme ich na skúšanie,doučujeme, potom vyrabáme pomôcky, pracovné listy, upravujeme písomky... Pol dňa sa nehnem sa nehnem od PC
- ako je toto dočasné nepracovanie ošetrené papierovo?
Dôvod prečo nepracuje? Covid nie je dôvod. Deti idú on line.... alebo je doma a berie plat? Alebo je na úrade práce?
@kitycat asi myslíš mňa😂
@jankapepe je na PN
@natyreggae to neviem 😆 ale ak si bola v podobnej situacii ako sa vam dari?
Jaaaj ty dokážeš povedať že máš pomaranč ale vlastne je to jablko alebo iná zelenina.........
Takže ešte raz: prácu má? Ale je pn? Správne?
Lebo najprv si tvrdila že prácu má a zarába toľko a toľko. Potom že nemá. Teraz že je pn.
@kitycat to bolo že priatel starší odomňa o 17 rokov a rodičia ma nechceli pustiť na víkend k nemu😀ale super už sme spolu vyše pol roka a nakoniec chodím za ním do BA☺
Tvoji rodičia majú pravdu.