Mám 24 rokov a nemám zmysel života
Ahojte. Budem mat 24 rokov. V živote má nič nebaví. Keď nie som v práci tak som doma. Normálne už cez víkend sa teším do prace. Bývam u rodičov. Priateľa nemám. A vyhliadky do budúcnosti nie sú dobré. Platiť si sama podnájom z platu ženy je nemožné. Mali ste aj vy v živote obdobie keď ste sa na nič netesili?
možno by pomohol psychológ, ak máš takéto myšlienky. Máš 24, nemáš priateľa, deti, máš ale more času študovať, urobiť si kurz, zvýšiť si kvalifikáciu, môžeš sa presťahovať za lepšou prácou, mať popri práci ešte brigádu. Prezradím ti, že žena dokáže nie len zarobiť toľko, aby mala na podnájom, ale aj na hypo na vlastný byt. Keď to dajú osamelé matky s deťmi, ty to dáš v pohode, ak budeš chcieť. Máš neuveriteľné možnosti, len to chce vyjsť zo svojej komfortnej zóny a zamakať, inými slovami zdvihnúť riť z mama hotelu a nečakať, že si narazíš zazobaného muža, na ktorom budeš finančne závislá a roky budeš potom vyplakávať na MK ako ťa buzeruje.
@dskjhfdlkdjhl práca je v pohode.nie zd by ma úplne bavila ale je treba robiť aby boli peniaze. Skôr ide o to ze sa bojím budúcnosti. Koníčky nemám. Cez víkend si upracem co mám a čakám na pondelok kým pôjdem do roboty
Ak si zdravá,už len to by ťa malo tešiť.
Tak si nájdi koníčky. V BA máš brutálne množstvo možnosti
skús ísť ako dobrovoľník do nemocnice, aj budeš mať zmysluplne vyplnený čas, aj nájdeš zmysel života, keď uvidíš, že je tam kopa ľudí, ktorí by vedeli, čo s voľným časom, keby neboli na hranici života a smrti
Ani ja som nemala , kým som nevycestovala. Život v zahraničí ma naučil oveľa viac ako 15 rokov školy , ukázal mi oveľa viac ako nejaké dokumenty , knihy , filmy atď . Ja som síce vycestovala v 17 ale vôbec to neľutujem. Nemôžem tvrdiť že viem čo chcem ale rozhodne mi to ukázalo čo nechcem ! 😃☺️ A dokonca som si priniesla aj krasny suvenír už skoro dvoj ročný 😂😂
Z platu zeny? Wtf
Ale zamyslela, zamyslela som sa nad tým, čo konkrétne ma neteší a čo konkrétne by som chcela zmeniť a čo preto treba spraviť a miesto opúšťania som zmenila prácu a presťahovala som sa.
No zalezi co ta v zivote laka…je to rodina? Tak sa sustred na hladanie partnera. Je to cestovanie? Tak sup vymyslaj ako na to. Je to kariera? Tak pracuj na kvalifikacii a sebarozvoji. Toto vsetko sa da spravit aj dokopy.
Ja som nejako sa nikdy netrapila buducnostou, robila som co ma bavi (ale makala som aj na praci) - chcela som rodinu, tak som cas venovala spoznavaniu potencionalnych partnerov (proste som chodila na rande dokym som nenasla mojho draheho). A s nim uz to zasa islo nejakym smerom.
"Platiť si sama podnájom z platu ženy je nemožné." Co tym myslis? Ja som zena a platila som si par rokov sama podnájom este k tomu popri VS (cena podnajmu bola 350€). A to som ani TPP nemala, lebo to by nebolo mozne zosuladit so skolou.
Zmysel zivota si musis najst sama, toto nikto za Teba neurobi. Ako som uz pisala, vzdy som mala konicky, takze cas som nezabijala premyslanim o zmysle zivota, ale venovala som sa konickom. Mozno mas nieco, co by ta bavilo, ak nic take nemas, tak zacni chodit na prechadzky, alebo cvicit, alebo citaj knihy. Proste premyslat o zmysle zivota a cakat na zazrak nema zmysel. Tiez ma zarazilo to, ze z platu zeny nemas sancu platit podnajom, ja som si platila, sice to bolo uz pred vyse 20-timi rokmi, takze najmy boli nizsie, ale pozor, aj platy. Jednoducho kto chce, cestu a sposob si najde a ti ostatni musia len mrncat, lebo na nic ine sa nezmozu.
Z platu zeny?? Mas 24 rokov, ak nemas (uzitocnu) VS, mozes este smelo dalej dostudovat. Ci uz v zahranici alebo tu, externe alebo prezencne. Mam v okolo vela ludi v tvojom veku, vsetci bud uz maju pracu ktora ich bavi a dokaze im zabezpecit slusny samostatny zivot, alebo studuju a maju pomimo vela aktivit. Mas 24, nie 74, tvoj zivot je tvoja zodpovednost, tak nehladaj vyhovorky ako sa co neda, ale nieco zacni robit
A co ti brani tie konicky mat? 🤔 Kedy sa chces venovat sebe,ked nie teraz? S detmi? To ta bude ubijat este viac im vsetko prisposobovat. Vyuzi ten cas co teraz mas,lebo uz sa nevrati a budes to lutovat. Rob si radost kazdy den drobnostami,nemusia to byt velke veci. Ale ciele si musis stanovit sama,nikto to za teba robit nebude.
@autorka: ahoj, odkiaľ si? Ak si z mesta, určite tam je viac možností ako tráviť voľný čas. Ako už vyššie spomenuli, dá sa chodiť na kurz, cvičiť (dokonca teraz aj online z domu, nemusíš nikam chodiť, ak nie si veľmi spoločenský typ človeka). Aj ja som prechádzala obdobím, že ma nič netešilo, aj teraz občas mám pochybnosti, ako zvládnem finančne sama veci, keďže chcem učiť. Ale mám v zálohe aj iné plány (napríklad doučovať, lektor, ostať brigádne vo firme, kde som teraz...). Možnosti sú. Neboj sa, všetko zvládneš, ak si to zaumieniš. 🙂 A tiež som sama, ale našla som si záľuby, ktorým sa snažím venovať. Ak chceš, môžem mi aj napísať správu. Som v tvojom veku, teda o 1 rok staršia.
co za somariny to trepeš ze z platu zeny???? mam taky isty plat ako moj muz, skoncenu vysku robim odbornu robotu.....
nezijeme v stredoveku, do prdele mas 24 rokov a taketo reci..... vies co ani sa nedivim ze nemas konicky a priateľa.... lebo si tak negativne naladena, ze nikto by ta nechcel ......
dievča zamysli sa nad sebou, lebo skoncis cely zivot sama....
inak pozeram zase anonym..... nejaky troll to bude opat
Sama pises, ze cez vikendy nemas konicky, nic sa ani neucis, necitas, nevzdelavas sa. Vyhovuje ti to, kde si. Nechce sa ti na sebe dalej pracovat a zdovodnila si si to tym, ze ved zeny maju "nizky" plat a neoplati sa ti vynakladat zbytocnu namahu, ani sa snazit.
Prezradim ti tajomstvo. V statnych sluzbach su tabulkove platy, tam zarabaju vsetci rovnako na rovnakej pozicii. A je vela zien, co vlastnia firmy, su sefkami oddeleni,... Ale to je presne to iste, ako ked je jeden muz manazer a druhy nezamestnany alkoholik. Ten druhy iba hlada vinnika a dovody za svoje vlastne zlyhanie niekde inde ako v sebe.
platit si podnajom z platu zeny? 🤷♀️ to je co za nazor - pred materskou som zarabala rovnako (miestami viac) ako moj manzel a to on ma vystudovany MatFyz a je "hlava" a ja ma strednu - ambicie a snaha mat sa v zivote dobre uplne nepozna pohlavie
ale to je asi tvoj najmensi problem - skus sa zamysliet, ci s takymto pohladom na zivot, fungovanim, zmyslanim a postojom by si ty byt na mieste nejakeho muza mala o seba zaujem 🙏🏻
smutny zivot zijes a to si mlada zena, co ma cely zivot pred sebou, dnes je tolko moznosti pre mladych ludi z pohladu vzdelavania, rozvoja, konickov, aktivit, cestovania...
A čo kamarátky,kolegyne,ani s tými nič nepodnikáš? Nebavia ťa ani výlety, prechádzky? Alebo by si mohla chodiť pomáhať do útulku, zvieratká ťa nabiju pozitívnou energiou a láskou a budeš v kolektíve iných ľudí. ( Už som to tu raz niekomu poradila)
Ludia! Vztahy!... to je dolezite.. Rodina? Priatelia? Znami? Kolegovia?
To, že ste tu mnohé zarábali ako Vaši manželia je síce pekné ale veď to neplatí pre každého. To že ženy zarábajú menej je fakt ...a nielen na Slovensku. Možno robí v DSS alebo kuchárku, poštárku či učiteľku v MS a zarobí necelých 500 eur...nie každý má potenciál zarábať 1000-2000 eur či viac... Okrem vedomostí treba mať aj guráž, šťastie atď....tým netvrdím že to nie je možné, len, že nie každý je stvorený sa presadiť a nemá trebárs logické myslenie resp.je lenivsi, bojazlivy, možností je veľa..netvarme sa teraz že ženy zarábajú tak isto ako muži...lebo je to len sen.
Zároveň sa s tým netreba zmieriť a pracovať na sebe.
Autorka ja ti odporúčam nájsť si prácu trebárs vo väčšom meste, zdieľať najskôr izbu a pracovať na sebe..nájdeš si kamarátov a mnohé zážitky ťa možno nasmerujú k lepšej platenej práci. Hlavne sa nevzdávaj.
Ja som ako 18 ročná šla do Londýna s 40 librami robiť au-pair...zážitky neskutočne...potom som do 25 sa tulala po svete. Naučila sa jazyk ani som nemala čas rozmýšľať že sa nudim.
Naber odvahu vycestuj do zahraničia. Zarobis si a možno ako píše
@aylinn zistíš aspoň čo nechceš v živote.
Máš veľa možností, si mladá zdravá tento vek sa ti už nevráti...a čas tak rýchlo letí.
@apolka77 omg, zeny dokazu zarabat ako muzi (ako keby neboli muzi, ktori tiez zarabaju malo ako pomocna sila, su lenivi, nemaju logicke myslenie a dalsie tvoje priklady.)
Nie, zeny nezarabaju malo lebo su zeny, ale ze robia v pracach v akych robia. Ale to je ich problem a nie rodovy problem.
@johnnyboi ďakujem za podporu. Uvedomujem si ze v tomto zmysle sa nemám zle. Ale ja mam nízke sebavedomie a preto si na vela veci netrúfam. Neverim si je to tak. Stačí ked si do mňa niekto rypne a ja začínam rozmýšľať ci nemá pravdu. Mám zopár kamaradiek ale oni majú manželov takže sa nevidíme často.
@apolka77 ďakujem za chytrý postreh ze nie každá žena zarába 1000 e.
pracu mas "treba robiť aby boli peniaze", konicky nemas, na nic sa netesis, ja sa ti ani necudujem, ze nemas zmysel zivota, prepac, a myslis ze ti ho niekto da?
@hederamonstera A kto by potom tie práce robil,keby mali všetci len vysoké školy a robili len manažérov a podobne...? Už teraz vidno, ako tento štát dopadol,že nemáme dosť
obrábačov kovov,kominárov, inštalatérov, elektrikárov atď...

Praca Ta aspon bavi? Konicky mas nejake? Ja toto nepoznam, lebo praca je jednym z mojich konickov, mam aj dalsie a teda aj ked som este bola slobodna a bez partnera, tak som vzdy mala co robit.