Mám 24 rokov a nemám zmysel života
Ahojte. Budem mat 24 rokov. V živote má nič nebaví. Keď nie som v práci tak som doma. Normálne už cez víkend sa teším do prace. Bývam u rodičov. Priateľa nemám. A vyhliadky do budúcnosti nie sú dobré. Platiť si sama podnájom z platu ženy je nemožné. Mali ste aj vy v živote obdobie keď ste sa na nič netesili?
@jaja20 mne je jedno kto by to robil. Nemam strach, ze by ich nikto nerobil. Je kopec ludi, co nema tuzbu zarabat viac, pripadne nema schopnosti zarabat viac. Ale remesla su mega dobre platene, takze to sa bude robit ;)
Ja len poukazujem na to, ze kto chce, dokaze zarobit viac. Ci je muz alebo zena.
@mabenn kedysi ma bavilo cvičiť. Ale nakoľko mám 44 kíl. Tak mi to mama zakazuje. Aj sama viem ze by som cvičiť nemala lebo mam príliš nízku váhu. Neviem no keď som bola mladšia tak som bola živšia. Teraz sa ľuďom vyhýbam. Nič ma nebaví. Len doma ležím a pozerám filmy. Ja neviem. Nepríde mi to normálne takto žiť
@hederamonstera ľuďom ako ty želám aby sa dostali do situácie, aby boli odkázaný na ľudí ktori robia
malo platenú prácu ale nebude ťa mať kto ošetriť prípadne ti utrieť rit keď budeš stará lebo všetci budú sedieť v Office a zarábať ťažké prachy.
Je plno profesii od opatrovateliek zdravotníckych pracovníkov pekárov,kuchárov ktorí zarábajú ani nie 600eur a ktorých služby DENNE využívajú ti ťažko za vodou. Máš veľmi primitívny názor a raz možno padnes na hubu a budeš odkázaná na pomoc a pekné slovo od toho čo zarobí menej ale nebude ho, lebo predsa, kto by robil a prebaloval klientov takmer zadarmo. Vtedy zmenis názor ako sú potrebni aj takýto ludia a aký fatálny omyl je ich nezaplatit..lebo ....to je na dlho.
@hederamonstera No to určite.Tak toto choď povedať ľuďom v hladových dolinách. Tam sú šťastní, že vôbec nejakú rodinu za pár stoviek zoženú...
*robotu
@apolka77 preco mi take zelas? Ja tu nikoho nezhadzujem. Ti, co zarabaju malo su najma v statnej sfere a ja nemozem zato, ze ludia nechapu, ze treba tieto veci pustit trhu - zdravotnictvo, skolstvo. (Existuju na porovnanie aj sukromne a tam je kvalita aj platy uplne ine). Uradnikov mi luto nie je, ti to robit nemusia. Tiez by ludia mohli pochopit ako stat skodi - svojimi danami a odvodmi (kolko ludom beru z platu ). Ale To je tiez na dlho ;)
@apolka77 Vsetci raz budeme na odkazani na nieciu pomoc, nikto sa tomu nevyhne. Takze nikomu to nemusis zelat, raz to urcite pride na kazdeho. Cim viac ludi bude zarabat viac, tym viac budu aj schopni zaplatit tym, co robia tieto menej platene manualne profesie. Netreba sa tvarit, ze nepotrebujeme spickove traktory v polnohospodarstve a automatizaciu, ked tam mozme nahnat 10 tich, co to urobia rucne.
Uz teraz vidno, ze manualne pracujuci a zrucni murari zarobia viac, lebo v ekonomike je dost penazi z hypotek a ludia zarabaju viac.
Ja tu napisem, ze kto chce, dokaze zarobit viac a dostanem pranie, any mi v starobe nemal kto utriet rit😁
To praju asi len taki, co vinia za svoje sracky v zivote len vsetkych okolo seba a nekuknu sa na seba
Rob nieco, co ti robi radost, napriklad si urob nejaky kurz alebo sa uc jazyk alebo nieco, nemas priatela, tak mas aspon moznost venovat sa len sama sebe a teda zdokonalovat sa.
@hederamonstera Si z Bratislavy, preto ani len netušíš,ako sa žije v realite zvyšnej časti Slovenska.
@jaja20 aj v bratislave maju ludia problem zarobit dobre ;) tiez nemas tusenie ako to tu chodi. Ale kto chce to dokaze.
@hederamonstera Tak poraď nám ostatným,keď si taká znalá témy 😉
@jaja20 naco? Ty poradit nechces, len rypat ;)
na to si ako prišla, že nemáš cvičiť, lebo máš 44 kg? Že ti to povedala mama? Keby si cvičiť začala, tvoja postava by bola pevnejšia, je totiž cvičenie a cvičenie, nie každé cvičenie znamená znižovanie váhy. Keby si začala chodiť do fitka, máš aj zmysluplne vyplnený čas, aj šancu nájsť priateľov. je len a len na tebe, čo urobíš so svojím životom, najmä si uvedom, že tvoja mama ti nemá čo zakazovať, nemáš osem rokov, ideálne by bolo, keby si sa osamostatnila.
citam odpovede ostatnych a veru si vravim,ci tu niekto realne zazil taketo rozpolozenie... clovek si rozumovo uvedomuje, ze by mal so zivotom robit nieco viac, ale zaroven tam je ta rovina, ze nic ta nebavi. autorka, ja to mam tak. absolutne nevidim zmysel svojho zivota, ja ani nechcem (a ani pravdepodobne nemozem) mat deti, nikdy som nebola zalubena a preto som ani nemala vztah, po praci len absolutne psychicky vystavena padnem do postele a v podstate nic nerobim. pomaham charite, utulkom v zmysle ze aspon kym som tu tak nech niekomu pomozem ..ale to nie je konicek. mna uz uprimne nic nebavi. ja som kedysu vela citala, tesila sa z tych pribehov, bola som typ cloveka, co da rychlo nadchol, snivala o cestovani. teraz knihy kupujem vo velkom ale precitam 1 za 4 mesiace - neviem preco. Peniazky na plnenie snov ako to cestovanie by boli, ale proste... citim len prazdno celej existencie. vytiahnem sa aspon na prechadzky ale aj do toho sa tlacim lebo je to zdrave. vyskusala som aj vselijake nove aktivity a ta prázdnota tam jednoducho vkuse je. zvykne to zhorsovat unava z narocnej prace. poradit ti neviem, ale nie si v tom sama. ja skusim navstivit odbornika, mozno je to forma depresie alebo nieco ine.
@hederamonstera Seriózne. Lebo aj ja pracujem v takej oblasti, ktorú potrebuje a využíva 90% žien z Koníka a nie je adekvátne zaplatená námahe,ale robiť sa musí. Nedá sa totiž bez nej zaobísť.
@jaja20 ak TY potrebujes viac penazi, hladaj inu pracu. Alebo zmen nieco v tvojom danom obore (aj ked sa tazko radi, ked clovek nevie nic konkretne). Ak je to statna sfera, s tym nic nenarobis. Chod do sukromnej.
@hederamonstera Veď o tom práve píšem,že v našej oblasti môže byť človek rád,že má aspoň nejakú robotu na TP v okruhu 20 km,lebo u nás v meste takmer nič nie je.
@elizabet173 ona to nemyslíš zle. Ona sa boji ze mam anorexiu keď som taká chudá. Ja sa jej ani nečudujem keby som mala dieťa tak by som on tiež mala strach. Ona mi to nezakazala ale vidím ako sa tvári keď jej poviem ze idem cvičiť. Ona je stará škola a jej nevysvetlis ze cvičím aby som pribrala svalovú hmotu.
@missviolet ďakujem
@liljana si vôbec nepochopila o čom som písala ..raz budeme všetci starí ALE bude fajn natrafiť na osobu ktorá nám v starobe s láskou a úctou pomôže a vďační že nezmenila prácu za lepšie platenú úplne v inom odbore....tak, keď každý pôjde za lepšie platenou prácou môže sa stať že tam v tých podmienkach už nebude personál ktori by
@hederamonstera obsluzil. O tom to je.
Nie všetci čo malo zarábajú sú hlupáci negramotní či leniví.
Mnohí možno majú nižšie sebavedomie, deti rodinu ktorá im nedovoluje sa presťahovat za lepšie platenou prácou. Ľudí skatulkovat, že ten kto zarába malo menej je len jeho chýba je omyl. ... lebo zarába menej veľa x aj kvôli ľuďom ktorí zarábajú neporovnateľne viac a nie vždy cestné ..a pokiaľ sa neocitnu v situáciu že potrebujú pomoc od tých jednoduchších ťažko pochopia ich situáciu.
@apolka77 ja som nikde nic take nenapisala…
@autorka
Si este mladucka a mas vela moznosti. Skus nahliadnut do tvojho srdce, ake mas tuzby, mozno cestovanie, spoznavanie novych kultur. Mozno sa zbalit a ist dajme tomu robit na cyprus, zlepsis si jazyk, spoznas novych ludi, vela toho noveho sa naucis.
Zmysel zivota je vsak nieco viac ako to, co je ocami viditelne.
ty ale nie si povinná mame niečo vysvetľovať, dokonca jej ani hovoriť, že ideš do fitka. Ako sa bude ďalej uberať tvoj život je len a len v tvojich rukách
A čo keby si skúsila jogu napr? Ideálne niekam von chodit cvicit, najst si skupinu, byva toho hodne a z jogy sa nechudne nemusí sa mama bat 🙂), ale dobre to padne na hlavu, aj na spevnenie tela, mame povieš že ma spevnenie chrbtice, čo je aj pravda…
Autorka - som na tom rovnako ako ty. Z práce domov a nič iné nerobím😄 aj preto, lebo niekedy po práci už nemám na nič energiu😄. A tiež nemám žiadne koníčky. Cez víkend čítam knihy, pozerám filmy, začala som cvičiť. Pokiaľ ti to takto vyhovuje tak si predsa v pohode nie? Zatože ti niekto napíše, že on/ona má X koníčkov, neznamená že musíš aj ty tak žiť. Keď ti to tak vyhovuje ok, keď nie hľadaj niečo čo ťa baví😉 ale nenechaj sa dotlačiť do niečoho zatože ti niekto napíše mala by si robiť to a to...
Ahoj, áno, mala som takéto obdobie. Ráno som sa zobudila, nič sa mi nechcelo, cez deň mi bolo zle, večer som sa tešila spať už o ôsmej. Život, aký som žila predtým ma nebavil. Myslela som, že je to depresia, vyhľadala som odborníka. Ten sa so mnou veľmi dlho rozprával a povedal mi, že podľa neho nemám depresiu, aj keď mám tie príznaky, ale že ja nemám zmysel života. Nikto ti nepovie, ako ho nájsť. Je to hrozne skľúčujúci pocit, beznádej, nedôvera v dobrú budúcnosť, strach a najhoršie je, že rady ako choď cvičiť, nájdi si záľuby, čítaj knižky, pracuj na sebe, nepomáhajú, ba ešte situáciu zhoršujú, lebo ty vieš, že by si mohla,ale nechce sa ti, lebo nemáš tú motiváciu. Neviem v akom stave si ty.
Stalo sa mi to pred 4 rokmi a dostala som sa z toho, ale bol to veľmi ťažký boj. Nie, nemala som depresiu, iba depku, je to rozdiel, lebo pri depresii ti akákoľvek zmena nepomôže, pri depke, čo je tiež depresia, ale vonkajšia, práve naopak, veľmi pomôže. V tvojom prípade by bolo asi najrozumnejšie ísť tiež ku doktorovi, nech sa vylúči choroba a tak začať intenzívnu psychoterapiu. Ak chceš vedieť viac, čo pomohlo mne atď, kľudne mi napíš, pomôžem ti 🙂