icon

Mám 30 rokov a dvojročné dieťa. Ako na hanblivého chlapa?

27. apr 2021

Ahojte, v prvom rade napíšem, že nemám 15 a nepíšem príspevok do časopisu Bravo. 🙈 Potrebujem reálne poradiť.. Na začiatok by som napísala toľko, že mám 30 rokov a dvojročné dieťa s expriateľom, s ktorým sme neboli zobratí. Sme od seba už rok. Z toho polroka si píšem s rovnako starým chlapom, ktorý mi ako prvý napísal na jednej nemenovanej zoznamke. Stalo sa to krátko po tom, čo som si uvedomila, že hľadať si niekoho nového polroka po odchode od bývalého partnera je dosť nerozvážne. Tak som tomuto dotyčnému napísala, že teda si môj profil na zoznamke ruším, ale pokiaľ si má záujem naďalej písať, tak môžeme na FB. Tam ma kontaktoval a začali sme spolu komunikovať. Aby som však prešla k pointe.. Za toho polroka písania, som si stihla uvedomiť, že je to veľmi milý, pozorný a hanblivý muž. Dal mi viackrát najavo že som pre neho atraktívna (nepriamo, decentne). A taktiež to platí aj opačne. Veľmi sa mi páči. No vzhľad samozrejme nie je všetko. Denne spolu komunikujeme v rámci možností, keď môže napísať v práci, prípadne, až keď príde domov. Ja sa mu tiež ozvem ako stíham popri dcérke. Samozrejme asi to poznáte, pozriete sa na mobil aj tisíckrát, až kým tam nezasvieti správa od toho, od koho to čakáte najviac. 🙂 Všetko vyzerá byť fajn, ale má to jeden háčik. Komunikovali sme viackrát o spoločnom stretnutí, ale bol lockdown a keďže je z iného okresu, tak sme to odložili na dobu, kedy to bude možné. Teraz tá situácia nastala, no z jeho strany zatiaľ nezaznelo nič v zmysle, aby sme sa stretli osobne. Ja mu to navrhovať nechcem. Som žena a vnímam tieto veci tak, že muž by sa mal snažiť o to, aby ženu dobýjal a nie opačne. A preto moja otázka znie. Čo by ste robili vy v mojej situácii? Čakali, kým to navrhne sám? Alebo sa radšej nastaviť do tej pozície, že z toho nič nebude a nechať to plynúť ako sa to časom vykryštalizuje? Čo sa týka malej.. má deti rád. Aspoň to tvrdí. Takže prekážka v tomto zmysle, že mám dieťa by ho zastavila podľa mňa už na začiatku. Práveže mi raz v mojej slabej chvíľke napísal, že ma obdivuje ako to zvládam a že robím všetko preto, aby z dcérky vyrástol dobrý človek (ex ma bil, takže je to pre mňa dosť traumatické, aby niečo podobné nezažívala aj moja dcérka). Pripadá mi to tak, že sa ma to hanbí, alebo boji opýtať, no ja to neurobím.. bojím sa, ak to náhodou nevyjde. A nie, nechcem si hľadať zámienky, že mi treba niečo doma opraviť a podobne. Tak mi prosím poraďte, ďakujem 🙏🙂

Strana
z3
1aduliatko1
27. apr 2021

hmm, možno má vzťah, možno je ženatý....možno iný dôvod prečo sa ešte nechce stretnúť, ja by som prvá nenavrhovala stretko, no zase písať si rok ani nevedieť s kým, tiež nie je sranda ☹

adrika25
27. apr 2021

Že ak by mal reálny záujem nečakal by tak dlho a nezastavil by ho ani lockdown.... ak chlap chce urobi aj nemožné... žiaľ

nikca_123
27. apr 2021

Mne ako prve napadlo, ze chalanisko ma vztah, ale mozno ze nie. Nejakym sposobom by som zapracovala, aby inicioval stretnutie (akoze jeho napad) .. a ked nic osobne by som stretko aj navrhla, ved bud si sadnete alebo nie. Ak sa bude vykrucat z neho tak to je vzdy jasne znamenie, ze bud mu len pisanie vyhovuje alebo je proste zadany, zenaty..nenatahovala by som ten cas, naco je dobre sa rok "namotavat a len si pisat" s typkom. To mozes aj s inym a perspektivnejsim. Za mna je to takto strata casu.

katkamatka7
27. apr 2021

Keď má záujem sa stretnúť, tak to navrhne sám a priamo. Nevinne žensky môžeš medzi rečou spomenúť, že Ťa teší,že sa opatrenia uvoľňujú. Máš ho zidealizovaného, tešíš sa na jeho písanie, dáva Ti dôvody na radosť, čítanie myšlienok, máš pocit, že presne rozumie, čo sa mu snažíš povedať, žiadny pocit, že práve nepočúva. Vidíš len špičku ľadovca a uchvacuje Ťa žiarou. To, čo je skryté pod hladinou, môže byť, že je zadaný, ženatý, že si píše s tuctom ďalších, že mu je dlho, že potrebuje cítiť ženský záujem, že ho jeho žena nechápe, ale on jej to nepovie. .....

mamamasama
27. apr 2021

úplne suhlasim s dievcatami vyssie.. my zeny sa stávame 15 ročnými pubertackami, ked sa jedna o chlapa, o ktoreho mame zaujem... no nic sa nemeni na tom, ze ak by chlap chcel, tak by prisiel ci je lockdown, alebo by mal priletieť rovno z opacnej pologule...

ivkazba
27. apr 2021

Ja poznám 2 manželské páry, ktoré sa zoznámili na pokeci. A nemyslím, že si spolu písali pol roka kým sa stretli prvý krát. Môj posledný ex bol chlap, ktorého som spoznala na Badoo, písali sme si asi 2 dni a rovno sme sa stretli, na kupku, kde je veľa ľudí, takže žiadne riziko pre mňa (ak neberiem riziko, že rovno videl postavu a tvár bez makeupu), prišiel za mnou z iného mesta. K čomu je niekoľkomesačné vypisovanie u dospelých? Ak by mal záujem, dávno navrhne nezáväznú kávu alebo niečo iné, bez ohľadu na koronu. Verím, že písmenká dokážu zamotať hlavu, lebo si na základe nich predstavuješ, aký ten človek je a aké by to s ním bolo. Ale písmenká a realita môžu byť niečo brutál odlišné.

mimi1237
27. apr 2021

Ale prosím ta,to si len nahovaras, ze si ho ešte nevidela, lebo je hanblivy, si to ospravedlňujes.Ak by chcel a mohol, už dávno by inicioval stretnutie.

autor
27. apr 2021

Jasné chápem a ďakujem za reakcie. No mám ho aj na FB a aj instagrame a nikde ani stopa po nejakej žene, čo by mohla byť jeho priateľka, manželka.. tvrdí mi, že býva a rodičmi.. keď sme sa bavili o vzťahoch, tak mi napísal, že sa bojí sklamania.. z jeho písania som pochopila že ho musel niekto veľmi zraniť.. proste sa dosť popálil.. na detaily som sa ho nepýtala.. také veci sa riešia skôr osobne a nie cez internet.. on mi pripadá nejako tak, že navonok sa snaží byť nad vecou, riešiť všetko hlavou a nepozerať sa na srdce, aby sa nesklamal.. v skratke, na rovinu sa tváriť že je mi dobre samému a v hĺbke by túžil po tom, aby ho niekto miloval.. raz som mu už aj prestala písať.. cítim, že sa do toho už zamotávam a idealizujem si ho.. myslela som, že sa na to vykašle aj on, ale ešte v ten deň mi napísal..

unicornlady
27. apr 2021

Tak skús ešte jednu šancu a na rovinu sa ho spýtaj, kedy sa stretnete.
Aspoň nebudeš márne čakať a podľa reakcie uvidíš.
Lebo ja si osobne nemyslím, že žena nemôže prvá pozvať chlapa. Naozaj existujú aj hanbliví chalani, introvertní či proste takí, čo nechcú moc tlačiť, tak idú až príliš pomaly.

Preto by si asi ty mala ísť do akcia a ak nič, aspoň nebudeš predlžovať sklamanie.

marcellka32
27. apr 2021

Kamoška si rok písala s mužom, nakoniec pritlačila aby sa stretli a vykvitlo, že má vzťah a takto sa len zabával cez písmenká...veľa mužov to robí 🤷

ivkazba
27. apr 2021

Súhlasím s @unicornlady sme v 21. storočí tak nevidím nič divné, ak ho pozveš ty resp. ty budeš iniciatívna. Ale bola by som rázna a odhodlaná a ak mi odmietol alebo začal výhovorky, tak by som to ukončila. A nebola by som taká naivná, že keby mi znova napísal, že by som znova naletela. Treba aby si trošku reality pustila do života a zahodila ružové okuliare. Čo keď ti v reálnom živote unikne niekto dôležitý, pretože si zahľadená do niečoho, čo vôbec nemusí existovať.

bluka2
27. apr 2021

V tvojom veku by som už hľadala niekoho, kto sa vie rozhýbať k akcii. Tohto by som sa úprimne spýtala, kedy sa stretávame a zariadila sa podľa odpovede. 1) konkrétny návrh - fajn, vyskúšaj, 2) výhovorky, kecy na hocijaký spôsob - nestracaj už čas, kašli na toto, na 99% z toho nič nebude a môže ti byť jedno prečo, svoj čas môžeš tráviť lepšie než neperspektivnym vykecavanim sa

mimi1237
27. apr 2021

Ja mam priateľa a veru na jeho ani mojom profile by si nenašla ani stopu po nas.A môže to tak mať aj nastavené, ze všetko nevidíš, nič čudné

bluka2
27. apr 2021

@mimi1237 presne, ja si tieto veci tiež držím v súkromí. Lepšie ako mať niekde fotky po rozchode, či ich mazať, lebo povedzme si, aj to sa stáva. A vlastne na čo? Koho to vôbec zaujíma, s kým randim

martina1201
27. apr 2021

Ahoj, nenavrhuj stretnutie, ale skús hodiť navnadu, že ideš s malou na výlet niekde do okolia kde býva, teda ak vieš kde býva. A uvidíš či sa nerozhodne pridať. Ak nie, môžeš zmeniť názor a ísť s malou niekam inam..... Ak teda nechceš stretnutie len vo dvojici....

bolarazjedna
27. apr 2021

Ja som bola vždy naivná, mam tiež 30, som už vydatá, predtým som dlhé roky používala pokec. Možno som aj teraz naivná, ale mňa prekvapilo množstvo reakcií typu možno ma vzťah atď. Ako ja viem, že cez internet sa nedá niekoho spoznať a môže ta riadne obalamutit, ale zase nepoznáme vás štýl komunikácie, to ty musíš cítiť, či je úprimný, či to nie je preňho iba hra.

Ked ste sa rozprávali dávnejšie o stretku, kto to navrhoval? Lebo napr keď to viackrát inicioval on a potom kvôli lockdownu z toho nič nebolo, tak kľudne teraz môže čakať, že aj ty prejavis záujem a opýta sa ho, ako s tým stretkom. Aj muži majú radi, keď prejavis zaujem, keď to není iba jednostranne. Ak to stretko predtým si navrhovala ty, tak by som počkala, že on to opäť nadhodí.

Ako píšeš, je hamblivy, a možno zranení láskou, a keď je inteligentný, asi sám vie, že keďže máš dieťa aj ty si viac zraniteľná, ak nejaký vzťah nevyjde, trpis ty aj dcérka. Možno aj preto váha.

Každopádne, nedá sa zaručiť, že vypisuje iba s tebou. Ak sa stretnete, určite prvý čas bez dcérky, aby ste sa v prvom rade vy riadne spoznali.

panelacikova
27. apr 2021

autorka: to je jedno, s kým býva/nebýva, žije/nežije. ak sa chceš jedného dňa niekam pohnúť, musíš sa s ním stretnúť. navrhni stretnutie. ideálne v čase, keď budeš mať o malú postarané (máš ju komu občas nechať?), aby si sa mohla sústrediť čisto naňho. akonáhle tam bude dieťa, bude stredobodom pozornosti dieťa a možno nezistíš veci, ktoré by si zistiť potrebovala, aby si sa vedela pohnúť.

babovka2321
27. apr 2021

Z diskusii, ktore sem tam citam, mam pocit, ze chlapi, ktori sa "boja zalubit", "niekto im ublizil", atd su ti, ktori si tymto ospravedlnuju, preco chcu miesto vztahu len kamaratku s vyhodami a zeny im to vacsinou zeru, lebo "chudacik sa velmi trapi, ved mozno sa na mna po sexe aj namota".

lalenka33
27. apr 2021

Keď je žena po rozvode, rozchode a bojí sa ísť do nového vzťahu, tak je to OK, veď musí byť opatrná nech sa opäť nesklame, nech jej opäť niekto neublíži.Keď to povie chlap, tak už sú to výhovorky, chce niečo zakryť, má ženu,deti, chce si len užiť..Aj chlap sa môže reálne sklamať, mať obavu z nového vzťahu..ťažko takto súdiť.Tým, čo má alebo nemá zverejnené na soc.sieťach sa neriaď.Ja tiež nemám niv zverejnené, jediné čo spája naše soc.siete sú tie isté fotky našich psov.Nič viac.Nemám potrebu ľuďom ukazovať naše súkromie.Môj chlap nemá napríklad na fb žiadnu svoju fotku ,ig nepoužíva.Žijeme v 21.storočí takže kľudne ho môźeš pozvať aj ty.Nemusí iniciatívu vyvíjať vždy len chlap.Hlavne takí hanblivejší ľudia majú radi, keď sú iniciatívnejší práve tí druhí.Normálne mu napíš, že konečne sa opatrenia trošku uvolnili a bola by si rada keby ste sa konečne mohli stretnúť osobne niekde na terase na káve alebo na prechádzke.Neviem, ako vníma on a ty aktuálnu situáciu či sa stretávate s inými ľuďmi, píšeš, že býva s rodičmi možno sa práve kvôly nim ešte nechce s tebou stretnúť.Poznám kopec ľudí, ktorí sa ešte s inými ľuďmi nestretávajú lebo sa boja, že teraz sa každý s každým stretáva.Normálne mu napíš a uvidíš, čo ti odpíše.Aspoň budeš vedieť na čom si a nebudeš zbytočne strácať čas.Aj keď ja si myslím, že keby mal partnerku a chcel by sa len zabaviť, tak príde za tebou už dávno lebo takým, ktorým ide len o sex sa chcú stretnúť hneď a nevypisujú si s niekym tak dlho..

dusankomoj
27. apr 2021

Uvolňujú sa opatrenia,máš dcérku tak si vymyslite výlet do ZOO,na hrad... a pozvi aj jeho! A pôjde tak je dobre a ak nie tak si užijete bez neho a vieš na čom si😉😉😉

sssss123
27. apr 2021

z vlastnej skúsenosti Ti napíšem že takéto siahodlhé vypisovanie nikam nevedie, stretnete sa a nebudete si mať čo povedať...

panelacikova
27. apr 2021

@lalenka33 tak snáď jeden chlap, ktorý má gule na mieste, to povie narovinu, nie? môj súčasný manžel si odo mňa dlhodobo držal odstup, mal na to svoje dôvody. ale tie mi povedal priamo, otvorene a na začiatku vzťahu. postupne sa "zlomil", pochopil, jednoducho mi uveril veci, o ktorých predtým pochyboval - rozvádzať to nebudem. v každom prípade sa zubami-nechtami bránil citom, mal na to dôvod. ale povedal to hneď. a stretával sa so mnou. akurát sa bál "vkročiť" do vážneho vzťahu. preto tieto žvásty, aký je chudáčik sklamaný, neberiem. aj žena, keď je sklamaná, tak nejde do vzťahu vhupnúť, ale nič jej nebráni stretnutiu, pokláboseniu, dať šancu navzájom sa spoznať.

marseillefan
27. apr 2021

@panelacikova tento ale nemá gule... treba ho postrčiť, lebo inak sa nepohnú z miesta.

autor
27. apr 2021

@panelacikova súhlasím úplne... Podľa mňa aj muži dokážu byť citlivý a keď niekomu veľmi verili a sklamal ich, tak si môžu už len "preventívne" držať odstup od žien alebo ísť na to pomaly... Podľa mňa on aj tak nejako necháva tomu čas, lebo si chce byť istý, že to bude v pohode.. hlavne keď vie, že mám dieťa a ani ja sa nechcem popáliť..

no a myslím si, že by sme sa stretli už aj skôr, ale snažili sme sa dodržiavať nariadenia.. viackrát mi napísal, že keby bola teraz otvorená restika, tak mi donesie burger (mám ho rada), alebo keď bolo MDŽ tak mi pogratuloval a povedal, že keby mohol, tak mi donesie nejaký kvietok.. tak ja už neviem či toto dokáže človek hrať.. alebo to myslí vážne.. je mi z toho smutno 😞

miusa00
27. apr 2021

Vies moze to tak byt, ze je zraneny, tak si drzi odstup... ale v mojom pripade jediny muz zo zoznamky, ktory tomu daval volny priebeh, do nicoho ma netlacil, ani do stretnutia, tak bol muz, ktory sa stretaval s xy zenami a bolo mu to jedno, ktora kedy pride... ano tiez som si nahovarala, ze je sklamany laskou a ja ho vyliecim a zalubila som sa lebo na mna netlacil, ale na druhu stranu prejavoval zaujem, ale muzi su vselijaki... cize moze to byt tak ako myslis- nemusi. Avsak ja uz by som si s nikym tak dlho bez stretnutia nepisala

lalenka33
27. apr 2021

@panelacikova len ti uniká jedna podstatná vec a tou je aktuálna situácia , síce sa opatrenia uvolňujú, ale on býva s rodičmi, nevieme koľko majú rokov, aký majú zdravotný stav..tiež by som sa teraz nehrnula do stretnutia s úplne cudzími ľuďmi pri ktorých neviem s kým sa stretávajú

panelacikova
27. apr 2021

@lalenka33 bože môj. Na to vôbec nezabúdam. Opakujem, keby mal seriózny dôvod, nemal by problém jednať s ňou priamo. Povedať, prečo ešte nie a dohodnúť sa, kedy by to už aj šlo..

lija22
27. apr 2021

nerob z toho vedu. cim dlhsie budes spekulovat, tym vacsi stres. hned mu napis, kedy sa vidime? never to tak, ze by si mohla byt sklamana, nemaj ocakavania. uvidis cloveka, s ktorym si mas co povedat, o nic nejde predsa. pokecate a vybavene ide sa dalej ( snad) ;)

kikaaa444
27. apr 2021

Ja si nemyslím žeby mal frajerku . Ak áno určite by autorka nemala jeho fb alebo instagram . To by neriskoval a tieto účty by jej nedal . Proste môže byt presne taký ako napísala v úvode : hanblivý . Sú typy mužov ktorí jednoducho čakajú na prvý krok ženy . Ja by som mila autorka napr nejak nenapadne navrhla to stretko a uvidis či sa chytí ...

tatisna
27. apr 2021

Tak si aspoň zatelefonujte!!!!!

Strana
z3