icon

Mám 30 rokov a moja mama na mňa stále kričí a nadáva mi

8. máj 2020

Mate niektora taku matku,ze este v 30 rokoch po vas len huka nadava vam?chcela by som sa odstahovat...len nemam taku moznost,ale sprava sa ku mne hrozne,napr.po nocnej naschval krici,nenecha ma vyspat,do vsetkeho sa stara a stale sa chce iba hadat.

kakawah
8. máj 2020

@airaw asi nikto by nebýval s niekým v jednej zbe. Ale byvat v 2+1, alebo 3+1 este s jednou osobou az taky problém nieje. Ja som tak byvala a nie v jednom. Keďže sme obe pracovali tak rozne na smeny, tak sme sa aj malo videli.

s_a
8. máj 2020

Tak skus ísť za prácou do zahraničia. Sice to nie je asi v 30 rokoch výhra, ale budeš mat aj na ubytovanie aj na splátku úveru a možno by si zarobila dosť, aby si ho skôr splatila. A ako dlho ste spolu s priateľom že dvaja dospelí ľudia nemôžu spolu začať bývať? Podľa mna to jeden z vas asi nemysli tak vazne, my sme začali s manželom bývať dosť skoro spolu, práve kvôli tomu lebo som sa odsťahovala z rodného mesta a všetko perfektne fungovalo a doteraz funguje

pribinak
8. máj 2020

@airaw dobre, ale to mesto je pomerne dôležité. A aj popri takej práci sa dá nájsť brigáda

zuzi0911
8. máj 2020

Požiadaj o hypotéku na byt. Z toho sa vyplatí úver a budeš mat len hypotéku.
Osobne by som to takto riešila. Normálne si kúp byt. Nemáš deti takže to pôjde ľahšie.

luciannka83
8. máj 2020

Prečo napr. Neplatí časť hypotéky mama? Veď určite dostáva dôchodok. Tak choďte s pôžičkou na polovicu. Prípadne predajte dom a kúpte dve garsónky abo čosi. Riešenie určite je, len autorka by musela byť trošku aktívnejšia.

basullinka
8. máj 2020

@airaw tak jasne. Ono je rozdiel, ci je s kamoskou abo s niekym koho nepozna (ona je spolubyvajucou z vs). Ale ked je to o drzku a taketo vztahy, radsej by som sa aj na 3-4mesiace uskromnila, aspon na rozbeh

airaw
8. máj 2020

@kakawah 🙂 ja netvrdím, že je to problém, veď aj ja som to navrhla.. len tu jedna prispievatelka písala, že jej kamoška býva v izbe za 150€, ale sú v tej izbe dve, tak som napísala, že by som radšej dala viac za izbu a bola v nej sama

airaw
8. máj 2020

@luciannka83 nikto tu nehovorí o hypotéke

lenuliatko84
8. máj 2020

Pokial budes byvat pod jej strechou tak to musis respektovat.v tomto veku si uz davno mala byvat sama

simca06022011
8. máj 2020

@sasa1310 ktoré vydavky? Ja som v ba par rokov žila a okrem nájmu som nič vyššie neplatila, dokonca oblečenie a kadejaké veci o mnoho výhodnejšie som kúpila tam. Ok, keď vezmem nejaké jasle, škôlky... Iné na nič nenapadá. Ale to je zase iba téma

whatever1
8. máj 2020

Vzala si si kvôli mame úver. Platis jej akože 200 e nájom ale vlastne tými peniazmi pokrývate JEJ dlh. Ak by si odišla preč do podnájmu tak aj keď je úver na tvoje meno-z morálneho hľadiska by ho potom mala dalej platiť tvoja matka. Na rovinu jej povedz to ďalej takto nedávas, že pre obe bude lepšie keď odídeš a nech ti posiela 200 e každý mesiac na účet aby si si mohla platiť nájom a žiť si svoj život. Možno si uvedomi že vlastne ona potrebuje teba nie ty ju a zmení svoje spravanie a ak nie tak sa ozaj odstahuj...

monvitka
8. máj 2020

V 30-tke u mamy?

sticker
bmuller
8. máj 2020

@sasa1310 Nesuhlasim, ze je vina len na stane autorky a druha strana ma pravo na svoje spravanie. Maju dom, cize vacsiu nehnutelnost ako pre jedneho. Dcera by mala odist od matky a platit drahy najom (cudziemu do vrecka, alebo si kupit vlastny byt - ked ma dom) len preto, aby bola zdanlivo samostatna? Dcera nie je syn, nepredpokladam, ze jej mamicka vyvara, perie, upratuje (a navyse palti splatky za opravy domu)... Cize ak je snaha z oboch stran, nevidim dovod, preco by nemohla s matkou zit v dome. Mam kamosku, ktora takto byvala, rodicia mali velky dom, ale preco by mala zit inde, ked ich spoluzitie bolo v pohode? Po 30tke sa vydala a s muzom sa odstahovali uplne mimo ich bydlisk, ziadne mamickovanie a problemy neboli predtym ani potom.
Predpokladam, ze autorka nie su s mamou podobne povahy a mama je typ osoby, ktora ma vzdy pravdu... a tam moze byt kamen urazu (vlastna skusenost).

metoyou4
8. máj 2020

Nájdi si nejakú garsónku,lebo sa zblázniš😌

mirgenah
8. máj 2020

Dievčatko moje - chyby si spravila hneď na začiatku. Nerozumiem tomu - ktorý rodic dovolí aby dieťa vzalo hypotéku na jeho dom??? A nechá ho aj platiť??? Akože dá sa - pokiaľ sú bezvýchodiskovej situácie - jeden rodič a ten je ZŤP a tečie vám dnu, nemáš súrodencov...... Ok. Ale! Mali ste si vysporiadať vzťahy - vzhľadom na bremeno ktoré je na tebe - hneď na začiatku. Každopádne si teraz ty v pasci a máš problém. Mamu nezmenis, bude ešte horšia, čím bude staršia. Takže cim skôr začni uvazocat ako ísť prečo lebo sa z teba stane rovnako zatrpknuty človek. Ja by som si na tvojom mieste prenajala najlacnejšiu variantu napr. garzónka a našla si lepšie platenu prácu keď aj na nočné respek.aj dve práce len aby som nebola doma, prípadne bývalá sama vo svojom. Zmeň to čím skor, lebo ťa to zničí. Držím palce

dovozadokoca
8. máj 2020

Takto. Odsťahovala som sa, keď som mala 22 asi a to po tom, ako mama na mňa navrieskala, že ako otrasne žmýkam handru na podlahu. (Akože posledná kvapka) Priateľa som mala 4 mesiace. Opýtala som sa ho, či ide do toho so mnou. Financne by som to sama nedala. Išiel. Keby nešiel, išla by som ja, do zahraničia, niekam preč. Mama vyvádzala. Po pár mesiacoch uznala, že to bola najlepšia vec, čo som mohla urobiť a kade chodí, tade to odporúča.

Prešli roky, všeličo sme si preskákali, uz som vydatá, mám deti, niečo by som urobila inak, niečo rovnako ale hlavne, NEBOLA by som ani za nič v mojom veku u mamy. Tiež mám 30. Uchránila som sa o 8 rokov nervov. Aj mamu.

Teraz máme super vzťah, akurát sa jej zas musím pýtať, či môžem ísť von. :D (stráženie detí)

mirgenah
8. máj 2020

@dovozadokoca presne takto to treba riešiť. Proste sú povahy ktoré sa neznesú pri sebe a lepšie to nikdy nebude. Urobila si skvelú vec. Aj vzťahy sa vám zlepšili čo je prkne. Ja si myslím že čím neskôr by si to odkladala tak tým by si sa u nej viac zabetónovala. A uz by si neodišla. V 35tke, 40tke to už nejde. A čím starší sú rodičia je to horšie, nielen kvôli tomu že nevládzu a treba im pomôcť ale bývajú často nervóznejší.

luciannka83
8. máj 2020

@airaw dobré, tak o pôžičke.

jankapepe
8. máj 2020

Ako je možné že 30 ročný človek nemá možnosť odsťahovať sa???

jankapepe
8. máj 2020

Ak máš kopec výdavkov nájdi si druhú pracu, brigádu.....úver platíš mesačné koľko? Aké iné výdavky?

jankapepe
8. máj 2020

Ten dom je tvoj? Keď si naň brala úver ty? Ak nie je tvoj, prečo si brala úver na niečo čo nie je tvoje....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
alexk12
8. máj 2020

Tak čo chceš aby sme ti "poradili" keď nemáš na nájom načo máš úver na ten byt s mamou🤨

alexk12
8. máj 2020

@jankapepe možnosť ma ale ide o to ze to neutiahne finančné

alexk12
8. máj 2020

@s_a áno hlavne teraz nech sa zober a ide..

aylinn
8. máj 2020

Uffff 🤦‍♀️ dajme tomu ze si v 19 zmaturovala a nemáš výšku a zacala brigadovať alebo robiť. To si si za 11 rokov nedokazala našporiť na odsťahovanie? A píšeš že tam kde bývaš su drahé najmy. Z toho mi vychadza že si niekde pobliž BA kde su ovela lepšie platy ako niekde vo vranove nad toplou. A ztoho mi vychadza že by si si kludne izbu za 200e platit zvladala v zdielanom byte. A snaď sama nepreješ mesačne viac ako 100€ takze super zivot za 300€bez stresu a kriku od mamky.

autor
8. máj 2020

@bmuller a dalsia vec keby ostane ona sama neviem ci z 300 e dochodku vyzije ked vsetko.poplati

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marca12
8. máj 2020

Ja som skoro celu vyplatu dala na podnajom,ale ten klud bol na nezaplatenie,stalo to za to. Nemala som na nic ine,nechodila som po kavickach ani nikde. Dohodni sa s priatelom na spolocnom byvani,dvaja to skor zvladnete. Ako fakt neviem na co to trpis. Treba sa rozhybat a nie rozmyslat ako sa co neda.

marca12
8. máj 2020

Alebo sa rozhliadni po vlastnom byvani. Nie je moznost,ak by ti dali hypoteku,ze z nej vyplatis uver a budes splacat len hypoteku a hlavne budes splacat svoje. Ako sa pohybuju byty u vas?