icon

Mám 30 rokov a moja mama na mňa stále kričí a nadáva mi

8. máj 2020

Mate niektora taku matku,ze este v 30 rokoch po vas len huka nadava vam?chcela by som sa odstahovat...len nemam taku moznost,ale sprava sa ku mne hrozne,napr.po nocnej naschval krici,nenecha ma vyspat,do vsetkeho sa stara a stale sa chce iba hadat.

Strana
z5
dovozadokoca
8. máj 2020

A čo keď ostane sama? Ako, mňa to veľmi mrzí, ale každý musí žiť do výšky svojich príjmov. Tak môže predať dom, kúpiť garsónku a platiť 100 mesačne. (Neviem aké sú náklady na garsónku). Ja osobne teda vôbec nerozumiem, čo ocakavas od tejto diskusie. Každý si je strojcom svojho šťastia a vyhovárať sa na "nemohla som, nedá sa" je slovenská olympijská disciplína. A sme asi zlatí.

dovozadokoca
8. máj 2020

A ďalšia vec, máš 30. Ak si bežný človek, rátam, že do 10 rokov chces dieťa. Aké máš plány do života? Alebo čakáš na muža čo ťa presunie k sebe? Lebo zas budeš len na niekom závislá.

ajka0207
9. máj 2020

Podnájom sa da najst za 100, max 200 mesacne, co neverim ze nenajdes, ved ti nikto neradi ist do draheho, kopu ludi prenajima jednu staru izbu v neprerobenom byte. Byvala som tak styri roky popri skole. Mame peniaze neodovzdavaj, na to si predsa len dost stara, ak chce aby si jej platila najom, tak sa dohodnite na fixnej sume. Ak nezarabas minimalku tak sa to urcite financnw zvladnut da, pripadne brigada. U rodicov v 30 byvat je vzdy chyba.

kikina84
9. máj 2020

Ine ti nepomoze len sa odstahovat. Ja by som si prenajala nejaku jednu izbu v byte s najomnikmi..a za kazdu cenu isla prec , mala som to podobne a od 18 rokov nebyvam doma chvala bohu .

uzanka16
9. máj 2020

Myslím si z vlastnej skúsenosti že je takej povahy autorka že sa nevie vzoprieť mame a bude mať vždy nejakú výhovorku prečo ostať, prečo sa noedstahovat, proste sa matky boji vzoprieť sa jej, ja mam tiež maamu takej výbušnéj povahy, vždy som sa jej bála vzoprieť, dokonca to nešlo skončiť aj keď som sa vydala, vlastne bývanie, deti, až už som raz povedala ddost a riadnu scénu som urobila, síce sa nebavila dosť dlho so mnou ani neprisla pozrieť ale mala som pokoj zrazu, po čase jej začala chýbať vnučka tak sme zas sa dali do kontaktu ale už sa to zlepšilo, nedám si rozkazovať a miešať sa mi cci už do domácnosti ci do výchovy. Pokým sa autorka nezopdie mame neskončí to. Môj manžel by aak so svojou mamou v byte ale tká že byť naa neho, on platil hypotéku, mam ak tak stravu kupovala, náklady na byt platil, a ešte chcel aby sme spolu bývali v 3-izbaku s nou lebo ze ona z dôchodku neutiahne byt plus že mma nejaké ešte mini pôžičky od nebankoviek, nakoniec sa to vyriešilo, jej sme vyplatili tie mini pôžičky a nasli sme jej 2 izbový byt v obci kde sú nízke náklady a býva si tma sama a aj my sme samy.

katkami123
11. máj 2020

Tvoja mama trpí narcistickou poruchou osobnosti a bude to iba horšie.

lussyl5
11. máj 2020

Ideálne by bolo predať dom, kúpiť byt aspoň mame,vyplatiť ten úver na prerábku a ty by si mohla ísť do podnájmu časom by si si mohla kúpiť aj vlastné.Píšeš že dom ste prerábali tak sa bude dať predať drahšie.Pri dome je ozaj veľa práce,príde mi to veľa na dve ženy aby sa starali o dom aj mame by sa možno ľahšie žilo v byte ak by sa veľmi nudila mohla by si kúpiť či prenajať menšiu záhradku aby mala kam vyjsť v jar a v lete.

evaachesa
11. máj 2020

Ja som sa stahovala od rodicov do podnajmu ked som mala 25..to som zacala pracovat po vyske a uz to bolo neunosne co sme sa s mamou vkuse pohadali a ku koncu uz to bolo velmi zle...moja mamka je hasterivy typ a ja som nevedela drzat jazyk za zubami ze to prekusnem...nedalo sa...odkedy som sa odstahovala vsetko bolo super a mame teraz pekny vztah a aj sa casto navstevujeme 🙂 jednoducho v takom veku je uz ozaj potrebne sa cim skor osamostatnit...najdi si hoci len izbu v nejakom byte...aj ked v momentalnej situacii to nebude asi prave najlepsie riesenie 😒

Strana
z5