icon

Mám 30 rokov a netúžim po deťoch

skrata13
16. júl 2020

Mám skoro 30 rokov netúžim po deťoch...a ani som nikdy netúžila, neprebudza to vo mne žiadne pocity keď vidím malé deti, tehotné ženy má desia...no úprimne rozmýšľam nad tým či je to mojou osobnosťou tým že je jednoducho netúžim po deťoch alebo či moje netuzenie po nich môže mať aj hormonalny pôvod???...mám viac testosterónu ako estrogenu...

Strana
z2
medeaa
16. júl 2020

@skrata13 nemyslim si, ze by za to mohli tvoje hormony... Ja som to este okolo tridsiatky mala rovnako. Netuzila som po detoch, tehotenstvo ma desilo a nevedela som si predstavit starat sa o dieta, komunikovat s detmi... A predstav si, ze z nicoho nic sa to zmenilo a bum... Nad nicim inym nerozmyslam 😂 takze, aj po 30ke to moze prist a uplne sa ti to otocit 🙂.

danica2711
16. júl 2020

@skrata13 nebude to hormónmi, proste je to tvoje psychické nastavenie. Niekto deti chce, niekto nie, obidvoje je naprosto OK. Nepodliehaj tlaku okolia, usporiadaj si svoj život ako chceš ty a pokiaľ si ho vychutnávaš a si šťastná, je všetko tak, ako má byť.

lucinkab
16. júl 2020

@skrata13 ano mozu kedze po detoch sa tuzi v obdobi od ovu. Mas urobeny hormonalny profil? Ak je ok mozno je to o tom ze nechces,nemas partnera alebo sa desis toho ze sa musis o dakoho starat a nevyspat sa kvoli tomu

denden77
16. júl 2020

@skrata13 ja som sice aktualne v tom ale z deti prave unesena nie som, nebudem klamat 😁 vzdy som vravela, ze budem mat 0-1 dieta max. 😁 aj to len preto, aby som nahodou na stare kolena nelutovala 🤷‍♀️ cize ja ti aj celkom rozumiem ☺
a na hormonalnom profile som sice nebola ale tiez sa odhadujem na viac testostetonu 🤣🤣

licona
16. júl 2020

Ja som do 25 rokov po dieťati vôbec netúžila, nemala som potrebu byť v ich okolí, nebola som nikdy ten typ že ťuťuli, keď som videla nejaké bábätko. S bábikami som sa nehrávala. Nie som ten prirodzený materský typ ženy. Napriek tomu tá túžba prišla, veľmi nečakane, ale intenzívne. Môže prísť v hociktorom veku, ale tiež nemusí prísť vôbec. Tiež som mala problém s hormónmi, neviem, či to má výrazný vplyv, možno to bude zmes viacerých vecí. Ak ťa to trápi, požiadaj na gynekológii o rozbor krvi, možno aj obvodný také robí, neviem.

halci
16. júl 2020

nikdy som nemala nejaky specialny vztah k detom, len som vedela, ze raz deti mat chcem. mozno, ked stretnes toho praveho, tak to na teba pride..

ivangeline
16. júl 2020

A ako to bolo doma? Odtiaľ všetka pliaga pochádza. :D Ja mám tiež alebo som aspoň mala viac testosterónu. A polycysticke vaječníky. A hrozne disharmonicku rodinu a depky v puberte a vyhlasovala som,že na tento svet deti neprivediem. To je projekcia,čo máš v hlave,vidíš vo svete. Teraz mám milujuceho muža,ktorý mi ukázal iný svet. Svet bez stresu. S dôverou v Boha. Hneď stretávam aj iných ľudí ako pred tým,pozitívne nastavených,milujicich život,deti,vsednost. Pred tým som vsednost nechcela cítiť a myslela si,že som iná ako ostatní... Teraz mám dve deti. Kopec starostí a radosti a prerod,ktorý sa už začal pred pár rokmi pokračuje. Učím sa milovať život.

tripetta
Autor odpoveď zmazal
tripetta
Autor odpoveď zmazal
ckatka
16. júl 2020

Kým nemáš vhodného partnera, vôbec to nerieš. Keď príde ten pravý, možno to na teba príde. A rodine proste povedz ze nikoho nemáš bodka. Co ich po tom...

vilma7
16. júl 2020

Ani ja som nikdy nejak netúžila doslovne po deťoch, a teraz mám 2 a nedala by som ich za nič na svete. Takže nie vždy je asi tá túžba...ja som sa na situáciu pozerala reálne, nemala som partnera, tak túžba by tiež nič nevyriešila a začala som aj intenzívnejšie hľadať asi až po 35.

vilma7
16. júl 2020

@skrata13 rodinka sa darmo vyputyje kedy chceš mať dieťa, keď na to treba 2. Takéto otázky milujem.

marsmykkok
16. júl 2020

Tak sú ženy, čo túžia byť matkami od útleho detstva, obdivujú bábätká, snívajú koľko budú mať vlastných a ako to bude, nevedia sa dočkať kým skončia školu aby sa mohli venovať materstvu a potom sú také, čo až tak tú túžbu nepociťuju, nevidím na tom nič zvláštne. Koľko je žien čo neľutuje materstvo, milujú svoje dieťa, ale ďalšie nechcú, jednoducho sa ich svet netoci okolo túžby niekoho kojiť a prebalovat.

marsmykkok
16. júl 2020

Teda keby nájdeš fajn chlapa a trafí sa dieťa, určite by si nelutovala. To sú už pudy, ktoré by sa v tebe prejavili. Aj v prírode je to tak, samice nemajú niečo so samcom aby mali mláďatá, ale jednoducho je to príroda, priťahujú sa a potom keď sa narodia mláďatá samica vždy získa materinský pud a postará sa.

jana_eyre_2
16. júl 2020

Podľa mňa je fajn ak žena vie čo chce a čo nechce.. každý má právo rozhodnúť sa ako považuje za správne, bohužiaľ spoločnost má pocit ze do toho práva jednotlivca môže kecat.. ale nemyslím, že takéto rozhodnutie ovplyvnuju nejako výrazne hormóny.. a je možné, že sa rozhodnutia časom zmenia.. nikto nevie čo ho čaká..

nickpick
16. júl 2020

@skrata13 mala som kolegynu, ktora tvrdila, ze nechce v zivote deti, o 5 rokov neskor sa stala mamou a to doslova a do pismena neskutocne obetavou mamou, ktora sa vo svojej dcerke vidi a je z nej uplne iny clovek. ja som v 30-ke deti vobec neriesila, o 10 rokov som sa stala mamou, k materstvu som musela dospiet a dozriet, myslim si, ze do velkej miery tu zohrava velku ulohu aj partner (ci si ho vies predstavit ako otca svojho dietata), inak neviem preco mas potrebu to vykladat svojej rodine, ak nemas partnera asi chapu, ze dieta momentalne ani mat nemozes, pride mi to ako zbytocny konflikt...

biela_sova
16. júl 2020

@skrata13 Ahoj, ak Ta zaujima vplyv pomeru testosteronu a esteogenov/progesteronu na tuzbu mat dieta, skus sa obratit na Tvojho gynekologa+endokrinologa, vyriesa Ti hormonalny disbalans a uvidis. Vseobecne by sa to malo riesit. Ked situacia aj po vyrieseni pretrva, tak pootm je to len psychicke nastavenie.

lucinkab
17. júl 2020

@tripetta tvoj nazor mala aj moja sestra ... My dve starsie sme uz deti mali a ona mala tvoj nazor.... Zrazu otehotnela a porodila....a vies co? Nazor zmenila.... A pochopila ze syn je stredom jej vesmiru 🙂 takze nekric hop kym nepreskocis

denkatn
17. júl 2020

daj si zmrazit vajicka. pre kazdy pripad! co ked niekoho stretnes koho budes velmi milovat? ked som bola ja mlada, tak isli zmrazit len oplodnene vajicka, takze musela by som mat uz aj chlapa a to som nemala. stretla som ho az neskoro, v 40 -tke prve dieta a druhe uz nevyslo, je mi to luto ze teraz ked sme rodina, mame dom, muz dobre zaraba a miluje dceru, mame sa radi, zniesli by sme aj druhe dieta uzivit a vychovat, ale uz mi to nejde!!!

skrata13
autor
17. júl 2020

@biela_sova riešili to antikoncepciou výsledok bol krvácala som dva razy do mesiaca

tripetta
Autor odpoveď zmazal
eliska13
17. júl 2020

@skrata13 tak asi si podvedome vyberas chlapov čo už majú deti, alebo nechcú.O 5,7 r môžeš inakšie hovoriť a možno nie...ak si ty s tým vyrovnaná ostatní sa musia tiež s tým vyrovnať, že nechceš😀nikde nie je dané, že žena musí mať deti

tripetta
Autor odpoveď zmazal
miskamichalka
9. aug 2020

@skrata13 Skoda ze nemozem najst tu diskusiu kde zena bola na psychickom dne, 2 deti, a muz a nezvladala to. Vyjadrila sa, ze nikdy nechcela deti len ju presvedcila rodina , ze nakoniec bude rada ze ich ma, no ona to nezvlada. Vyjadrila sa ze najradsej by sla pracovat do zahranicia a posielala na deti peniaze, ze na to proste nema.

Co tym chcem povedat? Ze niekedy je lepsie pocuvat svoje instinkty, potreeby a presvedcenia a nedat sa manipulovat. Deti nie su vec, ktoru mozes odlozit, ak sa na to necitis ani tu otazku viac s nikym neries a pocuvaj to, co ti hovori tvoje vnutro, ak deti nie, tak fakt radsej nie, aby si nedopadla ako ta zena, ktora.pocuvla rady ostatnych no a psychicky sa ide zrutit.

Strana
z2