Mám bojovať o vzťah?
Budem sa snazit pisat v skratke, potrebujem poradit od niekoho nestranneho ako dalej. S priatelom sme boli spolu 7,5 roka a mame 2 deti. Nas vztah nebol vzdy idealny a posledny polrok byvam s detmi u mojich rodicov, kvoli jeho gamblerstvu. Posledne 3 mesiace sa zacal stretavat s jednou zenou, vraj sa zalubil a so mnou uz byt nechce. Bola som uz aj zmierena a rozchodom ked zrazu po mesiaci prisiel s tym, ze sa chce ku mne vratit. Sice ze sa zalubil, ale to co citi ku mne je silnejsie. Tak sme si teda povedali, ze to znova skusime. Vydrzalo to cca tyzden a pol a teraz sa chce znova vratit s tym, ze mna uz nelubi, ale ju. Viem blaznive a asi som sibnuta, ze vobec nieco s takym clovekom riesim, ale akosi mojmu srdcu neviem rozkazat a napriek tomu vsetkemu ho stale lubim. Co robit?
čo robiť?na budúce ho poslať kade ľahšie....
@nickiee0 prečítala som si diskusiu,moj pribeh je podobny az na to gemblerstvo. Vratil sa na tyzden? Takto som zila aj ja. Teraz nezijeme spolu pol roka,riesime rozvod,nie je to lahke ale beriem to ako velke ponaucenie. Boli to stale ale je to urcita faza rozchodu,rozvodu. Nikdy to nebude dobre. Ja som bojovala 3 roky,z lasky k nemu a co bolo z toho? Moje kazdodenne trapenie,stres. Uplne chapem ako sa citis ale neobzeraj sa uz naspäť,on sa nezmeni a ak okusi raz,spravi aj druhy a sty krat,pretoze bude mat v tebe istotu,ze sa bude moct za tebou vratit. Nedovol to,dala si sancu,premrhal to a bude s tebou nadalej manipulovat. A bude si klast podmienky? Ano aj moj to robil az pretiekla kvapka trpezlivosti. Clovek sa dlho vyrovnava so situaciou,urcite nie je lahka ale ak to obdobie prejde,tak este mozes byt stastna. Ja tomu verim a kazdy den bojujem so situaciou ale zivot mame len jeden a netreba si ho znicit. Zvladli to ine,zvladneme to aj my. Velmi ti drzim palce aby si sa nad tym povzniesla a postupne zacala riesit len teba a deti.
@nickiee0 osrat takeho chlapa a este ho oplieskat po ksichte ostatou metlou, nech sa preberie ...
tisipodla toto pekna mlada baba, mas dve krasne deti. prve mesiace zi najme pre ne. neries chlapa, pories si sud, zivot, novu situaciu. a casom pride aj niekto, kto ti tu rodinu pomoze vytvorit. s gamblerom sa to neda ...
@nickiee0 môj osobný názor ...veď ty nemáš vzťah- minimálne už pol roka (ako sama píšeš), tak o čo to chceš bojovať?
Prepáč, žijete spolu 7 a pol roka, máte spolu dokonca dve deti a tvoj priateľ a otec tvojich detí je gambler, odišiel od teba, lebo sa „zaľúbil“, ale vrátil sa lebo „možno teba ľúbi viac“ a po týždni zase zistil, že tú druhú ľúbi viac ...a ty snívaš, že s takýmto človekom budete šťastná rodina?! ...
a čo keď o mesiac príde, že zase k tebe cíti niečo viac a o týždeň, zase k nej...
nemusíš "rozkazovať srdcu", ale svoju lásku prenes na deti a nie na nejakého nezodpovedného chlapa bez peňazí, ktorý príde len keď potrebuje prachy a sex ... a trošku hrdosti a menej pozerania tých debilných telenoviel a fariem, kde každý s každým drichme, každý každého klame a tí čo to pozerajú si myslia, že toto je naozajstný život a že to tak má byť a že treba dať klamárovi aspoň 1000 šancí a zahrnúť ho láááskou, veď chudáčik, on za to nemôže... sorry za ten komentár vyššie, ale nedalo mi to...
PS: keby mi môj chlap, s ktorým mám deti povedal, že sa zaľúbil do inej a potom po čase by si to rozmyslel a chcel sa ku mne vrátiť... bohužiaľ...už by som mu neverila a v mojom živote by už nemal miesto ...v živote našich detí, ak by ho chceli, nech sa páči ...u mňa už nie ...
Dakujem krasne za vsetky rady, za povzbudenie. Som rozhodnuta zacat novy zivot bez neho. Sice to teraz boli, ale citim sa ovela lahsie 🙂
..to je otazka....lahka odpoved....chces prezit zivot s gamblerom,ktory ti narobi dlhy, lebo je chory, a tvoje deti budu vidiet a mat svojho otca len za chudaka...alebo nech si ide kade lahsie kade si vybral a ty mozes zit stastna sama s detmi,alebo s nikym normalnym...skus si odpovedat sama.ak mas zdravy rozum.eeti potrebuju otca,ale normalneho,zodpovedneho a nie takehoto.

@nickiee0
o aky vztah chces bojovat? myslim si, ze tvoj priatel nevie co je laska, zodpovednost... a riadi sa tzv. "srdcom" - idem tam, kde to citim, ze je to OK, nehladim na frajerku, ani na deti, ktore som jej spravil...vsak co? hlavne nech ja som spokojny a stastny...
prechadzanie "z kvietka na kvietok" a gamblerstvo su velmi dobre vykricniky a kontrolky, ze s takym clovekom nema zmysel pokracovat vo vztahu, a uz vobec nie s nim ist do zvazku ako manzelstva, a nasledne rodiny.