Mám chlapa - mamičkára
Ahojte, s priatelom byvame u jeho rodičov už 4ty rok. sme spolu 5 rokov, počas prvých mesiacov vzťahu som otehotnela a tak si nás prichýlili k sebe.
No môj priateľ je veľký mamickar a ja sa s tým akosi neviem vyrovnať. Zo začiatku som to nebrala vážne, potom som si z neho robila srandu kvôli tomu že je na nu tak naviazaný, potom ma to rozčuľovalo a teraz už mám v sebe pocity od hnevu, zlosti po ľútosť samej seba. Hoci veľakrát si ma zastane, pomáha mi presadiť si svoj názor, veľakrát sa s mamou aj pohada keď jej na mne niečo vadí, alebo ju upozorni keď niečo prezenie... no skoro vždy da viac na nu ako na mna, pocuva najskôr jej rady až potom tie moje, aj keď mu Radim dobre tak aj tak ide za nou a keď mu aj ona povie to iste čo ja, urobí to až vtedy. Môj názor mu ako keby nestačí. komunikuje viac s nou ako so mnou, veľa krat sa stalo že niečo dôležité som sa dozvedela ako druha pretože to utekal povedať najskôr mamičke až potom mne. Veľa krat som mu povedala že ma to trapi, predsa som tu preňho aby sa zdôveril mne a nie najskôr jej. Tiež jej hovorí vsetko o našom vzťahu, vie o každej jeden hádke ktorá vznikla kvôli mojej chybe (keď urobí chybu on, s tým sa jej nepochvali a vtedy sa tvári že vôbec nie sme na nože.) dokonca jej povedal aj o tom ako často mame sex... mna veľmi rozčuľuje že takto rozoberá naše sukromie a neraz som mu ppvedala aby to nerobil no nerešpektuje ma. Keď príde z prace, prvé si sadne do obyvacky ku mame a rozpráva jej zážitky z prace. Neviním za to svokru, ona ho veľakrát posiela za mnou, no bohužiaľ je to v ňom. On bude radšej s nou ako so mnou. Je to podľa mna chore a neviem čo viac mám urobiť aby to takto nebolo.
A taká mala príhoda z dnes, jeho mama ma veľmi rada jedno jedlo z fastfoodu, takmer vždy jej ho donesie domov keď ide okolo. Mne nekupuje nič aj keď vie že aj ja by som si rada dala. Aj keď ma vždy ponúkne no ja vždy poviem že nechcem pretoze viem že to kúpil s úmyslom že je to pre jeho mamu. Dnes som sa však konečne odhodlala povedať že ano, rada si dam. Ostal ako keby som mu dala facku. Potom sa začal smiať že či to fakt chcem že to nie je dobre že mi to isto nebude chutiť a takto ma od toho začal odhovárať pretože to bolo pre jeho mamu. Išlo mi o ten princíp že na nu mysli a chce jej dopriať to jej obľúbené jedlo a mne nekúpil nič. Dokonca ho svokor upozornil že prečo nekúpil aj mne keď to mám rada aj ja. Naschval som to zjedla a s akou chuťou :D ale predsa som jej polku odložila. Baby je mi jasne ze teraz mi asi napíšete že takéhoto chlapa by ste poslali kadelahsie ale ja som hlupa a lubim ho. Navyše mame už dieťa a ja nemám kde inde ísť. Vlastne ani neviem čo mienim týmto prispevkom, možno sa chcem len trochu vyliat že mám to trapi a neviem ako to zmeniť.
@karelova asi mas pravdu
Ináč som zmeškala niečo že píšete o tej škôlke,že malý by tam mal už dávno byť? 😮 Lebo čítala som,že autorka poberá rodicak, potom ešte dieťa nie je v skolkarskom veku..či? Ja len,že mňa na FB v takej mamičkovskej skupine virtuálne roztrhali na franforce,že čom som to za mater,že som začala opäť robiť keď mal malý rok 🙈 a tu čítam o opačných názoroch... 🤔 Ale ano,určite by pomohlo aj autorke, mala by si aj iné veci na starosti a prišla by si na iné myšlienky (ja som tiež nie náhodou začala opäť robiť 😁)a partnera by to možno motivovalo,aby ste išli bývať samostatne.. je ešte ozaj mladý, až teraz čítam že 22??? Ešte nemusí byť stratený prípad 😃 ak svokrovci spolupracujú,tak by ho tiež mohli ťahať smerom,aby ste sa osamostatnili.. vždy lepšie ako sa hneď rozísť. Tomuto ešte určite daj šancu. A čas.
@sweetlife001 vlastne ja som sa chcela asi len trochu vyrozprávať a vyliať :D ďakujem za povzbudivé a chápavé komentáre od niektorých 🙂
@oblecenie99 ano, maly na to ma vek, ale ma zapchy a gastrologicka nám odporučila aby ešte nešiel do škôlky aby sme to dozerali. A uznali nám predĺženie rodicovskeho. A samozrejme, nechcem sa rozísť, veď ja priateľa lubim, aj on mna snad :D len by sa mi mohol viac venovať nám ako svokre. Ale asi v žiadnej domácnosti to nie je ideálne
Tak to sa stáva, tu na koniku že sa to tak zvrtne tie témy 😀 a tiež aspoň ja som nevidela, aby niekto hovoril, že sa máte rozísť, len tam treba niečo zmeniť, tvoj priateľ môže byť dobrý ako človek, ale ako partner je to hruza, ja osobne by som tak žiť nevedela, ale každý je nejaký, ako čítam niekomu to príde normálne, čo je pre mňa smutné. Aj ty sa nad tým trápiš ale nikto ti tu nedá takú radu, že sa tvoj problém vyrieši. Hlavne sa nedaj presvedčiť , že jeho prístup k tebe je v poriadku a že sa s tým máš zmieriť a byť ticho len za to že prináša domov peniaze.
Má až 25/26 ale od 21 sa stará o 3 osoby zatiaľ čo jeho rovesníci cestovali a spoznávali svet
Och.. preskakujem niektoré odpovede a potom sa v tom strácam.
Ale keď to máte potvrdené lekárom a navyše vám aj predĺžili ten čas na rodičovskom,tak je prirodzené,že si a ním ešte doma. A to nehovorím o tej Corona dobe,tak či tak by bol malý doma.
Nikde to nie je dokonalé, naozaj nikde. Samozrejme sú aj horšie životné príbehy,ale to neznamená, že iní s teoreticky menšími problémami sa už nemôžu ani posťažovať. Vôbec ti nebudem radiť,aby si sa zbalila,lebo to je blbosť,ty ho máš rada,on ťa má rád,iba ho musíš viac tlačiť.. a keď svokrovci sú takí,že by ti v tom vedeli pomôcť,tak hoci aj ich do toho zapojiť. Lebo stojím si za názorom,že dospelý chlap,kt. Ma partnerku a dieťa, bez ohľadu na to, či to je skoro alebo neskoro plánované alebo nie nemôže dávať do popredia svoju matku. Ja ti držím palce,aby to dobré dopadlo. A pre nás, čo máme synov, je to poučenia do budúcna,ako máme (ne)vychovávať 🙂
Tak trošku na odľahčenie.. ja som si spomenula na tú scénku v Priateľoch,keď sa Monice a Chandlerovi narodili deti a Monica ako prvé synovi povedala, že tak ho bude milovať,že mu nikdy žiadna iná žena nebude dost dobrá 😃 a keby si sa spýtala mojej sestry, že dokedy sa dá kojit,ona by ti povedala,že do tridsiatky dieťaťa v pohode lebo netuší,čo také iné okáže jej muž v kuse riešiť u svojej mamy a vysedávať tam.od rána do večera 😅 len vieš,oni u mamky majú pokooooooj. A full servis. Ja pochádzam z dediny,a tam boli chlapci ako deti stavaní na piedestál už len za to,že majú penis. Fakt. Spomínam si,ako nás babka brala do kostola,mala 4 vnučky a tam ju jej kamošky doslova ľutovali!!! že joj chudinka má LEN vnučky,že nevadí,nech nesmuti,snáď sa ešte pritrafí aj chlapec.
Nedokončila som 😃 čiže chlapci vychovávaní v takom duchu,že sú super už len za to,že sú chlapci majú "úžasné" základy. Môj muž doma tiez nič nemusel robiť a veru zisťujem,že je lenivý,a nie,mne nestačí že chodí do práce,aj ja som chodila na plný úväzok pred tým,ako som porodila a nie,nie je to nič strašné,mala som ešte energiu aj na iné veci a povinnosti. Ale mamka to od neho nechce. A preto sa mi aj ten môj keď sme doma stratí u svokry,a ja ho potom čakám.. a on papka a spinká a pozerá telku, ma svätý pokoj a nikto do neho nehuci, nikto od neho nič nechce. Najmä ten koniec,nehuci. Mama je na nich stále milá, aj my sme mamy, vieme,akou optikou sa pozeráme na deti a aj ich chyby a akou na partnera, na koho máme viac prirodzenej trpezlivosti 😉 jasné,že im je dobré pri mamke 😃
@kristina2015 on sa nemusel od 21 starať o 3 osoby a mohol aj on cestovať, spoznávať svet, zabávať sa s priateľmi, stačilo neoplodnit 17 ročné dievča 😉
@kristina2015 To aj ona môže povedať,že by mohla spoznávať svet a chodiť na výšku na dennom štúdiu,len ten chlap si nevedel dávať pozor... Pri oplodnení boli dvaja 😉
@kristina2015 akože prosím? A ja mám čo povedať ? Mala som len 17. On mal 21, skončenú strednú a prišiel iba o slobodu o nič iné. Ja som sa musela odsťahovať, prišla som o kamarátky, nedokončila som strednu normálne ale z domu, nepracovala som ešte, a o dieťatko sa starám ja. Od osemnástich rokov mám tuto zodpovednosť. Takisto si moje rovesníčky užívali život. Je rozdiel 17 a 21. Priateľ toho zažil omnoho viac ako ja Napriek tomu to neľutujem! Užívať život si môžme aj pri dieťatku, o to krajšie že 3ja. A pri splodení sme boli OBIDVAJA takze tvoja poznámka je totálne nemiestna! Každým tvojim komentom ma prekvapis čoraz viac
@kristina2015
Si ta svokra alebo priatel?
...alebo sa uz ukludni.
Lebo je plna žlče....
Neries a netráp sa s ňou, celý čas iba zhadzuje.viem.Nemas čakať iba tutumutu, ale aj kritiku.
Ale toto je už zloba agresia toxicita.
@cacianka To môže byť tak maximalne tvoj názor na moju osobu, moja hlava to neberie, to je cele, prepáč . Je super že napísala že boli pri plodeni dvaja. Alebo respektíve fajn ,skoro otehotnela, dostudovala strednu popri RD beriem, prirodzene,ale na čo sa hrabala na VŠ . Tak nemáme kde bývať v prvom rade ak má to ozaj hnevá makám na tom. VS sa dá študovať aj popri práci. Aj neskôr o pár r.Poznám x matiek ,ktoré majú nie jedno dieťa ale rovno 3 ,ktoré takto študovali ,pracovali a zvládli to. Ale sú sami je tam to ale .Len neskôr .Prečo študujem ja? Ja mám kde bývať ,mám už odpracované roky.Alebo som ticho som vďačná chlapovi svokrovcom ,alebo ak má to reálne hnevá ,robím niečo pre to aby som to zmenila. Celé . U mňa nebývajú a kľudne nech ostanú u svokrovcov ďalších 10 rokov. Len nech je fakt vďačná, lebo ozaj ma byt za co.Keby bola mojou nevestou mám s ňou rozhovor a keby nepochopí fajn nech idú .Sú aj matky ktoré makajú v zahraničí a nevidia svoje deti vyrastať,lebo sú nútené ,sú matky ktoré umývajú hoc riad ale umývajú . Každý tu hovorí aká je už dospelá respektíve ako dospela skôr lebo ,,ona ,,chce. Možno by aj on ,,chcel,,len nie je za čo. A reálne kto skôr dospel mi príde ten chlap. Za to že mám iný názor na veci som už plná zlcu? Fajn ?
U nás to bolo podobne.. na odstahovanie mal vždy argument že nemôže nechať mamu samú...sadli sme si, porozprávali sme sa a pekne v kľude som mu povedala že buď sa odstahujem sama s dcérou alebo pôjde s nami... Dala som mu nato čas pol roka odratavala som mu mesiace.. stihol a poviem ti najlepšie čo môže byť .. zo začiatku mu mama chýbala stále k nej chodil ale už si zvykol a konečne sme spokojný obaja 🙏
A ešte k tomu úveru, tiež stále trepal že nemôže kúpiť byt lebo ma pôžičku z ktorej prerobil mame byt ... Zobrali sme úver kúpili byt pôžičku vyplatili..všetko sa dá keď sa chce 🙂 držím ti veľmi palce 🙏
@cacianka Nám naša situácia dovolila aby som mohla byť doma pretože existenčné problémy neriešime . Nemôže sa porovnávať s matkami ktoré mali deti neskôr a už boli zabezpečené . Keby riešime existenčné problémy VS by bola asi posledná ktorá by ma zaujímala ale to som ja . A ak už bola priorita VŠ ďakujem každému naokolo v prvom rade chlapovi a svokrovcov v druhom rade .
@cacianka Vieš ako mi to trhá žilami že namiesto riešenia problému sa strhla pozornosť na mňa a chrlí sa žlč na mňa až tak že tri dni nespavam a navštívim psychiatra 😂
@kristina2015 podľa mna ano, trha. Prečo by si mala inak potrebu stále sa vyjadrovať a “zhadzovať” ma a povysovat sa?
Veď keď ti to je jedno tak už neries, už si sa vyjadrila myslím že dosť :D
Ja sa nepovysujem ak máš pocit menejcennosti tak ma to mrzí . Ale ty si vlastne spokojná ,problém sa ti nevyriešil ,strhla sa pozornosť na kadečo, nie len na vyriešenie problému ,tak vcelku fajn.,však ?Je to diskusia takže áno pokiaľ má niekto označí odpoviem mu ,ak sa mýli ,obhajim sa .
Aj deti na predĺženej RD chodia do škôlky ,predskolky už dupľom ,aspoň na tie 4 hodiny a to už mohla byť brigáda v tvojom prípade ,teda vo vašom. Bežne matky ostávajú doma . A ak aj teda ty si ostala doma ,nezvalovala by som vinu iba na ľudí okolo teba . Kde je vôľa tam je cesta . A to že by si mala byť vďačná som už spomenula asi v každom druhom príspevku a už sa zbytočne opakujem
@kristina2015 zbytočne sa opakuješ v každom komentári a riešiš dookola to iste a pritom ti úplne uniká podstata toho co sa tu riesi. Ja už nemám chuť vysvetľovať ti to pretože vidím že to nemá význam. Poprosim ta aby si míňala svoju energiu na niečo lepšie ako tieto bezvýznamné komentáre a dúfam že týmto je naša konverzácia ukončená. Pekny deň
@kristina2015 tu pozornosť v tejto téme strhavas na seba iba ty sama... Vykašli sa už na to.... Svoj názor si vyjadrila, autorka o ňom môže popremýšľať a uz to fakt nechaj asi tak.. Nech sa rozhodne ako chce, tvoj život to neovplyvní, každý sme si v tomto smere strojcom vlastného šťastia.. Pekný deň obom 😉
@karelova presne tak aj tebe 😉👍
Pointa príspevku je, že chlap je mamičkár a kôli nemu nemáte vlastné bývanie . Akurát môj názor je to, že nie kôli nemu, ale kôli tomu ,lebo nemáte momentálne na výber . Takže pointu som pochopila ,akurát ty nechapes alebo nechceš porozumieť.
Nečítala som všetky príspevky ani neviem v čo sa tu zvrtlo.. Mne sa páči, že neohovaraš svokru nevinis ju a neznenavidela si ju akože ti kradne chlapa ako sa to stáva.. Píšeš rozumne a je pekne že v takom mladom veku varis, upratujes a staráš sa.. Ja si myslím že je ešte mladý, je zvyknutý byť doma a tak si v tom pokračuje veď nedávno skončil školu ... Určite sa to zmení, treba dat tomu čas, vyzreje a zmení aj on správanie.. A pomaly sa od mami odpúta, chce to len čas ..Aj my sme boli v takej situácii, investované peniaze do rodičovského domu, asi ako 50% ľudí čo poznám v okolí , nechcelo sa mužovi ísť ale išli sme a pomaly prišla lepšia práca a všetko sa zmenilo rokmi...
Posledné slová boli ,,neviem ako to zmeniť,,,,tak som sa pýtala prirodzene ,dali sa ti tu rady ako to zmeniť a tvoja reakcia? Reakcia väčšiny útok?😁 Ale fajn😁 Možno na tu prítomné si urobila dojem ale na mňa slabe .
@kristina2015 uz 3 dni odchadzaš, stale si tu a stale komentujes.
Svoj nazor si tu dala 300x, preco stále unavuješ, vtieras sa a stále presadzujes svoje ?
Autorka peniaze má, svokrovcov si váži, o domácnosť sa stará, pomáha vo všetkom, venuje sa dieťaťu a este aj študuje VŠ.
pointa jej problému je mamičkar, ktory sa nechce odlepiť, venovať sa dietatu a partnerke,
nie € škola svokrovci vďačnosť
Čo preboha ťa žere že si furt ides svoje ako 7 verklíkov. Ano žere, lebo darmo píšeš ze si nad vecou, tvoje vtierave a útočné príspevky hovoria svoje. Aká si ty dokonalá a čo máš čo si zvládla
LENONKA.
Ak ta autorka a jej nevdak tak irituje, presun svoju energiu inde a netráp svoje ego v jej téme

Uuuf toto tu je už hardcore
Toto že je zlatý chlap a neviem aký superhrdina môžu napísať naozaj len take, ktorým ich muži tiež seru na hlavy, preto im to príde normálne.
Autorka myslím že tu už zbytočne budeš ešte niečo písať a vysvetľovať , tu žiadnu dobrú radu už nedostanes, už sa to tu dlho točí okolo toho istého a zbytočne 😀