icon

Mám ďalej trpieť, alebo požiadať o rozvod?

lukli87
27. júl 2016

Nakoľko si už sama neviem poradiť, žiadam Vás o Vaše názory. S manželom sa poznáme už 10 rokov a ako manželia sme spolu 4 roky. Po svadbe to u nás akosi začalo ísť dolu vodou, začali sme sa viac hádať ( častokrát aj pre maličkosti), čo spôsobilo, že sme sa od seba začali vzďalovať. Prestala komunikácia a v intímnej sfére sa tiež čo-to zmenilo. U mňa časom prepukla žiarlivosť a začala som si manžela viac všímať. Pár-krát som sa mu prehrabala v mobile, čo som aj neskôr oľutovala, pretože som tam našla dôverné rozhovory s kolegyňou (aj o sexuálnom živote kolegyne). Samozrejme som sa s tým nedokázala zmieriť a manželovi som to povedala. Odvtedy u nás vládne peklo..Medzičasom som otehotnela, ale dcérka náš vzťah neutužila, práve naopak - manžel, ktorý sa o ňu stará veľmi málo, pretože chodí do práce a bývame na gazdovste,čiže okolo domu a statku je veľa práce ma častokrát obvinuje aj z maličkostí, ktorých sa pri výchove a starostlivosti o domácnosť dopúšťam. Keď si už konečne "otvorím hubu", vezme to zle, pohádame sa a teda atmosféra v našej domácnosti je častokrát napätá a negatívna. Dokonca som na 3mesiace s malou odišla k rodičom, ale nerobilo to dobre, manžel ma cez dcérku psychicky vydieral až som zvážila, že návrat k nemu bude lepším riešením. Dnes som však na pochybách, či som urobila dobre. Medzi nami je to len horšie, hádky sú na dennom poriadku a viem, že na už takmer 2-ročnú dcérku to veľmi vplýva ( aj keď sa nehádame pred ňou,ona to určite cíti)..navyše som zistila, že manžel spomínanú kolegyňu ľubi (len nemôže byť s ňou, má rodinu od ktorej nechce odísť) a na mne neustále hľadá len chyby, ktoré mi aj vyhadzuje na oči. Už som sa asi zmierila s tým, že ako rodina nebudeme fungovať, no potrebujem poradiť, čo ďalej. Som matka na materkej a financie na vlastné bývanie nemám. Mám preto radšej ďalej trpieť (veď dcérke tu okrem.lásky medzi jej rodičmi nič nechýba), alebo mám podať žiadosť o rozvod, odsťahovať sa..alebo sa rozviesť, bývať spolu..ďakujem za všetky Vaše rady, postrehy

Strana
z3
cacianka
8. aug 2016

alebo na sociálke - vysvetli že nemáš dostatočný príjem na platenie a určite ti poradia a niekoho odporučia, raz som bola aj ja s mojim chlapom kvôli jeho dcére, odporučili nám ju zo sociálky, neplatili sme nič.

lija22
29. jún 2019

@lukli87 celkom by ma zaujimalo ako si dopadla

lukli87
autor
5. júl 2019

@lija22 nejak sa to cele vyriesilo same a fungujeme dalej spolu ako rodina..

nefertiti5843
16. jan 2020

@lukli87 Žijete ďalej na tom statku a manžel ďalej pracuje s tou ženou?

Strana
z3