Skúsenosti so životom v zahraničí: Kde sa usadiť?
Ahojte, viem že je tu viac osôb, ktoré žijú dlhodobo v zahraničí…napíšete skusenost kde ste a či ste rady, že ste odtiaľto vypadli resp či zvážili aj návrat, lebo chýbala rodina…zaujíma ma najmä Európa. Ďakujem
vies jazyk? mas co ponuknut? mas nasetrene dost na zaciatok? rodina chyba vzdy-ale vies si najst kamaratov popripade zalozit rodinu aj v zahranici ... ale konkurencia je velka.. imigrantov vsade viac ako dost ... zahranicie nieje len o velkych zarobkoch- je tam aj daleko viac nakladnejsi zivot.. pozri si kolko tam ludia platia za ucty,najom , dopravu.. kolko vyjde strava etc...
Brat je viac ako 15 rokov mimo, sestra viac ako 20.
Brat ma manželku Slovenku, dieťa ktoré tam navštevuje školu a všetkých kamarátov (odišli celá partia postupne + ďalších asi 20-30 ľudí v jeho veku z mesta s ktorými sa pozná). Mali obdobie ked ešte nemali dieťa keď sa vrátili, ma tu byt, našli si obaja prácu bez problémov ale vydržali tu rok a vrátili sa spať do zahraničia. Chodia domov 2-3x do roka. Neplánujú sa vrátiť.
Sestra žije mimo od svojej 20tky, je sama, nema muža ani deti, spať sa neplánovala nikdy vratit, urobila si tam školu, vypracovala sa na vysokú pozíciu a je spokojná ale zase ona je narcis a kariérista.
moja kamoska zije uz vyse 15 rokov v uk a samozrejme, rodina jej chyba velmi, ale nevratila by sa sem.
Zijem v Rakusku, ma to tu vyhodu, ze domov to nemam daleko. Sadnem do auta a za dve a pol hodiny som s rodinou. Mam tu pracu kde zarobim dost, pekne usetrim, tento rok platim extra splatku za hypoteku na garsonku ktoru mam doma a prenajimam. Mohla som vyplatit aj celu hypoteku ale platila by som pokutu, tak ten zvysok doplatim o rok.
Žila som krátko v New Yorku, v Prahe, na Islande a naposledy niečo cez 2 roky v Stockholme. Najlepšie sa mi žije doma v Bratislave. Ak rozmýšľaš nad presťahovaním, tak ako prvé urob úzky výber krajín, kam môžeš ísť vďaka vysokej úrovni jazyka a kde nájdeš uplatnenie s tvojou kvalifikáciou. Potom si zisti životné podmienky - zdravotníctvo, školstvo, výdavky na bývanie, energie, služby. Vyššie príjmy väčšinou znamenajú aj oveľa vyššie výdavky. V niektorých krajinách je bývanie ťažko dostupné a mega drahé. V niektorých krajinách nie je v súčasnosti len tak easy získať prácu (napr. UK).
@anonym_autor
Ked viac napises co chces,
potom sa ti bude dat odpovedat
1 ides tam len zarabat
2 ides tam zit
@anonym_autor
Ked viac napises co chces,
potom sa ti bude dat odpovedat
1 ides tam len zarabat
2 ides tam zit
@anonym_1a3024 si slepy/a ved pise ze sa tam chce usadiť
Toto je tazke, zalezi co vies a aky vies jazyk, co ocakavas. Zijem roky v AT, na druhom konci AT, nie blizko SK, ale pri IT. Zijeme tiez nejaky zivot, tazko posudit
@anonym_1a3024 si slepy/a ved pise ze sa tam chce usadiť
@klotildabazarik
Som slepa, lebo takto sformulovane, pre dakoho je aj rok dlha doba.

zaklad je prijem v destinacii, ak mas median a menej tak ti nepomoze ani do monaka emigrovat.