icon

Mám dať bratovi veci po synovi?

17. aug 2022

Ahojte, chcela som sa opýtať na váš názor. Môj brat má syna mladšieho o dva roky od môjho syna, mám doma kopec vecí. Dala som som im hojdačku, postieľku, matrac, strašne veľa vecí keď sa im syn narodil. Poďakovali a tým to haslo, neskôr som im dala za vrece oblečenia, znova od brata len poďakovanie a švagrina len cez zuby zamrmlala. Nečakala som naozaj žiadne peniaze ani nič, ale aspoň nejakú maličkosť pre môjho syna. Nedočkala som sa ničoho, ani len keksíka. S bratom máme dobré vzťahy, takže tomu nerozumiem. Rozmýšľala som či ďalšie veci zasa posunúť im, alebo ich predať, je tam aj kopec nových vecí ani len raz oblečených a za peniaze by som aspoň niečo synovi kúpila. Na druhej strane mám ale brata rada a viem, že by im tie veci pomohli. Čo by ste robili vy?

cocolino234
17. aug 2022

@negymama ale veď oni poďakovali a vôbec neberiem do úvahy čo autorka píše o tom hundraní, lebo to jej bolo až druhoradé, najskôr píše básničky o tom, že nedostali ani keks. Autorka vyslovene čakala nejakú hmotnú vďaku ako písala vyššie a áno, to už samozrejmosť nie je. Autorke išlo o typ vďaky, ktorý si vybrala ona, lebo nebola spokojná s tým, že sa jej zavďačili len slovne. To až potom začala písať sladké rozprávky o tom, že jej chudinke šlo iba o ďakujem... nie, nešlo. Niečo za to na oplátku chcela a len slovo ďakujem to nebolo.

Zaujímavé, že niekto tu daruje veci nezištne cudzím ľuďom a niekto tu rodinu ohovára na internete, lebo sa im nezavďačili tak moc ako oni považujú za vhodné. Ja by som poďakovala aj tou maličkosťou, ja veľmi vyjadrujem vďaku, niekedy až prehnane ale to som ja, nebudem preto hovoriť, že to, že sa zavďačili len slovne je nedostačujúce. Dokonca autorka píše, že jej bratovi by tie veci naozaj pomohli, takže asi na tom finančne nebudú najlepšie. O to horšie by mi prišlo sa na to takto pozerať. Ale od autorky to už nikdy úprimné nebude, vždy to bude o tom, že by za to aj dačo chcela ale radšej bude ticho. Takéto darovanie by mi radosť nerobilo.

xena0
17. aug 2022

Zbytočne to budeš riešiť to že nevie aspoň slušne poďakovať tak to je jej hanba nie tvoja.. ber to tak že poďakoval tvoj brat a pomohla si bratovi... Chlap zase nemyslí na to že by mohol aspoň nejaké sladké kúpiť

didi2102
17. aug 2022

@negymama
@xena0 žienky ja píšem že vlastne som sa tiež len poďakovala , teda raz som saspytala čo zato , vždy nám bolo povedané že nebudú to predávať zavadzia doniesli nám to atď snáď v mojom prípade nik nič neočakával a teda sme ho nesklamali ,samozrejme ak mal niekto myšlienky ako autorka tak by ma to mrzelo,ja som zase ozaj veľa veci darovala kamarátke a tiež som nič neočakávala , teraz jej idem dať po dcére posteľ takú menšiu a opäť nič neocakavam

martinka13
17. aug 2022

No evidentne od nich za to niečo čakáš. Inak by si to neriešila. Keď chceš peniaze, tak predaj. Nie je na tom nič zlé.

nwnw
17. aug 2022

Niekedy tu bola tema ze muz vlaci od svagrinej veci a autorka ich nechcela a muz si nedal vysvetlit. Daj niekomu vdacnejsiemu 😉

xena0
17. aug 2022

@didi2102 podľa mňa je to v poriadku, beriem to tak že ak niekto niečo daruje tak preto že darovať chce a neočakáva za to nič.... Ja keď niečo darujem tak tiež boli situácie keď mi dali za to napr. čokoládu alebo aj nič a neriešim to nejak pretože som tie veci nepotrebovala, chcela ich darovať

dreamss
Odpoveď bola odstránená
karmen118
17. aug 2022

A napadlo ťa, že ona tie veci od teba možno ani nechce, ale proste tvoj brat ich zoberie bez ohľadu na jej názor? Preto možno ona "poďakovala" ako poďakovala, nabudúce sa jej spýtaj, či naozaj chce tie veci, keď nebude tvoj brat na blízku a normálne jej povedz, že ak nechce tak môže povedať kľudne nie.

autor
17. aug 2022

@cocolino234 prečo stále hovoríš poďakovali? Poďakoval brat, ona si preberala veci a neprehodila so mnou ani slovo. Ako by si sa ty na mojom mieste cítila? Niekomu dáš veci ani ti nepoďakuje, neprehovorí s tebou slovo, keď odchádza ani sa nepozdraví, len si niečo zamrmle popod nos, ako som mala vedieť čo to je? Mohlo to byť hocičo, mohol to byť pozdrav, poďakovanie, urážka, blbá pripomienka, čokoľvek. Veď dobre keď aj nič nedali malému, tak ok, čakala som, máme taký zvyk ale fajn. Ale toto je slušné správanie? A nehovor prosím že on hovoril aj za ňu, že stačí keď poďakuje on, keby sa inak správala tak by to možno stačilo, ale necítila som z nej nič. Aj nám keď niekto niečo dá tak poďakujeme s mužom obaja a nie nepostavíme sa a nekričime naraz že ďakujeme ale aspoň pri odchode keď sa lúčime slušne poďakujeme za všetko a nie len za veci, poďakujeme aj za to že nás pohostili, poďakujeme za kávu a pohár vody. Tak mi nepíš tvoje úvahy a domnienky že mi išlo len o blbý keks, to celé bolo myslené len obrazne, kvôli tomu že som niečo čakala, ja vždy niečo prinesiem aj keď idem len za bratom na návštevu, minimálne chrumky malému. Ale tu vôbec nejde o to, keby som z nej cítila že je vďačná tak fajn nepoviem ani slovo ale nie je toto drzé? Ale očividne máš ty pravdu vo všetkom, všade si bola, všetko videla a bola si aj u nás doma a videla čo sa stalo a ako sa to stalo. Ale ja sa nechcem hádať, dala som sem normálnu tému a normálnu otázku, ak sa tebe nepáči nemusíš ju komentovať. Ale stále rozoberať že mne ide len o keks a som nevďačná za to, že mi nestačí poďakovanie brata a že som chudinka je už úplne rýpanie. Keby mi išlo len o hmotnú vďaku, mohla som to predať a mať z toho peniaze.

sidicek
17. aug 2022

@didi2102 pozri zas záleží aj od kvality vzťahov, tu asi so svagrinou nič moc. U vás sú možno vrelejsie , poďakovať sa dá aj nematerialne. Napr že sa o nich úprimne zaujímate, pomáhate im ak niečo potrebujú, trávite spolu pekný čas.... Ak niekto len berie a inak sa tvári ze neexistujete , a ani poriadne nepodakuje, tak to je iné.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sidicek
17. aug 2022

@mamula20 ale ved nech si kúpi nové a povie ze majú dosť. A nie preberať a ešte sa aj zduvat.

trinneo
17. aug 2022

Ved ale píšeš, se brat podakoval, svagrina možno poďakovanie zamrmlala, alebo to brala, ze brat podkaoval za oboch...ja davam tiez bratovi po dcere veci, vyberie si co chcu a potrebuju a vyriesene... povie super..., mozno diky... a koniec....a uz vôbec nečakám,ze mi za to niečo dajú alebo dceri keksik...ved naco, viem ze ked vynosia, bud veci vratia alebo posunú niekomu dalsienu...Asi az tak dobré vztahy to nebudu

autor
17. aug 2022

@mamula20 ja už neviem ako vám to mám vysvetliť, čo jej môže byť trápne? Veď som jej písala, že ak chce nech si prídu vybrať veci lebo ich idem predať, veď ja som jej ich tam nezaniesla, ona si prišla vybrať k nám čo chce. Veď mohla povedať že nechce nič, ja som jej ich nepchala, ja som sa len povedala, že ak niečo chce, nech si príde vybrať. Ja som jej ich tam ani nezaniesla ani jej ich nenútila.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
17. aug 2022

@mamula20 Ja som písala švagrinej, nie bratovi. Keď nechcela, mohla povedať že nechce.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mimi2120
17. aug 2022

Nechápem, že čo si zahundrala? Čo povedala? Si jej nerozumela? Možno poďakovala.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
lenkadenisa
17. aug 2022

Pre mňa by bolo poďakovanie, že tie veci nosí a hotovo. Švagriná ich Mohla hodiť do zberného kontajnera alebo predať.

jaja63
17. aug 2022

podla mna neckaj, ze tvoja svagrina bude reagovat tak ako by si reagovala ty v danej situacii, zjavne veci vnima inak. Ponaucenie do buducna, co chces predat predaj a ak sa nieco nepreda, tak im to daruj bez ocakavani.

autor
17. aug 2022

@mimi2120 ja vôbec neviem čo povedala, nerozumela som ju lebo som sa lúčila s bratom. Ona len niečo zahundrala a odišli. Neviem či to bol pozdrav alebo poďakovanie, ja vôbec neviem čo to bolo a vôbec ani nechápem ako táto situácia nastala. Ja už radšej ani nikomu nič neponúknem a radšej ich predám. Mňa to už nebaví naozaj.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sidicek
17. aug 2022

@mamula20 no tak asi tie veci chcela, keď si ešte aj prišla vybrať a odniesla si ich , nie? Tak prečo ten útok na autorku, že ju stavia do trápnej situácie a pomaly ju núti zobrať si nosené veci, keď ona chce nové.

surama
17. aug 2022

Ved nech autorka prizve do diskusie aj svagrinu 😃 Toto je uplne jednostranny nazor a ani vlastne nevie ci svagrina podakovala alebo nie, lebo jej nerozumela 😃 Cize o co ide? 😃

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sari24
17. aug 2022

Riešiš sprostosti, sorry. Je to jej hanba, že nepodakovala ale že by ma to až tak štvalo, že by som musela kvôli tomu založiť diskusiu na koňovi, tak ani náhodou. Zamrmlala by som si ja, že no pekne keď nevieš povedať ani bu ani mu a nabudúce by som nedarovala nič a buď to predala alebo hodila do bedne na textil. Neviem čo sa tu dá viac riešiť.

autor
17. aug 2022

Baby naozaj všetkým vďaka za vaše názory. Už nebudem odpisovať , lebo sa cítim ako ja tá harpia ktorej išlo len o keks a poďakovanie. Možno som sa len zle vyjadrila a možno som naozaj taká hrozná keď čakám trochu slušnosti a možno len preháňam a robím z komára somára. Radšej už nikdy nedám nikomu nič a čo budem chcieť predám a čo nie vyhodím. Naozaj nie som taká sviňa ako to tu vyzerá a keď môžem pomôžem. Takže vám všetkým ešte prajem pekný deň.

autor
17. aug 2022

A len ešte dodám, že som tu nechcela riešiť čo sa vtedy stalo, len som chcela vedieť či by ste na mojom mieste veci darovali alebo nie. To je všetko o čom táto téma mala byť a mrzí ma, že sa to tu takto zvrtlo, ale ako som si všimla, stáva sa to tu veľmi často.

veronicka88
17. aug 2022

Mojej sestre som bez akéhokoľvek ockaavanie dala všetko!(kočiar sme sa dohodli že si potom predám)po mladšom synovi....ani by mi nenapadlo za oblečenie ju pýtať peniaze....ona mojím chlapcom stále niečo donesie,na narodeniny,meniny,len tak z výletov....5 mechov oblečenia išlo k mamke pred narodením malého❤️dnes už(čo sme vtedy netušili)je to anse krstniatko a teda už vôbec mi nenápadne pýtať nič. Ani neviem ako by som jej to povedala🙈