icon

Mám dobrú prácu, byt, chatu a deti. Som však nešťastná

7. júl 2020

Ahojte. Neviem uz fakt co ďalej. Mám dobru prácu,byt,chatu,2deti a manzela ALE som strašne neštastná. Manzel je dedinsky typ,nasu chatu na dedine zveladuje,stále nieco robí,prerába. Proste stačí mu to ku štastiu. Ja mám rada mesto,náš byt. Celý zivot pendlujeme medzi mestom a dedinou. X krat som sa chcela rozviest,sme totalne rozdielni,názory,povahy vsetko. Vzdy sme to ustáli kvoli detom. Ale bola to chyba. Celý zivot sme podriadili dedine....kazdy vikend volny cas sme tam utekali,nieco prerabali. Detom chyba spolocnost rovesnikov. Muz to nechape. Ja mu to neviem vysvetlit. A uz proste nevladzem

Strana
z2
kikulienkadd
8. júl 2020

Ahoj, nechcem úplne zhodiť tvoj problém, no myslím, že je to riešiteľné,volá sa to komunikácia a kompromis čo vám chýba. Vieš,poznám kočku, ktorá má 2 deti, muža čo chlastá, naháňal ju aj dieťa s nožom iba za to,že do telefónu povedala mame:"áno,zase pije,je na mol". Išla na políciu a správali sa k nej ako keby si za to mohla ona sama. Áno,baba sa chce rozviesť, ale je to beh na dlhé trate,lebo muž je v očiach zákona chudák,ktorý sa musí liečiť a všetci mu majú pomáhať. Otázka pre teba: menila by si s ňou, alebo sa radšej skúsiš so svojím mužom dohodnúť?

hipuska
8. júl 2020

@kikulienkadd akože toto je úplne od veci

kikulienkadd
8. júl 2020

@hipuska takže sebalutost autorke pomôže?

nika1971
8. júl 2020

@derdia super napisane

derdia
8. júl 2020

@nika1971 dakujem,proste si myslim,ze to je nas vyber....a castokrat aj nas pohlad ma manzela zalezi od toho co chceme vidiet a co si chceme mysliet...proste ked vazim jeho ako cloveka a vybrala som si ho pre nieco tak si to mam stale pripominat a hladat to dobre...nie to zle...😉

silviazlat
8. júl 2020

Podľa mňa si len jednoducho svojho chlapa nezaslúžiš!!! Iná by skákala 5m do výšky. Ty si mestská panička, ktorá si nerada ušpiní ruky. Tvoj muž si zaslúži niečo lepšie... Asi by ti viac voňalo, keby chodí po krčmách a mláti ťa, ako iní muži???

sadkoni
8. júl 2020

Čo by iné dali za takéhoto chlapa. Ako by moja mama povedala, keď je koze dobre ide na ľad tancovať. Mala som kamošku, ktorá urobila podobnú vec, nezvládla to a rozviedla sa. A teraz to ľutuje, jej muž má už inú sú šťastní a ona sa už akoby vybúrila a je na nervy z toho o čo všetko prišla.

eliska13
8. júl 2020

@sadkoni a čo, keď chce voľný čas tráviť ináč ako na dedine na dvorky, kamarátky známe má v meste...určite si utriedia myslienky, keď na pár dní odišla a možno zmenia stereotyp, ktorý maju

danusiatko
8. júl 2020

Takze z toho je zrejme, podla vas, ze ked vas chlap nebije a nie je alkoholik, tak musite byt stastne
Zvlastne, ved stastie nemusi byt len v peniazoch, praci, chalupe, byte, clovek potrebuje citit, ze sa moze nadychnut.

Ak nie je dedinsky typ, preco ju muz cez vikend neurobi stastnou na prechadzke centom v meste jeden tyzden a ona jeho na chalupe druhy tyzden, nejako pol na pol, aby sa kazdy jeden nasiel

halienka
9. júl 2020

@danusiatko presne, dobre napísané, ak sa 10-15 rokov len jeden prispôsobuje druhému, a ten druhý ak sa má raz prispôsobiť trochu tomu prvému tak už zazerá a dáva to vyžrať, tak to je proste nerovnováha a tomu prvému proste raz dôjde trpezlivosť a logicky je z toho nešťastná, lebo to brala presne tak, že raz sa prispôsobím ja tebe potom zas ty mne a nie že ona sa bude furt prispôsobovať jemu a on vôbec, poprípade už keď ho k tomu dokope tak ešte aj zazerá. Manželstvo je kompromis vždy, niekedy menší, niekedy väčší, záleží od pováh, ale musia ho robiť obaja a nie len jeden, lebo to zákonite dôjde do takéhoto stavu. Potom sa chlap čuduje, že ho žena opustí, pritom veď nič "zlé" nerobil.

evica01
9. júl 2020

S rozvodom nesuhlasim.
Chod na par dni do mesta. Dovod si vymysli. Si zena.

Potom chod na dedinu. Najdi detom kamosov a uzi si dobreho manzela. Ale najprv mu daj lopatkou po hlave, nech si uvedomi, ze nie je general planety.

lussyl5
9. júl 2020

Nechápem prečo ste tak dlho na chate kvôli korone?Veď ak chodíte do práce čo vám to poriešilo v súvislosti s koronou?Skús to s manželom odkomunikovať nejako,podľa toho čo píšeš máš pracovité a zodpovedného chlapa,bola by škoda rozbiť rodinu kvôli chalupe,ale musí chlapec pochopiť že nemôže byť všetko iba podľa neho.Ako ste vlastne riešili byt počas tej korony? Myslím upratovanie vetranie?Skús sa s ním nejako dohodnúť na chodení na chalupu?Trvaj na tom že s ním tam nebudeš chodiť každý víkend,ale iba každý druhý.Problém je asi v tom že si sa stále prispôsobovala ty jemu a on je prekvapený že odrazu by sa mal on prispôsobiť tebe.Inak vás na tej cháte drží pod zámkom alebo čo?Dnes už dedina neznamená koniec sveta,dá sa v pohode odbehnúť do mesta za zábavou či nákupom,ak ste dochádzali do práce asi to nie je nejaká desivá diaľka,môžu deti vybehnúť za kamošmi,ty na nákupy.Neviem o aké mesto ide,ale možno keby ste predali byt aj chatu mali by ste dosť na menší dom na kraji mesta.Tak by mal chlap záhradu a ty s deťmi mesto so všetkými možnosťami po ruke plus by si mala namiesto dvoch domácností jednu.Lebo pendlovanie medzi bytom a chalupou znamená aj dve domácnosti na hlave.

h2
9. júl 2020

@evica01 Že: "Nájdi deťom kamošov...". Si ma pobavila. Deti majú 12 a 13 rokov.

yellow28
9. júl 2020

Neuraz sa, ale posli mi ho, prosim 🙂

autor
10. júl 2020

Všetky rady som si pozorne precotala...a dakujem. Teraz sme v meste. V byte. Deti nie sú doma,sú tento tyzden na prazdninach. Zajtra sa vrátia a sama som zvedavá ako budu fungovať. Či teda to mesto a kamaráti im pomoze aby boli stastnejsi,menej na internete a viac vonku

autor
10. júl 2020

Ja som velmi spokojná teraz

danusiatko
19. júl 2020

Ako sa mas

iv007
30. dec 2021

Zaujimalo by ma ako toto manzelstvo nakoniec dopadlo🙂 vieme cosi nove?

theabloom
Autor odpoveď zmazal
modrykonik33
24. jan 2023

WTF 😀 ako tu môžu ženy obhajovať chlapa, o ktorom napísala autorka 2 vety 😀 akoze nie som ani na jednej strane, ale na také vyhlásenia že ide o dokonalého chlapa máme málo info

Strana
z2