icon

Mám ešte dať manželovi šancu?

mamesteskusit
25. máj 2015

Zdravim vsetkych. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho manzelia 7 rokov, mama 6 rocne dieta. V januari sme sa rozisli, zacal byvat inde, vraj v tom nebola ina zena vtedy. Pocas tych 4 mesiacov si niekoho nasiel - detaily neviem. Pred dvoma tyzdnami sme sa bavili, ze to spolu este skusime, podnajom ma zaplateny do konca maja, takze buduci tyzden sa mal k nam (ku mne a synovi) vratit, tvrdil, ze ten novy vztah bez problemov ukonci, ze na 1000 percent sme my prenho dolezitejsi a ma nas rad -aj mna, nielen syna. Bohuzial, dnes rano som zistila, ze to tak nie je, este stale to neukoncil, dnes zase nespal u seba ale u nej, vraj je to tazke ukoncit, ona chudatko sa rozvadza, ma to tazke blablabla.
Neviem, co robit-dat mu este sancu ?? Vynadala som, ze 2 tyzdne je dost casu na ukoncenie partyzdnoveho vztahu(uz su to pomaly hadam aj 3 tyzdne), ze ved ona ma predsa tiez deti (dve pokial viem), takze ma nejaku radost zo zivota, ma ju co "drzat nad vodou" - podobne ako mna drzal nad vodou moj syn. A on, ze- ved prave, chudatko, este ma aj dve deti, akokeby to bola este pritaz a nie opora pre rozvadzajucu sa zenu.
Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. Mam silne sklony mu neverit (aj vcera to isiel ukoncit, po peknom vikende, ktory sme my ako rodina stravili spolu..ale stale to neukoncil). Co robit ??

natalym
28. máj 2015

@mamesteskusit Tvoj muž je čistá debil, takého by som nechcela zadarmo. Otvor oči. Je to zmrd, ktorý sa pretvaruje, klame, podvádza a ešte sa nevie k tomu postaviť ako chlap. Nakopať ho do riti. Otvor už konečne oči a vyser sa na neho. Ako Ti tu baby píšu, nerieš ju, čo Ťa po nej, pochop, že keby nebola ona, tak by bola iná. Rieš seba a Tvoje dieťa.

jurio
28. máj 2015

Zazila som ako mlada studentka nieco podobne..moj dlhorocny priatel si na vysokej skole nasiel frajerku.ked som sa to od inych dozvedela,tak som vztah ukoncila.oni spolu chodili este nejaku dobu asi necely rok ale potom to on samskoncil. Este pocas ich vztahu sem tam prisiel za mnou a snazil sa o mna ale ja nic..az ked bol uz nejaku dobu sam sme to dali opat dohromady.vsetko bolo super a o dva roky som sa dozvedela,ze si s nou znovu zacal...v skratke v prieaehu niekolkych rokov behal od jednej k druhej a aj s oboma chodil sucasne 🙂...
No skoncilo to logicky tak ze nakoniec nebol ani s jednou.ja som vztah po 9tich!!! rokoch definitivne ukoncila a ju nechal hned ako skoncil vysoku skolu a odisiel domov. (studoval mimo bydliska)

Vtedy som pochopila,ze som nosila ruzove okuliare...
Dnes ked mam dobreho muza a dve deticky chapem,ze tie okuliare neboli ruzove ale slepecke🙂

peneloppe
28. máj 2015

@mamesteskusit

Tvoj manzel je jeden neschopny otrasny chlap a klamar. Zavadza teba a podla mna zavadza aj tu druhu. Takze na nu sa nehnevaj. Ved ked ho stretla tak zil sam, odstahovany od rodiny a kto vie co jej nataral a tara dalej.
Od teba by nebodaj chcel aby si s nim sucitla a Chapala ze aky on je dobrak a suciti s dalsou dobrou dusou - inou zenou. Chore.
Nakopala by som mu do zadku! Do slova a do pismena. 😠

jolinka
28. máj 2015

@mamesteskusit Ries ten rozvod ako si spominala. Myslim ze nie je uz dovod ocakavat, ze bude s laskou zit s vami. Miluje druhu, chce s nou sexovat ... 😝 aj ju urcite oblbol, ber to tak, a mozno je ozaj "dobra dusicka" , on si asi vybera vzdy take typy, ktorym moze hrat na city, a je celkom mozne ze pred nou sa vykreslil ako chudacik opusteny, ktoreho zena nema rada a nesprava sa ku nemu pekne... 🙄 🙄 a tak co chudinka mala robit ...navzajom sa zachranuju a trtkaju spolu .. Tak co ty sa budes medzi nich pchat ako nejaka trapna 😒 😒

Je to urcite tazke na psychiku, ale ked vidis aky je klamar a manipulator, oblbovac...hlavne si teraz daj fakt pozor na jeho majetkove veci... vidis ze dom je teraz na svagra, aky dobry tah, to len tebe nakecal ze zato ze jemu nedaju pozicku v takej vyske,...v skutocnosti ma dalsi majetok z tvojho dosahu spolocneho manzelskeho majetku. Pozor ci nevzal dalsie pozicky, sak chuderku milenku urcite treba dotovat...

svoje uspory si prenes niekde mimo, na mamin ucet alebo tak. daj si posielat aj vyplatu na ucet ktory nie je na tvoje meno pre pripadne exekucie z dlhov a podobne. Vybav si zverenie dietata do svojej starostlivost, a predbezne opatrenie aby ti sud vymeral peniaze na maleho a aj na teba vyzivne... Uvidis, ze ked podas ziadost o rozvod, bude tvoj muz vyhcany jak traky, a bude sa snazit ta pripravit o co najviac v prospech "dobruckej duse" na to sa nespoliehaj, ze jeho rodina by teba podporila a ze by sa bal ta nevyplatit z bytu co si spominala aj z dalsich veci...

sopkape
28. máj 2015

Dievcata dajte jej uz pokoj, cítí sa teraz hrozne, lebo pochopila ze z jej vysnivaneho sna nic nebude, potrebuje čas sa s tým vyrovnat, lahsie sa spracuvava v sebe nie definitivny koniec, je to lahsie zvyknut si na pocit ze som sama, ano napísala som ti pred tým tvrde slova, no neznamená, ze mi ta nie je luto, ale čím skor si uvedomis ze je koniec, tým skor pride den, ked ta to přestane boliet, a este nieco, nie nie si zla zena, si ovela lepsia ako ta druhá, no tvoj muz sa ti v tom nevyrovná, tak musí klesnut na nižšiu úroveň... Nekontaktuj ho, popros nech ku vam teraz vobec nechodí, lebo viem ako boli co i len pohlad nanho, skus sa sustredit na tie zle slova co ti povedal, a este posledná vec, ja by som strčila ruku do ohna, ze 3 m sa nepoznaju a ten čas ked si sa ty snažila uz dávno věnoval jej, napadlo ma to hned ako spomenul slovo ,,iskra,,.Neviem možno by ti pomohlo rozhovor s milenkou, nie ze on sa chcel vratit ku vam...ale kedy si spolu začali, nic ine by som neriesila, tam by si pochopila ako velmi zaslepena láskou si bola, hlavu hore, bude lepšie, drž sa

valy
28. máj 2015

@mamesteskusit ahoj, bud silna. ja osobne si tiez myslim ako mnoho iných, ze sa spoznali uz predtým, ako manzel odisiel. inak to nedava ziadny zmysel, napr. to, ze jej deti su na neho naviazane.

aninenka
28. máj 2015

@mamesteskusit
Mrzí ma to, že sa trápiš. Skús sa na to pozrieť tak, aj keď je to ťažké, . ako by si sa na túto celú situáciu pozerala o rok, o dva? Budeš silnejšia a šťastnejšia ver mi.
Väčšinou je to tak, že keď má chlap krízu vo vzťahu, hľadá akúsi útechu u druhej a hoci možno cíti že to nie je fér, tak to nevie zastaviť, lebo zrazu cíti podporu, pochopenie, niečo čo inde nemá alebo sa mu zdá že nemá. Chlapi sú sprostí a jednoduchí...nevidia si ďalej od nosa a najhoršie že niektorí nevedia ani prijať zodpovednosť, ktorú nesú za rodinu a deti.
Prajem Ti veľa šťastia, pevné nervy a mnoho mnoho lásky v živote. Nie takejto nijakej...ale ozajstnej a tá príde 🙂

certi
28. máj 2015

@mamesteskusit ukonci jeden...zacne druhy ......taky sa nezmeni

mia005
28. máj 2015

@mamesteskusit niečo podobné ako u mňa. Akurát my sme nemali deti. Taký človek sa nezmení... Časom som sa dozvedela ako ma podvádzal a pod.. Hoci doma bolo všetko ok.. Jedno zlyhanie v tomto smere som mu odpustila. Nevážil si to a ani nie po mesiaci to urobil znova.. Takže sama za seba vravím, že by som takému človeku už šancu nedala. Spravil to raz, spraví to aj druhý a ďalší krát....

mamesteskusit
autor
28. máj 2015

mate pravdu, ju nemam co riesit, ktovie co jej manzel naklamal - dost mozne, ze ona to vidi tak, ze len raz zavahal(akoze boli sme cez vikend na vylete, tam som ho nalomila, tak sa chcel vratit k rodine, ale nastastie pre nu sa zase uvedmil po 2 dnoch a ostava s nou).. a jedno zavahanie sa da odpustit.

Zase tam ostal do rana, vecer mi povedal, ze tam ostava, a ze nielen dnes, lebo sa rozhodol (zase definitivne), ze chce s nou uz byt stale. Rano prisiel domov, myslela som, ze zoberie nejake veci co si za tie 2 dni nastahoval spat. Zase zacal o nejako "boji" tarat, ci chcem, aby este bojoval , nechapala som, o com hovori, aky boj, s kym, proti komu, ved uz "dobojoval". Poslala som ho dokelu -chcela som, aby bol prec, nez sa maly zobudi. Cestou mi prisli este od neho nejake SMSky- ach jaj, to by ste neuhadli, co v nich bolo, ani to sem nejdem pisat 🙂 ☹

bebe87
28. máj 2015

@mamesteskusit to mi je luto... :(

peneloppe
28. máj 2015

@mamesteskusit

Je mi ta naozaj luto. Je to pre teba este tazsie lebo manzel prichadza, odchadza, stale meni nazory, ale hlavne ze si sa uz rozhodla a trvaj na tom.
Drzim ti palce.

certi
28. máj 2015

@mamesteskusit proste nevyzrety idiot, jeho totizto bavi zena len vtedy, ked nie je ista a ten akoze boj o nu...akonahle dosiahne, co chcel, straca zaujem...a tak to bude pri kazdej...nema to zmysel

mircalla
28. máj 2015

@mamesteskusit konecne nieco rozumne...akurat opravujem: nanestastie pre mu sa zase uvedomil a ostava s nou...a nastastie pre teba...cas ti da za pravdu...
ja fakt nie som z tych, co nevedia odpustit zavahanie a neveru, ale tu uz ide o ovela viac ako o zavahanie neveru - o charakter tvojho manzela ako taky
hlavne mu nedavaj najavo, ze ma dvere otvorene atd....to ho len posadi na kona...ak to dokazes - neries, nekomunikuj, totalne sa odstrihni na nejaky cas,,,takyto zivot snad nepotrebujes, urcite to nikomu neprospieva ani zdravotne ten stres a ten maly, co musi mat v hlave chudak za chaos ani nehovorim.....deti v takom veku uz vnimaju az moc...mysli na syna a seba
ak budes na hocico reagovat tak mu davas len vodu na mlyn, jedina strategia - ignoracia

aninenka
28. máj 2015

@mamesteskusit
skús ho ignorovať teraz, ani nereaguj na sms ani na nič....proste mlč. Vidno že mu šibe že sám nevie čo chce, čo urobiť...nechaj ho, nech sa topí sám...nereaguj. Venuj sa sebe a synovi....

mamesteskusit
autor
28. máj 2015

@aninenka dakujem... ano to chcem teraz urobit...

mamesteskusit
autor
28. máj 2015

nemozem ho uplne odstrihnut, minimalne od kontaktu so synom nie (@mircalla)..ale inak - ano, akykolvek iny kontakt s nim by bol pre mna zly, zbytocne by som si ublizovala, a potrebujem rany zahojit, nie ich otvarat

mircalla
28. máj 2015

@mamesteskusit jasne, ze nie syna. myslela som co sa teba tyka, nic s nim nerozpitvavaj.- rieste len syna...aj to mu sama nevolaj. vobec s nim uz nic na temu vas dvoch nateraz neries.....neni nic horsie pre neho ako ignoracia...po case ho to zacne zrat, ze sa neozyvas....

peneloppe
28. máj 2015

@mamesteskusit

ta ignoracia sa mi tiez pozdava, v zmysle ze si nebude pri tebe vylievat ubolene srdiecko a riesit svoje dilemy, skratka ste rodicia, partneri uz nie tak rieste len prakticke veci tykajuce sa vasho syna

ataz
28. máj 2015

@mamesteskusit tak určite je to ukončený vzťah!! tu nie je čo zachraňovať, dávať ďalšie a ďalšie šance..ani kvoli synovi. Nerozumiem tomu, ako ho môžeš nechať, aby ťa tak strašne ponižoval a trápil ☹ ☹
viem, že všetko je o tvojej povahe...možno ho necháš ešte 300x k sebe a synovi vrátiť a vždy od teba nakoniec odíde. Ignorovala by som sms, telefonáty aspoň mesiac pokial sa obrníš voči nemu a potom diskusie len ohľadom syna - kedy a či vôbec ho chce vidieť, výživné a koniec. Už nie je o čom. Na ukončenie vzťahu stačí 1 minúta!!!! proste koniec a hotovo. Buď sa chce k tebe vrátiť, alebo nechce... buď mu za to stojíš -te, alebo nie. Čo je zjavné, že nie! Tu vôbec nie je o čom diskutovať.. Ukonči to ty a čím skôr!!! Ak nie kvoli sebe, tak kvoli synovi, preto že čím bude starší, tým ho to všetko bude viac a viac trápiť - deti vytušia velmi rýchlo, že sa niečo také deje ☹ ☹

ajkava
28. máj 2015

Tých chlapov fakt len niekde "na stred" dokopať. Lebo asi niektorí iným myslieť nevedia.

nyusika
28. máj 2015

z vlastnej zlej skusenosti viem, ze funguje len uplnna ignoracia (momo zalezitosti tykajucich sa syna a praktiockych veci ohladom rozvodu, ci roozchodu)

priklad
pride ti sms v zneni blablabla...teba to vytoci a odpises nieco v zneni (pardon za vulgarizmy 😀 )
"ty hajzel vsivavy, neprajem si, aby si mi cokolvek pisal atd atd"

ja v tom vidim to, ze som mu jasne dala najavo nezaujem...ale chlap-psychopat-zmrd ubohy, v tom vidi to, ze
"aha, ona reaguje, stale ma o mna zaujem"....a je mu jedno, co pises, on stale vidi len to, ze REAGUJES

mircalla
28. máj 2015

@nyusika Absolutne - mne toto fungovalo zakazdym....hocijake prosby zle, vycitky zle, odpovede zle...proste jedine nereagovat., nech pise cokolvek....ak ho bude ignorovat, nebude vediet na com je....jedine, co by som riesila su veci ohladom maleho - aj to stroho a vecne

aninenka
28. máj 2015

Ľahko sa hovorí, ťažšie činí 🙂 ja dokážem ignorovať až po roku a pol...myslím úplne ignorovať a netrápiť sa výčitkami alebo inými bludmi, ktoré píše....
Uvidíš sama, ako bude reagovať na toto všetko. Môj ex začal postupom času, ako zistil že je nešťastný, zhadzovať všetku vinu na mňa, aby sa asi sám pred sebou alebo pred kým obhájil...ty si na vine, to preto nie som s tebou, kvôli tebe sa mi zhnusí vlastné dieťa....a pod...áno áno...ťažko sa to znáša Keď chcete udržať dobré vzťahy...takže aj tá ignorácia chce čas, ale treba to skúsiť a nastaviť si to tak hneď od začiatku, nepúšťať si ex do súkromia ani do ničoho, ani len do svojich myšlienok nič nič...len syn a bodka.
Inak to nejde....

mircalla
28. máj 2015

@aninenka ano, v takychto pripadoch to byva, ze este dlhe sms vymeny, obvinovacky atd....ale skusenosti mi dali za pravdu, ze je lepsie sa tomu vyhnut. je to mimoriadne tazke v niektorych momentoch odolat, to uplne chapme, ale je to jedine, co sa da urobit...

stangb
28. máj 2015

@tova ja si myslím, že človek nikdy nemá istotu ako ten vzťah dopadne. ja som si pri takýchto veciach vždy povedala, že pravda vždy vyjde najavo a každý vzťah je v podstate risk, môže ti priniesť zisk (vo forme šťastia), ale môže priniesť aj obrovské sklamanie. predpokladám, že každá poznáme svojho muža. vieme kedy to naozaj myslí vážne. kedy cítime, že ta zmena naozaj nastala a nie je to len odrb. aj keď verím, že sa nájde pár exemplárov, ktorí by si zaslúžili oskara za herecký výkon. otázka je, či človek má čo stratiť ak dá ešte šancu. a druhá vec je, koľko tých šancí je dobré dať. ja by som dala druhú šancu, ale tretej, štvrtej atď by sa nedočkal.a prípad tvojej kamarátky, nuž aj u nej je zjavné, že peniaze sú veľká motivácia, neodsudzujem, ale ja osobne keby som bola v pozícii, že po sklamaní v manželstve, nájdem muža, ktorý by mi stál za druhú pokus, čo sa manželstva týka, tak by som sa s prepáčením vysrala na dotácie od exmanžela, platil by výživné na deti a s novým mužom by som žila možno skromnejšie, ale určite šťastnejšie.

stangb
28. máj 2015

@mamesteskusit jeho to očividne ťahá k nej, možno rozum a okolie (rodičia) mu hovoria, že by sa mal vrátiť k rodine, byť zodpovedný, má syna, ženu, ale srdce a možno aj niečo iné ho ťahá k tej druhej. a tak mení rozhodnutia zo dňa na deň. myslím, že si sa rozdhola správne, nechaj ho ísť, povedz mu, že mu praješ veľa šťastia, že sa so synom môže stretávať kedy bude chcieť, ale vy dvaja ste definitívne skončili. bude to pre teba ťažké, ale čím skôr to budeš mať za sebou, tým skôr to prehrmí a prenesieš sa cez to. ešte že máme deti, ktoré nás vždy podržia a už kvôli nim je človek silnejší. veľa šťastia ti prajem.

moonlight1210
28. máj 2015

@mamesteskusit robi z teba divaka svojej divadelnej frasky o tom, ako "Jano za svoje rozhodnutia zodpovednost prebrat nechcel".

charity
28. máj 2015

@mamesteskusit Daj si pripravit darovaciu zmluvu na vacsinu bytu do Tvojho vlastnictva s tym, ze sa vylucuje zo spolocneho BSM.
Peniaze z Tvojho uctu /uspory/ vyber a drbni si ich trebars do trezoru, lebo inak, ak by v okamihu rozvodu boli dokladovatelne na ucte, mohol by z nich ziadat polovicu.
On kupou domu na svagra uz zacal nepriatelske delenie majetku ved peniaze co dava na svagrovu hypoteku su spolovice Tvoje.
Ries to rychlo, v priebehu najblizsich dni, kym ho jeho nezistna laska nepresvedci, ze bude lepsie, ked Ti byt nenecha. Uz takto nebudem vobec prekvapena ak Ti odmietne podpisat zmluvu o darovani bytu. Cakaju Ta tazke casy.

nyusika
28. máj 2015

@charity toto su super rady, snad si nieco z toho autorka vezme k srdcu. peniaze na ucte som uz aj ja spominala, ze je lepsie ich tam nemat. lebo je jedno, ci je ucet spolocny, alebo len jeju, polovica je muzova, zial.