Mám ešte dať manželovi šancu?
Zdravim vsetkych. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho manzelia 7 rokov, mama 6 rocne dieta. V januari sme sa rozisli, zacal byvat inde, vraj v tom nebola ina zena vtedy. Pocas tych 4 mesiacov si niekoho nasiel - detaily neviem. Pred dvoma tyzdnami sme sa bavili, ze to spolu este skusime, podnajom ma zaplateny do konca maja, takze buduci tyzden sa mal k nam (ku mne a synovi) vratit, tvrdil, ze ten novy vztah bez problemov ukonci, ze na 1000 percent sme my prenho dolezitejsi a ma nas rad -aj mna, nielen syna. Bohuzial, dnes rano som zistila, ze to tak nie je, este stale to neukoncil, dnes zase nespal u seba ale u nej, vraj je to tazke ukoncit, ona chudatko sa rozvadza, ma to tazke blablabla.
Neviem, co robit-dat mu este sancu ?? Vynadala som, ze 2 tyzdne je dost casu na ukoncenie partyzdnoveho vztahu(uz su to pomaly hadam aj 3 tyzdne), ze ved ona ma predsa tiez deti (dve pokial viem), takze ma nejaku radost zo zivota, ma ju co "drzat nad vodou" - podobne ako mna drzal nad vodou moj syn. A on, ze- ved prave, chudatko, este ma aj dve deti, akokeby to bola este pritaz a nie opora pre rozvadzajucu sa zenu.
Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. Mam silne sklony mu neverit (aj vcera to isiel ukoncit, po peknom vikende, ktory sme my ako rodina stravili spolu..ale stale to neukoncil). Co robit ??
@mamesteskusit Vcera to isiel ukoncit.Po peknom vikende s nami.
Pekny vikend si mala iba ty,on si isiel urobit peknu noc.
Čo robit?
Ukonč to dnes ty predsa.Či?
@mamesteskusit keby CHCEL - ukonci vztah za minutku jednym telefonatom, jednou sms, jednym - poslednym - stretnutim.
nechce
nikto nikdy nie je s niekym, lebo musi......lebo je to tak lepsie......vzdy je niekto s niekym lebo CHCE!!!
@mamesteskusit ja by som neriešila jeho, či má dostatok priestoru na ukončenie vzťahu, do kedy má zaplatený nájom a pod.Ja by som riešila seba - čo od muža takýchto kvalít očakávaš? Že pri nejakom probléme, alebo keď sa bude nudiť opäť zdupká? Opäť bude zachraňovať nejakú inú ženu? Hovorí mu niečo slovo zodpovednosť? O láske a úcte radšej nepíšem, on aj tak netuší, čo to je. Potrebuješ k sebe notorického klamára? Nebudeš mať už navždy pochybnosti, ak ho zase vezmeš k sebe? Ty chceš zachraňovať rodinu,myslel na rodinu on, keď odišiel? Myslel na rodinu,na teba, na tvoje city, na to, že toto všetko vníma váš syn, keď si dovolil vypustiť z huby (nie z úst) také niečo, že mu máš dať ešte jeden deň, aby to ukončil? To za čo ťa má? O muža takýchto "kvalít" by som už v živote nemala záujem. Je jedno, či vzťah trval osem rokov, alebo osem týždňov, rozchod je vždy ťažký. Ale v tvojom prípade naozaj nie je o čo stáť, napísali ti to tu v podstate všetky ženy, ktoré sem prispeli. Je to chudák, čo ťa nemá za nič. Je na tebe, či s ním budeš súhlasiť, alebo objavíš svoju hodnotu a povieš mu, že takých primitívov, čo by chceli prelietať od jednej baby k druhej, nájdeš za každým rohom desať, že ty máš na viac.
vdaka, vdaka, vdaka... musim sa priznat, ze ma prekvapilo, ze sa v podstate vsetky zhodnete - strucne: je klamar, neda sa mu verit, uz mal davno rozrobenu cicu ukoncit atd. Aj tak stale neviem. Mam ho este rada (no aspon dovcera to platilo, dnes rano si uz nie som ista, odkedy som ho "nacapala")... ak by odteraz sekal dobrotu, tak este by to slo, snad...ale ak by sa chcel vratit po par mesiacoch, ked mu to s novou prestane klapat - to uz by som asi nechcela, ani keby ma nas syn prosil, uz by som nedokazala s nim zit
@mamesteskusit pozri, ty si sa uz v podstate vyrovnala s tym, ze si sama. Urcite je ti tazko, no iste lahsie ako zit s klamarom nevernym. Kazdy sa moze zmenit, ale musi chciet. Preto netvrdimm ze raz mozno v dalekej buducnosti... ale teraz nie, vaz si samu seba a nauc ho vazit su rodinu. To ale nepojde ak mu len tak odpustis a otvoris naruc.
a pokial viem, tak nikdy nebol suknickar... to teraz mu preskocilo. keby mal o par rokov viac, tak poviem kriza stredneho veku. K tomu pomalemu rozchodu s novou a co napisala @katarinamarkova - dnes som mu rano povedala, ze uz ziadne stretnutia, nech jej napise SMS, alebo zavola, ze chcem stat vedla neho a pocut, co jej hovori... samozrejme odmietol to... tak som povedala, ze zavolam ja (to som bola maximalne vytocena). No zase reci, ze to nejde takto cez SMS, ze ani mne by sa to nepacilo, keby sa so mnou rozisiel cez SMS. zopakujem, ze so mnou je 10 rokov, s nou cca od februara alebo marca tohoto roka. Tiez som mala pocit, ze telefonat staci, zvlast ak by priznal celu pravdu, ze zenu (akoze mna, manzelku )vodi 2 tyzdne za nos a prave mu na to prisla... uff.. ospravedlnujem sa, pisem asi dost chaoticky az nezrozumitelne... to preto, lebo taky gulas mam momentalne v hlave, som vam vdacna, ze to dokazete citat
@mamesteskusit ozaj si nemyslim, ze to zacalo ked odisiel, ale ona bola pricina....ozaj chlap len tak neodide...
v kazdom pripade daj vediet, co nove. ja ti rozumiem, ze si mala tendenciu mu odpustit, mas za sebou len dlhodobe vztahy, mas rodinu a pre nu zijes atd....v podstate nemas s muzmi velke skusenosti...vsetko vsekto chapem, ani nepisem, ze si naivka...ale toto co predvadza je stratka moc....
kludne napis, ako sa to dalej vyvija, urcite ti tu dobre poradia. viem, ze chlapovi ak prepne, tak konec...isteze to neukonci dnes ani zajtra...na to vsadim 100 eciek
@mamesteskusit drzim prsty. Mysli hlavne na seba a syna. U tvojho muza evidentne snaga nie he. Vie jeho bokovka o tebe?
@mamesteskusit akú ti muž takýchto "kvalít" dáva záruku? Stane sa, že sa muž na služobke, na školení zabudne s kolegyňou. oľutuje to, nie je to vzťah, je to len jednorazové potknutie, on si uvedomuje, čo preň žena, deti, rodina znamená a poučí sa z toho navždy. No tvoj partner si z manželstva urobil zábavný podnik a prestupnú stanicu zároveň 😝 😝 😝 😝 nedokázala by som ho už pohladiť, maznať sa s ním, veriť mu, nikdy. Píšeš, že ho máš rada. Si si tým istá? Alebo len v sebe živíš nádej, že keď sa vráti, bude všetko ako pred tým, kým odišiel. Inak nič už nebude také ako predtým. Budeš mať pochybnosti vždy, keď sa niekde zdrží, vždy, keď zistíš, že ti nehovoril opäť pravdu, aj keď sa to bude týkať auta, alebo nákupu. Nezamieňaš si to, že ho ľúbiš s tým, že sa bojíš samoty? Že sa bojíš začínať možno po čase s iným mužom? Odpovedz si najprv na tieto otázky, skôr, ako ho vezmeš späť. Pozor! Ty sa nemusíš nikam ponáhľať! Ty mu nemusíš oznámiť, ani dnes, ani zajtra, vlastne ani nikdy, že sa môže vrátiť! Teba nemá čo zaujímať, že mu končí nájom, to je jeho problém. Že od vás odíde, bolo jeho rozhodnutím. Povedz mu, že si nie si istá, či s ním ešte chceš byť, že sklamal tvoju dôveru viac krát a bude zrejme trvať dlho, kým ju znovu získa, ak ju vôbec získa.Uvidíš, ako v jeho očiach stúpneš na cene! Ak aj je byt vás oboch a teda má právo naň aj on, ja by som ani náhodou neobnovovala manželské spolužitie, aj keby sa vrátil. Pos..l to on, a viacnásobne, nech sa snaží. A keď sa nemieni, nech ide do čerta. To píšem tebe, ako som už spomenula, u mňa by bol absolútne bez šance už potom, ako odišiel k inej žene.
@mamesteskusit ahoj vychádzam z tvojej vety : "Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. " tak mu ho daj ved je to jeho zelanie a mozno jeho skutok ovplyvni dalsich 40 rokov ktore vas cakaju bud spolu alebo oddelene, resp. dost si si vytrpela aby si jeden den este pockala a zajtra nam daj vediet a hlavne mu povedz ze mu veris a ze si s nim
@mamesteskusit chápem, že máš guláš v hlave, všetky by sme ho mali, keby sme boli na tvojom mieste. Ale ja by som na muža nikdy netlačila, aby ukončoval nejaký vzťah, to musí byť jeho rozhodnutie, nie tvoje. Ty mu dávaš v podstate podmienku, ak to okamžite ukončí,môže sa vrátiť. Tu ale nejde o to, či on ukončí vzťah okamžite, pred tebou, aby si to počula ....tu ide o to, že tvoj manžel je taký chrapúň, že má ako ženatý muž v pohode milenku a ešte si on kladie podmienky, ako a kedy s ňou ukončí vzťah, aby sa mohol láskavo vrátiť k žene. Ja by som sa už na neho nemohla ani pozrieť bez toho, aby som ho neogrcala, nehnevaj sa za tieto slová, ale musela som to tu napísať.
@mamesteskusit A fakt preco na neho tlacis, ze ty zavolas? to je pod uroven - prepac za uprimnost, toto ak ti mozem poradit toto nerob...nerob zo seba chudatko, co takmer zobre aby konal, neponizuj sa...to je totalne zbytocne...Ved ukaz mu, ze mas daku cenu....uz si bola bez neho par mesiacov...
obavam sa, ze ma v sebe istotu, to nie je dobre
@tomaas kludne nech mu da ten den, aj tak to neukonci, tym som si naprosto ista...
..
@mamesteskusit vieš...ja som zažila čosi podobné, viem sa do toho vžiť...musíš sa spýtať sama seba hlavne... aj ak sa s dotyčnou rozíde.... Som schopná mu veriť?Som schopná ho ešte milovať keď ma takto sklamal? Som schopná s ním mať sex, keď mal sex s inou ženou? Som schopná mu robiť oporu a stabilitu, keď on ma zradil? Niektoré vzťahy neverou prejdu, a posilní ich to, ale podľa mňa je to percento skôr nižšie....ty máš na výber, čo urobíš so svojím životom. A kľudne mu to na rovinu a hrdo povedz - Má možnosť sa vrátiť, ak sa okamžite s dotyčnou rozíde. Druhá možnosť je, že budeš s ním a budeš mu tolerovať milenku, príp.zahmlievanie a klamstvo. A tretia že sa naštveš a ukončíš to. Je na tebe ako sa rozhodneš, si slobodná žena, matka, máš na to silu a vôľu. Darmo, my ženy zvládneme toho toľko, že by jeden neveril... Nikdy by si sa nemala dať takto ponižovať alebo psychicky vydierať. STanov si podmienky, si v práve. Tiež ak sa vráti stanov si podmienky aby si sa uistila že mu môžeš dôverovať....
no, keby mu na vás záležalo, tak to s tou druhou ukončí hneď a nie sa vyhovára ako malý chlapec....nemyslíš? ...v tomto prípade musí ísť to, že ho máš ešte rada, bokom ... nechcem ti tu vypisovať, čo by som urobila ja ... aj keď máš teraz v hlave guláš, sústreď sa a ešte raz si s ním o tom jeho návrate podebatuj ...
PS: teba, ako ešte stále jeho manželku, by vôbec, ale fakt vôbec nemuselo zaujímať, že sa práve tá ženská rozvádza atď. ...samozrejme, ak to nie je náhodou kvôli tvojmu mužovi a možno preto sa on zdráha ten "ich vzťah" len tak ukončiť ...napr. telefonicky ... a keď už tak hrá na tvoje city, tak mu láskavo vysvetli, že ty by si určite nechcela osobný rozhovor a bolo by ti to šuma-fuk, keby sa s tebou rozišiel tvoj trojtýždňový "priateľ" (či čo kto bol vlastne pre ňu tvoj muž - milenec?) ... a ako dôvod by uviedol, že sa vracia späť k rodine ...
@tomaas inak pride mi celkom zvlastna nahoda, ze aj ty aj
@mamesteskusit ste z BA a registrovani v maji...
@tomaas nežartuj, jeden deň ovplyvní ďalších štyridsať rokov.....mal od januára dostatok času rozmýšľať, čo preň rodina znamená a prísť za ženou s kyticou a ospravedlnením, že je trubiroh a až teraz si uvedomuje, čo pre neho znamená a nie doliezať za ňou, že by to mohli skúsiť a pri tom spávať s inou a ešte to ospravedlňovať tým, že sa ona chúďatko rozvádza 😝 😝 😝 😝 . To by si ho kľudne mohli aj po pár týždňoch požičiavať, nie? To ako kde sme? Končí mu nájom, tak prilezie k manželke a aby si zabezpečil aj sexuálne vyžitie, tak ju bude balamutiť tým, ako to spolu môžu skúsiť....ale aby nevyšiel z cviku, tak stále má vzťah aj s tou druhou..... 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@tomaas to je jej vec, či to ukončí, alebo nie, nikto jej tu dýku za chrbátom nedrží, je to jej život, repríza neexistuje, ak si ho dodžube s jedným primitívom, je to jej zásluha, nikoho iného. Veľmi často sa však za slovami milujem ho skrýva zvyk a strach zo samoty, z nadviazania nového vzťahu, strach, či to finančne utiahnem.....Človeka, ktorého milujem, si musím vážiť, neviem, ako by som si vážila takéto niečo, ako to spomína 😝 😝 😝 😝 😝 Najmä by sme mali podporovať zdravé vzťahy v rodine a zdravé sebavedomie slovenských žien, aby z nich muži sústavne ešte aj v 21.storočí nerobili vedome a systematicky chudery a handry, ktoré prosia o to, aby sa k nim vrátil ich vlastný muž, ktorý nie je schopný ukončiť spávanie s inou.....
Je to hajzel. Este bude rozdelovat ktora z vas bude na tom horsie ked si tu druhu vybere.
@tomaas to, že je otec mu nikto nikdy nezoberie. Stále môže byť úžasným otcom. A práve kvôli synovi by som ho poslala kade ľahšie. Pretože to nie je niekoľkomesačné batoľa, ale chlapec, čo vníma, že otec od nich odišiel, že mamu klamal, že sa mama trápila a možno raz bude nešťastný vo svojom vzťahu, lebo si toto správanie sa k žene zoberie ako model.
moje slova @timea 🙂. To som mu presne povedala dnes - ze som mala rano chut ho oplut a ogrcat zato, ako mi klamal, ze cez vikend sa tulil ku mne a v nedelu vecer ide k nej (isiel to varj uz vcera ukoncit, ale nevyslo, ze to nedokazal, lebo je to take tazkeeee). A asi sa spoznali fakt az mesiac po tom, co od nas odisiel. Na nejakom detskom ihrisku ci co, bol tam aj moj syn a jej deti. Stretli sa tam 2-3 krat, a uz ho aj pozvala na navstevu. Zvlastne podla mna, ja by som cudzieho chlapa nepozyvala domov po tom, co som ho 2x videla. Uz som myslim spominala, ze ona sa rozvadza, tak asi zufala rozvadzajuca sa, skusa vsetko, co sa da, mozno chce ukazat byvalemu, aka je ziadana. Ak mam byt spravodliva, tak aj voci nej sa chova moj manzel zle, tiez ju klamal, teda nepovedal, pravdu, ako sa veci s jeho rodinou vyvijaju, ze sa chceme vratit k sebe a zacat znova. Len jej povedal, ze sme boli tam a tam cez vikend, mozno, ze chodime spolu na obedy a cakal, ze sa sama dovtipi. Ale ak sa ona dovtipit nechce, tak sa nedovtipi- to ale mojmu muzovi unika, ze vraj neni blba a musi vidiet, ze sa nieco deje, ked sa so mnou stretava.

podla mna urcite odisiel od vas kvoli tejto zene, a dva tyzdne su predlha doba na ukoncenie vztahu. Keby chcel stačila by mu jedna hodina aj s vysvetlením. Podla mna aj jej tara hluposti, ze chodi k vam len preto , ze chce vidiet dieta a ty si harpia co mu robi prieky. Tu mam hned vedla susedu, má 3 rocné dieta. pred tyzdnom ju opustil muz kvoli inej zene s dietatom. Som zvedava, kedy sa priplazi naspat. Lebo len tak sa niekym aj to tajomne stretavat je ine ako s niekym zit. Vacsinou zisti, ze to nieje take super ako sa zdalo, a prva zena bola vlastne ovela lepsia.