icon

Mám ešte dať manželovi šancu?

mamesteskusit
25. máj 2015

Zdravim vsetkych. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho manzelia 7 rokov, mama 6 rocne dieta. V januari sme sa rozisli, zacal byvat inde, vraj v tom nebola ina zena vtedy. Pocas tych 4 mesiacov si niekoho nasiel - detaily neviem. Pred dvoma tyzdnami sme sa bavili, ze to spolu este skusime, podnajom ma zaplateny do konca maja, takze buduci tyzden sa mal k nam (ku mne a synovi) vratit, tvrdil, ze ten novy vztah bez problemov ukonci, ze na 1000 percent sme my prenho dolezitejsi a ma nas rad -aj mna, nielen syna. Bohuzial, dnes rano som zistila, ze to tak nie je, este stale to neukoncil, dnes zase nespal u seba ale u nej, vraj je to tazke ukoncit, ona chudatko sa rozvadza, ma to tazke blablabla.
Neviem, co robit-dat mu este sancu ?? Vynadala som, ze 2 tyzdne je dost casu na ukoncenie partyzdnoveho vztahu(uz su to pomaly hadam aj 3 tyzdne), ze ved ona ma predsa tiez deti (dve pokial viem), takze ma nejaku radost zo zivota, ma ju co "drzat nad vodou" - podobne ako mna drzal nad vodou moj syn. A on, ze- ved prave, chudatko, este ma aj dve deti, akokeby to bola este pritaz a nie opora pre rozvadzajucu sa zenu.
Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. Mam silne sklony mu neverit (aj vcera to isiel ukoncit, po peknom vikende, ktory sme my ako rodina stravili spolu..ale stale to neukoncil). Co robit ??

mircalla
25. máj 2015

@mamesteskusit Pozri - podla mna ty mu tie sance budes davat...bez ohladu na to, co ti kto radi....mozes to pocut aj 100 krat, myslim, ze mu ich das este vela....moj nazor
Nemyslim, ze to myslis vazne s tou poslednou sancou...predpokladam, ze tych poslednych uz par bolo

wanda123
25. máj 2015

bud rada, ze ho mas z krku, ze sa vystahoval a neberie ti syna. urcite by som ho k sebe nestahovala opat.

lenka_21
25. máj 2015

@mamesteskusit podla mna si tu odpovede co si chcela nasla a teraz je na tebe ako to vyriesis... To, ze mu chces dat sancu po tych rokoch aj chapem, lenze na to, aby ta sanca bola musia byt aj podmienky...
Este raz neviem preco vlastne byvate oddelene a preto je tazke akokolvek radit co by bolo dobre... Druhe sance sa davaju vtedy ak obidvaja chcu a hlavne su ochotni nieco zmenit... To tu nikde nepises, co chcete vo vztahu menit, ako chcete zmenit to, aby ste sa do takehoto stavu opat nedostali a pod. Proste len chcete nieco vybudovat na zakladoch, ktore uz teraz na zaciatku nie su dobre ...on ma vztah, nevie ho ukoncit, ciastocne ta klame, slubuje ti nieco a ty nieco ocakavas a vlastne ani sama nevies co chces.... a aj chapem, ze po tych rokoch musis byt zmatena, ved 10 rokov je 10 rokov...

Som za druhe sance, ale aj z okolia viem, ze druhe sance su velmi tazke a je malo parov, kt.ich nakoniec zvladnu... Netvrdim, ze to bude aj Vas pripad, lenze u Vas na tu druhu sancu zatial ani nevidim predpoklady. Ved ked ste sa na tom dohodli, ze ano ma zaujem tak nevidim dovod na to (ak je ten druhy vztah, len taky ako ho opisujes ty), aby to zabalil, prisiel k tebe a povedal...podme na to a zacnime od zaciatku, som tu a chcem o to bojovat... Na taketo nieco sa ultimata, podmienky a dohody nedavaju...toto ludia musia chciet sami od seba....

mircalla
25. máj 2015

@lenka_21 suhlasim a zaroven mierne zacinam mat pocit, ze ta druha sanca bola viac iniciovana zakladatelkou temy ako jej manzelom

mamesteskusit
autor
25. máj 2015

@wanda123 no neberie mi maleho,ale.. ta druha ma deti, mladsie je o nieco starsie ako moj maly a akoze sa kamaratia. Aj sa na nu obcas pyta, naposledy vcera cestou z vyletu, na zlomok sekundy som sa prestala divat na cestu, nastastie sa nic nestalo (ja som soferovala). mesiac dozadu som si to aj odplakala, hrozne myslienky, ze moj maly bude chcet byt s tou kamaratkou a tym padom viac s otcom ako s mamou, blablabla...ale z toho som sa uz dostala, to bol jeden-dva krizove vecery, ked som bola sama.

zitaje
25. máj 2015

@mamesteskusit A preco sa vlastne tvoj manzel odstahoval? Ty ho stale milujes? Dokazes mu doverovat? Veris, ze sa s nou naozaj rozide?

@mircalla sama pisala, ze to bol jej napad.

alaguema
25. máj 2015

@mamesteskusit vidím minimálne dve dôležité otázky: Prečo odišiel a prečo sa chce vrátiť. Tam by som začala. Ak vám na udržaní manželstva záleží, riešte spolu tieto dve otázky.

zitaje
25. máj 2015

@mamesteskusit toto neries, nesnaz sa vyrovnat tej druhej, mama je mama, pestuj vas vztah, neries synov vztah s nou. Ono to moze byt vselijeake, aj dobre, aj super, aj zle, ale ty mas svoju poziciu pevne danu...

mircalla
25. máj 2015

@zitaje ano - postupne....
@mamestekusit tvoj manzel jednoznacne nevie co chce.....zbytocne ho do niecoho tlacis, lebo ozaj som nadobudla dojem, ze to navratenie povodneho stavu (pre mna nepochopitelne) chces ty ovela viac ako on...on len tak manevruje, ako mu to vyhovuje....nevie sam podla mna, co robit.

libka1
25. máj 2015

@mamesteskusit neber to ako negativne reakcie, vies vacsinou sa zenske pri pomysleni na chlapa co to hra na 2 strany rozohnia a potom tie reakcie aj tak vyzeraju 😉
neries tu druhu, skus poriesit seba, myslim ze ti chyba sebavedomie, toto spravanie tvojho muza ti ho este viac ubera, uz len preto by som ho poslala prec, taha ta dole...

mihula
25. máj 2015

@timea7
@timea7 ma este tretiu moznost.Žit v trojke a vsetci budu spokojní az kym nepomru 😀

mamesteskusit
autor
25. máj 2015

@mircalla @lenka_21 ano, druha sanca bola iniciovana mnou.

Rozchod-odchod a dovody- nic specialne. Problemy zacali po narodeni maleho, bola som na nervy, unavena, pamatam si to tak, ze som 6 mesiacov nespala (aj ked tak doslova to urcite nebolo, to uz by asi bolo po mne). Potom to bolo chvilu dobre, potom zase horsie, intenzivne sme to zacali riesit az minuly rok (zase moja iniciativa, ako inak). zlepsilo sa to, dokonca som dostala pochvalu za snahu ale nestacilo mu to.. s cim v podstate suhlasim, ze to nebolo uplne ono, ale z mojho pohladu sa situacia ukludnila, len este akokeby chybalo nahodit iskru do nasho vztahu. Z mojho pohladu ale nebol dovod na odchod, ale na dalsie popracovanie na zlepseni...akoze dost ma prekvapil, ked povedal, ze odchadza, povedal, ze napriek vsetkym pozitivnym zmenam z mojej strany mu stale nieco chyba, ta iskra, prejavy zalubenosti, take nieco (teda ak som ho vtedy spravne pochopila).

zitaje
25. máj 2015

@mamesteskusit mne to vychadza, ze manzel bol nespokojny, ze si sa mu zrazu malo venovala. Pri tom, ze si pol roka nespala, si mu mala byt predsa nadalej dokonalou milenkou a manzelkou a este prinasat do vztahu iskru, zjavne si zlyhala, vsetko je to tvoja vina 😅

timea7
25. máj 2015

@mihula inak už som tu podobnú tému tento rok našla, mňa tu už asi nič neprekvapí..... 😉 Vlastne prekvapí, ženy bez sebaúcty, ktoré si nevážia samé seba a pre chlapa sú schopné urobiť čokolvek. Viem, že je život osamelej matky ťažký, ale žiť denne s pocitom, že partner je so mnou len preto, lebo mu to inde nevyšlo a možno čaká na najbližšiu príležitosť, ako zase odísť, že ma nemá rád, je asi horší. Pre mňa určite.

mircalla
25. máj 2015

@mamesteskusit no a toto ti ozaj ale ozaj nestaci? to, ze toto bolo cele iniciovane tebou si mohla napisat rovno v uvodonom prispevk - pretoze on ti diktuje ako mas na sebe popracovat, a on nerobi pre nikoho nic....ako si ta ma vazit? ako si mozes vazit sama seba? ak v tom budes pokracovat, tak ista cesta do pekla

mircalla
25. máj 2015

@timea7 myslim, ze viem, ktoru myslis....🙂 ako zatocit s manzelovou milenkou sa volala

timea7
25. máj 2015

@mamesteskusit pre mňa to tiež nebol dôvod na rozchod, ale podnet na ďalšie budovanie a upevňovanie vzťahu. Zdupkať je veľmi jednoduché a riešiť to inou náručou ešte jednoduchšie.

moonlight1210
25. máj 2015

@mamesteskusit davat este jednu sancu, ze teda ked nie vcera, tak dnes vecer sa s nou definitivne rozide, je hlupost.
ocividne to neurobi, lebo je aktualne zalaskovany. ty to vies.
ani statie vedla neho, ked bude odriekat do mobilu zbohom, ti nepomoze. ani keby si si toto vynutila.
a ty to velmi dobre vies.
ty vies, ze za chrbtom jej potajme bude hned obratom ruky volat, ze nemal inu moznost, lebo on je tak citilivy muz a nechcel ti ublizit a ohlad na syna a ... bla-bla-bla.

bud realistka, nie naivistka.
bud mu das este dalsie dva-tri mesiace (a risknes, ze si mozno nakoniec aj tak vyberie ju), alebo si sadnes a zacnes sama so sebou rozoberat, ale mas moznosti.
preberies si svoje sance, nie jeho.

ale ked das deadline dnes vecer, zas len budes sklamana.
nic sa nevyriesi.
tak ako den predtým.
ty to vies.
tak naco to robis?
lebo dufas, ze sa stane zazrak? a ze pokial tuto sancu nedas, tak mozno si sa sama pripravila o jeho navrat? lebo stacilo tak malicko a ty si zavahala pred cielovoou paskou? ze stacilo este kustik trpezlivosti a bol by tvoj? a takto si si stastie s nim odohnala spred dveri, lebo uz si sancu nedala?
alebo sama chces odsunut svoje definitivne rozhodnutie?

keby on navrat myslel vazne (tych jeho poetických 1000 percent), nemusis davat sance. chapes?
pride sam, bez reci. bez potreby este sa (aspson raz) ozvat milenke.

timea7
25. máj 2015

@mircalla no neviem presne, či to bola tá, asi nie, ale išlo tam o rozvedenú ženu, ktorá mala známosť so ženatým mužom, ten bol u nej cez týždeň, na víkendy chodil k manželke a ona sa sťažovala, ako jej finančne nepomáha a presviedčala všetkých naokolo, ako to jeho manželke nevadí, že je rada, že má od neho pokoj 😝 😝 😝 😝

timea7
25. máj 2015

@moonlight1210 zhrnula si perfektne všetko, čo sme tu na piatich stranách slabikovali do jedného príspevku!!!

libka1
25. máj 2015

@mamesteskusit chaby dovod na odchod to co si popisala, miesto toho aby ta podrzal zlyhal na plnej ciare a hodi sa mi to k nemu aj z tvojich ostatnych prispevkov. pri prvom probleme zuteka... mam obavu ze aj v buducnosti, uz len preto by som s nim velmi dalsiu buducnost neriesila... raz preboli a bude pokoj, takto sa to moze v patrocniciach ak nie castejsie opakovat 😝

stela310
25. máj 2015

@mamesteskusit zeny preboha to nemate uz ani stipku hrdosti a sebaucty k sebe samym??? V ziadnom pripade sanca na navrat,zbalit mu veci vratane smradlavych ponoziek a trenirok,a urobit za tym hrubu ciaru a nech pali odkial prisiel 😀

mircalla
25. máj 2015

@moonlight1210 jednoducho skvele napisane....

mamesteskusit
autor
25. máj 2015

@timea7 k tomu, ze "žiť denne s pocitom, že partner je so mnou len preto, lebo mu to inde nevyšlo" 16:04.

nie, nevzala by som ho nazad, keby sa chcel vratit povedzme o polroka, lebo mu to s novou nevyjde. To urcite nie, ani keby to maly velmi chcel (toto som tusim uz pisala, ale nevadi).

Aj byvaly lamentoval, po nejakom case od rozchodu, ze ako sa stale nevyrovnal s rozchodom a ako ho mrzi, ze sa zle choval(tiez dostal druhu sancu ale nevyuzil ju), a ze ako som na tom psychicky ja... tak som povedala, ze ja som ok, a ze mu prajem tiez vsetko dobre a rychlo som ukoncila hovor. Ani som ho nepustila k tomu, aby nebodaj navrhol skusit to znovu, nezaujem z mojej strany. Tolko z minulosti.

S manzelom tak isto - aj ked mame dieta. Toto by bola posledna sanca, bud teraz alebo uz nikdy, potom uz len rozvod a definitivny koniec, raz a navzdy.

timea7
25. máj 2015

@mamesteskusit myslím, že je zbytočné ti niečo písať, keď si presvedčená, že ti tým, čo robí dokazuje, že ťa má rád, že o teba stojí, tak mu kľudne šancu daj, jednu, dve, desať, je to tvoj život, nás tu nemusíš o ničom presviedčať. Len tak na okraj, skutočne to nie je pre teba ponižujúce zobrať ho späť, keď vieš, že minulú noc spal s inou?

mamesteskusit
autor
25. máj 2015

@moonlight1210 k prispevku 16:11.
chapem logiku tvojej rady, dat mu 2-3 mesiace, ale pre mna, pri mojej povahe to nema sancu na uspech.

Lebo ja sa nebudem k nemu tulit, ani ho presviedcat ako ho lubim a ze ho urcite lubim viac ako ta, u ktorej bol vcera. Ani pisat mu pekne smsky, a ze mi chyba, a ze sa nanho tesim vecer.. pri predstave, ze ona mu pise podobne veci...To by som nedokazala, takto v podstate superit s inou zenou. A ona by k nemu bola mila, tuliva, koketna atd. takze je jasne, ze by skoncil u nej, po tych 2-3 mesiacoch.

cize ja dokazem pracovat na nasom vztahu len ak tam nikdo treti nebude.

mircalla
25. máj 2015

@mamesteskusit Nepochopila si jej prispevok...skoda....tu nebolo o supereni ani slovo....mala by si to na cas uplne utat....

orchidea123
25. máj 2015

Mne to tak pripada ze by chcel tiahnut na dve strany 😢 a bude s tou kde nebude problem keby chcel uz davno sa s tou druhou rozide keby chcel 😀 keby mu na Vas zalezalo ale vratis sa k nemu bude par hodin meskat a ty budes mat nervy ze je s tou druhou chces byt v strese? Ja by som sa k nemu nevratila ak chces uzi si s nim ale nevracaj sa urcite caka na teba muz ktory si ta bude vazit.........

timea7
25. máj 2015

@mamesteskusit ako budeš vedieť, že tam nikto tretí nebude? On bude len opatrnejší. Tomu, že odišiel od teba a nemal vtedy inú, veríš zrejme len ty sama.....

mihula
25. máj 2015

@mamesteskusit neveris sama tomu co si teraz napisala.
a vlastne co tu riesime cely den,ked ty si vdacna,ze vikend stravil s tebou a noc s nou?Mas v tom jasno,tak uz len navarit dobre jedlo hodit sa do negliže a obsluhovat panka.
A este niečo.Čim skor sa zmieris s tym,ze nebudes jedina,tym lepsie pre teba