Mám ešte dať manželovi šancu?
Zdravim vsetkych. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho manzelia 7 rokov, mama 6 rocne dieta. V januari sme sa rozisli, zacal byvat inde, vraj v tom nebola ina zena vtedy. Pocas tych 4 mesiacov si niekoho nasiel - detaily neviem. Pred dvoma tyzdnami sme sa bavili, ze to spolu este skusime, podnajom ma zaplateny do konca maja, takze buduci tyzden sa mal k nam (ku mne a synovi) vratit, tvrdil, ze ten novy vztah bez problemov ukonci, ze na 1000 percent sme my prenho dolezitejsi a ma nas rad -aj mna, nielen syna. Bohuzial, dnes rano som zistila, ze to tak nie je, este stale to neukoncil, dnes zase nespal u seba ale u nej, vraj je to tazke ukoncit, ona chudatko sa rozvadza, ma to tazke blablabla.
Neviem, co robit-dat mu este sancu ?? Vynadala som, ze 2 tyzdne je dost casu na ukoncenie partyzdnoveho vztahu(uz su to pomaly hadam aj 3 tyzdne), ze ved ona ma predsa tiez deti (dve pokial viem), takze ma nejaku radost zo zivota, ma ju co "drzat nad vodou" - podobne ako mna drzal nad vodou moj syn. A on, ze- ved prave, chudatko, este ma aj dve deti, akokeby to bola este pritaz a nie opora pre rozvadzajucu sa zenu.
Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. Mam silne sklony mu neverit (aj vcera to isiel ukoncit, po peknom vikende, ktory sme my ako rodina stravili spolu..ale stale to neukoncil). Co robit ??
@radka279 sak ja si uz srandu robim...vsak ta zena je total naivna /ked nechcem pouzit daco stavnatejsie 🙄 🙄
Ona tu da info ze kupil milenke dom ako by sa nechumelilo, maly detail...pricom to v reali znamena, ze on planoval ju komplet osr... z penazi, zo zivota, planoval zivot s inou zenou, s jej detmi, sak dom sa nekupuje neuvazene jak hot dog v stanku 🙄 🙄
vsetky kecy okolo toho su len na osalenie i tak sprostej naivnej... "ale vsak ho nebudem nazyvat hajzel" 🙄 🙄 🙄
@nyusika no zalezi na tom ako si to osetril...ak dokaze ze ten dom kupil trebars z penazi ako dar od svojich rodicov, alebo z penazi preukazatelne dosiahnutych pred uzavretim manzelstva, tak ten dom nebude spadat do BSM, takito hajzlici si to vedia osetrit a pan manzel bude asi z tych movitejsich ked na pockanie vie kupit dom.. 😒
Ja fakt neverim, ze sa najde zena, ktora by sa k takemu HAJ... chcela vratit...ved ju klame na na vsetkych frontoch 😠 ... on je citovo k nej pasivny, kupi dom pre spolocny zivot s milenkou, okradne ju... a preco vlastne sa chce k nej vratit? zeby milenka to chcela s nim ukoncit a vracia sa k nej manzel a rozvod nebude? 😅
a nielen ze okradnut ju ale aj ich SPOLOCNEHO SYNA...a kupuje dom pre zenu ktoru POZNA 3 MESIACE 😨
@jolinka @timea7 @radka279 o dome som vedela, chcel ho kupit uz v januari (ze nemoze byt donekonecna v podnajmoch), ale vtedy sa nejako nedohodli s predavajucim.. ale nakoniec sa dohodli a v aprili ho kupil, neoficialne, dom aj hypo je oficialne na svagra, jasne, ze splacat bude moj manzel, nie svagor 🙂 . Ten dom ma stve, ale z inych dovodov, nie kvoli tomu, ze to bolo zo "spolocnych uspor", aj ked ja nepatrim medzi ludi, ktory tvrdia, ze peniaze nie su dolezite - su. Nie najdolezitejsie v zivote, ale dolezite su. Okrem toho dokazem ich zarobit. A samozrejme ocakavam, ze ak to s manzelom este skusime, tak nepojdu vsetky jeho zarobene peniaze do domu a ja budem platit komplet naklady na byt a chod domacnosti zo svojho platu, co som mu uz aj povedala, pred tymi dvoma tyzdnami (aj ked nebol by to pre mna problem v tom zmysle, ze by som to neutiahla). Byvat tam momentalne nebude nikto, ani sa tam zatial slusne byvat neda, ta jeho nadalej ostane u svojich rodicov (dufam 🙂).
@mamesteskusit a kde sa nachadza momentalne tvoj manzel? spava doma?
@mamesteskusit dom je oficiálne na švagra....a platiť ho bude on....nie je náhodou na švagra preto, aby nespadal do BSM? Neviem, nevyznám sa v tom, ale máme v rodine nejakých právnikov a tak viem, že ak chce muž ženu ošklbať, tak sa mu to podarí a bude to OK aj po právnej stránke. 😝 Sorry, ale ty ho budeš obhajovať, aj keby si ho našla na nej, budeš nám tu písať, že ju iba prikrýva, aby jej nebolo zima....
@radka279 inak nedávno bol taký prípad v Súdnej sieni, manžel zarábajúci vysoko nadpriemerne, luxusná vila, v nej nasáčkovaná milenka, manželka v byte, do ktorého ju chytil otĺkať, aby ju vyštval a aj sa mu to podarilo. Kým ich rozviedli, podarilo sa mu predať myslím, že nejaké pozemky, tú vilu, bola som prekvapená verdiktom súdu, ale zrejme platí, že pravdu má ten, kto má peniaze....
no to musi byt teda velmi divna, radsej nenapisem jednoducha rodina, ked sa svagor obetuje natolko, ze si vybavi hypoteku kvôli svojmu bratovi.
@mircalla no spal doma posledne 2 dni.
@timea7 v januari spomenul dom prvykrat, ja som vtedy sa spytala, ze ci sa chce uz rozviest alebo co, ze ved predsa nezoberiem na seba uver (viem, ze hotovost nemal a nema, taku sumu nie), bez mojho suhlasu by mu to banka tazko dala. A aj odvtedy viem, ze to planuje dat na svagra.
Inak ucet nemame spolocny, chvalabohu, s tym vraj zvyknu byt problem a velke. Aj co sa tyka majetku, pri pripadnom rozvode sme planovali delit v podstate len byt a zahradku (oboje v BSM), uspory by si kazdy nechal svoje (co by bolo urcite vyhodne pre mna, ja mam nasporene viac). Takisto byt by nebol napoly, kedze ja som don dala viac penazi. A myslim, ze by to dodrzal, tym som si ista na 100%, inak by mal peklo - zo strany rodicov, mna, znamych.. vlastne dokonca tvrdil, ze byt mi necha (klasika u previnilcov, co opustaju zenu a deti), ale to si nie som ista, ci by naozaj urobil
@nyusika k poslednemu prispevku 13:46. No oni su sudrzna rodina, ale nie bezhlavo, povedali mu, co si o nom myslia, hlavne svokra, tej ten dom asi lezi v zaludku viac ako mne, aj svagor si od nej vypocul, ze naco manzelovi pomaha. Ale tak oni, bratia, drzia spolu, naopak aj moj manzel by prenho urcite urobil to iste, keby bolo treba. Na svagra som bola chvilu aj vytocena, ale tak on za to nemoze a manzel sa tvaril, ze je definitivny koniec manzelstva.
@mamesteskusit prepac, ale po tomto mi priodes jednoducha uz aj ty...je uplne jedno, ze nemate spolocny ucet, ked da tvojmu vychcalkovi niekdo "rozumy", vezme ti polovicu uspor...lebo aj ked nemate spolocny ucte, aj tak su vase financie spolocne
@mamesteskusit no ja by som si pri tvojom manželovi nebola istá ničím a nie tým, že by on niečo dodržal. V posledných dňoch toho, čo dodržal veľa nebolo....píšeš, že to plánuje dať na švagra, takže? Na koho je písaný byt dnes? Inak nedokážem si predstaviť, že by som napísala dom, ktorý budem ja splácať na švagra a to máme nadštandartné vzťahy, je to milý, inteligentný, vzdelaný človek, ale nikdy by som to neurobila. Dokonca ani na brata a to máme tiež úžasné vzťahy, chodíme spolu na dovolenky. Ja by som si na tvojom mieste všetko overila, lebo nie som sama, ktorá tu má pocit, že ťa parádne vodí za nos.
a tak si to panko potom financne spocital a vyslo mu, ze pohodlnejsie mu bude predsa len u manzelky... aspon ja mam taky dojem, ze pisateľka slusne zaraba a lepsie ako jej manzel a to je asi pre neho najvacsi tahak spat k manzelke.
@mamesteskusit no svagor musi byt hodne odvazny, ked na seba berie hypoteku, ked to tvoj muz nebude splacat, bude musiet on. Alebo presne mozno v to dufa, a ze potom si privlastni dom, ktory je vlastne aj napisany na neho 🙄
v kazdom pripade ehm "netradicne" riesenie 🙄 😕 😕
@jolinka odvazny nie je svagor, svagor ma dom, ktory mu splaca niekto iny,...a ked splacat prestane, tak ho preda, prenajme....podla mna je toto len nejaky budto vymysleny príspevok, alebo je autorka tak blba, ze uveri vsetkemu. lebo ja fakt neverim, ze moze byt niekto tak sprosty, ze si vybavi hypoteku a kupi dom pre brata, aby mal kde trtosit svoju milenku 🙂
@mamesteskusit ja ti držím silno prsty, nech sa zachráni to čo sa zachrániť dá... verím, že každá "hrdinka" ktorá ti tu radí sa na to vykašľať by sa tak isto chytala slamiek, ak by bola na tom ako ty a verila by, že jej to vráti jej život... Buď statočná aj naďalej 🤐
@mamesteskusit a este to ti chcem povedat...kludne najde banku ktora mu da uver aj bez tvojho podpisu a ty na zaklade BSM budes automaticky spolurucitel, pri spotrebnych uveroch je to uplne bezne...kolke zeny tu vypisuju, ze ich manzel pobral kade tade pozicky, aj v bankach bez ich vedomia a oni to potom musia splacat zanho aj po rozvode, lebo dlhy vznikli pocas trvania manzelstva. Banka ci iny veritel sa na nich obrati ako na spolurucitela a ze ona nevedela o dlhu ani z penazi nic nemala ich nezaujima ☹ ☹ ☹
na take veci pozor.
@nyusika ja si už tiež začínam myslieť, že je to vymyslené, vlastne mám ten pocit už dlhšie, veľa tém tu už bolo, vonku prší, treba voľačo šmariť do pľacu, nech reč nestojí 😀 a ja trúba sa chytám 😀 naozaj si neviem predstaviť ženu, ktorá by toto manželíkovi hltala a ešte aj rozmýšlala o spoločnej budúcnosti 😝 😝 😝 😝 😝
@bebe87 žiješ asi v rozprávkach, niektoré ženy, ktoré tu prispievajú majú hlavu aj na to, aby ňou rozmýšlali, nie len na to, aby im nepršalo do krku...žiť sama s dieťaťom som si už zopár rokov odskúšala a vôbec sa necítim byť za to hrdinkou, ale vážim si sama seba. Radíš jej byť statočnou, v čom spomína jej statočnosť, mola by si to objasniť? Že umožňuje manželíkovi spávať s inou? Čiste náhodou tiež zadanou? Že keď mu chudáčikovi končí nájom, tak ho zoberie späť? Primitíva bez štipky úcty k žene, bez sebareflexie? Také statočné nešťastné ženy tu zakladajú stále dookola smutné témy ....Ty veríš, že jej to vráti je život? Myslíš, že návrat muža jej vráti stratenú dôveru? Že sa do nej zajtra bezhlavo zamiluje, keď si včera kládol podmienku, aby mu dala ešte jeden deň na rozchod s ňou?!
@mamesteskusit a este taky detail, ak by nedajboze svagor zomrel, stava sa hocico, nieze mu to prajem, tak dom ked je na nom, automaticky je predmetom dedicstva jeho deti ..dokonca aj keby to jeho rodina dosplacala, vy uz o peniaze, ktore ste zatial zaplatili na uvere, pridete. samozrejme aj o dom 😒

@jolinka ja by som to brala ako KRADEŽ 😠 a okamzite by som podnikla kroky...min. rozdelenie účtov, okamžité vyplatenie polovice penazi na moj úcet - inak právnik...moja známa dopadla pred rozvodom tak, ze nasla vybieleny úcet - sak spatna investicia...a peniaze uz nevidela...deti mu boli z nicoho nic cudzie, bolo mu jedno ci z nich budu bezdomovci alebo sa budu tlacit v nejakej garsonke...