icon

Mám ho opustiť?

sealaris
19. okt 2015

Baby..potrebovala by som radu..alebo skor rady;)) nevien ako nam dalej pokracovat s partnerom a otcom mojich deti...medzi nami je to uz take zlozite..ze neviem co bude lepsie...viac krat som sa s nim uz rozisla...boli to skor,take malichernosti...ze ziadny vazny dovod som ani tak na to nemala..to si uvedomujem neskor...teda..v tej chvili som taka nahnevana ze neviem co skor a jedine co ma napadne je rozchod...nebyvame spolu..mozno keby spolu byvame tak to najskor cele poriesime,ale takto sa urazim a idem prec...neviem..vadi mi ze je taky nezodpovedny a aj ma klame...v jeho minulosti si narobil dlhy,a teraz to nema este doriesene..takze..teraz sa dozviem ze dlzi nejake peniaze aj inym ako som si myslela...a navyse mi vadi,ze ked je doma,a my doma tak si ide do krcmy...neviem...chceli sme skusit spolocne byvanie,zacali sme to pomaly riesit ist niekam na byt...ale mam pocit ze sa mu do toho nechce...ked sa ho spytam povie ze chce ist s nami byvat,ale tak...neviem vobec co si mam o tom myslet..ja chcem ist strasne rada kdesi byvat...sa osamostatnit...nebyt stale niekomu na krku...tak vobec neviem...mojej rodine sa moj partner moc nelubi...tak to tiez ma serie...ale tak..zas...nie som ako ony a niektore veci mi neprekazaju tak ako im...oni uz teraz by som povedala vyhladavaju tie chyby na nom...teda..uz si vsimaju vsetko co spravi...neviem uz ani ci ho lubim...ked som s nim neni tak mi chyba a je mi do placu z toho vsetkeho...citim sa tak sama..ale na druhej strane ked som s nim tak..je to take zvlastne..hlavne teraz ked sme spolu fakt malo...chodi na tyzdnovky prec tak..mozno sme spolu....max.3 hodiny za cely vikend..neviem ci ho mam na dobro nechat...alebo..ostat s nim a skusit to v spolocnej domácnosti..a mi je luto ze...ani s detmi nema taky vztah,ked s nimi ani moc nieje...
A dalsia vec co ma stve su jeho rodicia...uz viac krat sa mi stalo ze si chcu zobrat nasho starsieho syna niekam a ked sa spytam ze kam...tak povedia ze len tak do mesta...ked to poviem priatelovi ze nech sa ich este raz spyta ze sak hadam mame pravo vediet ci idu niekde na nakupy alebo na nastevu alebo kam..tak mu odpovedia iba ze co je ho po tom..ze oni sa nas tiez nevypytuju...je to normalne?? Ako im mam slusne povedat ze chcem vediet kam chodia moje deti alebo tak..jako..ja mam s nimi dobry vztah..da sa povedat...teda nechcem ho pokazit...neni sme spolu denne tak si vychadzame celkom...viete mi nielto poradit??;)) dufam ze ste ma aspon trochu pochopili lebo z toho mojho pisania....;)) hhe a dakujem ze ste docitali do konca;))

sealaris
autor
19. okt 2015

@mawka noo zrejme tu mame aj takych co hned odsudzuju a nepoznaju..co uz...moje deti nemusis lutovat..ja sa o nich staram a su stastne nic im nechyba...myslim ze tie deti si nepotrpia tak na spolocnom byvani len s rodicmi...stastie je aj inde..tz ma moju rodinu ktora ich miluje..ide o to ze neviem ako to bude keby ideme spolu byvat..ked je to medzi nami takto...

ladyblcha
19. okt 2015

@sealaris mas akurat tak pomer a nie vztah, ked si najde 3hodiny na teba za tyzden... pardon na teba a deti.. to mu vazne nechybaju, ziadna aktivita s nimi, s tebou? nejake vylety, spolocny cas vonku?
stracas cas, este aj sebe stracas cas, lebo si nemas sancu najst normalny vztah (a nie pomer)

timea7
19. okt 2015

@sealaris no tak po poriadku, muž, s ktorým máš síce dve deti, ale žije každý z vás u rodičov a vidíte sa raz týždenne tri hodiny nie je tvojím partnerom, je len autorom detí. Keby chcel s vami žiť, už to dávno urobí, ale zrejme mu súčasný stav maximálne vyhovuje, keď uprednostní krčmu pred vami 😠 . Že sa tvojím rodičom nepáči, tak to sa ani nedivím, tiež by som neskákala dva metre flopom od radosti, ak by dcéra mala dve deti s človekom, ktorý má dlhy, chodí po krčmách a nemá snahu zohnať pre svoje deti a ich matku ani podnájom. Nie je otázkou, či by si mala zohnať bývanie ty, ale či by ste v ňom mali z čoho žiť. Podnájom nie je práve lacná záležitosť, ale ak obaja pracujú, dá sa. No ty si zrejme na MD či RD, on síce pracuje, ale má dlhy a ty netušíš koľko a v akej výške. Ja by som milému pánovi stopla sexuálne služby, nech sa páči s deťmi nech sa pohrá, ale to je všetko. Ak má o teba záujem, nech si porieši svoje dlhy, zoženie bývanie a potom sa môžete vy dvaja baviť na tému spoločný život, inak ste iba rodiča vašich detí. Tým pádom nemusíš vôbec súhlasiť s tým, aby jeho rodičia tvojho syna niekde brali. Sú to pre teba cudzí ľudia.
Ak nepracuješ, tak sa začni obzerať po zamestnaní, lebo večne rodičom na krku visieť nemôžeš. S dvomi malými deťmi to jednoduché nebude, ale treba konečne začať rozmýšľať skôr ako konať.

sealaris
autor
19. okt 2015

Ja som este na rodičovskej dovolenke...mam aj taky mensi prijem popri tom..niekedy lepsi niekedy horsi..teraz byvam na dedine..nájom by sme mali jedine v meste,cize tym padom uz asi take privyrabky by som nemala,cize tam by som nemala klientelu..mozno casom,neskor...ale keby byvame v meste nemam s kym nechat deti,kedze chlap chodi na tyzdnovky prec...ja sa nebojim roboty...jasne ze nie..mensi syn ma rok..a nevyplakavam..chcela som radi ze co by bolo lepšie,tak neviem preco niektore hned odsidzujete a pritom ma vôbec nepoznate..z tych par riadkov uz ste tu podaktore napisali ala som,ze asi mi ide len o sex a veci podobne..samozrejme tu dakujem aj tym ktory mi poradili..

sealaris
autor
19. okt 2015

@ladyblcha som tu pisala ze chodi na tyzdnovky,cize doma neni..a ja dole byt moc nechcem..u jeho rodicov..nebudem tu rozpisovat preco..

ladyblcha
19. okt 2015

@sealaris zlatko, ak chodi na tyzdnovky, tak ma byt s tebou od piatku noci resp.soboty rana (kedy sa vrati) az kym nenastupuje na dasliu - ci uz v nedelu v noci, ci pondelok rano.
hocijak mi to vychadza na viac ako 3hodiny za tyzden.

emilia25
19. okt 2015

No podnájom si nájdete behom chvile su Tesco kaufland su tam tabule stačí kuknut na bszosi stačí kuknut.a co sa týka vztshu trebs nsjprv spolu chodit tie 3 hodiny aspoň ale denne potom si hľadať podnájom a skúsiť zit sami ci to bude fungovať a ked sa aj po rokoch budete ľúbiť nehsdst sa potom svadba vlsstne bývanie a deti.ľudia uz konečne to pochopte a nie vsetko opačne ved sa ani nespoznste a keď sa ozaj spoznáte uz su chyby klame podvádza nevenuje sa mi ani deťom nepomáha v domacnosti chodí po krčmách.život je tak krátky a len hlúpy ľudia si z neho robia peklo na zemi.ale kto chce celý život trpieť a na starobu potom povie aks som chudinks život malá zlý nech sa páči.komu tam pomozme mu tam.

timea7
19. okt 2015

@ladyblcha ale kde? Ona nechce byť u jeho rodiny, jej rodiny nechce, aby bol on u nich....on o spoločné bývanie nejakú enormnú snahu nevyvíja 😖 . Ešte je tu otázka financií, keď má on dlhy a ona je na RD.
@sealaris to nie je o odsudzovaní, ale rozhodne nie si žiarivým príkladom pre všetky mladé ženy, to musíš uznať.

malabiba
19. okt 2015

@sealaris musíš si rozmyslieť, čo chceš - ak rodinu a život s ním - treba si sadnúť, porozprávať sa o tom, čo chceš/chcete - a ak byť spolu, pohľadať podnájom a začať spolu žiť, keď chodí na týždňovky, trebárs v mieste jeho práce - začiatky sú ťažké, ale väčšina z nás sme tak začínali a museli si poradiť.....keď sa chce, tak sa dá.....ste obaja rovnakí - máte dve deti, vysíte na krku rodičom, a čakáte, kto čo spraví - čakať so založenými rukami k ničomu nevedie

domca444
19. okt 2015

nie je v pravidlach, ze sa nema odsudzovat? ved hned prve prispevky a odsudzuju, ublizuju.. NECHAPEM, nikto nie je zvedavy na frkanie vasich zlovestnych slin.. precitala som zopar tem a mam chut uplne odist z celeho kona, je to tu skor do placu a na grc.. Maminka chce radu, nie vase blbe a mudre poznamky a odsudzovanie..
Mila mamicka, nemas to urcite lahke a ja chapem tvoju situaciu, ja sice zijem v uplne inej, ale kusok empatie na to staci.. Bala by som sa na tvojom mieste, ci by to nebolo este horsie, keby spolu byvate, mala som kratky vztah s notorickym klamarom a myslim si, ze taki ludia sa nemenia, aj ked samozrejme, je to individualne.. Este aj dlhy ma..uf.. Spytaj sa svojho vnutra, tvoja dusa ti da odpoved.. Mozno odlucenie by ho mohlo nakopnut ktovie..K kazda z nas si zasluzi milujuceho a uzasneho muza a take musime byt prave aj my.. Mne to moc teraz nejde ;) Prajem vela sil, skus si precitat nejaku pozitivnu literaturu, mozno ti to pomoze 🙂

monita662
19. okt 2015

@sealaris ....24rokov pri 2 detoch ci kolko ich mas mat takyto rozum ako ty a tvoj partner...nechapem....ja mam tiez 25 rokov 4 rocnu dceru ale uplne ine zmyslanie a vnimanie ako ty.Prepac nejdem ta odcudzovat ale uz len z tvojho pisania je jasne ze ty vobec nevies kde je sever a vlastne ako sama pises nevies co by bolo lepsie...on ako 28 rocny chlap by mal uz davno mat vybavene byvanie a snazit sa aby ste spolu byvali zili....len on asi vie preco nechce a oddaluje to najviac ako sa da ....vidiet ze on ma uplne ine priority v zivote...unho to na prvom mieste nie su jeho deti a ty...s takym clovekom by som si naozaj nemala co povedat....hanba mu na hlavu!!!! tebe zelam vela rozumu a sil zvladnut vsetko ...verim tomu ze tvoje deti su stasne ze im nic nechyba,oto viac by som sa zamerala a venovala sa praci a detom ...uvidis ze v dospelosti sa ti odvdacia ...prajem vsetko dobre ....

ladyblcha
19. okt 2015

@timea7 no ved to, ze ani spolocne byvanie vlastne ani nechcu, museli by ustupit.
ak chodi na tyzdnovky, nema byt, iba dlhy, kde mu idu prachy? ved na tyzdnovkach sa zaraba zvycajne dost dobre, preto sa ludia obetuju opustit rodinu, zazemie a tyzden byt inde - v skromnom.

keby spolu byvali, davaju sa peniaze (aspon cast) dokopy a zije sa spolocne. nie jeho dlhy este platit ... cele zle. a ze dve deti a ziadna perspektiva spolocnej buducnosti.. velmi zle toto.

malabiba
19. okt 2015

@domca444 aké odlúčenie, veď píše, že sú spolu 3 hodinky za týždeň 😠

sardinka335
19. okt 2015

@sealaris vieš to je také ,,koníkovské,, kto povie pravdu tak ,,odsudzuje,,...samozrejme nepoznáme ta...z tých utržkov si len skladame mozaiku :
- byvaš u rodičov
- vlastné nemate nič...ani ,,zemľanku,,
- vidite sa pár hodin
- mas privyrobok

Mozno ti to aj svojim sposobom vyhovuje takto či nie? Takto si s rodičmi....a v meste by si bola sama v nejakom byte kedze chlapa cez týžden niet...
A že tvoje deti si ,,nepotrpia,, na spoločne byvanie s rodičmi???? To si len ty omluvaš tuto situáciu....tvoje deti nič ine nepoznaju tak nemaju čo porovnavať - čo však neznamená že im teraz niečo chyba, len nemaju komplet rodinu. Takých detí je na mraky.
Ako to bude vyzerat ked budete spolu byvať? BUdeš sama niekde v bytovke, muza nikde a cez vikend spolu cca 3 hodiny...asi takto nie?

timea7
19. okt 2015

@ladyblcha práve na toto tu stále narážam, či budú mať z čoho žiť. Ona bude týždeň sama v byte, on príde na víkend. Áno lepšie, ako byť spolu len tri hodiny, ale prečo sú spolu len tri hodiny?! Bolo leto, boli spolu na celý deň na kúpalisku? Vymyslel on pre rodinu výlet na víkend napr. na chatu, aby boli spolu ako rodina? Mal aj nejakú dovolenku, nie? Ako ju trávil? Počas týždňa nonstop sa dá partner inak spoznať ako počas troch hodín za týždeň. Kde je vôľa, tam je cesta, len obávam sa, či tu je vôľa z oboch strán....

ladyblcha
19. okt 2015

@timea7 na co sa jej nechce, na to neodpoveda, tiez som sa pytala na vylety, cas ako aktivne travia, kde je cely vikend - ved to je minimalne 2x24hod atd.. ale asi nechce odpovedat, asi sa jej to moc osobne uz dotyka, lebo pozna odpoved na svoj problem.. tazko, niekedy zeny nechcu vidiet, nechcu vediet a nechcu menit.

timea7
19. okt 2015

@domca444 otec jej dvoch detí si narobil v minulosti dlhy a teraz sa dozvedela, že dlží aj iným, on sa k spoločnému bývaniu veľmi nemá, ona úž ani nevie, či ho ľúbi, máš pocit, že ak si prečíta pozitívnu literatúru, že práve to ju v súčasnej situácii vytrhne?

timea7
19. okt 2015

@ladyblcha myslím, že ani sama netuší komu a koľko je dlžný, tak čo by tu písala, nemá to ľahké.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
macamac
19. okt 2015

@sealaris buď som mimo, alebo...no nechápem
bojíš sa spoločného bývania a deti robiť s ním si sa nebála? 😕
to má akú logiku?
ak máš pochybnosti o spoločnom bývaní, tak potom nechápem, prečo si si ho 2x !!! zvolila za otca tvojich detí. to si ich už vedome odsúdila na život bez otca? či ako?
čo máš z toho chlapa? mladý, zadlžený,....už dve deti...no štart celkom odveci 😒
a načo chceš spoločné bývanie? keď on je týždeň preč? to sa oplatí platiť podnájom? kto ho bude platiť? keď on má dlhy? pracuješ?
a inak - podľa toho, že ste spolu 3 hodiny v týždni a to považuješ za partnerstvo..tak to potom ja mám podľa tejto definície partnerov viac 😀 😉 s ktorými som týždenne 3 hodky ( aj viac) 😉 samozrejme bez detí a bez sexu 😀 😉 😉 - na odľahčenie 🙂

sealaris
autor
19. okt 2015

@ladyblcha nie baby..neodpovedala som lebo som tu nebola..neda sa mi tu byt cely den..aa neszihan na vastko odpovedat...takze..anoo..cez leto sme boli viac spolu..ak predtym..bolo to lepsie..ale momentalna situacia uz vyhrotila gak,ze sme tak malo spolu...predtym to tak nebolo..chodili sme cez leto stale niekam..ale cim dalej je to horsie...hovorim uz o twraz v poslednej dobe je to tak malo...

timea7
19. okt 2015

@sealaris máte z čoho žiť, ak by ste boli spolu v podnájme? Bavili ste sa niekedy o tom? Myslíš, že je to horšie, lebo skončilo leto, je škaredé počasie, alebo celkovo?

sealaris
autor
19. okt 2015

@timea7 doteraz bolo vsetko v pohode..nie ani zlym pocasim..predtym sme boli tak,ze aj ja som bola dlhsi cas dole u nich..alee..nebavi ma uz tam moc chodit..nie koli nemu..alee..nezreba to prehanat..pisala som ze s keho rodicmi mam dobry vztah.no ale bojom sa ze uz by sa zhorsil keby som tam casto..byvanie riesime..on zvrdi ze sa to vsetko vyriesi byvanim..ale chcela som poradit ze ci do toho ist,ked uz sa stav medzi nami zhorsil

sealaris
autor
19. okt 2015

Baby...bacha..ja starym rodicom neodopieram malych..niektora ste si to tu zle vysvetlili...ja som sa len pytala ci je normalne ze mi NEMUSIA povedat kam s nimi idu....aa on nema zase dlhy tisicove....a ano..a taktiez som tu pisala ze on je s malymi...geda s tym starsim...maly ma este rok a este ho v noci alebo pred spanim kojim...on ho ma aj cely vikend,len ja nechcem byt dole u nich...aby ste ma niektore pochopili

sealaris
autor
19. okt 2015

@timea7 hej..teraz uz sa financna situacia zlepsila..cize..to byvanie riesime...ale..neviem no...

sealaris
autor
19. okt 2015

O tych dlhoch uz viem...uz mi to musel povedat ked som sa ho spytala..bola chyba samozrejme ze predtym ked sme spolu chodili nevenovala som velku pozornost tomu aky je...bolo mi to resp.jedno...ano to mate pravdu ze to bolo dost nezodpovedne ja priznavam....

sealaris
autor
19. okt 2015

@domca444 dakujem;)) no malokto ma pochopil;)) ja nehovorim sak ked ja to tu napisem tak jak ,,ozaj" tak neda sa to tu podrobne opisat a tak..tak maloktora to zrejme pochopila;)) ale dakujem ze ty hej;))

timea7
19. okt 2015

@sealaris tak sa ho priamo spýtaj, či chce, či má záujem s tebou a vašimi deťmi vytvoriť kompletnú rodinu. A čo preto mieni urobiť, nie potom, tento mesiac, ak sa bude ošívať, vieš, na čom si.

sealaris
autor
19. okt 2015

@timea7 hej to som sa ho pytala..povedal ze chce...ale..neviem ci sa to mne tak zda alebo co..ale tak..mohol by mat vacsiu snahu hladat aj on...ukazovala som mu byt ze tam zavola,ked nikto nezdvihal tak uz potom ani neskusal...neviem ale...to mi prislo take ze...cudne...tak isto ze ked som bola u nich tak..nepovedal mi pod popozerame tie byty...neviem..

denisa_fabian
19. okt 2015

@sealaris Ja neviem, ale mne pride kazda rada zbytocna. Ty s nim chces byvat, mozno aj on s tebou, podla toho, co pises. Ak sa vam to podari, aj tak s nim budes zit len ty a deti a nie my. Podla mna on nie je zrely na partnerske spoluzitie v pokoji a harmonii, ale zrejme ani ty nie. Ci to pre vas bude teda lepsie, netusim. Ale prajem vam to. Z mojej osobnej skusenosti som ti chcela odovzdat len jednu vec. Uz ked som mala 17 zacala som chodit s mojim teraz uz manzelom. Uz vtedy som mu vzdy hovorila, ze nic, co sa tyka vztahu nemozeme riesit za horuca. Proste radsej byt den osamote, upokojit sa, a potom sa v pokoji o niecom porozpravat. Vzdy nam to tak fungovalo. Nemali sme potrebu sa nikdy hadat, ani ukoncovat nas vztah. Povedala som mu tiez, ze ked sa raz rozideme, tak to bude navzdy, pretoze, ak budem mat na to taky vazny dovod, tak musi byt taky vazny aj o tyzden aj o rok. Nevravim, ze sme si nikdy nepoplakali, ale vsetko nas to este viac spojilo a nie rozdelilo. Sme spolu 11 rokov a kazdy den dakujem Bohu za takeho skveleho manzela. Dopriala by som to kazdej, ale ako vidim, svet je plny chlapov, ktori su vsetko ine len nie dobri partneri. Drzim prsty, nech sa rozhodnes tak, aby si bola stastna ty a samozrejme aj tvoje deti.