Mám ísť bývať s priateľom k jeho rodičom?
Išli by ste takto bývať ?Oni majú dom, priateľ má takú pivnicku mimo domu prerobenu na izbu..v najbližšej dobe by tam bola možnosť aj samostatna kúpeľňa +wc čo ale nie je úplne isté že sa tak skoro dokončí. Problemom by bola spoločná kuchyňa a aj práčka. Neviem si to žiaľ predstavit a priatel žiaľ nechce ísť do podnajmu bývať (zbytočne vyhodené peniaze)a na nový teda nemáme.
Nešla by som bývať ani k rodičom, ani do nejakej pivničky, aj keby tam tí rodičia neboli.
@s1234 A prečo ten tvoj frajer nebýva normálne v dome, ale v pivničke s pieckou? Vyhodili ho rodičia do pivnice? Tak to tie vzťahy tam nebudú bohvie-aké, že?
On sa odstahovat nechce, lebo chce ostat v rodicovskom. Od teba ziada prisposobit sa. Nie si pre neho prioritou. Keby si bola, chcel by s tebou byvat sam.
Ak by ste ostali byvat u neho, on sa ,,viac zabyva,, investuje peniaze do prerabky. Myslis, ze ak by prisli do vasho vztahu deti, ze potom by sa uz prestahoval? NIE, tento chlap sa nikdy neprestahuje. Vzdy sa budes prisposobovat iba ty. A nieco sa stane, vykopne ta s holou ritou a ostanes bez prostriedkov na ulici.
V tomto pripade je najlepsia volba sa rozist. Radsej zid z kratsej cesty. On svoj postoj, svoje pohodlie u mamicky nezmeni.
Ty nad tým úplne reálne uvažuješ? 😳😱😅
Tak si to zhrňme: pivnička, piecka, žiadna kúpeľňa ani kuchyňa v pivničke, ... v noci keď na teba príde že potrebuješ na wc tak presun v tme a v zime do domu "svokrovcov", varenie v dome u "svokrovcov".
Ten tvoj šampión je veľmi vtipný. No mňa to jednoznačne pobavilo. 🤣🤣🤣
Prečo býva v pivnici? Ešte tak do jeho detskej izby na skúšku by som išla ale určite nie do pivnice, tam treba stále kúriť, budú sa tvoriť plesne a všetok čas - varenie, kúpanie, WC bude aj tak u jeho rodičov alebo na dvore a dvojplatničke.
@s1234 určite nie
Nie. A nechcela by som ani takého chlapa čo žije v pivnici. Ešte slobodný chlap ok, ale keď chce začať žiť spolu zo ženou a doniesť ju do takých doslova primitívnych podmienok to ozaj nie.
Nieeeeee!!!!
A to jeho rodicia by akoze suhlasili, aby si tam doviedol priatelku? A byval s nou v takychto podmienkach v 1 cimre, bez vody, kurenia? To urcite nebudu mat o tebe vysoku mienku, ak by si sa im tam natrepala. Ako nejaka bezdomovkyna zo stanice, ktora nema inu moznost. On to mozno nemysli zle, ale realne po par dnoch by uvidel, ze je to masaker taketo byvanie, ze sa neda takto fungovat. Vies si predstavit tam zavolat navstevu napr. tvojich rodicov? kolegov z prace? kamaratku? Odpoved asi poznas...
Baby. Pivnica nemusi byt nejaka tmava plesniva kutica.
My tiez mame v dome v pivnici izby. Len proste su dole. Vo svahu. Takze predne okna su normalne. Mame tam spalnu. A kuchynu z ktorej sa ide do wc a sprchy.
A vzadu co je uz viac v zemi je kotolna. A muz ma tam dielničku.
Nie. Môj manžel pred svadbou chcel bývať u nich na chalupe hore. 2 mesiace pred svadbou som mu povedala, že bud budeme bývať sami dvaja alebo svadba nebude. Tak sme si našli podnajom aj napriek pindom jeho mamy. Po čase uznal, že som mala pravdu a bolo to naše najlepšie rozhodnutie.
Nie nikdy, ale ani k mojej mame
@s1234 v ziadnom pripade. Ja len zasnem nad cim vsetkym zeny vobec dokazu uvazovat kvoli chlapovi. On nechce ist nikam a ty musis? Bud spolocny podnajom alebo nech je kazdy tam kde doteraz.
@s1234 radšej zbytočne vyhodiť peniaze za podnajom ako zbytočne vyhodiť energiu a čas za život s mamkinym ceckom.
Pivnička by bola možno dobrá na pár mesiacov ako dočasny azyl napríklad počas prerábky vlastného bytu. Ale nie sa tam prisťahovat a chodiť variť do kuchyne k svokre. Ved takto ani nemáš šancu zistiť co je to za človeka, ci ma vôbec nejaké hygienické návyky a vie udržovať priestor okolo seba (umývať po sebe riad, variť, prať si, upratovať)
A v noci v zime v pižame chodiť cez celý dvor na wc k svokrovcom. 🤦♀️
@s1234 ako mladí bezdetní ľudia si môžete skúsiť radšej bývať vo väčšom byte/dome so spolubývajúcimi.
V dome svokrovcov budeš len návšteva, nikto ta nebude rešpektovať. A frajera z tej jeho pivničky už nikdy nikam nedostaneš. Nebodaj ked si tam dorobi tu kúpeľňu a už do toho vrazi peniaze.
Možno si zamilovana a šťastná že si niekoho stretla, ale nieje to posledný chlap na svete.
Vo vzťahu sú dôležité kompromisy , človek ktorý povie že bude to iba tak ako on chce a vôbec na teba neberie ohľad za tvoju lásku nestoji.
@s1234 Nie, nešla by som tam ani zadarmo. Tá spoločná kuchyňa, kúpeľňa a práčka by mi vadili asi najmenej. Možno aj v tej pivničke by sa dalo vydržať pár mesiacov, ak by som videla "svetlo na konci tunela". Ale vieš si predstaviť v noci chodiť na WC cez dvor? Ja ani v lete, nieto ešte zime, keď sneží, prší, fúka... V dome sa osprchuješ a potom v pyžamku budeš bežať v mínusových teplotách cez dvor do pivničky? Neblázni😨 Behať hore-dolu s plnými hrncami, so špinavým riadom, s prádlom do práčky a späť atď. Už len tá predstava ma desí🙈 Ale skús nám objasniť prečo nad tým vôbec uvažuješ.
Koľko máte rokov? Študujete alebo pracujete? Ak študujete, tak priateľa by som ešte pochopila (kým doštuduje). Ale ak študuješ aj Ty, vieš si predstaviť spoločne sa učiť v tej pivničke a prispôsobiť sa tým podmienkam?
Ak už obaja pracujete a priateľovi sa zdajú byť zbytočne vyhodené peniaze za spoločný podnájom, tak by Ti mala blikať kontrolka. Bude to lakomec a sebec, ktorému nestojíš Ty a Tvoje pohodlie za to, aby investoval do spoločného bývania.
Ako dlho ste spolu a ako momentálne fungujete? Ako často sa stretávate a kde?
Rozmýšľala si, prečo Ťa volá k sebe bývať? Ty sa vzdáš svojho pohodlia, prispôsobíš sa a on bude mať pravidelný sex, kuchárku aj upratovačku v jednom balíku úplne zadarmo😂 Predpokladám, že na stravu a chod "domácnosti" budeš musieť polovicou prispievať. Proste všetko hrá v Tvoj neprospech. Naozaj Ti to stojí za to a nebolo by Ti lepšie s mamou, kým nebudeš mať dosť financií na vlastný podnájom alebo na platenie hypotéky?
@sovica Ja mám 26 a on 31 obaja pracujeme..tá pivnica je vlastne hneď pri dome čiže prechádzať sa vonku to ani nie je..On by aj chcel ale chce ušetriť každé euro na to aby mal na svoj byt..ale tak to bude kedy .A preto chcel že zatiaľ unho. Ale predsa som tam len na návšteve ..necítila by som sa dobre,aj keď on to myslel dobre. Sme spolu 2 roky a ja väčšinou chodím za ním (nemám problém) pretože ja bývam v byte s mamou a byť medzi 4 stenami len tak to je také no.
keby mi toto nejaký chlap (31-ročný, preboha, keby mal 18, tak ešte no, mladosť, pochabosť...) ponúkol, videl by ma posledný krát v živote

@s1234 ja by som šla. Aspoň si vyskúšate, aké je to bývať spolu a zároveň zistíš, či sa s priateľovými rodičmi ako tak znesiete. A ak to s tebou myslí vážne, tak skôr či neskôr by ste v takýchto podmienkach začali uvažovať o spoločnom byte, nie izbe 😁. Snáď nechce žiť v pivnici navždy? Brala by som to ako prechodnú stanicu, povedzme na rok a za ten rok by som šetrila na hypo 😉. Ak sa chlapec ani po roku nebude chcieť sťahovať, tak aspoň som čo to našetrila a dám mu aj jeho pivničke báj báj. Ale možno ťa nervy opustia aj skôr, každopádne, spoločné bývanie je určite urýchľovač vzťahu, takže určite by som to vyskúšala 🙂.