icon

Mám lenivého manžela, alebo ja som náročná?

simona1981
6. júl 2017

Dievčatá, nedá mi nespýtať sa vás, ako je to u vás doma s mužom? Pomáha vám, postráži aj viac ako jedno dieťa (tie, čo ich máte viac)?
Lebo ja som niekedy tak vytočená pre lenivosť môjho manžela, že si hovorím, na čo ho vlastne mám.
Chodí do práce a ja som na materskej s dvomi deťmi, takže áno, on chudáčik pracuje. Až na taký detail, že ja robím dane a účto z domu, väčšinou po nociach, lebo cez deň nie je kedy. Takže pracujem tiež, akurát nechodím do kancelárie. Cez deň sa starám o deti, staršie cez deň nespí, takže oddych žiadny, v noci vstávam k menšiemu aj 10 krát. Okrem toho teda robím, domácnosť je prevažne na mne. Varím iba ja, vysávam a upratujem iba ja, manžel občas cez víkend naloží umývačku alebo vyvesí prádlo. No keď je cez víkend doma, je tu taký neskutočný bordel, že upratujem aj 3 krát za deň, večer poriadne. Cez týždeň si to nejako viem udržať, tak to nie je také strašné. Čo ma však štve, je to, že nikdy nepovie, nech si oddýchnem a on niečo urobí. Obe deti ešte nikdy nestrážil, maximálne zoberie staršie na chvíľu von, ale že by vzal obe a ja by som mohla ísť aspoň na nákup alebo cvičiť, to nehrozí. Keď cez víkend varím, tak krpec pozerá telku aj dve hodiny, lebo on si k nemu sadne na gauč a sedí, nikdy nejde, že by sa s ním pohral, proste radšej k nemu sadne. Áno, nakŕmi ho alebo umyje, ale inak hranie skoro nič. Mladšie dieťa vôbec ani neservisuje ani sa s ním nehrá, maximálne ho na chvíľu zoberie, keď narieka a ja potrebujem niečo spraviť. Bežne situácia na ihrisku vyzerá tak, že on sedí na lavičke a ja behám okolo 2 detí. Aj po 4-5 hodinovom spánku, keď robím daňové priznania celé noci. Ešte sa nestalo, že by ma poslal ľahnúť si cez deň. Naopak ak ráno dlhšie s menším dieťaťom pospím, frfle, že čo on má robiť s tým starším, kým my spíme. Poobede, keď idem uložiť menšie, tak sa hneď pýta, kedy od neho prídem, či tam chcem ležať. No neviem, možno mi to len kvôli toľkým povinnostiam príde také dramatické, ale často mám pocit, že ja ťahám a on sa len vezie. Keď som večer po práci s deťmi vonku a on ide z práce domov (inak chodí s nami), tak sa ani nenaje, čaká, kým prídem domov a naservírujem mu niečo. To robil aj pred deťmi, ale vtedy sa to dalo. Teraz je to pre mňa fakt náročné a dosť mi to vadí.
Máte aj vy doma takých mužov alebo je to niečo neštandardné a mala by som si dať facku, že som si takého vzala? Lebo ak to takto pôjde celý život, za chvíľu budem šedivá...

michal3691
7. júl 2017

@libawet hm ani nie , mam 32 , no a ? Ked by som tu nebol nemusel by som riesit ze musim ist do roboty , nevedel by som co je bolest a tak podobne , nehovorim ze som pesimista ale v konecnom dosledku ked si to tak zoberiem pomerom radosti / starosti v zivote je lepsie nevediet ako vediet , cize nenarodit sa je podla mna celkom dobry stav bytia 🙂 A ked uz prijmem nejaku volbu tak sa aspon nestazujem , problem ludi je ten ze neustale frflu a rady si nevedia , ak nieco neviem tak sa do toho nehrniem , a ja si neviem predstavit ze pridem z roboty a este by som musel sa hadat so zenou a strazit harantov nejak na to niesom stavany

sissy27
7. júl 2017

@simona1981 chlap nemá v domácnosti pomáhať, chlap sa má podieľať na prevádzke domácnosti a starostlivosti o deti. Keď nechce nič robiť, tak nech si zaplatí slúžku a opatrovateľku, ktorá to bude robiť zaňho. Aj on v tom byte / doma býva a robí bordel, aj on sa podieľal na splodení detí, takže sú to aj jeho starosti. A také že sedí a čaká kým mu ja strčím jedlo pod nos - no asi by pri mne umrel od hladu 😅 ani by ma nehlo, s kamenným ksichtom by som ho obchádzala a možno by som sa ešte aj priblblo spýtala, či sa mu dobre sedí 😝

libawet
7. júl 2017

@michal3691 OK, dúfam, že si svoj status aj zachováš.

michal3691
7. júl 2017

@libawet no tak budem sa snazit aby to tak bolo

moonlight1210
7. júl 2017

@michal3691 vidiet, ze vnimas veci len prvoplanoveho pohladu.
ze si zdravy a mas prijem.
lebo ti napadol iba strach zo samoty, ked si sa tak zamyslel, ze co asi by ti mohlo chybat bez partnerky.
keby si bol na invalidnom, alebo bez prace, napadli by ti dalsie a dalsie veci, kedy je super, ak mas niekoho po boku.
rovina tvojho pohladu by sa zmenila (rozsirila).

manzelstvo, teda byt s niekym, nie je o tom nebyt sam. ide o spolupracu. oporu.
nie o to sa s niekym cukrovat, mat sa vedla koho zobudit, ... to su uz skor benefity z toho vyplyvajuce. nie zaklad pre partnertvo.

dai
7. júl 2017

@michal3691 ahoj... ma celkom zaujal tvoj postoj k zivotu🙂 pobavil🙂 prosim ta naco chodis na stranku pre mamky a tehotne ked si single a nechces ani dieta ani nechapes partnerstvo?🙂 nejak mi to unika...

dorottka
7. júl 2017

@michal3691 aspon si sam k sebe uprimny a nenahovaras si somariny pod tlakom okolia a nevidis jednorozce a duhu, tam kde ocividne nie su. Ja si osobne myslim, ze to mas zrovnane pre svoju povahu a za to ti prajem vsetko dobre 🙂.

dai
7. júl 2017

@dorottka hm... len trochu rozdiel je byt realisticky a negativny:-/ jeho pohlad je uz na moj realisticky velmi negativny🙂 ale teda ak sa mu tak dobre zije....

michal3691
7. júl 2017

@moonlight1210 prave naopak prezil som tazku chorobu a uvedomil som si ze bud si pomozem alebo umrem nic viac menej , je to dost sebecke riesit si zenu trpiet taketo pekla aby niekedy dakde v buducnosti sa o mna postarala alebo deti , kde je istota ze sa na mna nevykaslu ? Jedina istota ktoru mam je ze umriem ostatok je iba zbozne prianie aby to bolo inak . Som relativne zdravy ako vravis ale zeby som si zobral na krk v podstate druhu "pracu" s neistym vysledkom no neviem neviem .

michal3691
7. júl 2017

@dai kedisi sa tu riesil moj vztah tak som tu ostal , su tu dobre pribehy celkom ma to bavi citat

maminuska
7. júl 2017

@michal3691 manželstvá sú aj dobré , kvalitné , partneri sa vzájomne podporujú a vychovávajú deti 🙂,

sissy27
7. júl 2017

@michal3691 tak aby si nemusel strážiť harantov tak nesexuj 😀

dai
7. júl 2017

@michal3691 ☹ je mi luto ze si prezil asi nieco skarede - este som nepocula takyto negativny postoj k zivotu a vztahom a fakt mi je to kvoli tebe luto... rada by som ti sprostredkovala vztahy v mojom okoli, moj vlastny, to ako zijeme zko rodina , vieme sa tesit z malickosti navzajom...
Moja dcerka ma tendenciu vnimat zivot ako ty ale pomaly sa meni nastastie - stale jej hovorim ze sa musi naucit vnimat stastie ostatnych, uzivat uspechy ludi ktorych miluje... lebo suhlasim s tebou ze tych negativnych udalosti v zivote 1neho cloveka je asi viac ako jeho vlastnych pozitivnych... tym ale ze sa obklopis milovanymi ludmi a budes sa tesit z ich uspechov a stastia tak je ho omnoho viac... drzim palce aby ti do zivota vstupil niekto kto ta nauci sa na zivot pozerat aj trosku cez tie ruzove okuliare a vidiet vily za duhov( nato su dobre nspr. Tie det🙂)

michal3691
7. júl 2017

@maminuska hej ale ako vidim nie kazdy je na to aj vhodny , su ludia ktory maju manzelstva a deti skorej koli rodicom , spolocnosti , sytemu a co co by babky povedali keby ze ne , ale su pod obrovskym tlakom nezvladaju to . Ako ja chapem , ale preco sebe takto nicit zivot , ale chapem asi by nevedeli zniest vycitky okolia

michal3691
7. júl 2017

@dai tu nejde o prezitie niecoho skaredeho ale o uvedomenie si faktov , po prve do 16 rokov veku dietata sa v podstate ani nehnem z domu ked to nema kto iny strazit , do 4 rokov to furt reve clovek nevyspaty , neviem prve kroky alebo usmev nejak neprebije to ze som spal 4 hodky co ti poviem , mne je samemu dobre , a ja mam kamosov neboj nic , mne je dobre . Ruzove okuliare su blbost som realista . Aj ja sa viem tesit z malickosti ale s jednym rozdielom ja mam moznost volby , mozem si robit co chcem a toto v rodine nehrozi .

michal3691
7. júl 2017

@sissy27 beriem to statisticky mam nastudovane pearlove indexy a podobne robim to tak aby som minimalizoval rizko nabuchania .

sissy27
7. júl 2017

@michal3691 ale nič nie je 100% ... každopádne ako chlap sa vždy vieš zbaviť osobnej zodpovednosti a vyriešiť to financiami...

dai
7. júl 2017

@simona1981 ahoj. Neviem ake stare deti mas ale muzov niekedy treba naucit co s detmi a tak... ja vidim na muzovi ako sa meni pri kazdom dalsom dietatku/ tehotenstve🙂 pri prvom bol tiez taky nijaky - asi ako ja🙂 pri druhom to bolo omnoho lepsie a teraz ked cakame teetie tak je to uz pomaly ako tu niektore zeny tie neuveritelne prispevky o dokonalych muzoch pisu🙂 moj muz sa napr. Nehra rad🙂 preto do veku cca. 2 roky bolo pre neho utrpenie byt s detmi - teda pokial sa s nimi neblaznil... ale potom uz super - odkedy s nimi moze chodit aktuvne von su stale niekde na kolobezke, odrazadle a pod . - on miluje sport - casto beha a decka s nim bicykluju a pod. ... u nas muz uz pri prvej dcere nam zariadil agenturu na upratovanie kedze je haklivy na poriadok a ja som to pri nasej narocnej dcerke a neprespatych nociach nedavala... detto organizoval cas nas dvoch - postaral sa o opatrovanie a my sme mohli chodit von ... doma moc tiez nerobil - v noci musel spat kedze pracuje hlavou a musel sa vediet sustredit - cize ja dom od neho nikdy nejake vstavanie v noci nechcela... teraz uz robi omnoho viac 😉 - ale teda pracujeme uz obaja a detto si delime starostlivost o deti...

maminuska
7. júl 2017

@michal3691 ano , nie každý je na to vhodný ... ale veľa ľudí je na to vhodných a sú v tom manželstve spokojní .
Pokiaľ myslíš že ako manžel / partner by si stál za veľku figu borovú no tak potom je skutočne lepšie netrepať sa do vzťahu do vzťahu a nemať tie deti .

dai
7. júl 2017

@michal3691 no... ako som pisala - je mi ta luto:-/ ja som tiez tazky realista ale nie pesimista - deti nijak neobmedzuju - mozno prvy tok zivota , potom je to uz tvoja volba ci sa budes obmedzovat slebo dieta prisposobis zivotu rodiny - my sme sa s muzom nijdy neobmedzovali, moj muz bol aj na muzskych vyjazdoch na druho. Konci sveta a pohoda, mamela programu sami dvaja - mame obaja durodencov, starych rodicov a detto pani na opatrovanie - boli sme aj sami na exotickych dovolenkach uz pri skolopovinnych detoch - nevnimam svoje deti ako obmedzovanie, tesim sa z nich.... prvy krok a usmev? Ach🙂 tolko kolko sa nasmejes s detmi sa nikdy ako dospely vez deti nenasmejes - oni ti davaju moznost vidiet znovu svet bez starosti, jednoducho, jasne - ale to zial pochopis az ked ich budes mat...

janinah
7. júl 2017

Ukázala si čo všetko postíhaš a tak makaj,načo by sa milosťpán do roboty zapriahal.?...máš to zle zmanažované a je otázkou času kedy nedajbože ochorieš alebo vyhoríš pri taom tepme.Tie dane musíš robiť?nemá ťa kto zastúpiť? na rok,dva by som to pustila,aj za cenu nižšieho príjmu v domácnosti,spať musíš,o deti sa starať musíš,po nociach robiť nemusíš,ak máš manžela,nech sa o peniaze stará on,kým si RD.Našo tz vysávaš,načo beháš po nákupoch?aspon to mu zadaj ako stálu povinnosť čo zvládne a to vysávanie a nákup podla tvojho zoznamu by zvládol určite.Jedno popoludnie v týždni si vyhraď pre seba bez detí,muž musí vedieť,že v stredu ide z roboty rovno domov,lebo ty z domu odchádzaš aj kedy traktory z neba padali /káva s kamoškami,cvičenie,kaderníčka,návšteva rodičov,hocičo,len sama/.vysvetli mu,že musíš takto dobiť baterky,aby si ďalší týžden vedela fungovať a nezblázniť sa....načo ideš s nimi na ihrisko a on sedí a ty okolo detí beháš? pošli na ihrisko ich troch a ty si doma porob,neboj,nestratia sa...preorganizuj si život,inak toto dlhodobo nemôžeš zvládať aj keby si ako chcela....

moonlight1210
7. júl 2017

@michal3691
rozhodne si tieto slova vytlac a vyves na zrkadlo.
uvidis, ako sa bude tvoj postoj k nim rokmi pomalicky menit.

nielen pre to, ze budes sam. preto ani nemusi.
ale pre mnoho inych veci.

teraz mozes so mnou polemizovat kludne aj o detailoch.
ja viem, ze sa bude menit. aj ked ti to teraz pride odomna take ultimativne.

libawet
7. júl 2017

@michal3691 OK, ale potom to tu nezovšeobecňuj ako pravidlo pre všetkých. Ty vychádzaš len z toho, čo máš Ty.

michal3691
7. júl 2017

@moonlight1210 absulutne som nepovedal nikdy nic ultimatne , aktualny stav je taky ze mi to nevyhovuje . Co ja viem mozno v 50 tke uz budem uvazovat sebecky a budem chciet nejaku co sa o mna na stare kolena postara co ja viem . Aktualne mi to vyhovuje tak ako to je .

@dai zrejme nevies ze sa tu pred tym riesili moje drogy ktore z casu na cas beriem cize vedz ze ja sa nasmejem tak ako by som sa pri detoch nenasmial nikdy . Respektive taku srandu v normalnom stave som ani nezazil ani nikdy

janinah
7. júl 2017

@michal3691 tvoja mama musí mať z teba radosť😒

jana_eyre
7. júl 2017

@michal3691 od realistu mas hodne daleko, ked si uz k sebe uprimny podla tvojich slov, tak si mozes priznat, ze svoj zivot beries pesimisticky.. Realista by totiz videl obe stranky deti a cohokolvek ineho - stranky zle, ale aj dobre..

libawet
7. júl 2017

@michal3691 extrémista, ktorý sa snaží zaujať za každú cenu. No coment.

dai
7. júl 2017

@michal3691 prepac - nepoznam ta - predpokladala som ze pise normalny clovek, nie od drog zavisly... potom nemame o com a hlavne si rodinu nezakladaj... a na zaver - este viac je mi ta teraz luto... toto su prepac pre mna take stratene existencie☹ drogy zabijaju mozgove bunky a nasledne vznika nieco take ake tu mozme citat ☹

michal3691
7. júl 2017

@janinah lenze ja nezijem preto aby som robil radost mame predsa , zijem pre seba .

@jana_eyre ale ja ich vidim ale ich pomer nieje 50/50 ale kdesi 90/10

@libawet tak nekomentuj

michal3691
7. júl 2017

@dai hm myslis ze ked niekto nieco da nieje normalny ? dokym si to nevedela ani ti to nenapadlo takze tak , kludne si to zadefinuj ze je to koli tomu tak to robi skoro kazdy .