icon

Mám lenivého manžela, alebo ja som náročná?

simona1981
6. júl 2017

Dievčatá, nedá mi nespýtať sa vás, ako je to u vás doma s mužom? Pomáha vám, postráži aj viac ako jedno dieťa (tie, čo ich máte viac)?
Lebo ja som niekedy tak vytočená pre lenivosť môjho manžela, že si hovorím, na čo ho vlastne mám.
Chodí do práce a ja som na materskej s dvomi deťmi, takže áno, on chudáčik pracuje. Až na taký detail, že ja robím dane a účto z domu, väčšinou po nociach, lebo cez deň nie je kedy. Takže pracujem tiež, akurát nechodím do kancelárie. Cez deň sa starám o deti, staršie cez deň nespí, takže oddych žiadny, v noci vstávam k menšiemu aj 10 krát. Okrem toho teda robím, domácnosť je prevažne na mne. Varím iba ja, vysávam a upratujem iba ja, manžel občas cez víkend naloží umývačku alebo vyvesí prádlo. No keď je cez víkend doma, je tu taký neskutočný bordel, že upratujem aj 3 krát za deň, večer poriadne. Cez týždeň si to nejako viem udržať, tak to nie je také strašné. Čo ma však štve, je to, že nikdy nepovie, nech si oddýchnem a on niečo urobí. Obe deti ešte nikdy nestrážil, maximálne zoberie staršie na chvíľu von, ale že by vzal obe a ja by som mohla ísť aspoň na nákup alebo cvičiť, to nehrozí. Keď cez víkend varím, tak krpec pozerá telku aj dve hodiny, lebo on si k nemu sadne na gauč a sedí, nikdy nejde, že by sa s ním pohral, proste radšej k nemu sadne. Áno, nakŕmi ho alebo umyje, ale inak hranie skoro nič. Mladšie dieťa vôbec ani neservisuje ani sa s ním nehrá, maximálne ho na chvíľu zoberie, keď narieka a ja potrebujem niečo spraviť. Bežne situácia na ihrisku vyzerá tak, že on sedí na lavičke a ja behám okolo 2 detí. Aj po 4-5 hodinovom spánku, keď robím daňové priznania celé noci. Ešte sa nestalo, že by ma poslal ľahnúť si cez deň. Naopak ak ráno dlhšie s menším dieťaťom pospím, frfle, že čo on má robiť s tým starším, kým my spíme. Poobede, keď idem uložiť menšie, tak sa hneď pýta, kedy od neho prídem, či tam chcem ležať. No neviem, možno mi to len kvôli toľkým povinnostiam príde také dramatické, ale často mám pocit, že ja ťahám a on sa len vezie. Keď som večer po práci s deťmi vonku a on ide z práce domov (inak chodí s nami), tak sa ani nenaje, čaká, kým prídem domov a naservírujem mu niečo. To robil aj pred deťmi, ale vtedy sa to dalo. Teraz je to pre mňa fakt náročné a dosť mi to vadí.
Máte aj vy doma takých mužov alebo je to niečo neštandardné a mala by som si dať facku, že som si takého vzala? Lebo ak to takto pôjde celý život, za chvíľu budem šedivá...

Strana
z6
0silvia0
14. júl 2017

@stastenka42 a to kde si takéhoto muža roka nabalila? 😎

stastenka42
14. júl 2017

@0silvia0 sama neviem....asi mi hormóny udreli do hlavy...ale teraz odchádzam sama s malou k moru na 10 dní a povedala som mu nech porozmýšla či toto je ten správny prístup k rodine...a ked sa vrátime chcem počuť že má prácu a podobne...pozeral ako puk,bol ticho a spracovával to a tak uvidím čo bude..neviem či mu vyrazilo dych to že idem sama na dovču alebo to že si má najsť prácu 😀..

0silvia0
14. júl 2017

@stastenka42 no hormóny sú svine, udierajú bez racionality 🙂
A jeho ste k moru nevolali alebo nechcel ísť? Podľa mňa si inak urobila veľmi dobrý krok 👍

stastenka42
14. júl 2017

@0silvia0 nevolala som ho...nerobíš -nie si unavený...to som mu len povedala že idem a hotovo..preto hovorím že pozeral ako puk🙂..no ako živila som ho dost dlho..neprispieva a ked sa spýtam na robotu tak ako pozerá-a povie ..ved si nájdem..(bývalý policajt)..teraz je vo výsluhovom dôchodku,poberá okolo 420 eur ale to si necháva ....tak myslím že stačilo...

kakatulik
14. júl 2017

@stastenka42 to snad nemyslis vazne,ze si to vsetko nechavag. Fuuu,to akoze ty platis uplne vsetko? Snad aspom trenky si kupuje z "vlastneho".
Myslis ze ked si najde pracu,tak bude prispievat? Inak ked bol policajt tak nieco platil?
Prepac,tie otazky,ale nejako ma to zaujima.

martina31122014
14. júl 2017

Chcem par slov o tej empatii - je to osemetna situacia, lebo jednoducho to tak je, ze niektori ludia su empaticki viac, niektori menej. Ci je to vec vrodena, alebo aj scasti naucena, nie je podstatne,... vysledkom je, ze niektora ma muza, ktory je empaticky viac, ina menej az takmer vobec. A ked chceme byt spokojne, myslim, ze s tymto naozaj treba pracovat, ina cesta nie je. Proste muzovi povedat - samozrejme nie v amoku, ale vo vhodnej chvili a pokojne, vazne - som unavena, uz nevladzem. Viem, ze ty to mozno nevidis, ale takyto bol moj den - xxx... do detailov popisat. Oni naozaj niekedy vobec netusia, co ta zena robi, nenapadne ich to - lebo oni to casto sami nerobia, pripadne nikdy nerobili (!). A potom sa treba spolocne dohodnut na novom plane... Ak ani po tomto nie je vola, ani naznak zmeny, tak to potom naozaj asi nema zmysel.

Takisto sa mi prieci take to oznacovanie, ze muz "pomaha". Akoby to bol nejaky sluzobnicek, nejake male dieta, ktore svojou troskou prispeje. Ako tu uz niekto pisal, on je predsa rovnocenny clen domacnosti, ktory sa na domacnosti musi podielat. To, ze cez den pracuje, ze jeho podielanie sa cez pracovny cas. Zena sa zas za tento cas podiela, dajme tomu, na materskych povinnostiach. Ale ked kazdemu skonci tato "sichta", su na tom predsa rovnako, cize nie ze niekto pomaha, ale obaja by sa mali podielat na behu domacnosti...

0silvia0
14. júl 2017

@stastenka42 všetky peniaze si nechávať, neprispievať do domácnosti a nechať sa živiť manželkou... tak toto je teda level! na zaplakanie

stastenka42
14. júl 2017

@kakatulik my sme pred 4 rokmi skončili s podnikaním ,mali sme spoločné peniaze, lenže potom ja som sa zamestnala a on nič... úspory sa minuli.. doteraz všetko financovala ja,ale od nového roku som mu nechala platiť nájomné plus elektriku..to je všetko,viac neprispeje ani korunou,či na stravu,na malú, nič..

kakatulik
14. júl 2017

@stastenka42 zda sa ze si zena cinu,ale co urobis, ak sa nerozhybe?
Inak ale ked sa nezdrahal platit tie veci,snad sa bude dat dosidhnut aj viac.

stastenka42
15. júl 2017

@kakatulik no keď som chcela na stravu a tak ,tak že nemá.. potom... preto Idem sama s malou na dovolenku..jemu nebudem platiť..no uvidíme či to pomôže.. nemám na výber aj keď ma mrzí že to musím takto urobit..

Strana
z6