Mám mať dieťa v nefungujúcom vzťahu?
Ahojte, s manželom sme spolu 8 rokov. Mame dve deti, veľký dom, veľa času, finančne zabezpečenie.
No problém je v tom že ja som vždy túžila mat veľkú rodinu, aspoň 4 deti. S manželom nám to neklape takmer v ničom už najmenej 2 roky, možno aj viac. Vlastne ani presne netuším od kedy nám to neklape. Nemáme spoločne záujmy, sex je len z povinnosti a pre mna podpriemerný, nemáme sa o com rozprávať, z oboch strán je to nezáujem celkovo. Mám 33 rokov.
Poviem to priamo. Neviem či mám od manžela odísť a najist muža s ktorým budem šťastná a s ním mat ďalšie deti, ale tu je riziko že to nemusí byt podľa mojich predstav.
Alebo ostať s manželom, mat ďalšie deti (muž by tiež chcel viac deti), s tým že žijem akoby sama, v prázdnom vzťahu. Inak muž nie je zlý človek, o deti sa stará príkladne, nehadame sa, nerobi naschvaly, je stále s nami, akurát všetko medzi nami vyhaslo.
@matapo máš môj obdiv..si dobrá mama (aj tolerantná partnerka) a je super, že by si za žiadnu cenu netrhala rodinu..jediné, čo by som ti asi poradila je, že nájdi si aj ty aspoň jeden taký koníček, pri ktorom aj ty trošku "vypadneš z domu", aby si mala psychohygienu a aj manžel si uvedomí, že ty máš na to tiež právo a postará sa zatiaľ on o deti..ja mám tiež tri deti (21, 16 a 3) s tým istým mužom, ale on sa postará kedykoľvek o malú, keď ja niekam idem, to je super!...to je dôležité podľa mňa mať takú možnosť..🙂
@janickacrazy ...veru aktivneho chlapa az tak netreba zavidiet, je to sebecke to ano, najskor sme robili 10 rokov vsetko spolu, potom prisli deti a on pokracuje takym istym sposobom zivota viac menej a jasne nejaky cas travi aj s nami a zivi nielen seba ale 5 ludi, no a zo mna je mama, ja som svoj zivot aj tempo prisposobila detom, ale zas naplna ma ten cas s detmi, som rada ze ich mam. Muza uz nezmenim (ale zas nieje to ziaden nasilnik,....) a ani nemam chut ho menit kym su deti male. Som rada ze ziju v kompletnej rodine a ja by som sa bez neho tiez asi lepsie nemala. Kazdy si berie zo vztahu to najlepsie a na tom staviame.
Ahoj, úplne to chápem. Tiež sa týmto zaoberám už nejakú dobu. Mám emocionálne nefunkčný vzťah, a napriek tomu túžim po štvrtom bábätku. Muž je pre mňa cudzí človek, ktorý nestojí o to, aby ma spoznal, ale moje tri deti sú pre mňa všetkým a túžim ešte po jednom. Cítim, že potom by som už bola spokojná. Čím ďalej, tým viac zisťujem, že s akýkoľvek mužom (česť výnimkám) sa nedá mať vzťah tak, ako to chápeme my ženy. Chlap nám je dobrý na dve veci - aby sme mohli mať tie krásne deti, a aby ich živil. Tak prečo nie ešte jedno, keď sú na to podmienky? A že nie je doma vždy príjemná atmosféra, že si mama s otcom nie vždy rozumejú? Žiadne dieťa nežije v dokonalých podmienkach.
@maresama je velmi smutne, ze to takto vnimas - deti vela vycitia - a prave tie rodiny, ktore nefunguju su tie vzorce. Takze to ako zijete teraz - budu raz zit i oni - a toto chces? Aby zavideli...spoluziakom..ako funguju ich rodiny? Podla mna uplne nefer ( a to viem o com pisem )...dieta tu mas len prve roky - vobec ti nebude patrit cely zivot..takze nie to dieta ti k stastiu nechyba...chyba ti nieco ine..
A zial je aj to pravda, ze pokial clovek nenajde stastie v sebe..nenajde ho nikde. Viem, ze je to velka tuzba ... ale ver tomu, ze ten pocit skutocneho stastia ti 4dieta neda...Mojq mamina mala 5 deti - a veru, ked nefungoval vztah ziadne dieta ten pocit lasky nenahradil lasku partnersku. Teraz jej vsetke deti vyleteli z hniezda ...a i tak je akoby sama, lebo otec je prilis aktivny aj napriek veku.
@calin nie, nie je to smutné, to je len tvoj pohľad. Je to proste tak. Keď si človek v zamilovanosti vyberie nesprávneho partnera, nedá sa to potom mávnutím čarovného prútika zmeniť. Potom sa s tým dá už len zmieriť a vyťažiť z toho to najlepšie. Pre mňa sú to najlepšie tie deti. Opakujem, žiadne dieťa nežije v takých ideálnych podmienkach, aby mu bolo čo závidieť. Keď sme pri tom, moje deti majú oveľa krajšiu rodinu ako som mala ja a je to len moja zásluha. Čo mne chýba, to ty nemôžeš vedieť, to viem iba ja. Milujem takýchto jasnovidcov 🙂 Poučovanie druhých ti ide výborne. 🙂 Celá tvoja reakcia sa nesie v štýle "podľa seba súdim teba" 🙂 Ja som sem nenapísala preto, lebo potrebujem radu, ale preto, lebo som chcela podporiť autorku príspevku, že nie je sama, že ja to vnímam podobne. Vďaka za pochopenie.
@maresama nie - ja som len napisala skusenost z detstva ( cize je to uplne jedno ako to vezmes ty ). A tiez to..aby sa zeny zmierili s tym, ze si vybrali nevhodneho partnera - nie s tym sa zmierit neda - da sa to v prvom rade zmenit ( partnera - pristup a xy veci ).
Mam suseda ( 85rocny ) ..s prvou zenou sa rozviedol ( pretoze ona si nasla bohatsieho ) - druha zena mu zomrela...a tretia mu tak tiez zomrela. Ma syna a ten syn ma uz tiez svoj zivot ( 60 rocny ) o tomto som hovorila...ze jedneho dna zena raz tak ci tak ostane sama... a ano - aj po rokoch sa mu kotulaju slzy za zenou co stratil...ma len macku (vlastny syn s rodinou aj nevlastne deti mu telefonuju..pridu na navstevu...ale den sa sklada z 24hodin / 365 dni v roku a vtedy je sam - ma priatelov - ma xy aktivit ( velmi aktivny ), ale aj tak pride k nam - aby sa mal s kym porozpravat..
Ja som tu len vyjadrila svoj nazor - nic ine ....

@lacibo ... 🙂 dakujem 🙂 ja po nociach (asi aj na ukor zdravia ☹ ) studujem - jazyky, malujem, rada si nieco precitam, rano si zvyknem zaplavat, zial nevychadza vsetko kazdy den ako by som chcela ☹ No a co sa da robim s detmi 🙂 bicykle, turistika, cestovanie je aj moje hobby takze tam vsade beriem so sebou aj moje tri prisavky 😉 nemam problem s nimi cestovat kdekolvek ale dalej vacsinou chodime spolu ako rodina, ale neraz som s nimi letela niekam aj sama 🙂