icon

Mám mať dieťa v nefungujúcom vzťahu?

21. máj 2020

Ahojte, s manželom sme spolu 8 rokov. Mame dve deti, veľký dom, veľa času, finančne zabezpečenie.
No problém je v tom že ja som vždy túžila mat veľkú rodinu, aspoň 4 deti. S manželom nám to neklape takmer v ničom už najmenej 2 roky, možno aj viac. Vlastne ani presne netuším od kedy nám to neklape. Nemáme spoločne záujmy, sex je len z povinnosti a pre mna podpriemerný, nemáme sa o com rozprávať, z oboch strán je to nezáujem celkovo. Mám 33 rokov.
Poviem to priamo. Neviem či mám od manžela odísť a najist muža s ktorým budem šťastná a s ním mat ďalšie deti, ale tu je riziko že to nemusí byt podľa mojich predstav.
Alebo ostať s manželom, mat ďalšie deti (muž by tiež chcel viac deti), s tým že žijem akoby sama, v prázdnom vzťahu. Inak muž nie je zlý človek, o deti sa stará príkladne, nehadame sa, nerobi naschvaly, je stále s nami, akurát všetko medzi nami vyhaslo.

Strana
z5
matapo
28. máj 2020

@lacibo ... 🙂 dakujem 🙂 ja po nociach (asi aj na ukor zdravia ☹ ) studujem - jazyky, malujem, rada si nieco precitam, rano si zvyknem zaplavat, zial nevychadza vsetko kazdy den ako by som chcela ☹ No a co sa da robim s detmi 🙂 bicykle, turistika, cestovanie je aj moje hobby takze tam vsade beriem so sebou aj moje tri prisavky 😉 nemam problem s nimi cestovat kdekolvek ale dalej vacsinou chodime spolu ako rodina, ale neraz som s nimi letela niekam aj sama 🙂

lacibo
29. máj 2020

@matapo máš môj obdiv..si dobrá mama (aj tolerantná partnerka) a je super, že by si za žiadnu cenu netrhala rodinu..jediné, čo by som ti asi poradila je, že nájdi si aj ty aspoň jeden taký koníček, pri ktorom aj ty trošku "vypadneš z domu", aby si mala psychohygienu a aj manžel si uvedomí, že ty máš na to tiež právo a postará sa zatiaľ on o deti..ja mám tiež tri deti (21, 16 a 3) s tým istým mužom, ale on sa postará kedykoľvek o malú, keď ja niekam idem, to je super!...to je dôležité podľa mňa mať takú možnosť..🙂

matapo
29. máj 2020

@janickacrazy ...veru aktivneho chlapa az tak netreba zavidiet, je to sebecke to ano, najskor sme robili 10 rokov vsetko spolu, potom prisli deti a on pokracuje takym istym sposobom zivota viac menej a jasne nejaky cas travi aj s nami a zivi nielen seba ale 5 ludi, no a zo mna je mama, ja som svoj zivot aj tempo prisposobila detom, ale zas naplna ma ten cas s detmi, som rada ze ich mam. Muza uz nezmenim (ale zas nieje to ziaden nasilnik,....) a ani nemam chut ho menit kym su deti male. Som rada ze ziju v kompletnej rodine a ja by som sa bez neho tiez asi lepsie nemala. Kazdy si berie zo vztahu to najlepsie a na tom staviame.

maresama
5. jún 2020

Ahoj, úplne to chápem. Tiež sa týmto zaoberám už nejakú dobu. Mám emocionálne nefunkčný vzťah, a napriek tomu túžim po štvrtom bábätku. Muž je pre mňa cudzí človek, ktorý nestojí o to, aby ma spoznal, ale moje tri deti sú pre mňa všetkým a túžim ešte po jednom. Cítim, že potom by som už bola spokojná. Čím ďalej, tým viac zisťujem, že s akýkoľvek mužom (česť výnimkám) sa nedá mať vzťah tak, ako to chápeme my ženy. Chlap nám je dobrý na dve veci - aby sme mohli mať tie krásne deti, a aby ich živil. Tak prečo nie ešte jedno, keď sú na to podmienky? A že nie je doma vždy príjemná atmosféra, že si mama s otcom nie vždy rozumejú? Žiadne dieťa nežije v dokonalých podmienkach.

calin
5. jún 2020

@maresama je velmi smutne, ze to takto vnimas - deti vela vycitia - a prave tie rodiny, ktore nefunguju su tie vzorce. Takze to ako zijete teraz - budu raz zit i oni - a toto chces? Aby zavideli...spoluziakom..ako funguju ich rodiny? Podla mna uplne nefer ( a to viem o com pisem )...dieta tu mas len prve roky - vobec ti nebude patrit cely zivot..takze nie to dieta ti k stastiu nechyba...chyba ti nieco ine..
A zial je aj to pravda, ze pokial clovek nenajde stastie v sebe..nenajde ho nikde. Viem, ze je to velka tuzba ... ale ver tomu, ze ten pocit skutocneho stastia ti 4dieta neda...Mojq mamina mala 5 deti - a veru, ked nefungoval vztah ziadne dieta ten pocit lasky nenahradil lasku partnersku. Teraz jej vsetke deti vyleteli z hniezda ...a i tak je akoby sama, lebo otec je prilis aktivny aj napriek veku.

maresama
7. jún 2020

@calin nie, nie je to smutné, to je len tvoj pohľad. Je to proste tak. Keď si človek v zamilovanosti vyberie nesprávneho partnera, nedá sa to potom mávnutím čarovného prútika zmeniť. Potom sa s tým dá už len zmieriť a vyťažiť z toho to najlepšie. Pre mňa sú to najlepšie tie deti. Opakujem, žiadne dieťa nežije v takých ideálnych podmienkach, aby mu bolo čo závidieť. Keď sme pri tom, moje deti majú oveľa krajšiu rodinu ako som mala ja a je to len moja zásluha. Čo mne chýba, to ty nemôžeš vedieť, to viem iba ja. Milujem takýchto jasnovidcov 🙂 Poučovanie druhých ti ide výborne. 🙂 Celá tvoja reakcia sa nesie v štýle "podľa seba súdim teba" 🙂 Ja som sem nenapísala preto, lebo potrebujem radu, ale preto, lebo som chcela podporiť autorku príspevku, že nie je sama, že ja to vnímam podobne. Vďaka za pochopenie.

calin
7. jún 2020

@maresama nie - ja som len napisala skusenost z detstva ( cize je to uplne jedno ako to vezmes ty ). A tiez to..aby sa zeny zmierili s tym, ze si vybrali nevhodneho partnera - nie s tym sa zmierit neda - da sa to v prvom rade zmenit ( partnera - pristup a xy veci ).
Mam suseda ( 85rocny ) ..s prvou zenou sa rozviedol ( pretoze ona si nasla bohatsieho ) - druha zena mu zomrela...a tretia mu tak tiez zomrela. Ma syna a ten syn ma uz tiez svoj zivot ( 60 rocny ) o tomto som hovorila...ze jedneho dna zena raz tak ci tak ostane sama... a ano - aj po rokoch sa mu kotulaju slzy za zenou co stratil...ma len macku (vlastny syn s rodinou aj nevlastne deti mu telefonuju..pridu na navstevu...ale den sa sklada z 24hodin / 365 dni v roku a vtedy je sam - ma priatelov - ma xy aktivit ( velmi aktivny ), ale aj tak pride k nam - aby sa mal s kym porozpravat..
Ja som tu len vyjadrila svoj nazor - nic ine ....

Strana
z5