Mám mu veriť?
Ahoj, potrebujem radu, názor. S priateľom mame veľmi pekný vzťah, otvorene sa o všetkom bavime, neklameme si. Ozýva sa, kedy môže sme spolu. Odišiel na Silvestra s bratom a ďalšími priateľmi na pár dní s tým, že to mali objednane už v lete kedy sme my sa ani ešte nepoznali. Ako sa sam vyjadril, keby to nemal zaplatené ani by nešiel a radšej bol so mnou. Ešte sa mi predvčerom ráno ozval ze teda idú, odvtedy ticho. Sľúbili sme si, že po polnoci si napíšeme a zaželame aspoň šťastný nový rok a vynahradime si to keď bude doma. Neozyval sa, už mi to bolo aj blbé, ale doteraz som nemala jediný dôvod neveriť mu a tak som to neriesila. Aj som mu predvčerom sem tam napísala, a videla som ze precital a neodpísal, tak si vravím nevadí, ved je tam s plno ľuďmi a baví sa, tak mobil nerieši. No včera večer sa ozval. Ze tam kde sú nemá signál, sú v horách na chate. Ja ze nevadi teda. A on ze ale vadí. A ze o chvíľu bude zas už na chate a nebude vedieť so mnou komunikovať, že mi teda želá pekného Silvestra. Ja jemu tiež. Aj mi trochu odlahlo, lebo to vysvetľovalo, prečo aspoň dobrú noc nenapíše, bez čoho spat doma nikdy nejde. No potom o dve hodiny mi došli dve fotky, co mi poslal, a mne napadlo ze ved tam nemá signál, ako ich poslal... Po polnoci som mu zapriala šťastný nový rok, peknú správu. Neskôr cca o hodinu bola správa už prečítana a mne začali vŕtať v hlave s tým pochybnosti. Ako mohol prečítať spravu, keď nemá signál. A celkovo keď pozriem viber, každú chvíľu vypíše, že bol online pred 15,50 a pod.minutami. Nemusí byť priamo online, stačí ze niečo robí s mobilom a viber to hodí ako keby bol online. Ale... Mne to nedá. Doteraz sme mali veľmi pekný vzťah založený na dôvere a pohode, a áno, opýtam sa ho na to keď príde domov. Ale celý dnešok som z toho nejak mrzuta, neviem si to dat do súvislosti, prečo by mi klamal a načo, ved si hovoríme vždy pravdu a ja som absolútne nekonfliktna, nehadame sa a vždy hovorí, že sa mu páči ze som aká som, že máme pekný vzťah. Ešte sa mi neozval, ale fakt ma zneistuje, keď vidím že každú chvíľu bol online, a správa prečítana a mne sa ešte neozval, ani nezaželal šťastný nový rok. Neviem co si mam o tom myslieť... A je mi z toho smutno.
@puklica13 prave preto som si ju pamatala, ze to bolo take prespekulovane.....najprv sa urazila ako pubertiacka, lebo sa jej frajerovi nepacilo, ze vycapila fotky na socialnu siet, potom zas riesila presne toto ako tu, kedy videl sms, kedy bol online na viberi, na fb, kdekade.....a potom ta "uprimna" pomoc cloveku, co ani nevedel, ze existuje...... taketo chutovky si proste clovek zapamata....... 😉
@obsadenemeno kebyže ma 15..To vcelku chápem...
no klame ti, čo ti mám na to povedať ? má proste partiu kamošov pri sebe, tak si nespomenie ani na babu, čo má doma. to je normálka pre chlapov.pre neiktorých, treba hľadať dozretých chlapov, čo nemajú už pubertu,ale sú normálni a seriózni, asi až taký pekný vzťah nemáte,ako opisuješ. je mi to ľúto, hľadaj inde
prosím ťaaaa, teraz čítam !!!! vy máte 30 a 40 ? to si robíš prdel, nie z nás ? Mne prišlo, že máte tak max 17 rokov,!!! si robíš srandu teraz :D
už som čítala linky,čo tu pridali o iných diskusiách, čo si ttu pridala,ty sa chod dať liečiť preboha, ja som v prvom pol roku vzťahu neriešila takéto stihomamy, čo máš ty, to čo riešiš ? kristušák, šak ja som sa prvé roky vzťahu ani takýmito debilinami nezaoberala
Jezis,to je zase ona?
Ja si myslím, že jeho postup je ok, je s kamošmi na chate a maju chlapske seansy, nebude chudáčisko v kúte celý deň vypisovať do mobilu. Ak ti povedal, že nie je signál, tak proste nie je signál, v horách by som sa tomu nečudovala, a nech aj systém ukazuje že je online, može to byť len závan nejakého signálu. Nechaj nech oslavuje a poklebetí s kamošmi. Sem tam sa ozval a povedal čo a ako. To úplne stačí. Max. mohol teda zavinšovať pekný nový rok a bla bla. Ja to vidím tak, že on je už fakt zrelý muž, je rozvedený, má dieťa, má 40rokov, a nerieši stále telefon a vypisovanie na sieťach... proste už niečo zažil a berie život už s nadhľadom a triezvo. Ty to trochu prežívaš viac než by trebalo. Povedz mi, ty pracuješ? Máš deti? Lebo mne sa pri malom koľkokrát muž pol dňa nedovolá, koľkokrát ani neviem kde mám mobil, a aby som mu písala, na to tiež nemám čas. Mám skrátka svoju robotu, neviem čo skôr cez deň a fakt nechápem ako môže niekto takto čakať na správy a šúchať nohami. Však nech je to už ako chce, hoď ten telefon kdesi do kuta a zamestnaj sa preboha niečím zmysluplným. Uvidíš, aj on to ocení. A fakt popracuj na sebe, na svojom sebavedomí a sebaúcte. Čo som čítala tvoje diskusie, tak máš s tým problém. To nie je hanba, ísť si pokecať s psychologom alebo nejakým terapeutom. Neviem, či máš deti,... ale keď ich budeš mať, tak asi dospeješ a nebudeš riešiť nepodstatné veci takto hystericky. Sú veci podstatnejšie. Pozri sa, žije, je v poriadku, ozval sa, baví sa. Tak nechaj ho, nech robí to na čo má zrovna chuť a ty rob to isté. Aj tak nemôžeš ovplyvniť či urobí to alebo tamto, je to na ňom. Takže ak chce byť s tebou bude s tebou, ak nie, opustí ťa, a čo? Nie je tvoj majetok a tvoj život taktiež nezávisí od jeho prítomnosti v tvojom živote. Chápeš čo chcem povedať? Ži aj keď ho nevidíš, lebo mám pocit, že vtedy len sedíš s mobilom v ruke a čakáš na smsky, a všetko okolo plynie. Chápem, že váš vzťah je čerstvý a všetko, ale buď trochu nad vecou. Buď jedna sebavedomá, inteligentná, kreatívna, samostatná bytosť a nerieš toľko ...
keby si žila v časoch kedy neboli mobilné telefóny a internet, ušetrila by si si kopec životných trápení... smska, mail ani fotka na FB nie je podľa mňa ideálny dôkaz lásky, oddanosti alebo vernosti... je to síce pekné, ale niekoho to môže aj obťažovať, zvlášť, keď má inú prácu, alebo keď je interval vyžadovaných kontaktov prostredníctvom týchto zariadení príliš častý.
KeĎ niekto nezdvíha telefon, alebo neodpisuje na správy, neznamená to hneď (väčšinou) že ste sa rozišli, že ťa opúšťa, že váš vzťah skončil, že práve súloží... môže to znamenať, že sa mu to zrovna z objektívnych dôvodov nehodí, lebo práve platí v obchode, hádže sa mu dieťa o zem, nevie nájsť mobil, zabudol si mobil, je na wc, sprchuje sa, spí, berú mu krv, a milion ďalších úplne "stupidných" bežných príkladov... teda robí úplne bežné činnosti akurát mimo tvoj zrak. A sem tam by rád aj súkromie, teda tzv. offline zonu. Nie preto že súloží a potrebuje súkromie, ale napr. sedí na záchode a chce súkromie. A to je podľa mňa rozdiel. Mňa to napr. irituje, keĎ som na wc a niekto mi volá, a keď volám neskôr späť je urazený, čo mu nezdvíham. No nie je to už choré? Viem, že to čo popisujem je už extrém, ale fakt treba žiť radšej naživo a nie stále smsky, mmsky, maily, lajky a statusy na fb... lebo keď systém zhasne, tak ľudia asi zdivejú, alebo ja neviem čo sa bude diať. Ak mu veríš, tak mu ver. Či s mobilom, či bez mobilu. Ak mu neveríš, tak ... ti ani mobil ani iné detektory nepomôžu. Dobrú noc.
@marlaura
uprimne, toto co si napisala sem, povedz mu.
Pre mna osobne je to take "spehovanie", kedy aka sprava odide a podobne... Ja napr. ked som mimo domu s kamoskami, na akcii, neraz pomaly ani neviem kde mam mobil a stane sa mi, ze si najdem zmeskany hovor, spravu aj po hodinach...a teraz si fakt neviem predstavit ze by ma niekto upodozrieval...
Zas s priatelom chodis iba 6 mesiacov, cize sa iba spoznávate, a zistujete, ci si vôbec budete vediet predstavit fungovat spolu, ci si vyhovujete, takze netreba z toho robit dramu.
Ďakujem všetkým. Ešte sa neozval. Predsa len som sa včera pokúsila mu zavolať keď bol online, zvonilo, ale nedvíhal. Možno ani mobil nemal pri sebe, možno áno ale robil čosi iné. Ťažko povedať. Ak sa ozve, samozrejme sa osobne porozprávame, ale mrzí ma že sa neozval. Možno naozaj nemá signál, možno... už to neriešim. Síce ma to mrzieť mrzí, ale trápiť sa preto mne nepomôže a on to ani najskôr nevie, keďže naša posledná konverzácia bola v pohode, kedy mi len oznamil ze nema signál a poslal aj bozk. Tak hádam je všetko OK. Však čas ukáže. Neviem si nejako predstaviť, aby z pekného co je medzi nami, čo sme si obaja doteraz vážili, a on mi prejavoval toľko pozornosti a lásky ešte večer pred odchodom, aby zrazu sa niečo len tak bezdôvodne zmenilo. No, počkám.
@marlaura zmenilo sa nieco len v tvojej hlave. Jeziskove huslicky, zeno, ukludni sa. Neries.
Alebo sa v tom vrtaj aj najdalej a garantujem ti, ze jedneho dna bude mat toho dost a potom signal nesignal, uz ti veru nikdy nedvihne, pripadne ta zablokuje.
@obsadenemeno toto je podla mna psychicky chora osoba. V ich veku ked toto riesi a analyzuje kazde slovo.....Vobec nereaguje na prispevky, len si hudie svoje a ten chlap ju ma totalne v p....
@catherinah nemyslim, ze ju ma zatial niekde.....este mu to nedoslo, ten vztah je stale v zaciatkoch a on je pravdepodobne stale v tom prvotnom osiali. Hlavne ked sa ona premaha pri nom, a nerobi vysluchy, aspon nie tak ocividne.
Myslim, ze keby si mohol precitat tieto diskusie, hlavne tu o "nezistnej" pomoci, hned by sa na nu pozeral inak. On je proste niekde s partiou, zavolal jej raz ci dvakrat a teraz ma mobil niekde v bunde a nekontroluje ho ako 13rocny pubertiak kazdych 5 minut. Myslim, ze to je uplne normalne, ked napr moj ide na par dni prec, ako na nejaky koncert s kamosmi, tiez mi nepise 30x na den, aj ked ma signal. Mna osobne by to poriadne otravovalo, keby mi pisal a vyvolaval kazdu hodinu.
a ja si myslim, ze je zenaty... 🙂 info o tom ze je rozvedeny, podal len tebe. Aj keby nebol signal, tak minimalne stastny NY ti zazelam, a nie ignoracia telefonatov, sms a vsetkych inych komunikacnych moznosti, potom na par sekund zavola, ze vsetko je o.k., ze ta lubi...
Bola si u neho doma? Kde sa stretavate?
@magic08 ak je to ta,co tu bolo spominane,tak toto nie je jej prva diskusia s podobnym textom ako sa na nu vykaslal,isiel si po svojom a neozyval sa jej. Potom jej zamotal zas medove motuze popod nos a zas bolo vsetko ok. Nikto sme neni na tolko padnuti na hlavu,aby sme za dva tri dni neboli schopni poslat jednu sms hlavne ked predtym s nou vraj volal. "Strasne musi byt zalubeny". Potom tu ona napise,ze uz to neriesi,uz je to ok,uz nebude nad tym premyslat a robi to vkuse vkuse vkuse...panko ma vzdy dovod preco sa neozvat,vzdy.
@marlaura nieco podobne som zazila. Chlapik sa vybral s kamosmi, na vylet, vtedy sa vobec neozval. Neskor sa ozyval menej a menej az to nejako postupne uhral do stratena. Ja sommu nevyvolavala mam svoju hrdost. Proste nevyzrety typ co to uhral do stratena. Nemal ani silu mi povedat ze mu nevyhovujem, ale nastastie to bolo tiez cca pol rocna znamost.Na tvojom mieste nevyvolavam aj ked je to tazke a zijem svoj zivot, uvidis ci sa ozve. MOzno si len potrebuje od Teba oddychnut
si naňho moc naviazaná a to navonok vyzerá ako "pekný vzťah" ale v skutočnosti ho chceš mať len pre seba. a to chlapi neznášajú pretože tak sa ženská začína správať vtedy keď chce hniezdiť a pomaličky si už pripravuje všetko ovládať a kontrolovať okolo seba -vrátane chlapa. a preto to chlapi neznášajú a odpudzuje
@germaniawerks bolo by zaujimave vediet aj jeho pohlad na tento "dokonaly vztah" 😀
je ženáč...a ťahá ťa za noc...je proste s rodinou teraz
katastrofa čítať tie diskusie,čo si založila. Mala by si si oddýchnuť o toho vzťahu a neriešiť to tak moc, si moc nanho uviazana, nedáš mu vobec dýchať, mne pripadá,akoby si nebola celkom OK podľa toho,ako pises.sorry
Mozno by on povedal,ze ziaden vztah nemaju len ona si to po svojom vysvetluje. Mozno su spolu len na to jedno,ziadne zavazky,nic a ona to len takto jednoducho nezvlada. Neverim tomu,aby uz zrelemu muzovi (40) nestala partnerka aspon za to,aby jej poslal aspon jednu sms k Novemu roku aj keby bol na Himalajach.
@marlaura a na kieho oneho mu vypisujes sms a volas ked ti povedal, ze tam nie je signal? Ci to len preto, aby si vedela ci si spravu precital a kedy? Ja len taka mala poznamka: Najskor: "No včera večer sa ozval. Ze tam kde sú nemá signál, sú v horách na chate. " Potom: "kedy mi len oznamil ze nema signál a poslal aj bozk".
ja si nemyslim, ze je zenaty, len ona je prilis nanho naviazana. podla mna nie je normalne sledovat, kedy bol a nebol online a stresovat sa zakazdym, ked jej ihned neodpise a zamyslat sa nad tym, ci su este spolu alebo nie su este spolu a ci sa s nou rozide,ci sa jej este niekedy vobec ozve, ci to znamena koniec atd (ako pisala aj v ostatnych diskusiach, ktore zalozila). ved to je ciste psycho, svedci to o tom, ze si vobec neveri, nie je stabilna ani vyrovnana.. mat taketo prehnane reakcie, stresy, uzkosti, ze sa mi uz neozve a preco a ci sa daco stalo a ci sme este spolu, no to je problem pre psychologa, bez urazky. ja byt chlap, utekam kade lahsie. a keby mne ako zene toto robil daky chlap, tiez utekam. kazdy ma narok na svoj osobny priestor a cas, sukromie a potreba utvrdzovat sa, ci ma este miluje a preco nedal smajlika a preco nenapisal dobre rano, to je sebaistota totalne v cudu, verim tomu, ze ona tym naozaj velmi trpi a trapi sa, ale to treba riesit, dat sa dokopy, poradit sa odbornikom alebo co. taketo vztahy nikdy nedopadnu dobre, nemoze sa ani jeden z partnerov druhemu vtierat, neustale sa strachovat, tahat za kratsi koniec, zakladat vztah na tom, ci viber ukazal, kedy bol aktivny, dozadovat sa, nech sa ozyva.. nikdy nikoho nedonutite, aby vas lubil, praveze patnerovi treba dat priestor, nech sa sam rozhodne, nech vam ukaze kolko casu a pozornosti vam chce venovat, nech sa prejavi. ludia s vami ostanu len vtedy, ked naozaj chcu, nie, ked ich budete nutit a kontrolovat a vycitat im ich malo pozornosti a davat im pravidla, kedy a kolko sa ozyvat. dajte im priestor, moznost sa rozhodnut, ukazte im, ze ak chcu, tak mozu byt s vami a ak nie, je to ok.. tym stupa vasa hodnota v ich ociach a nie tym, ze sa potrebujete utvrdzovat, ze vas niekto lubi a ked to dva dni nenapise, uz mate v gatiach 🙂 a mimochom, kazdy partner vo vztahu ma mat aj vlastny zivot, priatelov, konicky, slobodu, sebavedomie a aj cas pre seba, vtedy sa da ten vztah budovat na akychsi pevnych zakladoch. a mimochodom byt zufalka nie je absolutne sexy.
@marlaura akoze nehnevaj sa...precitala som si nieco z kazdeho tvojho prispevku...a popravde vyhladaj odbornu pomoc..kolko mas rokov?28?chovas sa ako 14tka ktorej zobrali hracku..fakt chore..ste spolu par mesiacov a realne ste spolu stravili aky cas?lebo raz mesacne cca. pridavas temu ako ta ignoruje a nepise a nevola a je vzdy inde len nie s tebou..co chces viac?toto je vztah skoro 30 rocnej baby?preboha vazne si nalej cisteho vina a konecne sa spamataj...alebo si si len vyhliadla niakeho chlap a ty si zijes v predstavach s nim a on ma komplet rodinu ktorej sa venuje?toto vyzera skor ako ze ten vztah vidis len ty nikto iny..cakat jak 14tka na sms no mohla by som sa v*srat nato!
Chudak chlap....a ked je zenaty, tak velmi rychlo ukoncit tuto bokovku lebo tato zenska je zrela na cvokhaus a toto nemdopadne dobre!
@obsadenemeno ty si v kazdej jednej jej diskusii? Ze ta to baviiii 🙂))) Ale spiona by si mohla ist robit urcite 😀
@marlaura dievca zlate, ak ide v pohodke na Silvestra bez teba, ak sa raz ozve raz nie, ak robi to co sme si si tu precitali v tvojich inych diskusiach, treba si uvedomit ze to nie je 20 rocny chalan, ze co to v zivote prezil, rodinu, rozvod, deti, ze ma tak trochu v pazi a proste neriesi. Ja by som taky vztah nechcela, bud sme jedno telo jedna dusa, alebo proste nie sme. Ty si vyber. Bud budes robit to co chce on a budete sa vidiet a pocut len ked chce on, alebo si proste najdi nejakeho priatela bez zavazkov...
@liv1 nie, nie som v kazdej jednej diskusii. Len v tych zaujimavych....... 😵
Neviem, preco ti to vadi....ved aj ty mozes byt v kazdej, len sa treba trosku posnazit......
@marlaura viem celkom dobre pochopit to co pises.....ja ked som zacala chodit s mojim terajsim priatelom, zazila som nieco podobne...je odo mna tak isto starsi o skoro 9 rokov a popravde, rad si uzival zivota.....pred tym ako sme sa zacali stretavat po dlhsej dobe z neho vypadlo, ze mal par babeniek na zozname sucasne a ked sa nudil tak sa proste ozval z casu na cas a uzil si s tou na ktoru mal naladu....
Ostala som mierne v soku, ale popravde ma to az tak velmi neprekvapilo, nakolko vyzera fakt dobre a teda na zaciatku este ked jeho potencionalne zaujemkyne nevedeli, ze sme spolu, tak vypisovali jedna radost.....ja som ale typ zeny, ktora proste extra neziarli a z predoslych vztahov som si odniesla skusenost, ze ak muz chce, podvedie ta ci sa ti to paci alebo nie
No a tak nas vztah na zaciatku vyzeral tak vselijako......on sa sice ozyval pravidelne, ale akosi sa mu nechcelo tak casto stretavat ako som si predstavovala......asi 2 mesiace som to tolerovala a snazila sa byt chapava a podobne, nakolko ani ja nemam velmi rada ak ma ludia tlacia do situacii, ktore nechcem....Velmi sme si (aj doteraz) rozumieme ako ludia, mame podobny typ humoru a myslim, ze som zena, ktora sa dokaze zabepecit aj sama, takze na chlapoch nelipnem, co mu podla mna dost imponovalo.... a potom uz ked toho bolo na mna privela, tak som sa mu zdoverila a povedala som mu, ako to citim.....ze jednoducho som tiez len clovek a mam city.....ze su pre mna veci vo vztahu, ktore su pre mna velmi dolezite a bez nich si neviem pokracovanie predstavit...myslela som tym, ze prioritou pre neho budem ja a on zase pre mna.....
dokonca, fakt plati, ze aj inteligentní chlapi su niekdy nechapaví v tychto zalezitostiach a teda jemu sa to zdalo okej, ze sa stretavame tak 1 krat do tyzdna, alebo sme spolu len cez vikend, pritom obidvaja si to kludne vieme zabezpecit hocikedy 🙂
Tak, som mu predostretla vsetko co som mala na srdci, ze pokial nebudem citit, ze som priorita, tak s nim nechcem dalej pokracovat a budem hladat niekoho kto si ma bude vediet vazit....
Zda sa, ze sa asi vtedy zlakol a v hlavicke si uvedomil par veci...a...momentalne spolu cakame dieta, som v 14tt.
Ja len tym chcem povedat, ze urcite treba vysvetlit chlapovi s ktorym chodis veci tak ako ich citits, bez pardonu....samozrejme nie hystercit, ale s kludom Anglicana si pri vine alebo kave prediskutovat par veci.....reakcia urcite nenecha na seba dlho cakat a ty uvidis ako sa zachova.....to, ze ta nezobral na Silvestra nemusi znamenat ziadna katastrofa, ale trosku to o nieco uz aj svedci, navyse ked to sama pises a mas z toho taky pocit....
Koniec koncov, teraz prave moj frajer, kassanova, radi mojim kamoskam ako sa zachovat ku chlapom, ktori na nich kaslu, alebo si ich nevazia......Oni nie su sprostí, len im netreba vsetko tolerovat......proste pokial si ty nevysporiadas s nim veci, ktore ta trapia, nikdy nebudes vo vztahu spokojna a budes z toho len nervozna.....bud sama sebou 🙂
@obsadenemeno pisem vo vsetkych JEJ diskusiach 😉

@obsadenemeno ty si lepšia jak CIA..😂
Inak ťa diskusia o návšteve skoromoznorazurcite svokra v nemocke na tajnasa... No fuha to už silné kafe aj pre mňa..Čistá psycho zrelá pre doktora