icon

Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného

babulinka29
21. jan 2013

Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......

didi44
6. feb 2013

@sashabb ....moje prispevky su odrazom tych..mozno tebe podobnych, ktory nevedia pochopit seba...toboz by vedeli pochopit tych druhych... 😀 ..pa..pa

sashabb
6. feb 2013

@didi44 teraz som sa dobre zasmiala 😀 😀 😀

Niečo ti poviem, z tvojich príspevkom mi vychádza, že si trašne slabý jedinec s velmi nízkym sebavedomím. A vieš prečo? Vylievaš si tu zlosť na ženu, ktorú máš doma! Píšeš ako by si spravil poriadky kebyže sa ti ku@vi a pritom to robí, no ty si nič neurobil. Len maš plno rečí. V ďalšich temach ju iba zhadzuješ a ohováraš, napíšeš že nikdy si ju nevezmeš za manželku a aka je taka je, ale doma ju máš stále. A prečo? pretože zrejme dobre vieš, že by ťa žiadna ina nechcela.

Prečítaj si svoje príspevky, všetky, ako si v nich odporuješ a stále negatívne reaguješ. Vieš, ono je prinajmenšom trochu divne, že sa chlap takto ventiluje na "mamičkovskom" fore 🤐

duracelko
6. feb 2013

@babulinka29 trvaj na rozvode, nejako to tam nejaký čas vydrž v dome spolu s nimi, a rieš si svoju budúcnosť so svojimi deťmi. držím palce

didi44
6. feb 2013

@sashabb ...ja sa smejem od kedy si mi 1x napisala...a jednoznacne mas pravdu.. 😀 ..nakoniec ty si zena a zeny maju pravdu vzdy i ked len tu svoju, ktorou vymyvaju mozgy partnerom..., ktori sa im dostatocne nevenuju a preto odovodnia kazdy svoj krok...a ja ako slaby jedinec..sa tu ventilujem..citam..pozorujem a vobec mi nevadi prispevok tebe a inym silnym zenskym stvoreniam typicky...A preco to vsetko pisem?..No hlavne preto, lebo poznanie je stastenou buducnosti...a kazdy moj krocik tu..znamena krok dopredu...ale to by si sa musela hlboko zamysliet..a ja chapem, ze teba neboli len myslenie.. 😀

didi44
6. feb 2013

@sashabb ...a este nieco...aj "babulinka ..."..sa to...a co zmoze jej manzel, ktory ani mozno nevie ake zlato ma doma, co tu na neho kyda a robi tu z neho psycho teroristu...A pritom vsetkom aj keby ju vystavila do vykladnej skrine..budu tu damy jej podobne, ktore jej tu davaju primitivne rady a popri tom ju lutuju..pritom prave ona je tou nenamazanou, ktora :..zapricinila zhrdzavenie sukolia vo vztahu...a ked uz nic nezmoze...nastava srdcervuci plac a krokodilie slzy...ale ved nie sme ovce..mozeme sa slobodne rozhodnut..a preto teba ci tu ja pisem a o kom do toho vies co je...ja som slobodny clovek..a ty nie si nastastie moja manzelka a ani nou nebudes...

maca_p
6. feb 2013

@didi44 mat doma takeho a s takym egom ako to tvoje, tak ho smarim lopatou po hnatoch 😀
a to som citala tvoje prispevky len zo strany 17 a 18...

filmuska18
6. feb 2013

@babulinka29 podla toho co pises, ak zostanes, neverim ze sa ti v tom prostredi podari znovuobnovit uctu a respekt voci Tebe, z uplne vsetkych moznych dovodov. V tom prostredi budes na poslednom mieste a deti to jednoducho preberu a budu sa k tebe spravat tak isto, budu to vidiet u otca, u babky, niet dovodu aby si mysleli nieco ine.
Myslim si ze napriek vsetkym negativam, ktore prinesie rozvod, je to asi jedinou moznostou (ale az s dlhodobym vysledkom) ako postupne ziskat svoju stratenu hodnotu a vybudovat si nanovo vztah s detmi. Ale musel by ich sud pririeknut tebe. Ak ich pririekne otcovi, obavam sa ze si to vsetko uvedomia az ked budu stare, ak vobec. Jedine ak budes moct ty s nimi, niekde inde, zacat a postupne im ukazat iny sposob zivota, ktory by bol postupne pre ne lepsi a krajsi (to neznamena ze nevyhnutne aj bohatsi, peniaze nestacia), tak to pojde, ale treba cakat aj polena pod nohy od Tvojej mamy a mm. Zostat znamena obetovat sa a vzdat sa samej seba, ucty voci sebe, odchod je sanca, ale strasne tazka a trnista, no mozno je to prave ten "ocistec" na splatenie viny. Ja osobne majetnicky vztah vnimam ako nieco omnoho horsie, ako je nevera. Velmi ti drzim palec.

didi44
6. feb 2013

@maca_p ...a ja mať takú ako si ty, tak si nechám nasadiť klapky a budem ťa milovať a ctiť do konca života.... 😀 😀 😀 ...a ešte mi naznač, aká je "TVOJA" pridaná hodnota k článku smutnej, nevyrovnanej, manželom neuspokojenej autorky

sashabb
6. feb 2013

@didi44 fakt nebudem tvojou manželkou? no to si ma hlboko sklamal (chýba mi tu plačuci smailik) 😎 takže už mi zostáva si to isť jedine hodiť 😲

didi44
11. feb 2013

@sashabb ...nestras...keby si si to hodila.., tak tu bude hotova revolucia..a kto tu pude odpisovat mudre rady ako dalej keby nieco?

maja123456789
23. feb 2013

Jste dospělá, máma nemá právo vám určovat, co a kdy musíte udělat. Materiální zabezpečení je velmi pro život důležité, ale jak je vidět, nestačí k naplnění života a k pocitu štěstí. Po tolika letech společného života není nic mimořádného se zamilovat, ale rozbít dětem rodinu, to dospělá a zodpovědná máma od dětí nedělá. Vyhledejte s manželem manželskou poradnu, dejte si lhůtu, dokdy se budete navzájem snažit situaci v rodině stabilizovat bez zainteresování matky a vašeho přítele. Myslím si, že váš manžel není psychicky zdravý, ani v afektu není jeho chování normální. Navštivte sociálku, poradí vám, na koho se ve městě obrátit v příapdě ohrožení a pokud vám fyzicky bude chtít ublížit, ohlaste tento fakt policii. Nejlepší by bylo zvednout s dětma kotvy a odejít do jiného města, pokud vám to hmotné zabezpečení umožní. Sedněte si, vezměte si kus papíru a napište si, co mluví pro fakt zůstat a co pro odchod, teda plusy a mínusy ve vašem vztahu. I to vám snad pomůže. Vše se dá ve vztahu dvou rozumných lidí vyřešit, i odpustit, či zapomenout, ale nikdy se nevracet zpět a nepitvat se v tom, kdo situaci zavinil, nikdy není viník poze jeden z partnerů. Držím vám i celé rodině palec 🙂

juliana77
7. mar 2013

Matka si prostredníctvom dcéry ventiluje finančné blaho, možno to ktoré sa jej osobne nedostalo., Žena - nevernica bola úprimná a zrejme pekne zúfalá, ak by bol vzťah s manželom na úrovni a uspokojoval by obidve strany, určite by sa dotyčná nedopracovala svojím konaním k nevere. Tá žena doma bývala, zrejme len telom, ale nie dušou. Neuveriteľné, ako niektoré ženy dokážu takúto personu odsúdiť len preto, lebo manžel zabezpečoval rodinu, aj svokru, ved čo viac by aj chcela, a dokonca jej bol ochotný odpustiť ked sa to prevalilo. Mimochodom ak by ju manžel miloval, tak by sa neznížila rozvrátit rodinu a niektorí muži tieto situácie zachranujú len kvôli svojmu egu, ved to by neprežili, keby sa začalo premielať že od nich žena odišla, určite to nezachranuje z lásky. Deti v tíchto situáciach sú samostatná kapitola a mimochodom, ovplyvňuje to samozrejme výchova ale deti sú ľahko predajné a zostávajú tam kde im bude finančne lepšie. To čo sa udialo nebolo kvôli niakej bývalej láske, to bol len špúšťač nefungujúceho vzťahu nič iné, niekedy ženy odídu konečne zo vzťahu lebo si v dusnom vzťahu podlomia vlastné zdravie a dá sa fungovať aj na doraz ale nie nad rámec vlastných možností. Podľa všetkého tá žena bola zabezpečná a mohla si kludne kompenzovať city v inej posteli a manžel o tom nemusel vedieť, ale asi duševné bohatstvo bolo pre nu viac. Niektoré ženy dokážu pre pár grošov zapredať vlastnú dušu, ženskosť aj rozum, ved napokon robia to pre deti určite nie pre seba........

didi44
7. mar 2013

@juliana77 ... 😀 ...pekny popis idealnej manzelky sucasnosti... 😀 ...a posledny virok, ze to robia pre svoje deti.....urcite nie pre seba je hotovy raj v pekle... 😀 😀

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 mnoho manzelstiev a aj mladych manzelstiev zacne mat problemy, pokial sa do nich zapajaju rodicia jedneho z manzelov... Mnoho ludi sa to snazi riesit skor, ako je neskoro, samozrejme, ze pokial clovek len trpi a situaciu neriesi, moze to dojst do stavu, kedy je vztah natolko rozvrateny, ze sa zachranit neda. Ale aj v takej situacii sa da konat bud cestne a ist svojou cestou, alebo "nechat sa zachranit" a obhajovat to donekonecna.....

lacikagr
7. mar 2013

Toto sa môže stať žene, ktorej je strašne dobre. Má všetko, peniaze, dom , autá, zdravé deti a dobrého muža....čo viacej si môže želať? ????????????????????? Zničila život deťom, a pre tie predsa žijeme a chceme pre ne to najlepšie, a pre nejakého vtáka pokašlať život deťom...nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

juliana77
7. mar 2013

@didi44 Toto čo sa konkrétne udialo, to sa bežne stáva aj v opačnom poradí a ženy taktiež dokážu neverníkovi odpustiť ale určite to nerobia kvôli svojmu egu, a samozrejme tieto rozhodnutia aj ovplyvnuje vek manželov a z akých základov pochádzajú , s morálkou sa človek nerodí, k tej sa dá výchovou dopracovať.

atinag
7. mar 2013

@juliana77 zakladatelku pribehu neodsudzujem,len oni vedia,ako to tam naozaj bolo...stava sa...ja len,ze ked som precitala tvoj prispevok,nasla som v nom zrejme svojho manzelika...tiez obetoval svoju rodinu pre svoje "dusevne bohatstvo" a preto ho treba polutovat,lebo naozaj musel trpiet.. 😝 ...nuz tak teda,poprajme im len vela stastia...vsetkym,co presli a prechadzaju niecim podobnym....az cas ukaze,ci to ich rozhodnutie bolo spravne... 😉

juliana77
7. mar 2013

@lacikagr ved toto dnes bežne robia muži čo majú všetko a hlavne zdravé deti a nemajú problém si venčiť vtáka a dokonca bez niakych prejavovaných citov.

juliana77
7. mar 2013

@lacikagr čo je dobrý muž???

lacikagr
7. mar 2013

@juliana77 Veď práve... muži do nevery málokedy dávajú city a ak áno velmi rýchlo im vedia ochladnúť ak ide do tuhého / strata rodiny/, ale my ženy sa jednoducho zamilujeme, staviame vzdušné zámky a pritom prichádzame o to najvzácnejšie. To je ten podstatný rozdiel medzi mužskou a ženskou neverou!

lubikan
7. mar 2013

zober sa a odid-SAMA,nie za milencom,ale sama byvaj,najdi si garsonku,penzion,nieco,kde mozes byt nejaky cas sama,s detmi sa stretavaj, a rozmyslaj,ci chces sa vratit,alebo ist za milencom....ak sa chces vratit,tak mamicku by som pakovala z domu....
a podla mna spravanie tvojho muza je vzhladom k okolnostiam normalne,ja na jeho mieste asi urobim to iste...a na mamu nemam slov...

lacikagr
7. mar 2013

@juliana77 Citujem zakladateľku témy, môj muž nie je zlý, mám sa pri nom dobre, máme všetko po materiálnej stránke...

juliana77
7. mar 2013

@lacikagr Prečo staviame vzdušné zámky??? Poďme trochu späť. Ked ľudia spolu chodia, muž dvorí, nadbieha , i ked žiaľ dnes to je opačne 🙂 🙂 , ale poďme podľa starých kníh,l proste ženu upútava svojou silou, odvahou, mužnosťou, je samý kompliment, vášnivé pohľady, nežné dotyky, proste žena sa pri nom cíti ako žena žiadaná, šťastná. Po manželstve:
muž ulovil má to doma, je si istý, že to je jeho a zrazu sa zmení na zúfalca, ktorý potrebuje nesmierne veľa pozornosti, lebo ked ju nemá, tak ju pôjde hľadať inde, a nie zo srandy, ale veľa žien nadobudne pocit, že je kus nábytku, je to taká otrepaná fráza. Ja to hovorím už dávno, k sobášnemu listu, treba dávať príručku.

juliana77
7. mar 2013

@lacikagr to nie je zlý znamenalo, že nie je evidovaný na úrade práce, , ani krčmový poseda, sú muži čo vedia zarobiť, vedia sa postarať, pretože muži majú potrebu si niečo dokázať a akože to robia pre rodinu, ale je úplne jedno kto je jeho manželka , proste chce niečo dokázať, ale ako partner stojí za veľké H........

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 😀 super vyklad slov... Ako sa prave hodia do kontextu....

atinag
7. mar 2013

@juliana77 😉

juliana77
7. mar 2013

@sirinka ide o to , že každá žena potrebuje k šťastiu niečo iné, a zrejme nie je nám súdené mať všetko.

didi44
7. mar 2013

@juliana77 ....otazka, co je dobry muz..nema v zenskom ponimani chybu... 😀 ....a odpoved je ovela ovela krajsia i 😀 ..necham si ju len pre seba...ba..ba..ba.. 😀 .

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 no a co tym chces konkretne povedat?

juliana77
7. mar 2013

@sirinka každý vidíme bohatstvo v niečom inom a aj uspokojenie v niečom inom a aj šťastie ma pre každého inú podobu. tú ženu odsúdili, lebo mala všetko po materiálnej stránky a možno sa každý den pasovala s vnútornou prázdnotou. Pre mna je záhada ako môžu dospelí jedinci žiť singl. proste to nepochopím. chcem dávať a aj dostávať, proste ma to naplňa, motivuje, dobíja. ale určite ma nedobije nové auto, ani dom.