icon

Kde začať pri odchode z nefungujúceho vzťahu?

21. jún 2026

Ahojte. Idem si sem vyliat srdce, lebo potrebujem realne skusenosti zien s podobnym alebo rovnakym problemom ako mam ja, nech viem kde zacat. S partnerom sme spolu 13rokov. Mame spolocny byt, 9 rocnu dceru aj domace zvierata. Teraz, ked spatne na to pozerám, od zaciatku vztahu som prehliadala "red flags". Su momenty, ktore mam doteraz v hlave ako nevyriesene. Aj napriek tomu sme isli do spoločnej hypoteky a dietata. Po narodeni dcery to bolo peklo. Nezaujímal sa, vsetko bolo na mne a do toho este ocakaval doma upratane a navarene. Vsetko sme platili na polovicu a ked som presla na rodicak, co bolo 270€, vsetko si nauctoval, lebo bolo treba platit hypo a vsetko okolo. Neostavalo mi nic. Potraviny kupoval, ok... Ale ked som potrebovala zaplatit telefon 14€ povedal, aby som si pytala od mojho otca, ze on chcel aby sme mali dieta. A aby som dojcila, lebo on nebude kupovať umelé mlieko, stale mal problem s tym ako vyzeram.. A podobne slova, ktore zaboleli a zapisali sa do pamate. Mozno aj niekoho mal. Neviem. Bola som na zapade sama, daleko od rodiny, bolo mi tazko. Chcela som ale ostat tam kde som si uz na prostredie zvykla, len som nebola schopna zacat sama. Neskor, ked dcera zacala byt aktivnejsia a zacala navštevovat skolku sa veci nejako utriasli. Ani neviem ako roky ubiehali. Bolo dobre, bolo zle. Boli hadky, kedy sa aj tyzdne so mnou nerozpraval, mesiace, kedy sme spolu nemali nic, za vsetko som mohla ja. Vzdy som doliezla za nim, lebo som si nechcela predstavit, ze ostanem sama. Asi pred rokom a pol prisiel zlom, všetko sa opakovalo, zacala som si uvedomovat, ze ma manipuluje. Mali sme tazky rozhovor, kde plakal, ospravedlnoval sa, uznal, ze ja som bola ta co roky vsetko tahala.. Mne to bolo luto, cele tie roky. Na druhy den vsetko obrátil proti mne, ja som bola ta zla a urcite ho ja podvadzam. To bolo peklo.. Bala som sa odist, lebo som nevedela kam s dietatom, najom by som sama v tejto lokalite neutiahla, domov som nechcela. Mala som tu prácu, priatelov, dcera skolu, kamaratov.. Utriaslo sa aj to. Zacal sa trosku snazit. Ale pomaly sa to vracalo zase do starých kolaji. Dnes? Uz asi 8m sme spolu nic nemali, ja si plne uvedomujem, ze som bola sprosta a ze mnou manipuloval. Asi druhy mesiac som emocne uplne odpojena. Nic. Je mi jedno co robi, kam ide, sprava sa chladne, rovnako ako aj ja. Ja takto zit nechcem, s nim zit nechcem. Viem, ze si zaslúžim niekoho lepsieho. A aj keby neprisiel, samej s dcerou mi bude lepsie. Minimalne dusevne. No a tu je kamen úrazu. Neviem kde zacat. Najom je drahy, byvat ma v byte nenecha, odkupit ho neviem tak narastla jeho cena. Ked si predstavím vsetky tie veci, ktore su moje, co vsetko som do tohto vlozila, kam dam vonkajšieho kocúra, ani auto uz vlastne nemam, uzivam jeho a platim polovicu splatky uveru, co je za cely ten cas co ho mame dokopy nic..Mam aj strach, ze ked nacrtnem tuto temu bude robit naschvaly, s dcerou. Ta mu vsetko zerie aj s topankami. Naozaj neviem kde zacat, ale uz to nechcem. Bola som neskutocne hlupa, zaslepena, naivna. Chcem zit. Ak ste dosli az sem, dakujem. Podelte sa o svoje skusenosti, nazory, fakty.. Potrebujem to ako sol ❤️

anonym_0a4392
21. jún 2026

V prvom rade veľmi ti držím palce aby si bola s dcérou ok.
A keby ťa vyplatil z bytu? či to nieje taká veľká čiastka?

terezia74
21. jún 2026

@anonym_autor ja som začala v jeden večer, keď som si napísala žiadosť o rozvod, na druhý deň som podala, a keď som vyšla von zo súdu, rozplakala som sa, uľavilo sa mi. Tu niekde by si mohla začať aj ty, ak chceš , napiš správu, bolo to ťažké, alé ten kľud ktorý mám teraz? Stalo to za to.

katkaseiner
21. jún 2026

neporadim, ale drzim palce

anonym_3d6355
21. jún 2026

Predpokladam ze si na zapade a rodina na vychode. Mate dobre vztahy? Ak ano, netajila by som nic a poziadala o pomoc.
PS: ak sa nedohodnete na vyrovnani, byt bude nariadeny na predaj sudom (a vyrovnanie), dostanes svoju ciastku. Ak hodnota o dost narastla, tym lepsie pre Teba.

anonym_63cc2f
21. jún 2026

Ahoj, mala som podobnú situáciu, len byt sme kupovali spoločne, tak aj na LV som bola 1/2 vlastníkom. Žiadna hypotéka. Robil napriek aj pri predaji, zastrašoval, že mi vezme deti.... Bojovala som na všetkých frontoch, ale dnes mám úplne iný život, bez toho magora. Nečakaj, skúšaj nájsť nejaké riešenie. O niektoré veci určite prídeš, ale časom aj napr. na auto našetríš, alebo budeš mať služobné. Najdôležitejšia je psychická pohoda.

anonym_7d5cae
22. jún 2026

@anonym_autor byt predať a ty a dcérou k rodine ak sa dá

anonym_24fc8e
22. jún 2026

Ked to nezacnes riesit, budes v rovnakej situacii aj o 10 rokov, aj o 20 rokov ... a budes to iba tlacit pred sebou. Cim starsia a cim neskor, tym horsie sa ti bude dat nieco zmenit (financie, energia,...)

anonym_cad6d7
22. jún 2026

@anonym_autor my sme predali byt vyplatili hypoteku za zvysok som si kupila mikro byt s hypotekou na krku. Byvanie je zaklad. Ale kym sa tak stalo som zostarla o 10 rokov a prisla psychiatr.diagnoza. keby mi niekto pred troma rolmi povedal kde budem dnes a co vsetko som.dokazala tam mu poviem ze mu sibe. Fakt sa to da! Len to naplanuj. Jemu nic nehovor az ked budes mat plan

anonym_b7456f
22. jún 2026

Hlavne sa neboj toho že budeš sama ty si celý čas sama a už si zvládla byť sama to čo opisujes nie je partner ani chlap. Samota je oveľa lepšia ako toto a nás dcéru.

autor
22. jún 2026

Dakujem vam vsetkym. Hodnota bytu stupla o 1.5* viac ako stal povodne, cize tam na vyplatenie by som nemala.. Strasne ma tato situacia zoziera zvnutra a citim sa ako chodiaca depresia. Dnes mi to dokonca vsetko prislo luto, lebo boli aj pekne chvile.. Chcela som ho len tak objat.. Ale odmietol aj to male gesto , takze si asi ziadnu lutost nezasluzi...