Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
baby!!!!! zacalo sa to uplne niekde inde... ona chcela len a len poradit a nie aby sme sa tu povadili a pourazali...chuda, ved tato debata sa jej uz pomaly ani netyka..🙂
@marunka12 či to bude trpieť alebo príjme utrpenie je rozdiel, tzn. vytazí z neho to pizitívne...A či má niekto silu alebo ju nemá je hlavne o zodpovednosti vziať svoj život do vlastných rúk.. To, že sme na ceste svojim životom vo svojej podstate sami ( v zmysle že prežívame svoje udalosti vždy s niekým iným , ale napokon len vždy sami so sebou) je jasná vec. Ale nie je to samotný cieľ života- tzn. to že ostaneme sami ( samy) bez detí a s bôlom. Prečo by to tak malo byť? Deti síce vyrastú ale je sakra podstatné čo im dáme do života.A decká vracajú rodičom všetko dvakrát - aj to zlé a aj to dobré. Cesta ktorou sa vyberieme, nech je s tou, s tým či hen tým: Ale sakra s nejakým charakterom, bez ublíženia druhým. Keď ubližíme druhým robíme zle len a len sebe. Zo vztahu sa dá odísť aj s dôstojnosťou. A už keď sa to pokašlalo, a nebolo to o jednom dni zlyhaní tela, pudu. Bolo to nejaké klamanie, predsteranie keď odchádzala od milenca k nemu domov, k deťom....A ak to bolo tak ( neviem ako to bolo) tak mna by kamera od svojho muža presvedcila ze je zufaly, a plakala by som sama zo seba, ze ako to vsetko je extremne. LEBO TEN EXTREM tam už bol pred tým. Však ju nemláti. Nevyhráža sa jej. A ak áno, tak sa dopredu ospravedlnujem, ale nenašla som to v príspevkoch. Ale pači sa mi predsa -že zakladatelka sa rozhodla už a vie ze muza nemiluje. A to je krok ku vlastnej ociste a krok do predu. ..nech sa darí
no nahodou, ja mam 40 a vobec ale vobec sa necitim byt stara, ty mladucha!🙂)))))
Mňa by zaujímalo či ešte je z tým milencom,alebo nie. Inak tu už pomôže len odborník,ale tam už je stratená dôvera. Manžel ju bude vždy viniť .Ešte ženy to ako tak vedia prekúsnuť no chlap nie maloktory! Držím palce,ale tu žiadna rada nie je. Je mi ľúto hlavne detí!!!
@babulinka29
Čítala som Tvoj problém, nečítala som všetky reakcie a pripomína mi to presne príbeh kamarátky mojej mami. Tiež jej nefungovalo manželstvo a na liečení si našla nového. Nepriznala sa, len sa zbalila a odišla od rodiny a svojich 2 synov akurát v puberte. To že mala problémy v manželstve nepopieral ani manžel, ale riešila to takým spôsobom, ktorý mal dopad aj na život synov do budúcnosti. Ani nehovorím to, že boli akurát v puberte, mali čo robiť so sebou a nie to riešiť ešte toto. Deti na ulici sa im smiali.
Ešte aj teraz skoro po 15 rokoch nemajú ani jedno milé slovo na matku. Starší ju priam nenávidí, za to že opustila ich, nie otca. Ešte pred 2 rokmi rozprával starší syn s mojou mamou a vravel, že"keď mala problémy s otcom, prečo opustila ich, ved oni za to nemôžu" Povedal, že sa ho snažila kontaktovať ale on len čaká na to, kedy mu oznámia, že zomrela.
Mladší sa dal asi 1-2 rokoch od tej udalosti na drogy, skončil v base a doteraz má problémy.
To ani nevravím, že oni dvaja si ženu vôbec nevážia, slovo matka nenávidia.
Rada: urobila si chybu, že si to riešila takto. Mala si najprv ukončiť manželstvo a tak si začať druhý vzťah. Synom si to mala vysvetliť ešte predtým ako to celé prasklo. Chápem ťa, že manželstvo Ti nevyšlo a necítila si sa šťastná, viem, ťa pochopiť ale bola to chyba takto to riešiť. Nevieš si predstaviť aké to môže mať následky do budúcnosti hlavne na deti. Preto teraz sa snaž, aj keď na 100 krát rozprávať so synom, nechce s Tebou rozprávať, skúšaj to znova, znova a znova a nedaj sa ničím odbiť. Deti musia mať pocit, že ich sa toto nijako nedotkne a že ich máš stále rada. Budeš to mať 100 krát ťažšie ale musíš to robiť, lebo inak ťa deti budú nenávidieť. Ver mi že aj tá kamoška mojej mami tiež nepredpokladala, že to takto dopadne. Snažila sa na deti kontaktovať a oni nemajú žiadni záujem, vôbec žiadni. Ona to ľutovala, že to takto riešila ale ty máš ešte šancu, aby si ťa deti vážili ako matku a ženu. Je to ešte čerstvé a dá sa to riešiť, ver mi, len sa musíš zaťať a riešiť to.
držím palce.
@marunka12 no vidíš tak ked ťa v 40tke opustí muz kvôli inej lebo ako vravíš zalubit sa môže každý, nie že mu budeš robiť scény ako chudák tento jej muz. Pekne mu len povedz že to je aj tvoja chyba čo sa stalo, a ked bude ešte na fóre kydat na teba ako ťa uz nemiluje a že sa mu hnusis tak to je všetko úplne normálne. Koncim uz, nechcem riesit cudzie problémy a zatazovat svoju myseľ. Sú to ich ....
ale ja som sa pytala na nieco ine a konkretne a nie co ty pises na zaciatku
@lucia26r Trochu si asi pleteš upřítomnost s útočností 😉 Upřítomnost znamená říct svůj názor, ale pokud ho někdo neumí vyjádřit tak, tak aby neurážel druhé (protože to není smysl toho být upřímný) měl by si přinejmenším 50x rozmyslet, co řekne nebo napíše, protože spoustu lidí pod rádoby upřítomnost schovává minimálně lehkou aroganci a nezralost 😉. Někdy a u někoho mlčeti zlato...A ono se vždycky dá napsat, jak víme o životě nejvíc, protože nás tolik "zfackoval"...ale myslím, že právě postoje a snaha porozumět člověku, i když šel jinou životní cestou, opravdu vypoví, co jsme si prožili, aniž bychom museli okolí cpát, jak jsme byli přetěžce zkoušení...😉 Člověk, který si opravdu váží života a každého dne, je se soudy opatrný, protože ví, jak snadno se udělá jedno rozhodnutí, které ovlivní celý život...Život není černobílý, ale jsou věci, které nikdy k vyřešení čehokoliv nepřispějí, třeba šmírování, vyhrožování a manipulace 😉
@fallingstars súhlas, toto bOlo krásne napísané, tak ako som hore písala lutujem slova ktoré som použila, no aj tak ju nechápem a viac mi je ľúto jej muža ale hlavne deti. Áno, moje slova boli kruté, ja často hovorím ešte za horúca a často to popali, treba si zahryznut radšej do jazyka ale podstatu som vyjadrila. Uz sa k tomu vyjadrovať nebudem. Rieste to tu uz spolu. Ja fóra ani necítam neviem čo má to napadlo reagovať, chyba veľká chyba teraz tu budem citát aká som ja zlá 🙂 bolo mi to treba. Zbohom
@fallingstars ešte jedna posledná vec 🙂 toto bolo krásne vysvetlenie slova úprimnosť a nie tie dristy čo tu splietala ťa pani 🙂
@lucia26r ale tiez nemas moc pravdu v tom co hovoris , ze ake bolo jej manzelstvo stastne a uzasne ... ked si precitas vsetky prispevky tak pise uz na zaciatku ze si boli cudzi uz predtym nez si nasla milenca, ze bol ich vztah ochladol a viac si boli ako spolubyvajuci nez milujuci manzelia a ked to chcela riesit tak ju ignoroval a zbadal sa az ked uz islo do tuheho ... tak si zas nemyslim ze to bolo len tak z nicoho nic a bola na vine iba ona zato ze si nasla niekoho skym jej bolo dobre ... ano verni v dobrom aj zlom, ale ked to zle pride treba to riesit a nie sa zatvarat pred problemom ... sice si tiez myslim ze mohla najskor ukoncit jedno kym sa vrhla do druheho, ale ludia robia chyby ... preto tu este netreba nikoho "virtualne" ukamenovat ...
@lenushka_th po prvé nikdy som nepovedala nic o ich stastnom manželstve. Nech som to uz napísala akokoľvek tvrdo, stojim si za svojim, raz to bude ľutovať! Hlavne kvôli deťom! Ved o ne ide. Detstvo majú len raz a ak im ho ničia vlastni rodičia je to hanba.
@lucia26r
Ta "pani" se Ti snazila jen vysvetlit, ze neni spravne presvedcovat "nas" prispivajici - ze to, co rika zakladatelka o svem muzi je "lez"..,ze to neni tak jak to rika ona , ale je to tak,-jak to rikas Ty...
jinymi slovy to pak vyzni, ..ze nekomu rikas, ze LZE.. 😉
Kdyz nekdo prijde s intimnim problemem a uprimne se neboji "odsouzeni"..chce poradit a zalezi mu na rade i na nazoru.., tak rika pravdu, i kdyz ho boli...jinak vi, ze kdyz bude lhat-je mu rada k nicemu.. 😉
-pokud chces reagovat "uprimne" na zakladatelku temy, nemela bys rikat,ze to,co pise ona, ze to tak neni...ale ze je to tak, jak rikas nebo si myslis Ty..
-pokud ji chces odpovidat uprimne, tak ne, podle toho, co si myslis TY..ale podle toho, co Ti pise ona... 😉
Pokud ji neveris, neni dobre ji zpochybnovat prede vsemi...je lepsi si o tom myslet sve a nereagovat..
@lucia26r Jak víš, že děti nemají dětství zničené už teď? Myslíš, že se jim dobře dýchá, když je mamka ve stresu, otec pravděpodobně pološílený, brojící proti matce, a do toho ještě babička, která jim bere veškeré hranice a režim tím, že systematicky ignoruje/porušuje to, co tvrdí matka? Jo, to je určitě pecka a vskutku vyrovnané prostředí vhodné pro výchovu sebejistých jedinců se zdravým pohledem na svět...😉
Nemyslím si, že stavět na piedestal rodinu jako takovou bez přihlédnutí k aktuální situaci by bylo ideální...rodina plní svou funkci za předpokladu, že je funkční a vládne v ní vzájemný respekt, což se o této říct nedá...
@lucia26r ja berem ze kazdy ma iny nazor na to ... ja si ale nemyslim ze pre deti bude lepsie ked tam ostane a decka budu denno denne pocuvat aka je ich matka ku*va , alebo hadky podobneho razu ... na jednej strane je rozvod pre deti urcite traumatizujuca skusenost, ale zivot v dusnej atmosfere a hadkach je asi horsi ... to si zas myslim ja ... mam par kamaratov ktory maju rozvedenych rodicov, dokonca takych ktorych jeden z rodicov si nasiel milenku a odisiel od nich a nepovazuju ho za monstrum alebo hajzla .. proste siich rodicia nerozumeju alebo sa stalo nieco tak isli od seba a funguju aj s jednym aj s druhym ... ale to nesmie jeden alebo druhy decka huckat stylom vasa mama je kur*a a moze za to ze sme neni spolu ... to je ubohe ... riesit vlastne problemy cez decka
A kto tvrdil že ho majú šťastné? Ale aký je dôvod? Matka prestala milovat ocka, našla si milenca, začala ho podvadzat, zatiaľ čo babka alebo ocko sa starali o deti pretože ako dobre všetci vieme na Podvadzanie treba nejaký voľný čas mimo domu, klamala nielen ocka ale aj deti, babku. Dokonca na mesiac odišla od svojich deti za milencom..... Všetko sa dalo riešiť úplne inak, určite nie touto cestou.
@lenushka_th ale ved aj ja tvrdim že majú ísť od seba, treba ma citat od začiatku, môj prvy príspevok bol, nech ju muz pošle čo najskôr kade ľahšie 🙂
@lucia26r a preco ho prestala milovat? to si sa tiez docitala? myslim ze sa dalo vycitat spomedzi riadkov aj to 😉
@fallingstars Mas uzasne postrehy a odpovede, ktore davaju zmysel a su k veci s triezvym rozumom a nadhladom a to urcite zakladatelka tejto temy potrebovala 🙂 Klobuk dole, takych ludi ako ty je uz malo.
Asi je zbytocne sa tu hadat medzi sebou, ci je zakladatelka temy zla alebo dobra ... neni sme pan boh aby sme sudili ... podla mojho kto chce nech jej pomoze a kto nie nech ignoruje , a neuraza ... nikto nevidi knim do "kuchyne" a nevieme kto si aky podiel viny nesie na tomto pribehu ...
@lucia26r A jak bys to tedy jinak řešila Ty? Já to vidím v živých barvách podle toho, co tu píšeš - přestaneš si s manželem rozumět, zkusíš to jednou vyřešit, což on odmítá, ale Ty tím pádem samozřejmě okamžitě ze dne na den odcházíš, protože problémy se mají řešit neprodleně a také aby náhodou čistě hypoteticky nemohlo dojít k tomu, že by ses rozhodovala zbytečně dlouho (třeba z ohledu k dětem) nebo někoho nepotkala, protože samozřejmě už z jediného setkání člověk ví, že je to začátek nevěry, a dělá tím pádem špatnou věc...takže po x letech to prakticky prostě utneš ze dne na den (maximálně týden, a i to je trapně dlouhá reakční doba), protože je první problém. Přehnané, ale i tak by se to moralizování (a teď nepoukazuju na Tebe, ale obecně na některé příspěvky tady) dalo vnímat...A to jsem zapomněla dodat, že druzí lidé, partner, apod., Ti navíc jdou samozřejmě na ruku a všechno je tak, jak si to plánuješ 😉

@marunka12 vy úplne obraciate to čo som ja písala. Ja jej neberiem to že sa zalubila, to sa môže stať každému. Ja len nechápem ako tu môže zhadzovat ešte svojho muža, neublizila mu dosť? Ved on je teraz na tej druhej strane, je Podvadzany, áno pravdepodobne robí zúfale činy lebo ju miluje, nechce ju stratiť tak sa aj ponizuje a uráža aj ju. Nech napíše aký bol predtým, kým ešte nevedel o jej milostnych potulkách. Koľke Podvadzane ženy sa ponizili, zbili svojich mužov, robili scény, tým to ospravedlnime lebo ved sú chudinky Podvadzane. Vy si vôbec čítate čo píšete? Tak ked vaši chlapi si nájdu ženské a opustila vás, tak je to v poriadku, ved život je príliš krátky na to aby sa nudili pri vás ked uz vy budete mat 40 a oni si nájdu mladuchy. Ale potom by to boli stetky a oni uboziaci, nie je tak? Alebo by ste im povedali, aha ved život je krátky, tak si užívaj s milenkou. Ja viem len z úvodného textu dotycnej že jej nic nechýbalo, mala dobrého muža, zdravé deti, bola zabezpečená, ved to ona sama tam písala. Áno zalubila sa, to sa dá opustiť, ale prečo obviňuje jeho? Nech požiada o rozvod, nech je Ferova voči nemu, nech ho nepodvadza, nech deťom dá šancu sa orzhodnut s kým chcú byt!