Mám obavy o budúcnosť

3. dec 2021

Ahojte idem sem písať ale vlastne neviem čo chcem počuť, možno ešte je tu niekto kto je na tom podobne. Ide o to že
Často myslím na to čo bude v ďalekej budúcnosti. Chceme s priateľom sa zobrat a tak zobrať hypotéku a postaviť si domček. No ale sem tam začnem rozmýšľať čo keď sa jemu niečo stane alebo mne z čoho budeme platiť hypotéku. Potom začnem rozmýšľat že keď budem mať 60+ kde sa zamestnam z čoho budeme žiť. Viem toto rozmýšľanie mi nerobí dobre, nikto nevie čo bude a zbytočne sa už teraz trápim kvôli tomu.

hradnapani
3. dec 2021

poslednou vetou si si odpovedala. tuto ved riesia desiatky/ stovky tisic ludi a vacsina to nejako zvladne. Ked sme brali hypoteku, tiez mi to nebolo jedno, ale teraz to uz neriesim, normalna vec. Ak sa priatelovi nieco stane, tak nehnutelnost mozes predat, prenajat alebo to poriesit jeho zivotnou poistkou (su rozne moznosti) a zbavit sa dlhu. Takisto mozes aj nieco zdedit a z toho ju vyplatit. Mozes mat dobru pracu a splatit ju rychlejsie ako v dochodku. Nikdy nevies.

basska_b
3. dec 2021

Jooj, neboj, nikto nevie ani čo bude zajtra, nieto ešte o 20-30 rokov. Možno tu nebude kameň na kameni. Preto musíme žiť pre tento moment a vážiť si, čo máme teraz a žiť život v plnosti a byť dobrí na ľudí. Jasné, je dobre mať plán do budúcnosti, ale trápiť sa, tak to robíš zbytočne.

vlada2401
3. dec 2021

Chápem ťa,preto sa uzatvárajú poistenia majetku nadobudnutej veci a životné poistky,ja to mám v prípade,žeby sa mi niečo stalo pokrylo by to náklady na hypotéku,keďže hypotéka ja na mňa,časom sa uvidí už teraz má moja nehnuteľnosť dvojnásobnú hodnotu ako keď som si ju brala na hypotéku,v budúcunosti môžem byt predať a už budem mať aj niečo splatené ....ja by som nedokázala žiť v podnájme a niekomu cudziemu platiť nehorázne peniaze

tanickalab
3. dec 2021

Tento strach myslím, že máme všetci, len nie každý si to pred sebou prizná. Tiež občas sa ma taký strach premkne. Že ostanem rozmýšľať, že čo by bolo keby muž prišiel o prácu alebo niečo. Ale teda nejaké riešenie sa zakaždým nájde.

zuzpar
3. dec 2021

Strach je normalny, podla mna kazdy kto riesi byvanie cez hypo si takym to strachom prejde. No ak by sa kvoli tomu zasekli, tak mnohi by si svoj sen o vlastnom byvani proste nesplnili. Treba len verit a hlavne sa snait, aby to vsetko vychadzalo