icon

Mám odísť, alebo sa snažiť obnoviť vzťah?

alica_123
29. máj 2015

Ahojte kocky,

Chcem sa podelit a poradit o mojom probleme. Poradte mi, prosim. (Deti - 0, vek - 30)

Dlhodobo zijem v zahranici, kedze som si na Slovensku nasla priatela, ktory nie je Slovak 🙂, co by som v zivote nepredpokladala, lebo moj zivot som si planovala u nas doma. Nas vztah vsak prerastol do krasnych 5 rokov plnych zazitkov, lasky, spolocneho byvania, srandy, jednoducho sme si sadli a nasli sa ako partneri aj ako priatelia. Velmi mi pomohol sa v zahranici aklimatizovat, naucit sa rec, najst si pracu. Sme dost intelektualni, vela citame, mame kopu spolocnych zazitkov, az...

Zrazu prisiel zlom, kedy sme si v rovnakom case uvedomili, ze asi chceme ist od seba.
Problem je ten, ze som tu neni uplne stastna (co obaja vieme), vlastne som tu len kvoli nemu, nemam tu priatelov, tazko sa uplatnim s nasou VS, navyse priatel sa za posledny cas stal politickym fanatikom, tym padom chce k sebe partnerku s rovnakym intelektom a mne vadili veci, ze sa nevedel uvolnit, vsade len politika - pri pozerani komedie, pri citani knihy, pri vareni, cokolvek, vsetko sa vzdy obratilo na politiku. Neviem, co dalej. kam ist, na koho sa obratit. Na SK sa mi priatelia odcudzili, hoci ja som bola ta aktivna, co vsetkych kontaktovala, ale aspon som si uvedomila, kto su pravi priatelia, tu nemam nikoho, moj priatel je moj najblizsi clovek, najlepsi priatel, tak to aj ostane. Ja vsak neviem ako dalej - s rodinou mam zle vztahy, priatelia doma ziadny, tu taktiez nie, netusim ako dalej. Pracu stale mam, ale mam sto chuti vsetko zabalit a ist niekam do tramtarie alebo sa mam snazit obnovit vztah s priatelom (zacat studovat politicke knihy, co ma nikdy naplnat nebude, do coho ma priatel ani nutit nechce?).

Poznate niekoho v podobnej situacii? Stala sa Vam podobna situacia? Za Vase navrhy a pomoc Vam vopred vsetkym dakujem. Vasa Alica S.

Strana
z2
valy
30. máj 2015

@alica_123 nebude problem aj to, ze ked je aktivny v politike vo svojej krajine, vadi mu zahranicna partnerka? lebo v politike to moze byt problem, akoze co nam tu tento zradca rozprava, on nesleduje narodne zaujmy, ved aj jeho zena je z x.y. krajiny

adel222
30. máj 2015

@alica_123 tak rozumne pises a mate nedobre vztahy v rodine. Co sa stalo? toto by si si tiez mala poriesit. A mozno pride koniec vztahu preto aby si sa vratila domov a udobrila sa so vsetkymi.

Inac to, ze zije politikou vlastne nemusi byt zle, co ak bude z neho raz premier 🙂 ja by som sa nerozchadzala, teda ak sa lubite, pritahujtete a vsetko ostatne funguje tak by to bola skoda.

Strana
z2