icon

Mám odísť od manžela, s ktorým mi niečo vo vzťahu chýba?

margaretka95
28. jún 2020

Ahojte. Viaceré ma tu poznajú tak som si zmenila nick. Bude to asi na dlhšie. S manželom mame 2 deti 8 a 6 ročne dievčatá. Muž je o 10 rokov starší. Už dlhšie pociťujem krízu že mi niečo chýba vo vzťahu.viackrát som mu aj o tom hovorila no bezúspešne. dnes to na mňa dolahlo. Mam narodeniny a ani čokoládu mi nekúpil s prázdnou rukou mi zablahoželal. Bývame v byte ktorý on zdedil po mamke. Co mi bolo párkrát vytknúť že ja nemám právo o ničom rozhodovať keďže byt aj pozemok sú z peňazí ich rodiny .moji rodičia nám dali,, len,, auto. teraz chce ísť stavať dom.vybavujeme akurát povolenia. Je to jeho sen mat dom. Doma len upratujem zehlim varím. Keď idem do služby varím deň vopred aby mali čo jesť. On si rieši svoje koníčky. Spali sme spolu asi pred rokom. Už sa nesnažím viac. Vždy som musela byt iniciátor ja. Párkrát odmietnutia tak uz sa nesnažím. Podvádzať ma určite nepodvadza s tým som si ista. 2 x som od neho chcela odísť. No vždy ama po pár dňoch presvedčil aby som sa vrátila že ma ľúbi a nevie bez nás žiť. Ze bez nás je byt taky prázdny. Ale bolo mi ho ľúto a aj deti. Deti by si bez ocka ťažko zvykli. Mam ho rada ale je úplne nepoužiteľný. Chcem aby sa mi viac venoval aj deťom.

Strana
z2
sunny8
28. jún 2020

Problémy má vo vzťahu každý a niekedy príde také obdobie že si žena povie že už asi k mužovi nič neciti. Podľa toho čo píšeš ťa ani nebije ani nie je alkoholik ani nie je nejaký sprostý k deťom tak možno po hlbšom rozhovore by ešte bol použiteľný. S tými narodeninami - nechápem prečo sa toľko žien trápi kvôli darčeku k narodeninám. Hlavne je že si spomenul či nie ? Je to len drobnosť a nechápem načo sa vlastne majú narodeniny oslavovat resp načo sa dávajú darčeky. "Doma upratujem zehlim varím" - to robíme všetky 🙂 a robila by si to aj keby si bola s deťmi sama. Máš možno blbé obdobie ale to prejde. Skús sa nejak dať dokopy a nejak to riešiť. Skúste rozhovor keď nepomôže opýtaj sa ho ako vidí situáciu on a ako je ochotný to riešiť. Netreba sa hneď vzdávať pokiaľ to nie je veľmi vážne .

margaretka95
autor
28. jún 2020

Ako ja tiež nie som na dary to nie ale aj kvietok keby mi dal odtrhnúť s pred bytovky by ma potešil. Lebo mi dievčatá blahozelali tak aj on potom. Ja viem ze každá to doma robí ale za 10 rokov aby ani raz nepovysaval. Umyl len riad po sebe zbytok nechal tak. Deťom sa venujem hlavne ja on len keď som v službe.veľakrát som mu to hovorila ale zbytočne.

eliska13
28. jún 2020

@margaretka95 vytkla si mu to, že Ti nekúpil ani bonboniéru?Ja už bez hanby poviem čo chcem na narodeniny.Co to je venoval?pre každého chlapa niečo iné môj tiež povie veď som doma nikde sa netulam no len to nie je venovanie.Zober to do svojich rúk naplanuj vylet, hranie kariet, kúpanie bicykel čokoľvek....
Z koho peňazí by bol ten dom?
Tak aj ja som už v hádke vykricala veci koho je čo a kto sa viac stará o rodinu to sú tie tradične veci čo sa vyťahujú, keď chces druhému spraviť zle.Ak Ti to nehovorí deň čo deň...ale nepáčilo by sa mi, že Ti povie, že nemáš právo rozhodovať to je cez čiaru.
Takže si veľa sama doma,.keď ma koníčky?veď nemusíš hneď odchádzať, ale treba, aby on zmenil veci, ktoré Ti vadia, lebo on potom resetuje hlavu na hobby a ty poznáš len doma a prácu.

zupka33
28. jún 2020

Ked ti vadi, ze ti nic nedal treba o tom hovorit. Ja napriklad som mala opacny problem, moj drahy mi kupoval darceky, ktore boli drahe a ani som ich nejako nepotrebovala. Takze sme sa dohodli, ze nic take, mne stacia malickosti, staci mi, ze si spomenie, treba sa otvorene rozpravat o tychto veciach.

eliska13
28. jún 2020

@margaretka95 on vôbec doma nič nerobí?to je chyba to musíš zmeniť určite sa mu nič nestane, keď v sobotu doobeda povysava, sprav nejaké malé zmeny, lebo potom máš pocit, že rodinu tvoris len ty a deti a on je nositeľ peňazí.

margaretka95
autor
28. jún 2020

Povedala som mu ze aspoň čokoládu mi mohol kúpiť. Dom by bol za peniaze za byt plus hypotéka ak by trebalo.a výlety ho ťahám lebo ináč by vôbec s nami nebolo Ale len tak sa ísť prejsť alebo na ihrisko. Co by tam vraj robil. Chodí behať bicyklovať v zime lyžovať.upratovať ho nijak neprinutim. On to nemá ani rad keď je doma. Ja väčšinou upratujem keď je v službe. Alebo sa venuje koníčkom.

margaretka95
autor
28. jún 2020

Finančne rovnako prispievame do domácnosti. Mame približne rovnaké platy

eliska13
28. jún 2020

@margaretka95 tak on žije žije slobodného s ty si mama s deťmi a povinnosťami.Bicyklovat môžete spolu, tak nepôjde ďaleko, ale bude aj s deťmi.Mozno ho treba poslať samého s deťmi na ihrisko a ty ísť cvičiť či doma si oddýchnuť, navariť... vyzerá, že si všetko robila vždy iba ty a on si zvykol po pár rokoch som sa aj spamätala😀

margaretka95
autor
28. jún 2020

Ja viem ze to je z časti aj moja chyba lebo som ho tak naučila ale vadia mi aj tie jeho výčitky a hľadanie viny vo mne ak sa niečo domrvi. Neuzná že aj on mohol urobiť chybu.

margaretka95
autor
28. jún 2020

Ja som sadla pár krát na bicykel keď boli deti v škole škôlke aby som bola s nim. No to isté cakam aj ja od neho aby aj on robil nejaké kompromisy.

mogaa
28. jún 2020

@margaretka95 nuž treba sa s ním otvorene porozprávať....ako to cítiš a vidíš ty, ako si predstavuje on vašu budúcnosť.....prečo s tebou napr.nespáva...si normálna žena ktorá potrebuje cítiť že je ľúbená, že niekomu na nej záleží.....

tosomja
28. jún 2020

Keď bol taký od začiatku, nemen ho. Lebo stále budú výčitky. Buď rada, že pôjde s vami keď ho voláš, že vôbec ide aj keď si ty ta iniciatívna.
Nabudúce si kúp darček sama a povedz, že si si zaplatila z jeho 😄 radšej kúpi najbližšie on, aby si toľko neminula 😁
Mne tiež vadilo všetko to, čo si písala, až na to, že mi nevyčítal, že byt je jeho. Až po mojom odchode.

margaretka95
autor
28. jún 2020

No dievčatá raz prišli od babky s tým ze sa tam rozprávali že byt je len jeho. Ako svokra to by už bola ďalšia diskusia. Lebo aj ta mi strpcuje zivot. Len to ze nebýva s nami tak to ešte ako tak zvládam.... Len mne chýbajú aj take obyčajne objatie pohľad kanie o intimnostiach už ani nehovorím...mam pocit ze ma berie len ako niekoho kto sa mu stará o domácnosť a deti...

zuzanapjat
28. jún 2020

@margaretka95 áno, takto ťa berie. Máš nefunkčný vzťah a jemu je v podstate jedno, keby si aj mala bočák. A ak by prejavil nejakú emóciu tak by to bola len urazená pýcha, nič viac. Každý normálny chlap by sa bál, že keď ženu neobšťastní tak sa nájde niekto iný. .. No ja nerozumiem načo ti je. Neobjíma, nepomiluje, vyhadzuje byt na oči, rieši len svoje záujmy a sny, nepomáha v domácnosti... Odstrihni sa emocionálne a časom aj reálne. A začni život s niekým kto bude chcieť na vzťahu pracovať a kto nebude egoista. Inak toto ja nechápem tých chlapov.... jeden dva roky sex nič, druhý rok, ďaľší sem tam po prosbách a vtieraní sa partnerky.............. čo sú to za chlapi..... ? Za mňa to ani nie sú chlapi. 👎

sasa1310
28. jún 2020

@tosomja tak ale byt je len jeho. Zdedil on po mame.

jankaovecka
28. jún 2020

Na mna to neposobi na odchod, ale nechali ste to obaja zajst dost daleko. Lubis ho? A on teba? Ty si sa uvedomila, naucila si si ho tak ako je to teraz. A keby odides, mala by si kam? Podla mna by si mala zacat od seba, musite si vecer spolu sadnut (bez tv a mobilov) a zacat sa rozpravat. Inak to neporiesite.

luccija
28. jún 2020

@margaretka95 keď je muž o toľko starší asi mu kleslo libido či má problém s erekciou

katkati
28. jún 2020

@margaretka95 Máte nefunkčný vzťah, ale ty musíš vedieť čo s tým. Ako budete v tom dome spolu fungovať, keď už teraz úplne medzi vami chýba blízkosť, intimita? Alebo vám bude stačiť, že on si vybije energiu pri svojich koníčkoch a ty pri domácich prácach, ktoré ti v dome pribudnú?

tosomja
28. jún 2020

@sasa1310 aj ja som žila v byte muzovom. Kúpil pred svadbou 🤷

margaretka95
autor
28. jún 2020

@sasa1310 áno je jeho ale vždy mi to spliechnut do očí a aj deťom to hovoriť si myslím je cez čiaru.ze ja nemám o ničom rozhodovať keď sme ho chceli predať a kúpiť dom. Zásadne slovo mala svokra a on. Moji rodičia nám dali auto, hotovosť a aj dom dedim a nikdy som nič nepovedala. Mam ho rada stále len už som z toho všetkého unavená.

margaretka95
autor
28. jún 2020

A hlavne nechcem ublížiť deťom. Rozbit im rodinu

sasa1310
28. jún 2020

@margaretka95 špliecha do očí, lebo je taký. Všímaš si to asi až teraz. Si pre neho vzduch, niekto, kto prišiel iba tak. A tak sa aj chová.
Písala som konkrétne na to, že áno, byt je iba jeho. Aj po niekoľkých desaťročiach. Stále to bude iba jeho. Špliechať do očí nemusí, ale to je povahou a "úctou" a jeho "rešpektom" voči tebe. Ja som myslela z právneho hľadiska, že má pravdu.
Ak má vysnívaný dom, ten bude potom spoločný. Nemyslíš, že sa potom zmení? Asi nie, že. Asi bude skôr robiť na dome a bude žiť vo svojej bubline. V dome ti už špliechať nebude môcť. Ten budete vlastniť obaja.

maminuska
28. jún 2020

@sasa1310 bude , aj keď budú žiť v spoločnom ale tam to zas bude kto koľko prispel a koho je čo .
@margaretka95 to čo žiješ je život ignoranta s submisívnou ženou . Ako ženu ťa má v paži , hoci beriem do úvahy aj vekový rozdiel 10 rokov. Už po 40 tke u časti mužov dochádza k rapídnemu zníženiu libida, a 50 tka , tam je to ešte výraznejšie. Samozrejme je časť mužov ktorí sú aktívni dlho , ale po tej 50 tke to už ide dolu vodou .

jaass
29. jún 2020

@margaretka95 no overila by som si, ci nemá inú. To sa mi nezdá

margaretka95
autor
29. jún 2020

@jaass nemá. Robíme na jednom oddelení. Viem presne kedy ma služby. A keď ide na svoje koníčky aj to vidno. Mam dosah na všetky jeho hesla lebo veľakrat keď niečo treba idem do jeho fb email. Mobil necháva kade tade. Aj keď ide na bicykel mam ho cely čas doma.a podľa mňa tak pozerá na seba žeby nemal čas na bokovku

stanulienkat
29. jún 2020

Nemohla by som takto zit. Si slobodna matka. Ked budete stavat, budes mat dalsie brememo-hypo a potom uz neodídeš nikdy. Vieš si predstaviť takto žiť ďalších 20- 30 rokov? Si ešte mladá na takýto život, aby ti na narodeniny nekúpil ani čokoládu za jedno euro? to je sila. Za všetko čo mu robíš a poskytujes a staráš sa o jeho deti.

jaass
29. jún 2020

@margaretka95 a nemoze ho niečo trápiť a nepovie ti to?

daganov
29. jún 2020

@margaretka95 pises, ze tvoji rodicia vam dali hotovost a auto. Dufam, ze si tu hotovost nevrazila do bytu, ktory nie je tvoj a ze to auto pouzivas iba ty. A upratovacku by som mu nerobila a este v case, ked nie je doma, lebo to nema rad...chudacik. No tak budete pani na upratovanie platit, lebo ani ty to od buduceho tyzdna nebudes mat rada. Pokusila by som sa este o rozhovor, niekde na neutralnej pode. Ak nezaberie, premyslela by som si, ako budem dalej zit a podala ziadost o rozvod. Mas pravo na iny zivot. V ziadnom vztahu nie je vsetko idealne, ale tebe toto spoluzitie nedava nic. Mozno nejake financie naviac, tie by mi ale nestali za to, aby som sa citila ako sluzka a opatrovatelka v jednom.

luccija
29. jún 2020

@margaretka95 ukradni si nejaký čas pre seba, on má relax a ty len povinnosti.Kolko krát do týždňa ma svoje aktivity?

margaretka95
autor
29. jún 2020

Ako kvôli financiám s nim nie som. Onedlho budem zarábať ešte viac ako on keďže o rok končím vysokú a postupim o krok vyššie. Na aute sa vložíme obaja keďže mame len to jedno. A peniaze sme použili na prerabku a zariadenie bytu.koníčkom sa venuje tak každý druhý deň. Aj teraz už 2 hodinky niekde beha. Ja som jeden čas chodila ventilovat na hodinku 1 x do týždňa na kolieskové ale už to nieje možné keďže starsia dcérka vie tiež super korčuľovať a mladšia na bicykli vedľa nás.lebo ona by na korčuliach nestíhala za nami.

Strana
z2