Mám odísť od priateľa alebo nie?

neviempreco
1. sep 2019

Dobrý deň už minule som tu písala príspevok ohľadom môjho priateľa.. Len som nenapísala všetko ako bolo.. Ja bývam u nich s nim.. A kúpila som si psa.. Ale ten pes je u nás doma u mojich rodičov kvôli tomu ze tu nesmie byť pes.. A odvtedy sa začali hádky.. Ze nebudem chodiť za tým psom atd.. Ze načo budem chodiť aj hore každý deň a tak? Ale nieje to môj manžel ani s nim nemám deti tak si nemyslím ze on by mal rozhodovať o tom koľkokrát a na koľko pôjdem ku mojim rodičom keď bývame v jednom meste.. Začali medzi nami hádky kde som už spomínala ma aj zbil nadával mi mne aj na moju rodinu a vyhrážal sa.. A teraz poslednú dobu ma chce pustiť aj domov aj sa ku mne správa normálne.. On je taky len keď sa po hádame že je výbušný a neviem ci som k situácii neprispela ja s tým psom... S raz bola taka situácia že proste si nesadli s mojou sestrou.. Sestra ma chcela vziať na kúpalisko kde bola ona jej priateľ a iný chalan.. A jeeho to nahnevalo.. Ale odvtedy mi povedal ze ak sa s ňou budem baviť tak mi ublíži že ona kazí naas vzath.. Neviem možno si myslíte že som naivná ale ja si priznám ze aj som.. Lebo myslím si ze som o dosť mladšia od vás a nemám také skúsenosti a toto je môj prvý vážny vzťah a preto sa tu radím a snažím si dat do hlavy len to zle od neho nech ma beriem tu odvahu a idem preč..

mia018
1. sep 2019

@neviempreco odísť,odísť,odísť. Je xx chlapov,čo ťa budú na rukách vláčiť ako ostať s idiotom. Viem o čom rozprávam. Koľko som sa nasťažovala akého mám manžela,všetci mi vraveli až ho opustím a predstav si podarilo sa a neľutujem. Dnes mám skvelého partnera,čakáme spolu bábätko... ostávať s kreténom nemá význam,maximálne ťa bude naďalej psychicky deptať kým nespraví z teba kôpku nešťastia

evittam
1. sep 2019

@neviempreco V koľkých diskusiach ti treba napísať ze je to magor a ty si sprosta ze s nim zijes?

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2019

@neviempreco len si ho pekne ospravedlnuj, az kym Ti nerozbije tu naivnu hlavu.

pribinak
1. sep 2019

Určite s nim zostaň, tesim sa na tvoje dalsie príspevky s temy co vsetko ti zakazuje, sko ta bije, nerešpektuje a mas s nim deti a si bez penazi

Caka ta fakt skvela budúcnosť. Len tak dalej.

river_song
1. sep 2019

Určite neodchadzat. Nechaj sa tlct, vydierat, manipulovať, nadávať si, daj si nim spraviť dieťa aby si sa ešte mohla pozerať ako bude tlct aj to.. bože dievča.. sa zobuď.. ja neviem kam na takýchto degešov chodíte, slušných chlapov po svete plno a ajtak sa stále nájdu také čo im taketo chovanie a vztah príde úplne normálny.. 🙈👍

kitycat
1. sep 2019

UZ TI VYMYL MOZOG. Uz nezakladaj diskusie si strateny pripad. Preco zakladas novu diskusiu? Precitaj si co ti baby vsetko popisali v tej munulej....Ale aj tak si stratena 😢😢😢

Napis rodicom aby si pre teba prisli prosim

livus5510
1. sep 2019

Neviem čo je mladšia od nás, ja mám 22 a môj vzťah s podobným individuom skončil tak, ze ma znásilnil. Ťažko sa mi čítajú tvoje riadky, ja som to ukončila tiež až po dlhej dobe, avšak nikdy na mňa predtým ruku nedvihol, ale o tom sa rozpisovať nejdem. Napíšem ti len jedno a to je to, že muž čo ťa tlčie si ťa nezaslúži. Aj keby tvoja sestra bola neviemaká stále je to tvoja sestra a on by ju mal rešpektovať. Ak neodídeš bude sa to len eskalovať, ak si s nim urobíš deti je dosť pravdepodobné, že bude mlátiť aj tie alebo minimálne teba pred nimi, je to ale na tebe samozrejme, aj je to život aký chceš...

queen_mary
1. sep 2019

To ake vzory v rodine maju tieto zeny alebo co vsetko pride normalne tymto zenam, ked toto trpia a este rozmysla, ze ci vobec odist a co ma vlastne robit 🤦‍♀️

0hena0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
1. sep 2019

@0hena0 Vďaka ale si sa pomylila...Ja som uplne v poriadku, v normalnom šťastnom vztahu a havka nemame
😀😉

0hena0
1. sep 2019

@evittam som zistila, na mobile som, prave to napravam 😂

0hena0
1. sep 2019

@neviempreco dala som like, ale hlavne, priznam sa preto, ze ti mali odvahu napisat, ze si,, sprosta,, hovorovo myslene, nik ti urcite nechce slovne ublizit, len ta nakopnut k odchodu. Snad, najblizsie ked tu napises, bude to o tom, aka si spokojna od odchodu od priatela a ako si sama vies zivot usporiadat a vies sa venovat tomu co mas rada, svojho havka, seba a rodinu. Lebo najviac na tom zalezi. V zivote budes mat vela starosti, tak nech su to starosti a nie problemy. Lebo starosti mame vsetci, problemy len jednotlivci, ktorí si ich vyrabaju samy. Takze, dievca mlade. Daj sa dokopy, naber odvahu a bez. Jedny dvere zatvor a druhe sa ti otvoria. Len nehlafaj vazny vztah nasilz, nechaj sa unasat, vychutnaj volnist a naber novu energiu o ktoru si priala pei tak bezvyznamnom vztahu. Drzim palce.

karolinakr
1. sep 2019

Nechcem sa smiat, ale akonahle sa ti niekto vyhraza ublizenim obmedzuje tvoju slobodu- to neni rovnocenny vztah.Ty si jak keby jeho vazen.Uz ta tak spracoval, ze sa citis vinna, ze chces vidiet svojho psika.Keby mal rad zvierata, tak sa tesi, ze mas maleho kamarata.Ty mi pripominas jedneho chlapca z inej diskusie, kt.ma tiez prvu frajerku a ta mu nadava, vydiera fackuje zosmiesnuje az sa mu nepostavil a vo veku 20 je impotent.Zslozil 5 diskusii, kde som mu pisala na 5 stran, ze je to zle..Jeho odpoved je lubim ju.Skoncil ako impotent a mne to je smiesne, lebo nahovoril si harpiu teraz trpi nevie co ma robit a mne pripada ako blbecek UZ.Vy dvaja sa dajte do kopy, tvoj psycho frajer nech sa da dokopy s tou harpiou- pri nej si nebude moct dovolovat, lebo mu da facky spat.Ta ho da do laty, ,ze z vyhrazania vytriezvie celkom. Srandujem, ale zsmysli sa nad tym celkovo, triezvo,co by ti poradili rodicia v tejto situacii.Mne by mama radila po prvej facke zbalit si veci a odist.Nieto este, ze by mi zakazoval styk s rodinou vyhrazal sa a zakazoval psika.To kde sme? Uz chapes, co robis zle??

katarinka89
1. sep 2019

@neviempreco 🤦🙆

amelia000
1. sep 2019

@neviempreco pozri...mi ti tu odvahu do teba nenalejeme, nevtrepeme. Zeny ti v predoslej diskusii napisali ze mas odist cim skor a co si urobila, zostala si s nim. Kolko sprav potrebujes citat aby si pochopila ze tvoj chlap je psycho? Napisu ti tu znova ze odid lebo ten chlapec je strateny pripad a co ty urobis? Ostanes s nim dalej lebo ta zas bud uprosika alebo sa ti povyhraza. Dokedy chces cakat? Dokial mu neprepne a nevylepi jednu tvojej mame alebo aj sestre? Ako by si sa citila keby sa takto spraval tvoj otec k tvojej mame? Co by si jej poradila? Neotvaraj dalsie diskusie ani sa nepytaj na nazor alebo radu skor ako uz urobis nejaky krok k odchodu a to je ten ze odides! Takze bud bud handra a drz hubu a ostan s nim a vykasli sa na svoju rodinu alebo sa zbal a odid. Vies kto ti najlepsie poradi? Tvoja mama a tvoja sestra. Ako uz ti raz poradene bolo tak tu neotravuj s tym co mas robit lebo to len kazdy mesiac budeme mat tu istu diskusiu a aj tak s nim ostanes. Ja som si presla niecim velmi podobnym ale po prvej facke som ho tak hnala az sa za nim prasilo. Toto zakladne pravidlo mi od detstva hovorila mama..pokial na teba raz..ale len raz chlap dvihne ruku otoc sa na pate a odid..co si nejake jeho sproste detsko ze ta bude mlatit? Ak chces vediet co a ako som robila tak mi napis spravu..ale nie s tym ze s nim dalej zostanes.

katlak
1. sep 2019

@neviempreco určite odísť, keď je to tvoj prvý vážny vzťah tak chápem že je to ťažké rozhodnutie.... potom časom to budes celé vidieť ináč, pochopíš že to bol dobrý krok

nela82
1. sep 2019

@neviempreco ty si tu len zabijas cas a pises bludy,ze?Byt slobodna,bez deti...a zit pod jednou strechou s priatelom a jeho rodicmi??Nechat sa nim otlkat...atd?Si robis prdel😏normalna zena odide.Nenormalna neodide.Asi to mas rada🤭Sorry,ale sk to je pravda...co ocakavas,ake reakcie???Dospej.

petkaaa
1. sep 2019

Koľkokrát ti ešte treba napísať aby si od neho čím skôr odišla? Koľkokrát ti ma ešte čo zakázať alebo ta ubiť aby si to pochopila? Žiadna žena si nezaslúži byť bitá partnerom kvôli hocičomu. Vypadni konečne od neho a nenechaj sa dobrovoľne týrať. To nie je chlap, to je hulvát, absolútny odpad, keď dokáže ubiť ženu. Nerozumiem z akého dôvodu ešte váhaš a vypisuješ tu do niekoľkých diskusii. Tu nie je o čom, iné východisko nie je. Čím skôr sa zbal a odíď, nie že s ním zostaneš tehotná a kvôli tvojej sprostosti bude trpieť aj dieťa.

maria1989
1. sep 2019

@neviempreco povedz rodicom, ako sa k tebe ten clovek sprava. Opytaj radu. A podla nej sa zariad 😉

neviempreco
autor
1. sep 2019

Už som informovala aj moju rodinu a dúfam ze to s nou zvládnem.. Dnes chcem odísť a dúfam ze sa mi to podar8

neviempreco
autor
1. sep 2019

*podari

nela82
1. sep 2019

Podls mna su to hluposti..vymyslene hluposti.Vecer urcite napise,ze ofist sa jej nepodarilo..lebo ju zbil...aj jeho rodicia atd atd.Jd tu cerstvo registrovana ...nudi sa.

amelia000
1. sep 2019

@neviempreco a ako reagovala rodina?

moonlight1210
1. sep 2019

@neviempreco coho konkretne sa bojis, ze nechces odist?
Predpokladam, ze tam bude z kazdeho nieco. Bojis sa, aj citis zodpovednost (za neho).

Su to klasicke manipulacie.
Vyvolavanie pocitu viny. Pocitu, ze iba si vsetko zle pochopila. Pocitu zodpovednosti za veci, za ktore nenesies zodpovednost. Ale on POTREBUJE, aby si to tak citila, lebo vtedy ta moze drzat v uzkych.

Striedanie vyhrazok a vnucovanie “zodpovednosti” a to cele popretkavane recami o tom, ako ta lubi a ty vsetko kazis - to je to, co ta drzi.

Najhnusnejsie na tom je, ze to vobec nie je okate. Nic vazne. Nic tak vyrazne zle. Je to len nabalovanie sa trosky zla tu a trosky zla tam. Ale dokopy je to stresujuce a vnutri clovek citi neistotu a strach konat. Lebo nad vsetkym visi velke CO AK.
Co ak sa nieco naozaj stane? Co ak som naozaj zodpovedna? Co ak sa sa mylim? Co ak to iba ja zle vnimam? Co ak MA ON PRAVDU?

A este horsie je, ze zvonka ludia vidia len tie trosky zla a maju sklon to cele zlahcit a podcenit.
A pytaju sa: to toto ti staci, aby si ho posluchla? Jaj, ved mu poviem toto a hento, nie? A je vybaveny.
Alebo naopak: to vazne takuto vec beries takto? Robis z komara somara. Si hysterka.
A cele to uzavru: ona presne toto vyhladava. Potrebuje to. Nechajte ju, zasluzi si, co chcela

Ak odides, drzim palce.
Ale priprav sa na to, ze budes zrejme ludmi aj podcenovana, aj vysmievana. Nedaj sa tym zlomit.
Nevedia, ake to je mat denne takeho cloveka po svojom boku a denne byt davkovany takymi kvapkami.

kitycat
1. sep 2019

@neviempreco drzim palce aby ste to s rodinou zvladli. Nenechaj sa viac balamutit a never jeho reciam.

Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju.

karolinakr
1. sep 2019

Ja mam rada stastne konce.Ked sa prestahujes domov budes so svojim psikom a na jeho sladke recicky mu neskocis najdes si mileho sladkeho chlapca s ktorym budete mat babatlo a budes stadtna.Co viac si priat

lula313
1. sep 2019

Kupila si si psa a hodila ho na starost rodičom. To nie je Zrovna zodpovedne správanie hodné dospelého človeka. Pes zije aj 15 rokov, mala si si jeho kúpu premysliet a potom znášať následky aj za cenu, že keď tá frajer nechcel so psom, tak si sa k nemu stahovat nemala(už sa mi to ukazalo milionkrat v zivote, že kto nemá rad psov/zvierata, nie je ani dobrý človek, čiže mne už v tomto by svietila kontrolka). Čo sa týka spravania tvojho frajera, asi je to tak, že aký išiel, taku nasiel. Keby si bola normalna, pri zmysloch, tak s takým človekom nie si..

nela82
1. sep 2019

@lula313 na margo toho psa...ona sa prestahovala k jeho rodicom v prvom rade😉manzelmi nie su...ziadne dieta...ich dom-ich pravidla.Nastahujem sa k frajerovi k jeho rodicom a dovediem si tam co len chcem??Detinske....

lula313
1. sep 2019

@nela82 Ok, keby to nebol pes ale dieťa? Možno sa ti to zdá vyhrotené, ale moja svokra nechala môjho muza (vtedy 8 ročného) u svojich rodicov a išla si za laskou do spoločného bývania a nikdy si ho už k sebe nevzala a založila si novú rodinu. Tebe sa zdá zodpovedne takéto správanie? Či je to pes, alebo dieťa, raz je to môj zavazok a buď má bude partner akceptovať taku, alebo hľadám dalej.. a keby ju tak partner miloval, tak to doma u rodicov presadí, alebo idu do podnájmu.. keď sa chce, všetko sa dá riesit..