Mám odpustiť?

alonso1997
25. jún 2022

Ahojte. Manželka sa mi priznala s neverou. Vraj boli spolu v kontakte pár mesiacov a stalo sa to len raz pri prvom aj poslednom stretnutí. Veľmi to ľutuje čo je na nej vidieť no ja neviem či s tým dokážem žiť. Áno, je to ešte čerstvé a hýbu so mnou emócie no ako jej môžem ďalej dôverovať? Problém je ten, že pracujem v zahraničí na týždňovky a vraj jej bolo smutno.. ale toto je výhovorka na neveru? Mne je tiež v práci smutno a nikdy som ju nepodviedol. Ľúbim ju, máme 2 krásne deti no skutočne neviem, či to čas zahojí.. Poraďte mi prosím čo robiť, či sa s tým zmieriť alebo ísť ďalej..Či je vôbec možné znovu veriť žene, ktorá vám zlomila srdce.. bola pre mňa všetkým, vždy keď som bol doma, venoval som sa jej a deťom na 110% , sex tak isto super aj po tých rokoch.. až na to, že som od pondelka do štvrtka preč, nemala žiadny dôvod to urobiť.. nedokážem to pochopiť.
Ďakujem

luccija
25. jún 2022

@alonso1997 to je detinske ty si mimo domu, deti, svojho standartu a ona sa nudi, tak si najde bokovku.Ak by som to spravila nikdy by som sa nepriznala.To si musis ty sam zhodnotit co chces dalej, ale zsujimalo by ma, ak by si povedal, ze chces rozvod ci by mala kam ist, ci by ju frajer prijal s detmi.Pride mi nevyrovnana a lahkovazna.Ved sa jej spytaj ci mas tak nechat pracu bude zit z prijmu o polku menej, aby sa nenudila?uprimne ja by som jej to dala vyzrat.

melanta
25. jún 2022

Toto si musíš len ty sám zodpovedať, tu tí iní neporadia. Si preč od pondelka do štvrtka a to je pre ňu tak dlhá doba, že je z toho smutná, tak si vrzla inde. Ja by som nevedela tolerovať neveru. Nevedela by som žiť s človekom, ktorý ku mne nemá úctu, pretože ak by mal, tak to neurobí. A nevedela by som žiť s človekom, ktorému nedôverujem, lebo ja by som takému človeku nikdy viac neverila. Nie sme zvieratá, aby sme sa nevedeli ovládať, takže za mňa je nevera neakceptovateľná. Som veľmi emočný človek, ale človek musí vedieť použiť aj hlavu.

jaskolka
25. jún 2022

Tak nie je to ani výhovorka, ani dôvod na neveru, že jej bolo "smutno".
A ci jej odpustiť? To už musíš ty vedieť, ako to dokážeš zvládnuť, keď ostanete spolu. Ci sa s tým vyrovnas, alebo ta bude to ťažiť.
Alebo je to pre teba neprípustné a pôjdete od seba hneď preč.

mandzula
25. jún 2022

@alonso1997 je to na tvojom nastaveni, ako sa k tomu postavis, ci sa s tym chces zmierit, alebo nie. Ja by som to nedala, nevera je pre mna nepripustna, nech by jej dovod bol akykolvek. Strata dovery by pre mna bola dovodom na rozchod.

alonso1997
autor
25. jún 2022

Ďakujem za odpoveď.. áno, rozvod je jednoduchý no zlé na tom je, že ju skutočne ľúbim. Nedokážem si predstaviť život bez nej a ďalšia vec čo deti?
Stalo sa to niekomu z vás a dokázal sa s tým vyrovnať?? Alebo skúsiť odbornú pomoc? Pretože teraz to mám tak, že keby ju mám len pobozkať, hneď sa mi vynorí predstava, čo robila s iným..
Nechcem to všetko zahodiť no som stále mladý, dačo po 30r a čo ak to spraví znova.

anig
25. jún 2022

@alonso1997 môj teraz už exmanžel chodil presne tak ako ty preč,od pondelka do štvrtka,bola som úplne na všetko sama a to som robila aj na dome,záhradu, domácnosť,2 malé deti,aj chodila do práce neskôr,dokonca cez víkend mu iní(a hlavne iné)boli prednejšie...ani raz som ho nepodviedla!Ani neminala svoju energiu a čas na iného...za to on sa priplietol s každou,ktorá sa o neho začala zaujímať...chcem ti tým povedať,že žena,ktorá miluje svojho muža,tak mu nebude neverná...či jej dokážeš odpustiť,to ti nik neodpovie,ja som sa až po rokoch dozvedela,že s kým som v skutočnosti žila a poviem ti,že to spôsobuje to,že mu vôbec neverím ani len čo sa týka detí (komunikujeme výlučne iba ohľadom detí už)a teda už by som mu ja nikdy neverila...ale to ti vravím ako žena,ktorá svojho muža veľmi milovala,aj keď som mala x-krát podozrenie,že mi je neverný,tak kvôli deťom som sa mu snažila veriť...teraz to ľutujem,už dávno som mohla byť slobodná a možno by som už dávno žila po boku s niekým,kto by ma skutočne miloval a vážil si,čo spolu máme....ale tým,že ty svoju ženu miluješ,bude to pre teba veľmi veľmi ťažké....inak,žena,keď je neverná,tak na rozdiel od muža,su u nej už aj city...kým muž to spraví vyložene za účelom sexu...

alonso1997
autor
25. jún 2022

@luccija Frajer je tiež ženatý a býva v nejakom malom zajačníku tak asi ťažko by ju prijal..a vzdať sa v dnešnej dobe práce, ktorá nám zabezpečuje slušný štandard mi príde šialené + kde mám istotu, že by to nespravila aj tak alebo ma nenechala.. ostal by som bez dobre platenej práce aj bez nej..

alonso1997
autor
25. jún 2022

@anig tej poslednej vety sa bojím najviac aj keď nemala problém mu napísať, nech jej dá pokoj a zablokovať si ho.

sasa1310
25. jún 2022

@alonso1997 no ja by som nevedela po odpustení existovať.
Neviem si predstaviť, že by som robila mimo domu na týždňovky s tým vedomím, že doma si polovička robí čo chce a nemá problém ľahnúť do postele s niekým iným.
Ak toto dokážeš, tak jej odpusti. Mňa by to zožieralo každý týždeň čo by som bola mimo

levantinka
25. jún 2022

Jednoducho ti odpoviem. Kto urobi raz, lahko urobi znova. U mna by toto nepreslo. Toto nie je laska. To ze je to niekomu luto su len jeho vycitky svedomia, nic viac.

anig
25. jún 2022

@alonso1997 nik ti neodpovie,že či to spraví znova...ale ja som bola v tej pozícii a viem,že chyba bola,že hoci som tušila,že ma podvádza (ale vtedy to samozrejme nepriznal a ešte ja som bola tá najhoršia),tak som sa mu snažila veriť,čo on potom vzal,že "však mi odpustila,môžem ďalej skúšať,však ona ma neopustí,bo ona ma priveľmi miluje"...áno,milovala som ho veľmi a teraz nad tým iba krútim hlavou a to som doteraz sama...uvidíš sám,že čo všetko sa v tebe v tvojom vnútri bude meniť,čo ťa bude ničiť,až sa budeš meniť aj navonok...sám seba nebudeš spoznávať... niektorí ľudia (vraj)neveru pekne spracujú,ale teda ja čo poznám ľudí,ktorí naozaj ku tomu druhému cítili silné city,tak síce odpustili,no nezabudli a časom to vytvorilo v ich vzťahu trhlinu...

dadis
25. jún 2022

@alonso1997 Co sa stalo, uz sa neodstane. Nemusis sa hned rozhodnut, ci odist. Nechaj tomu viac casu, nech zistis, ci si schopny vo vztahu pokracovat. Ja som po nevere hned isla vypisovat rozvodove papiere. Potom ma muz prehovoril, nech mu dam sancu, ze nas lubi, ze sa s nou uz rozisiel. Dala som tomu sancu, no u mna to neslo, o 6 mesiacov som poziadala o rozvod. Ale vobec ten polrok nelutujem, dozrelo vo mne vela veci, nerozvadzala som sa v hneve, z pomsty, nestastna. Cas to vsetko zahojil, moje city k manzelovi ochladli, rozvod nesuvisel priamo s tou neverou..ale bol pre mna takou fackou na prebratie, ze moje manzelstvo stalo za deravu backoru. To tvoje manzelstvo mozno je dobre. Daj tomu sancu, uvidis ci to prekonas, o rozvod mozes predsa ziadat kedykolvek v buducnosti a nebudes si vycitat, ze to bolo unahlene. Rozvod by sa mal podavat, az ked uz mas hlave vsetko vyriesene, emocie skludnene, city k tej druhej osobe pochovane a vies racionalne pomenovat dovody, preco si uz nedokazes predstavit zit s tou osobou.

marion30
25. jún 2022

Ťažko radiť,možno jej ozaj bolo tak ako hovorí,možno chcela skúsiť niečo nové..že to ľutuje vycítiš ty sám.ako vidíš peniaze niesu prvorade a ak si z domu veľa preč,vzťah bude upadať vždy to tak je.

luccija
25. jún 2022

@alonso1997 ja Ta chapem...ale dat jej o tom kazen mozes.Trocha ju dat do reality co tou avanturou mohla stratit a ako ublizila.Ved aj ty to mozes spravit v zahranici...ci si vobec uvedomila, ze mohla zostat niekde v podnajme s detmi, a ake to mohlo mat nasledky.Zase, ak rychlo odpustis bide vediet, ze ved sa nic nestane...ty si na to prisiel ci ju tazilo svedomie?
Ty myslis na deti rozvod co to spodobi...myslela na to aj ona?ja tersz riesim skor tie prakticke, hmotne veci psychika, dovera je narusena totalne...

vilma7
25. jún 2022

Nerozhoduj sa hneď, nechaj tomu čas a časom uvidíš či jej budeš vedieť veriť. Poprípade môžte spolu navštíviť aj odborníka, ak to budete chcieť prekonať a ostať spolu, len nebudete vedieť ako.
A priznala sa k tomu sama, alebo si jej na to nejakým spôsobom prišiel?

deti95060810
25. jún 2022

to je už len na tebe... po niekoľkých mesiacoch budeš už poznať odpoveď...

melanta
25. jún 2022

@marion30 z domu je preč od pondelka do štvrtka, to sú 3 noci v týždni, to ozaj nie je tak veľa, aby jej došlo smutno a aby vzťah začal upadať a hľadala vrz inde.

78787878
25. jún 2022

@alonso1997 Ked Ty sam nevies co s tym, neutekaj od problemu. Najskor sa pokus odpustit a pokracovat v manzelstve. Uprimne, so srdcom, ale zaroven s rozumom. Samozrejme, do kludu sa nedas hned zajtra, to musi manzelka akceptovat. Dostatocny cas na ukludnenie emocii a mysle si zasluzis. Ked zistis po case, ze to nejde, odides az potom. Nemas kam sa ponahlat. A druha vec na Tvoje zamyslenie sa. Nemyslim si, ze problem Vasho manzelstva je len samota. Bude toho uz nazbieraneho viac. Skraty v manzelstve nikdy nenastanu z jedneho jedineho dovodu.

modraslamka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
25. jún 2022

podla mna je dobra vec to co si pisal. odborna pomoc. chodte do poradne. ak odmietne chod ty sam. pomoze ti to. uvidis. drzim ti palce znies ako fajn clovek

0kristina0
25. jún 2022

@alonso1997 ako si na to prisiel? Priznala sa? Lebo aj toto je dost dolezity detail.

komplikovana
25. jún 2022

nech ti manzelka povie pravdu, preco to urobila naozaj. Ze jej bolo smutno, je klamstvo. Pomoze ti to rozhodnut, co urobit dalej. Pravdpokladam, ze pracovat mimo domu, ste rozhodli spolocne. V tomto pripade tvoja zena neprevzala zodpovednost za vas vztah.

zafir
25. jún 2022

@alonso1997 nevera nech je akákoľvek vždy bolí. Ja osobne by som dala celej situácii trošku čas, porozprávala sa o tom najúprimnejšie ako viem, a ako poslednú možnosť skúsila odbornú párovú terapiu. Po tom, by som mala dušu namieste aj v prípade rozchodu, že som spravila maximum čo som ako partner dokázala. Niekedy to ľudia dokážu zlepiť, niekedy je dôvera natoľko naštrbená, že je lepšie ísť od seba. Držím palce.

alonso1997
autor
25. jún 2022

Nepriznala sa úplne sama. Bol pekný večer, návšteva, grilovačka a už keď bolo po a upratovali som linku, blikol jej messenger od nejakého chlapa. Ja som sa len tak opýtal že to kto a hneď schmatla mobil a bránila si ho ako jednoruký väzeň jedlo. Nie som hlupák, vedel som že to nie len tak a tak som to z nej navela, navela dostal.
Teraz mi prisľúbila, že ak jej odpustim, pôjdeme všetci do zahraničia.. ale to tiež nie je len tak jednoduché a hlavne stále to mám v hlave a dlho aj mať budem. Ľudia neprajem to nikomu.. jeden večer všetko fajn a behom chvíle sa vám celý svet rozpadne na tisíce kúskov..

maranta_leuconeura
25. jún 2022

@alonso1997 keby si na to neprisiel, pokracovala by v tom. Podla mna to je silny argument, preco by som (ja) ziadnu sancu nedavala. Neprebehlo z jej strany podla mna olutovanie, to by musela ukoncit a prist sama od seba. A ze jej veris, ze sa to stalo len raz... A co ti mala povedat, ze si to rozdavaju kazdy tyzden? Ma ta totalne omotaneho okolo prsta, s dotycnym asi nevidi buducnost, chcela si s nim len uzivat a teba mat ako zdroj penazi, pohodlia a pretvarky na stastnu rodinu pred susedmi, rodicmi atd.

P.S. pozri si diskusie, ked sem pise zena o neveru, to je tu takmer vzdy zhoda, ze ziadna sanca muzovi, ze je to chrapun, ze to urobi znova. Ale ked si napisal ty ako muz, zrazu by vsetky davali druhe sance a cas na rozmyslanie 😆 pripada mi to dost pokrytecke

zoeeoz
25. jún 2022

Pozri ja by som neodpustila, osoba by sa mi hnusila fuj..ale to neznamená, že to je aj správna cesta.. musíš si to sám rozhodnúť a utriedit myšlienky

libertine
25. jún 2022

ak ma zena uprimny zaujem o vztah a teba ako muza a o vasu rodinu, ak dokaze prerusit vztahy s tym druhym a ak citis, ze mate este obojstrannu naklonost a zaujem byt spolu, skus v manzelstve pokracovat. budd to chciet cas a vela uprimnych rozhovorov. myslim, ze to nemusi byt koniec vsetkeho, ale treba naozaj zistit predstavy vas oboch o buducnosti, postoj jedneho k druhemu a vase city. dokazte si predstavit byt bez seba?

eskop
25. jún 2022

@alonso1997 to už ty musíš vedieť ako sa s ňou citis..aká je inak matka, manželka.. ci je to tvoja najlepšia kamarátka, či máš v nej oporu a podporu..ci vám to všetko funguje.. ak áno, tak ja by som skúsila druhu Šancu aj keď by som ju poriadne nechala vytrapit..
Zažila som nieco podobne, chvalabohu z muzovej strany to bol flirt-neslo tam o sex.. ale aj tak ma to dlho bolelo a zozieralo a sklamal moju dôveru.. ale pomohlo nám to v niečom.. obaja sme si uvedomili, že sa ľúbime a nechceme o to všetko, co máme, prísť..

martin36
25. jún 2022

ja som žene neveru neodpustil, našiel som si nový vzťah v ktorom som šťastný a mám chuť žiť čo som pri bývalej nemal. Ale odpoveď čo máš robiť nehľadaj tu. Rozhodnúť sa musíš ty...

3tato
28. jún 2022

Odpustenie nevery je jedna vec - druhá je stratená dôvera. Z lásky sa odpustiť ešte dá, povedzme - aj kvôli deťom... Ale stratená dôvera je niečo, čo sa dá len veľmi ťažko napraviť. Veľmi závisí na vás dvoch, ako sa ktomu postavíte. Z tvojej strany by bolo až príliš naivné, ak by si si myslel, že sa to opakovať už nebude. Ako sa hovorí, každý kôň sa raz potkne ...