icon

Mám odpustiť?

alonso1997
25. jún 2022

Ahojte. Manželka sa mi priznala s neverou. Vraj boli spolu v kontakte pár mesiacov a stalo sa to len raz pri prvom aj poslednom stretnutí. Veľmi to ľutuje čo je na nej vidieť no ja neviem či s tým dokážem žiť. Áno, je to ešte čerstvé a hýbu so mnou emócie no ako jej môžem ďalej dôverovať? Problém je ten, že pracujem v zahraničí na týždňovky a vraj jej bolo smutno.. ale toto je výhovorka na neveru? Mne je tiež v práci smutno a nikdy som ju nepodviedol. Ľúbim ju, máme 2 krásne deti no skutočne neviem, či to čas zahojí.. Poraďte mi prosím čo robiť, či sa s tým zmieriť alebo ísť ďalej..Či je vôbec možné znovu veriť žene, ktorá vám zlomila srdce.. bola pre mňa všetkým, vždy keď som bol doma, venoval som sa jej a deťom na 110% , sex tak isto super aj po tých rokoch.. až na to, že som od pondelka do štvrtka preč, nemala žiadny dôvod to urobiť.. nedokážem to pochopiť.
Ďakujem

Strana
z2
monuska112
28. jún 2022

mna by nahnevalo ak by sa chcel manzel rozviest na zaklade jednej jednorazovej nevery....kazdy moze pochybit ale zase ja by som mu to odpustila tiez. no a co ze spravila chybu? kolko rokov sa drzala? kolko pekneho spravila, a kolko ste toho zazili co ste vybudovali? a kvoli jednej chybe vsetko zahodit, to by som ja brala ako zradu, nie tu jednu blbu neveru....ale zase ja by som nieco take nikdy muzovi nepovedala ak by sa uz podarilo, vnimam to ako egoizmus - ja si ulavim na svedomi, a trapit sa zacne on.... no rob ako chces, ale mysli aj na to co vsetko mozes stratit

3tato
28. jún 2022

@monuska112 ja si skôr myslím, že na to, čo môže stratiť mala myslieť skôr jeho "eštestálemanželka"

monuska112
28. jún 2022

@3tato to je fajn ja si myslim nieco ine a teraz budu stracat obaja alebo nestratia.

sasa1310
28. jún 2022

@monuska112 to nie je jednorázová nevera. To je dlhodobý nemanželský pomer.

monuska112
28. jún 2022

@sasa1310 ako to? ved povedala ze s nim bola len raz

monuska112
28. jún 2022

@sasa1310 v kontakte boli pravdepodobne cez telefon dlho ale stalo sa to raz - ja to tak chapem

3tato
28. jún 2022

@monuska112 vieš čo je otázne? Či by si zastávala rovnaký názor aj v prípade, keby reálne prišlo k nevere zo strany tvojho partnera. Asi by si rozmýšľala úplne inak...
To, ako by si sa zachovala ty v prípade nevery z tvojej strany, to už si napísala ... Ale vôbec netušíš, ako by sa zachoval tvoj partner a v prípade, že by to neustál, tak ešte by ťa to dokázalo nahnevať? Ty ho akože podvedieš a ty sa chceš hnevať na neho za to, že by ťa poslal kade ľahšie? Hnevať by si sa mohla, ale akurát tak sama na seba.

aurora33
28. jún 2022

Ja by som to nedokázala odpustiť. A ešte ako píšeš že vlastne sa priznať ani nemienila. Kebyže jej v ten večer na to neprídeš tak by pokračovala ďalej.

sasa1310
28. jún 2022

@monuska112 povedala....otázne, kde je pravda, keď sa ani sama nepriznala.

monuska112
28. jún 2022

@3tato to je tvoj nazor, ja by som sa hnevala na nho, pretoze kopnut niekoho po rokoch vztahu obskakovania spolubudovania, dovery do zadku, neodpustam! ak som si niekoho brala tak s tym ze v dobrom aj zlom a snazim sa! je to blbe, ale to ze som ho podviedla je chvilkove to zle napriek tomu ze roky bolo to obre, ine je ak ta podvadza stale. a neviem preco ma kontaktujes, tvoj vztah ma zjavne ine pravidla, tu ide o to ake pravidla da svojmu vztahu autor, a ver mi ze keby mi muz co i len povedal ze jedna nevera a ideme od seba, ideme hned, lebo ja mam vyssiu hodnotu ako jedno vrznutie s inym chlapom a to sa netvarim ze to mam dovolene, alebo to robim ale sme ludia a sme omilni, prijmam inych ludi aj s ich chybami a rovnako to ocakavam od nich zvlast od najblizsej osoby - manzela.

monuska112
28. jún 2022

@sasa1310 ved sa mu ona predsa priznala tak to stoji v uvodnom prispevku: Manželka sa mi priznala s neverou. Vraj boli spolu v kontakte pár mesiacov a stalo sa to len raz pri prvom aj poslednom stretnutí.

sasa1310
28. jún 2022

@monuska112 no nižšie píše, že on jej na to prišiel a následne sa už priznať musela

monuska112
28. jún 2022

@sasa1310 hej uz to ci tam mas pravdu, no ja by som aj tak odpustila i ked to je teda uz tazsie

gigie24
11. júl 2022

@alonso1997 Skus jej odpustit, ak citis, ze za pokus to stoji ak ju milujes… Uvidis ako sa bude rozvijat vas vztah a intimita, ak to nepojde uzavries to 😇. Navstiv psychloga, ktory to pomoze prejdt toto obdobie.
Vsetka bolest casom moze prejst… Vzdy tam uz bude maly kusok nedovery, ale v zivote mozu prist aj horsie veci, pozri aka situacia nastava vo svete, ludia budu potrebovat blizkost a oporu inych🙏

martul
11. júl 2022

@monuska112 priznala sa lebo na to došiel, netrápilo ju svedomie tak sa išla priznať. A nebolo to jednorazové boli spolu dlhšie a navzájom sa kontaktovali. To je dosť rozdiel oproti jednorazovemu skratu.

sickynickyobsadene
11. júl 2022

@alonso1997 od pondelka do štvrtka nie je tak veľa, to je riadna výhovorka že smutno...ťažko odpustiť. A či to bolo len raz,možno len vie že to niekto vie a povie ti to...u takýchto typoch ľudí nikdy nevieš,a dôveru u nej mať už nebudeš.Skoda😔

monuska112
11. júl 2022

@martul ved uz som to pochopila

monuska112
11. júl 2022

teda ak je tato tema pre teba este aktualna, a rozhodnes sa jej odpustit urcite s nejakou zmenou...lebo inak je to pravdepodobne len otazka casu kedy sa zase nieco stane....neviem co mate konkretne za problem ci len to ze pracujes v zahranici - to by bolo dobre opravit, aby ste boli spolu....mozno po rokoch sa proste nudi tak skusit nieco zabavne najek rozvijat ten vztah aby ste sa spolocne na nieco tesili. - spoznat novych ludi, robit nieco v skupine - hory napriklad alebo cyklistika ak nie sport, kurz varenia, psychologicke hry ludia sa venuju kadejakym sialenostiam, len aby nieco bolo nove najdite to svoje co vas bavi a robte to
a inak mohol by si aj napisat ako to vidis, ja som uz zvedava napriklad

vroni
11. júl 2022

Ja by som možno (asi skôr nie) dokázala odpustiť neveru neplánovanu, jednorazovú, na spôsob "stalo sa". Ale toto tu definíciu nespĺňa. Aby som si s frajerom brnkala cez messenger mužovi pod nosom, to nemá obdoby. To je absolútna neucta a pohŕdanie partnerom, priorita nie je moja rodina, deti či partner, priorita je moja.... No, nič. 🙊 Takže nie, tento scenár by som nestravila.

19mylittlepony83
7. okt 2023

Ahoj, tak ako? Ste spolu alebo ste to ukoncili?

majada35
8. okt 2023

@dadis pekne si to napísala.👍

dadis
8. okt 2023

@majada35 Dakujem, ako to nakoniec dopadlo u autora, ci dal sancu, ci vztah zachranili, sa uz asi nedozvieme 🤷‍♀️

juliacenc
8. okt 2023

@alonso1997 nejaky dovod musela mar, len ty ho mozno nevidis. Treba si to vydiskutovat. Ste rodina, nic netreba zahadzovat. Urcite treba skusit dat tomu cas a ostat spolu. Ak to nepojde tak sa rozidete.

Strana
z2