icon

Mám odpustiť neveru a drogy?

nikolam
23. jan 2014

je mi hrozne a neviem, ako ďalej. s priateľom som takmer rok, obaja študujeme na VŠ, ja mam 23 a on 24 rokov. sme úplne rozdielne typy, on študuje umelecký smer, je veľmi nadaný, ale je proste uleteny... ja som uplne obyčajna baba, nikdy som nezapadla do jeho partie možno až na niekoľko výnimiek si s jeho kamaratmi veľmi nerozumiem. dali sme sa dokopy po roznych doťahovačkách a intrigách práve zo strany jednej jeho "kamarátky", ktorá po ňom išla. náš vzťah od začiatku nebol bez komplikácií, ale všetko sme zvládali, veľmi som ho milovala, on mi tvrdil to isté, akurát to dával najavo svojím spôsobom, čím mi niekedy ubližoval. keď som niekam chcela ísť bez neho, robil scény, ak som sa s niekým bavila napr. so spolužiakom, kamarátom, tak bol cirkus, dokonca niekedy aj na verejnosti. potom sa mi vždy ospravedlňoval, aby som mu odpustila, že sa to viac nestane, a nakoniec sa to aj tak vždy stalo. odôvodňoval to tak, že sa bojí že o mňa príde - čo bolo absolutne neopodostatnené, nakoľko som ho milovala, a stále milujem. týmto správaním mi ubližoval, neviem, či si to uvedomoval, možno aj áno ale nakoniec to aj tak vždy svoje sluby porušil. Ja tento rok končím VŠ a naskytla sa mi možnosť ísť na dva mesiace na stáž do Nemecka, možno som tam ani nechcela ísť možno chcela, povedala som mu to raz večer, že mam takuto možnosť a je celkom zaujímavá... čo nasledovalo potom, jeho reakcia úplne strašná, veľmi sme sa pohádali, on buchol dvermi a odišiel z bytu. a to som ani nepovedala, že tam pojdem ... výsledok bol taký, že išiel za svojou partou, tam sa napil a niečo si dal - neviem čo, hoci mi slubil že sa toho už nikdy nedotkne a aj sa rok toho držal - a korunou všetkého je, že po ňom vyšla oná kamrátka a on sa s ňou vyspal. mne sa na mobil vobec nehlásil až do druhého dňa, skoro som zomrela od strachu a to som išla na druhy deň ráno na skúšku čo vobec ani neviem, ako som ju nakoniec dokázala spraviť.proste mne po tomto pohár pretiekol, dala som mu facku a odišla z bytu čo mame spoločne v prenajme... niečo sa vo mne zlomilo, nezaslužila som si toto od neho... teraz ma prosí na kolenách aby som sa vrátila, plače, prisaha, že sa zmení. včera sme sa videli v škole, chvilu sme sa rozpravali, je na tom strašne, uplne sa triasol, prosil ... stále ho mám pred očami, stale ho aj mam rada, ale strašne ma to bolí, čo urobil, a vlastne to urobil uplne pre nič 😖

majulienka24
24. jan 2014

Vyhasli sa na neho a čím skôr tým lepšie. Utekaj radšej z kratšej cesty.

mamavera
25. jan 2014

@nikolam srdcu nerozkážeš, ale rozumu by si mohla. Tu totiž ani taj nejde o neveru a o drogy, ale o to, že ťa má chlapec na háku. Alebo si myslíš, že jeho správanie je prejavom lásky? Možno by ti pomohlo prečítať si zopár smutných tém tu na MK, aby si pochopila, ako dopadli ženy, ktorési tiež mysleli, že milujú a nepochopili, že je to len zvyk a strach zo zmeny a z toho, že budú bez partnera. Ako sa žije tým, ktoré klamali samé seba.
Karty ti mieša život, ale hráčom si ty.

kikina84
25. jan 2014

@nikolam pripomína mi to mna vo veku 15 rokov,tiez som si niecim podobnym presla pocas 3 rocneho vztahu,nuž ked sa na to spatne pozrem,tak si teraz hovorim,aka som bola mlada a blba..nakolko mam teraz najlepsieho muza na svete,s ktorym sa onen mladík,ani neda absolutne porovnavat a uz je to 10 rokov co sme spolu 🙂 ..Povem ti len jedno,pokial chalan takto reaguje,nieje to nic moc do buducnosti,hlavne ak by ste nahodou mali deti,pripadne prechadzali vaznejsimi rozhodnutiami,situaciami,pravdepodobne by urobil to iste a ver mi ,ze vtedy by sa ti to urcite vobec nehodilo..Pokial je takto labilny a hned pri prvej vacsej hadke sa vyspal s kamoskou a cely sa trasie,,naozj to nieje dobry chlap do buducna..Ja by som na tvojom mieste do toho Nemecka sla,a uvidis ci sa nieco zlomi po tych 2 mesiacoch..ved mozete byt stale v kontakte pripadne, ak by to nejak zle znasal,skor sa bojim aby si nieco nepravil,ked takto prehnane reaguje.no je to tazko povedat..ja som bola tiez neoblomna a mohol mi aj cely svet hovorit, ze sa mam naneho vyprdnut, ale mala som svoju hlavu a az pokial som na to sama neprisla casom,tak som bola s nim,,dodnes len bohu dakujem,ze sme spolu nemali deti,lebo by sme len trpeli..takze budem ti drzat palce,rozhoduj sa srdcom kazdopadne,len ty sama vies co citis a aky naozaj je a ci ti to za to pripadne stoji,pokial by si prisla o nejku prilezitost v tom Nemecku napr.

petraslov
25. jan 2014

Nemá to zmysel, ja s takým žijem, síce ma nepodviedol, ale v mladosti presne toto isté robil. Časom s drogami prestal, ale chorobná žiarlivosť ostala, pridal sa k tomu alkohol, automaty, samozrejme s tým spojené dlhy a keď mám ísť niekam do zahraničia, čo ten robí za scény, to je katastrofa. Bola som blbá, že som mu vždy odpustila a uverila, proste vrcholne naivná, a bohužiaľ zašlo to až príliš ďaleko a teraz sa z toho nedá tak ľahko vystúpiť ☹ Takže kašli na to, príde iný, ktorý za to bude stáť.

stastenka42
25. jan 2014

@nikolam zabudni na neho,dobre si urobila..je to troska ktora nevie reagovat asi inak len tak,ze ak nieco nieje podla neho tak uteka sa spíjat,sfetovat a este ta aj podvedie..co by urobil nabuduce ak by nastal vazny problem? Skocil z okna? Zabil seba alebo teba? Je to chore..Mal by navstivit odbornika lebo myslim ze ma velky problem sam zo sebou..

renka40
25. jan 2014

@mamavera veľmi správne napísané. Ale myslím, že ona nechce počuť radu ani o rozume ani o iných prípadoch ktoré si cez to už prešli, sklamali sa,uznali si vlastnú chybu, a potom mali čo bojovať, aby sa z toho dostali (stačí raz stúpiť do hovna a do konca života bude mať čo robiť očistiť sa)
Ona nechápe, že to je jedno či je to feťák, drogysta, alkoholik.... jedným slovom je to vždy sebec! A ten potrebuje svoju obeť, ktorú bude využívať, vydierať, vyhrážať sa životom... 😀 jooooj jake smiešne, aké úbohé...
Kým ho stále ešte ohajuje, stále ešte miluje - a tu je každá rada márna!!!! ako sa to hovorí? Kto chce hľadá spôsob. Kto nechce hľadá dôvod.
Už toľké jej tu napísali čo má robit´ a stále sa okolo toho nezmyselne točíme. Kto chce kam, pomôžme mu tam.

mamavera
25. jan 2014

@renka40 máš pravdu, tieto ženy treba nechať tak, nech si to s takým somárom užijú, netreba ich ľutovať. Len je problém, keď s takým primitívom splodia deti....tie potom trpia za hlúpe rozhodnutie ich matky. Za to, že bola taká hlúpa a naivná, že vedome si maľovala na ružovo to, čo všetci videli čierne.

nikolam
autor
26. jan 2014

ano, bohužial, stále ho moc milujem, napriek tomu toto čo sa stalo len tak odpustiť nedokážem.je to pre mňa nepochopiteľné, prečo to urobil, hlavne keď to sám normálne vysvetliť nedokáže 😒 sklamal moju dôveru, hoci doteraz mi v ničom neklamal a nikdy, nikdy na mňa nezdvihol ruku ani sa neprejavil voči mne nijako agresívne. včera sme sa stretli, bola som aj na byte pre nejaké veci, je tam čistučko, poriadok, dokonca bol spravený obed ... skoro som v duchu odpadla ... chvíľku sme posedeli, dala som si s ním obed, na naše "výročie" ktoré ani nie je asi už výročím, ale dobre ... povedala som mu veci tak, ako sú, že ako veľmi ma sklamal, že odchádzam na stáž a keď sa vrátim, potom uvidíme ... že sa na byt dovtedy nevrátim, potrebujem pauzu ... on ma vypočul bol ticho a potom povedal že pristane na všetko čo budem od neho chcieť len nech mu dam šancu ... 😒

mamavera
26. jan 2014

@nikolam na jeho mieste by som urobila to isté, pretože by som si veľmi dobre uvedomila, že keď nebudem teraz sekať latinu, tak je koniec....

nikolam
autor
26. jan 2014

@mamavera áno, asi tak nejak... len neviem, dokedy to sekanie vydrží, či to nebude len do polky apríla 😒 potrebujem fakt pauzu a od neho odstup, a to poriadny

mamavera
26. jan 2014

@nikolam to máš pravdu, najlepšie by bolo navždy.....

nikolam
autor
26. jan 2014

@mamavera mal pre mňa dar, akože na výročie, kupoval ho ako mi povedal ešte pred týmto čo sa toto stalo, neprijala som ho 😒 nechcela som ho ani rozbaliť, nechala som ho na byte. bol to asi podľa balenia nejaký šperk. ja vážne neviem čo si mám o ňom myslieť ... rozčulovalo ma to celé, ako len odovzdane prikývol na všetko - zrazu - a to skôr ja som ho mala opäť chuť vyfackať 😒 veci nechávam zatial na byte, povedal mi že mu nemám posielať dokým sa vrátim na nájom aby som mala peniaze v Nemecku ... 🙄 jedinou jeho prosbou bolo že buďme v kontakte

nice202
26. jan 2014

@nikolam chlapec sa snazi ako vie. Je este mlady a dostal podla mna riadnu priucku. Ja by som mu mozno odpoustila, asi bude jeden z tych, ktory by to uz v zivote nespravili. Ja by som mu dala sancu, dala sancu laske. Vidno, ze sa velmi milujete. Ale ako chces.

nikolam
autor
26. jan 2014

@nice202 moc ho milujem 😒

nice202
26. jan 2014

@nikolam to vidim podla prispevkov, ze sa velmi lubite. Ja by som odpustila, ale to je na tebe a verila, ze to uz nikdy nikdy neurobi. Odpustila a uzavrela by som to, viac sa nevracala a ani sa v tom nesprtala. Laska je krasna a pre jedno zlyhanie vsetko zahodit? Takto by to fungovat nemalo. Sme len ludia-omylní.

nikolam
autor
26. jan 2014

veľmi sa na neho hnevám (kvoli tej flandre), ale nedokážem to s ním ukončiť, nedokážem ho ignorovať alebo neodpovedať na správy 😒 už teraz po tejto sobote sa nebojím až tak, že bude vyvádzať somariny keď budem preč, teda neviem, podľa toho ako to na byte vyzeralo teraz, dúfam len, že mu to vydrží ... strašne sa bál toho že poviem že koniec a napísal mi teraz, že mi veľmi ďakuje že som to neskončila, že mi dokáže že ma nesklame a podobne ... budem dúfať, že mu toto vydrží a nebude robiť blbosti 😒

mamavera
27. jan 2014

@nikolam si mladučká, život máš pred sebou nedaj si ho zničiť jedným človekom. Je fajn, že budete od seba, aj keď v kontakte, ale nedovoľ mu, aby ti volal každý deň! Je treba, aby si získala od neho odstup, mala možnosť rozmýšľať bez jeho vplyvu, stretávať sa s inými mužmi, inej kvality. Držím ti palce.

nikolam
autor
28. jan 2014

@mamavera včera som sa zase vytočila, už mám toho plné zuby asi ... bavila som sa s jedným dotyčným čo bol ten večer prítomný na mieste a potvrdil že on bol uplne mimo, ona sa na neho vešala a jemu to bolo uplne jedno ani obraz ani zvuk, tak zrejme dovtedy sa vešala kým sa nezavesila a potom som sa večer rozprávala o tom ešte aj s ním tak som sa tak vytočila že zase som na neho nakričala proste ma vytáča s tým do nemoty, ako môže mu byť všetko jedno v takej chvíli, tak to znamená že aj ja som mu jedno, darmo to popiera .... a hnusí sa mi uplne tá predstava a najlepšie na tom je že on si vobec nepamätá ani či sa chránil a v takom stave a s takou predpokladám že určite nie ... 😖 najprv mi povedal že "áno" potom sa pýtam "a vieš to iste?? keď si ine nepamätaš?" tak potom povedal že nie, nevie to iste nepamätá si to. tak to je úžasné nech s ním otehotnie alebo nech od nej niečo nachytá ale bezo mňa nech si to spolu užijú a hlavne on. pretože ja toto fakt nepotrebujem

kia241
28. jan 2014

manipulator,zbal veci a odchod cim skor od neho...stiahne ta so sebou..takemu niet pomoci..zbabres si zivot..klasika ziarlivost nemozes nic bez neho a este droguje a podvadza a prazne sluby...kopni ho do riti...ma v tebe istotu a vyuziva ta...nakoniec skonci s tvojou kamoskou s ihlou v ruke.caka ta lepsia buducnost..

kia241
28. jan 2014

@kia241 nevykasli sa na svoje plany a sny kvoli takemuto chlapovi,nikdy to neoceni a ty to olutujes...

seraa
28. jan 2014

@nikolam

prepac ale ak sa budu ine po nom vesat a on vzdy teda chudacik sa necha zviest tak to nebude stastne manzelstvo

nevera tam su dvaja vies, dvaja dospeli ... na mna sa vesat moze hocikto mozem byt nahnevana ale neznamena ze pojdem s nim do postele

proste mas 3 moznosti na vyber daj mu sancu a uvidis ci sa popalis druhykrat , niekedy aj to treba
(len nech to nie je treti , stvrti atd..)ci s pauzou ci bez
alebo sa rozidte a zabudnes

mamavera
28. jan 2014

@nikolam je len a len na tebe, čo s tým urobíš, ja by som ho poslala kade ľahšie už dávno. Čo vlastne na ňom môžeš milovať? To, že ti je neverný? Že berie drogy? Že je nezodpovedný? Potrebuješ takého primitíva k svojmu životu? To si fakt tak málo ceníš sama seba?

nikolam
autor
28. jan 2014

@seraa pochybujem že s čistou hlavou by to urobil ale to nič nemení na tom že to bolo od neho voči mne svinstvo včera som mu povedala že zrejme sú pre neho drogy prednejšie ako ja tak nech si teda zostane pri nej čo ich tiež veľmi rada užíva lebo vidím, že si rozumejú , tak dobreže na kolenách ma neprosil, že ho nemam odpísať za jedno zlyhanie, že už to v živote nespraví a stará pesnička dookola ... o tom ako ma miluje ale keby, tak asi sa inak správa

nikolam
autor
28. jan 2014

@mamavera za ten rok mi na ňom vadila jeho žiarlivosť. v ničom mi neklamal, ani nič nebral, ani nebol nezodpovedný, akurát jeho žiarlivosť ja som to volala že paranoja. toto čo spravil teraz si neviem nijako vysvetliť a som z toho v šoku

saxxxana
28. jan 2014

@nikolam Skus sa ho spytat ako by sa on citil a co by on spravil ak by si ho ty podviedla s niekym inym. Nech sa vciti do Tvojej kože že to teraz rozhodne lahké nemáš. Ale či sa uvedomí na krátke obdobie alebo nie, ak to dokázal spraviť raz tak sa to zopakuje. Vies ono kymy vsetko ide vo vztahu lahko a nie su problemy je tam dobre obom, no častokrat keď sa niečo vyskytne tak sa može stať že jeden z partnerov uteká od reality a rieši problém po svojom- neverou. A presne toto sa stalo i u teba. Viem že si teraz zaľúbená, o to je ťažšie si veci uvedomiť, ale keď mu odpustíš a dáš novú šancu, a príde dáky naozajský problém ako to budete riešiť potom? Si si na 100% istá že netreskne dverami a neodíde? Prípadne že sa nevyspí s ďalšou ktorá ho chudáčika poľutuje??? .....Chcem tým len povedať že to chce čas aby si si uvedomila čo je naozaj pre Teba najlepšie... Držím palce

seraa
28. jan 2014

@nikolam

vies ja pochybuje tiez a suhlasim
aj ten co bije partnerku vacsinou nie s cistou hlavou 😉
tam treba potom ale vediet ci ma v plane mat tu cistu hlavu stale alebo nie
alebo teda ho uz nidky nenahnevat a sekat dobrotu aby sa nesiel nafetovat ci opyt a zse neurobil blbost
🙄 (to bolo myslene ironicky samozrejme)
ved uvidis sama, ty sama ho poznas a ty sama sa rozhodnes
ako vravim niekedy je potrebna druha sanca a to ako skonci je uz jendo aspon si povies no co skusila som

leanax
28. jan 2014

Si ešte veľmi mladá a máš život pred sebou, tak si ho nepokaz niekym, kto za to nestojí. Keby ťa skutočne tak miloval nepodviedol by ťa. A tú stáž by si mala skúsiť, získaš nové skúsenosti, nových kamarátov a možno aj novú lásku.

laila22
28. jan 2014

@nikolam jasne, vsetko mu odpusti a potom majte spolu dieta.. vsetko bude fajn, ved zivot a svet je gombicka..🙂

mamavera
28. jan 2014

@nikolam prečo máš pocit, že práve tento muž ti je súdený? Že je jediný na svete, ktorého môžeš ľúbiť? Že ťa práve on urobí šťastnou? Každý človek sa v prvých rokoch vzťahu snaží byť pre svojho partnera tým najlepším, časom vyplávajú prirodzene na povrch aj jeho horšie vlastnosti. Časom, rokmi sa trochu zhoršujú všetky zlé vlastnosti. Ale prečo svoj život spájať s mužom, ktorého zlé, veľmi zlé vlastnosti vyplávali na povrch ešte na začiatku vzťahu - žiarlivosť, nevera, drogy.... Urob si teraz odstup, snaž sa svoj pobyt vonku predĺžiť, ak by sa dalo, hádam budeš schopná po pár týždňoch vidieť veci v pravom svetle.

nikolam
autor
28. jan 2014

@mamavera neviem,možno preto, lebo ho/alebo som ho/ veľmi milovala, v podstate zatiaľ nemal konkurenciu v mojom živote čo sa citov a lásky týka a preto ma to aj tak bolí ... aj kamarátka mi povie, že ona by o neho už ani nezakopla ale ja to neviem urobiť pretože už sa cítim ako schizofrenik, raz ho nenávidím a raz plačem ako blbá, lebo keď ho vidím aký je na dne tak zneistiem