Mám odpustiť neveru a drogy?
je mi hrozne a neviem, ako ďalej. s priateľom som takmer rok, obaja študujeme na VŠ, ja mam 23 a on 24 rokov. sme úplne rozdielne typy, on študuje umelecký smer, je veľmi nadaný, ale je proste uleteny... ja som uplne obyčajna baba, nikdy som nezapadla do jeho partie možno až na niekoľko výnimiek si s jeho kamaratmi veľmi nerozumiem. dali sme sa dokopy po roznych doťahovačkách a intrigách práve zo strany jednej jeho "kamarátky", ktorá po ňom išla. náš vzťah od začiatku nebol bez komplikácií, ale všetko sme zvládali, veľmi som ho milovala, on mi tvrdil to isté, akurát to dával najavo svojím spôsobom, čím mi niekedy ubližoval. keď som niekam chcela ísť bez neho, robil scény, ak som sa s niekým bavila napr. so spolužiakom, kamarátom, tak bol cirkus, dokonca niekedy aj na verejnosti. potom sa mi vždy ospravedlňoval, aby som mu odpustila, že sa to viac nestane, a nakoniec sa to aj tak vždy stalo. odôvodňoval to tak, že sa bojí že o mňa príde - čo bolo absolutne neopodostatnené, nakoľko som ho milovala, a stále milujem. týmto správaním mi ubližoval, neviem, či si to uvedomoval, možno aj áno ale nakoniec to aj tak vždy svoje sluby porušil. Ja tento rok končím VŠ a naskytla sa mi možnosť ísť na dva mesiace na stáž do Nemecka, možno som tam ani nechcela ísť možno chcela, povedala som mu to raz večer, že mam takuto možnosť a je celkom zaujímavá... čo nasledovalo potom, jeho reakcia úplne strašná, veľmi sme sa pohádali, on buchol dvermi a odišiel z bytu. a to som ani nepovedala, že tam pojdem ... výsledok bol taký, že išiel za svojou partou, tam sa napil a niečo si dal - neviem čo, hoci mi slubil že sa toho už nikdy nedotkne a aj sa rok toho držal - a korunou všetkého je, že po ňom vyšla oná kamrátka a on sa s ňou vyspal. mne sa na mobil vobec nehlásil až do druhého dňa, skoro som zomrela od strachu a to som išla na druhy deň ráno na skúšku čo vobec ani neviem, ako som ju nakoniec dokázala spraviť.proste mne po tomto pohár pretiekol, dala som mu facku a odišla z bytu čo mame spoločne v prenajme... niečo sa vo mne zlomilo, nezaslužila som si toto od neho... teraz ma prosí na kolenách aby som sa vrátila, plače, prisaha, že sa zmení. včera sme sa videli v škole, chvilu sme sa rozpravali, je na tom strašne, uplne sa triasol, prosil ... stále ho mám pred očami, stale ho aj mam rada, ale strašne ma to bolí, čo urobil, a vlastne to urobil uplne pre nič 😖
@adri266 ono je to tak - milujem ho. chcem ho pri sebe, ale na druhej strane sa na neho stále hnevám za to, čo sa stalo. Chcem aby prisiel, na druhej strane viem, že keď príde, už to nezostane len pri káve a pri pokeci. za mesiac odkedy som odisla, sme denne v kontakte, intenzívnom. neviem sama, čo je správne - či aby prišiel, alebo aby nechodil ...a aby sme to riešili až keď ja dojdem domov... 😒
napísala som mu, že neviem, či je správne, aby teraz chodil. že nie som si istá, či som pripravená to teraz - hocičo - s ním riešiť alebo preberať. on odpísal, že nie je potrebné nič riešiť, že ma proste len chce vidieť ... mám pocit, že všetko čo robím, robím zle od začiatku, od samého začiatku od vypuknutia tejto veci. ale to je o mojej slabosti a hlúposti .. alebo láske a zamilovanosti, neviem ☹
@nikolam neexistuje jedno jedine spravne riesenie takej situacie. Co je dobre pre mna, nemusi byt pre Teba. Ja Ti len radim, aby si bola opatrna, hlavne kvoli tym drogam a aj preto,ze ste obaja mladi, nie ste manzelia, nemate deti...
ak si nevies svoj zivot predstavit bez neho, nemas co riesit. Ale ak sa na neho stale hnevas, daj tomu cas. A on by to mal pochopit.
chod na staž🙂 pre teba je to teraz to naj🙂 važ si hlavne najskor sama seba...nevera? drogy? keby ta mal rad dopraje ti aby si rastla realizovala sa? či? nie je to dlaha staž..tak o čo mu ide?laska je to možno stvojej strany, on je zjavne ešte veeelmi nezrelý a babo? to nemyslíš važne? najskor musite byt pevný vy a vaš vztah..
@adri266 našťastie neprišiel, napísala som mu, že na to nie som pripravená a chcela by som ešte čas. pochopil, síce písal, že mu je to luto lebo ma chcel aspoň vidieť, toto je v podstate prvýkrát odkedy sme spolu že sme tak dlho od seba, aj keď sa toto stalo čo sa stalo, vídali sme sa. ale zdá sa, že to pochopil, cez víkend sme si veľa písali, tiež som o nás hodne moc rozmýšľala.... veľmi sa snaží, mne viac-menej jasne vyšlo to, že keď sa o mesiac vrátim domov, tak mu tú druhú šancu dám, no a potom uvidíme ... 😖

@nikolam to musis vediet Ty, ci chces este cas. Myslim si, ze dost na Teba tlaci, ak potrebujes odstup, povedz mu to s tym, ze este stale s tym nie si vyrovnana a ze potrebujes viac cas. Ze s nim nekoncis (ak je to pravda), ale ze chces viac casu na premyslenie.
Ak je normalny, pochopi to.