Mám odpustiť?
Potrebujem radu, lebo mam pocit, ze to sama nedavam a neviem kade a ako sa pohnut.
Mam manzela, perfektneho. Stara sa o mna, stara sa o deti, pomaha s domacnostou, no proste chlap na pohladanie a ocenenie. Ked sme sa dali dokopy mala som uz dve deti z predchadzajuceho manzelstva, v ktorom ma ex podvadzal a rozviedli sme sa. Moj sucastny manzela sa mi od zaciatku randenia vykresloval ako silny muz, ktory vie co v zivote chce a kedze si aj on uz presiel tazkymi vztahmi, velmi mu zalezalo na ton, aby nam to vyslo a mali sme ukazkove manzelstvo - naoko krasne pozlatko, lebo vsak on je dokonaly a nedopusta sa chyb. Pol roka po svadbe sme sa dohodli, ze si urobime spolocne dieta. Potratila som v 11tt a on sa tesil. Vsetci to videli a ked sa ma na to pytali odpovedala som,ze sa netesi, ale takym sposobom skryva bolest. Teraz uz viem, ze to pravda nebola a on sa naozaj tesil. Dalej sme sa pokusali o otehotnenie, teda uz viem, ze len ja a on sa pretvaroval a popri tom cely cas ako sme sa pokusali o dieta v praci flirtoval s koleginou a doma sa tvaril ako milujuci a starostlivy manzela. Podarilo sa mi otehotniet a velmi som sa tesila. Vyzeral, ze aj on sa tesil. No ani to nebola pravda. Pocas mojho celeho tehotenstva jeho flirt v praci pokracoval a skoncil az porodom. Vraj! Vsetko som sa dozvedela az nedavno. Bola som 9 mesiacov po porode ked sa mi zacalo priznavat, ze nebolo vsetko v poriadku medzi nami. Ja som si dovtedy zila svoj splneny sen o uzasnom milujucom manzelovi a krasnej rodinke. Moj sen sa rozpadol par dni pred vianocami, ked sa mi priznal, ze sa mu pacila jedna zena v praci. Postupom casu som sa dozvedela, ze z jednej zeny boli dve, a ze s tou druhou jeho flirt trval 11 mesiacov. Vraj 11 mesiacov pozerania a usmievania a nic viac. K tejto pravde sme prichadzali 3 mesiace. Zakazdym klamal a zapieral a ja som bola paranoidna srihacka co si domysla a on nic zle nerobil. Urazal ma ked som ziarlila a nuutila jo priznco vsetko medzi nimi bolo.
nezavidim situaciu. ja tiez mam pod strechou niekoho,kto mi mnohokrat klamal a veruze uz mu neverim. vie klamat uplne v malichernostiach a vodi ma za nos. ja viem, ze to robi a on to robi VEDOME a to je to najhorsie, co moze v tejto situacii byt. uz len cakam,kedy sa postavim financne znovu na vlasne nohy a nebudem brat ohlad na nikoho, iba na seba. lebo pokial sama nebudem spokojna so svojim zivotom, tak ma nikto spokojnou neurobi. ty si tiez musis uvedomit, co v zivote chces pre seba.. ci len spolubyvajuceho alebo skutocneho partnera,na ktoreho sa vies spolahnut (tych je coraz menej 🤦)
drzim palce
Vyssie pises,ze si silna zena a od takych muzi utekaju. To vobec nie je pravda! Silna,razna zena nedovoli,aby ju chlap odtrhol od kamaratov,rodiny. Byt tebou rozidem sa s nim. Cim viacej o nom pises,tym je to horsie. Znici ta uplne a urobi z teba blazna. Radsej byt sama ako s takymto. Dobuducna si prosim ta uz ani jedno dieta nerob
@jullianna24 u mna by o tie financie ani tak neslo. Vedela by som sa postavit na vlastne nohy hned. U mna je skor problem v tom, ze ho este stale milujem a chcela by som aby sa zmenil a bol normalny. To je taka moja naivita viera v lasku.
@marca12 nemala som v plane, dve mi stacili. Avsak ked mas pocit, ze mas toho najuzasnejsieho manzela na svete, nevahas a nemas pochybnosti o jeho vernosti, tak ti nepride nic zle na tom mat s nim dieta. Nechala som sa proste oklamat perfektnym hercom
draha moja, ludia sa nemenia, iba sa prisposobuju situaciam. co na nom milujes? to ze nechcel, aby si otehotnela, ze flirtoval s inou ked si bola tehu alebo ze ti klamal? alebo nebodaj to si na nom vazis, ze je egoista, uraza sa, ponizuje a uraza teba?? nepoviem,ze by urobil nejaky preslap v opilosti, prizna sa a lutuje ho, to pochopim. ale ty pises o inom muzovi
@jullianna24 stale myslim na to pekne ako mi dokaze prejavovat lasku, pozornost, starostlivost, pomaha doma aj s detmi.
Ale musim uznat, ze tvojim komentarom si mi dala celkom slusnu facku na prebratie

@karolinakr lebo potreboval emocie